Şimdi Ara

Toplama bilgisayar yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İş için yeni bir bilgisayar toplayacağım. Kendimce biraz araştırma yapıp forumdan destek aldım. En son seçtiğim aprçaları aşağıya yazıyorum.

Oyun oynanmayacağı için şu an ekran kartı eklemedim. Yalnız elimde hd5770 ekran kartım var bu sistemde çalışır mı acaba?

Çoklu işlemci sebebi ile amd’nin bana intel’den daha iyi olacağını düşündüm. Oyun oynamayacağım için bu tür sistem toplamada sizlerden bilgi almak istedim. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler.

Bir siteden montajı yapılmış almak istiyorum. En büyük sorun benim için anakart seçimiydi. Ryzen larda olan ısınmanın anakartın yüksek voltaj verme durumundna olduğunu bu sorununda bir ya manuel bios ayarı ayda iyi bir soğutucu ile çözülebielceği bilgisine ulaştım. Umarın yanlış bilgi değildir.

Biraz daha ücret verebilirim ana kart için. Oyun oynamayacağım için gerek yoksa başka bir ürünede verebilirim. 3,500 e kadar çıkablirim bütçede soğutucuyu başka yerden alacağım.

Bütün ürünleri teknobiyotik gibi bir yerden alıp test edilip montajlanmış gelmesi benim için önemli.

Birde uygun fiyatlı bütçemi aşmayacak ve ısınma sorunu yaşamayacağım bir fan tavsiyesinde de bulunabilriseniz. Çok sevinirim.

şimdiden yardımalrınız için teşekkürler.

İşlemci :AMD Ryzen™ 5 3600 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci(WraithStealthSoğutuculu)

Anakart :Asrock B450M-HDV R4.0 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, VGA mATX Anakart (Ryzen 3000 Serisi Uyumlu Versiyon)

Bellek : GSKILL, DDR4-3200Mhz 16GB (2x8GB) DUAL (AX4U320038G16-SR10)

Kasa : Dark Diamond PRO 500W 4x12cm RGB Full Akrilik Ön ve Yan Panel, USB 3.0
    Bilgisayar Kasası (DKCHDIAMONDPRO500)440,19 ₺ + KDV

Ssd var elimde o sebeple almayacağım.

• Kısaca cevap vereyim.. 5770 gayet güzel çalışır.. win 10 sürücüsü var.

örnek olacaksa ben geçen denemelik elimde ki eski 4830u taktım bir baktım win 10 sürücü yok, 8.1 64bit ile çalıştırabildim. (çalıştı ama ne kadar sağlıklı oldu bilinmez)

Anakart tercihinizi MSI B450 Tomahawk Max den yana kullanmanızı tavsiye ederim

O işlemci oyun oynamayacaksanız inanın çok fazla bile , gayet möhkem bir işlemcidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 22 Ocak 2020; 19:33:12 >
  • Hızlı cevabınız için teşekkürler.

İşim gereği bir çok program açık çalışıyorum ve kasma kasılma olmasın ,bir de uzun ömürlü olmasını istedim için bu yönde bi seçim yaptım işlemcide.

Ana kart içinde dediğiniz ana karta baktım. Bu kartı tercih etme sebebim artan para ile iyi bir soğutucu alıp ısınma sıkıntılarının önüne geçmek.

Yanlış bir bilgim var ise lütfen düzeltin.

Kısacası çok uzun zaman oldu sistem bakmayalı ve bilgi eksiklğim çok fazla sizin gibi yardım sever arkadaşların desteğine ihityacım var.

