Şimdi Ara

Toplama pc soruları ve 3.5k 3.6klık sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle,uzun bir süre para biriktirip orta halli bir toplama bilgisayar almaya karar verdim.Bugün vatanda rx470 sapphire nitro+ ekran kartını alıcam diyince görevli asus markasını önerdi ve güç kaynağı olarak ZALMAN LE-600 güç kaynağı alacağımı söyleyince bu sisteme yük altındayken yetersiz kalıp kapanabileceğini söyledi. Sadece daha fazla pahalı ürün satmak için mi söyledi yoksa gerçekten de durum böyle mi?

I5 6500
    Rx470 ya da benzer bir ekran kartı (1060)
    Msi b150m gaming pro anakart
    Corsair 8x2gb ddr4 2133 mhz ram
    Zalman z3 plus kasa+LE-600
    1Tb wd 7200 rpm hdd
    120gb hyperx savage ssd
    3500 3600 tl dolaylarında daha iyi bir kasa teklifiniz varsa önerilere de açığım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vatandan toplamayin.Ya arkadas cahilmis ya da sana daha pahali urun satmaya calisiyor.600W ne yahu.400W yeterde artar.

Ekran karti olarak Evga gtx 1060 sc oneririm.Gameekstrada stoklarda mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 5 Aralık 2016; 19:19:14 >
  • Hocam gameekstra çok sıkıntılı diyorlar o yüzden pek sıcak bakmıyorum ama izmirde bilinen teknoloji marketlerine baktım da harbiden de iyi bindiriyorlarmış.

• Tamamen daha fazla ürün satmak ve ellerindeki stogu eritebilmek için yalan yanlış yönlendiriyorlar psunuz fazlasıyla yeter arkadaşında dedigi gibi millet 450W psu ile kullanıyor Sapphıre Nitro+ alın daha iyidir Sinerji yi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 6 Aralık 2016; 2:22:24 >
  • bütçeni çok zorlamıycaksa bu sistemi inceleyebilirsiniz..rx470 alacaksan biraz daha düşer fiyat Toplama pc soruları ve 3.5k 3.6klık sistem önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halloven -- 6 Aralık 2016; 14:4:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OTTOMANRUPE

Tamamen daha fazla ürün satmak ve ellerindeki stogu eritebilmek için yalan yanlış yönlendiriyorlar psunuz fazlasıyla yeter arkadaşında dedigi gibi millet 450W psu ile kullanıyor Sapphıre Nitro+ alın daha iyidir Sinerji yi tavsiye ederim

Bugün Youtube'da aynı sistemi kullanan bir arkadaşla iletişime geçtim güç kaynağından memnun olmadığını 2 kere ssd sinin yandığını söyledi bu durumun güç kaynağıyla direkt bir alakası olabilir mi yoksa akım korumasız priz kullanımı vb. Durumlar mı bu olayı tetiklemiştir?

• Coldhand1907 kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağında yanlış kablonun kullanımı da bu hataya sebep olabilir.

Bir sürü sebebi olabilir ssd sinin yanmasında ama güç kaynagı vasat bir güç kaynagı sayılmaz onlarca kullan var
  •  Toplama pc soruları ve 3.5k 3.6klık sistem önerisi

teknobiyotikte zalman lx600 600w yoktu, highpower koydum ama onun yerine zalman lx ile düsün...
  • Le-600 psu ile kullanmaya karar verdim sistemi.Kasa iç hacmi olarak yeterli midir ekran kartı için z3 plus

Siz yine bildiginizi alinda,

zalman zm600lx : Active Power Factor Correction (PFC), APFC
    zalman zm600le : None PFC (yok)

Active PFC; düsen sebeke gerilimini telafi ederek cikisindaki gerilimi sabit tutuyor ve bu sayede sisteme giden güc kesilmiyor, calismasini sürdürüyor. Güc faktörü düzeltimi orani ideale en yakin olanidir. (%99) Daha az güc tüketirler. Donanim icin daha stabil güc sunar. PFC siz psulara göre daha az isinir. Bu yüzden biraz daha pahalidir. None PFC ye oranla biraz daha yeni malzemeler kullanmalari gerekir.

PFC siz ürünler; maliyet odakli ucuz ürünler
  • Z3 plus yeterli.
  • Bilgilendirmen için teşekkürler lx600 psuyu z3plusa alıcam eğer dolar kuru biraz daha düşerse rx470den 1060a terfi ederiz artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Coldhand1907

Bilgilendirmen için teşekkürler lx600 psuyu z3plusa alıcam eğer dolar kuru biraz daha düşerse rx470den 1060a terfi ederiz artık

O sisteme o psu hayli hayli yeter rahat ol tamamen stok azaltmak için söylenmiş bir sey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guirello

quote:

Orijinalden alıntı: Coldhand1907

Bilgilendirmen için teşekkürler lx600 psuyu z3plusa alıcam eğer dolar kuru biraz daha düşerse rx470den 1060a terfi ederiz artık

O sisteme o psu hayli hayli yeter rahat ol tamamen stok azaltmak için söylenmiş bir sey.

Lx600de bilindiği gibi 80+ sertifikası yok ama 540w iletebiliyor bunun yerine thermaltake tr2 600w 80+ psu mu alsam yoksa lx600 rahat rahat yeter mi

Haci sen rahat ol,

Bende seasonic 620w var 540w cikis aliyorum 12v kanalindan, i7 3930k@4.8ghz + gtx 770@1255 + 4x4gb@2133mhz bu sistemi cesitli benchmarklar ile test ederken prizden olcum yapmistim 450w yanlis hatirlamiyorsam gosteriyordu olcum aleti. Yani sebekeden cekilen 450w lik guc. 450+/-10 diyelim aradan epey gecti, isler gucler dersler unuttum ama deger asagi yukari boyleydi... makina 7/18(uyurken kapatiyorum) @4.2ghz calisiyor. Istersen ozelden detaylari bulursam atarim guc tuketimi konusunda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.