Tekrar teşekkürler.
  • 2700X alabilirsin
    soğutucusu da kaliteli
  • Münebbih kullanıcısına yanıt
    O işlemcinin fanı ile ısınma sorunu yaşamaz mıyım. Ryzen serilerinde bu ana kartın yüksek voltaj vermesi sorunundan ısınmayı keser mi yoksa aradaki fark ile 3600 alıp daha iyi bir soğutucu mu alayım. Bilmediğimden soruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asrock B450M-HDV R4.0 'un vrmleri baya zayıf ve asrock b450 lerde birtek onda epeyce zayıf. tavsiye etmem

linkteki listeden vrm kalitelerini inceleyebilirsin. ( bu vrm ne işime yarayacak dersen daha az anakart vrm-mosfet yapısı ısınması demek, ilerde işlemci değiştirmeyi düşündüğünde kaldırması açısından önemli birde )

tavsiye istersen asrock B450M Pro4 olur, asus tuf b450 pro gaming,msi b450 tomahawk max olur, dahada olur kıyaslamalar linkte.

ryzen workstation alanında neler yapabilir. örnek sonuçlar resimlerde:

fiyat/performans soğutucusu için şunu tavsiye edebilirim
    Bilisimport.com.tr
    Arctic Freezer 34 150W Intel/AMD CPU Soğutucu
    https://www.bilisimport.com.tr/urun/arctic-freezer-34-150w-intel-amd-cpu-sogutucu

( yanlız kullandığın kasada 157 mm cpu boşluğu olmalı )

birde verdiğin ram markası gskill kodla arama yapınca adata xpg çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alphanos

O işlemcinin fanı ile ısınma sorunu yaşamaz mıyım. Ryzen serilerinde bu ana kartın yüksek voltaj vermesi sorunundan ısınmayı keser mi yoksa aradaki fark ile 3600 alıp daha iyi bir soğutucu mu alayım. Bilmediğimden soruyorum.
    2700X in üzerindeki soğutucunu 43 dolar olduğunu AMD söylüyor
    TL olarak 300 Tl eder KDV ile
    Tom's Hardware
    AMD Ryzen 7 2700X Review: Redefining Ryzen
    https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-7-2700x-review,5571.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    izmirde bilgisayar toplama????
    20 yıl önce açıldı
    Pc Toplama da yardım
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Asrock B450M-HDV R4.0 'un vrmleri baya zayıf ve asrock b450 lerde birtek onda epeyce zayıf. tavsiye etmem

linkteki listeden vrm kalitelerini inceleyebilirsin. ( bu vrm ne işime yarayacak dersen daha az anakart vrm-mosfet yapısı ısınması demek, ilerde işlemci değiştirmeyi düşündüğünde kaldırması açısından önemli birde )
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d9_E3h8bLp-TXr-0zTJFqqVxdCR9daIVNyMatydkpFA/htmlview?sle=true#gid=639584818

tavsiye istersen asrock B450M Pro4 olur, asus tuf b450 pro gaming,msi b450 tomahawk max olur, dahada olur kıyaslamalar linkte.

ryzen workstation alanında neler yapabilir. örnek sonuçlar resimlerde:

fiyat/performans soğutucusu için şunu tavsiye edebilirim
    https://www.bilisimport.com.tr/urun/arctic-freezer-34-150w-intel-amd-cpu-sogutucu

( yanlız kullandığın kasada 157 mm cpu boşluğu olmalı )

birde verdiğin ram markası gskill kodla arama yapınca adata xpg çıkıyor.
    Ana kart olarak asrock B450M Pro4 almaya karar verdim bütçemde sıkıntı olmaz ise msi b450 tomahawk max alacağım ay sonuna netleştireceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

2700X in üzerindeki soğutucunu 43 dolar olduğunu AMD söylüyor
    TL olarak 300 Tl eder KDV ile
    https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-7-2700x-review,5571.html

Alıntıları Göster
    Öncelikle teşekkürler cevabınız için.

Buradaki karar verme mercinde iki işlemci arasında kaldım dı.Sizin bana rayzen 7 2700x öenrisinde bulunmanızdan sonra. Video değilde photoshop testlerine baktığımda ryzen 5 3600 ün ryzen 7 2700x den daha iyi sonuçlar aldığını gördüm. Kesinlikle doğru söylüyorsunuz fanı bana yetecek bir fan ama arada yanlış yorumlamadıysam göz ardı edemeyeceğim bir fark çıkıyor testte.

Yinede çok teşekkür ederim zaman ayırıp bilginizi paylaştığınız için.
    www.pugetsystems.com
    Attention Required! | Cloudflare
    https://www.pugetsystems.com/pic_disp.php?id=56167
    (umarım doğru yorumlamışımdır testi)

• alphanos kullanıcısına yanıt
    ben alternatif sundum karar sizin
    3600 ün daha iyi olduğunu düşünüyorsanız alabilirsiniz
  • Münebbih kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız için teşekkürler.

iyi günler
  • Seçtiğiniz kasa modelini değiştirmenizi öneririm.Kasanın hava akışı oldukça kötü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cilqinturks C kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler.

Önerebileceğiniz bir model var mıdır?
  • Sharkoon TG5 ya da Sharkoon Pure Steel modellerini tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tekrar rahatsız ediyorum. Son durum önerileriniz dahilinde revize aşağıdaki gibi yalnız ram ve psu seçiminde yardıma ihtiyacım kaldı.Bu bellek anakart sitesinde desteklediği ramlere baktığımda listede yer almıyor. Uygun fiyatlı sourn çıkmayacak 3200 2x8 ram ihtiyacım var. Birde uygun fiyatlı bu ürünlerle sorunsuz kullanabileceğim psu lazım. 8 pin 6 pin gibi konularda kafam karıştı yardımcı olabilirseniz sevinirim. Cumaya kadar almama gerekiyor . Teşekkürler

İşlemci :AMD Ryzen™ 5 3600 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci(WraithStealthSoğutuculu)
    Anakart :asus tuf b450 pro gaming
    Bellek GSKILL, DDR4-3200Mhz 16gb (2x8GB) DUAL (AX4U320038G16-SR10)
    Kasa : Sharkoon TG5
    Bilgisayar Kasası (DKCHDIAMONDPRO500)440,19 ₺ + KDV
    Soğutucu :Arctic Freezer 34 Esports Kırmızı CPU Soğutucu

Ssd var elimde o sebeple almayacağım.

Peşin fiyatına Taksitli 3600 tl hepsiburada dan buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphanos -- 27 Ocak 2020; 11:21:56 >
    son plan bu özellikler mi ?

ram gskill diyor ama kod numarasını aratınca AX4U320038G16-SR10 adata xpg çıkıyor
  • Evet son özellikler bu şekilde . Ramler 3200 olsun istiyorum. 3000 yerine daha iyi olur diye düşünüyorum. (uzman değilim yanlışsam lütfen düzeltin)

Tabi ram ile bu psu olayınıda anlayamadım hangisini seçicem.

kafam çok karıştı en azından ram konusunda
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Merhabalar sizin açtığınız bir konuyu okudum
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-uyumlu-bellekler-listesi-sadece-bu-konu--126068585-22#141765815

orada bi arkadaş bu şekilde yazmış.

Ryzen R5 3600
    Asus b450 TUF pro gaming
    Kingston 2*8 3200 MHz cl16 ( hx432c16pb3k2/16 ) ram
    Herhangi bi problem olmadan kullanıyorum anakarta uyumlu ramler listesinde de var

Bu kinsgtonları mı alayım yoksa başka 2x8 3200 mhz önerebileceğiniz bir ram var mı?
    ryzen 5 3000 lerin ve b450 lerin ram uyumluluğu yüksek. istediğin rami kullan eski uyumsuzluk sorunları 3000 serisi işlemcilerle iyice azaldı. ram çok sıkıntılı çıkarsa iade edersin. ilk başlarda bende ram uyumluluk listesinden ram seçip yoruluyordum ama gerek kalmadı artık.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    cevap için çok teşekkürler.

Aynen o şekilde yapayim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.