Şimdi Ara

Toplama pc yapmak istiyorum ama hiç bir bilgim yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler, bilgisayarımı yenilemek istiyorum aklımda bir masaüstü bide dizüstü seçeneği vardı dizüstünde monster beğendim ama masaüstü oyun vs için çok daha iyi ve sabit pc olması benim biraz işime gelecek. Her neyse bu konuda çok bilgim yok toplam 3000 lira bütçe ile bir toplama yapmak istiyorum özel gaming ekipman olmasada ekran klavye mause felanda dahil buna göre bana yardım edebilecek arkadaşlar varsa teşekkür ederim. Ve monster dan beğendiğim modeli atayım ;http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=466974&kat=6454&lang=tr-TR Buda benim almayı düşündüğüm model dizüstü alacak gibi olursam burda yapılan toplama yerine marka bi dizüstü önerecek olan arkadaşlarında önerilerini incelerim şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwyll -- 20 Ağustos 2014; 18:02:43 >

• Pwyll kullanıcısına yanıt
    İntel alabilme şansın varken amd almak mantıksız...

İşlemci
    İntel
    Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 653

Anakart
    Z97-G55 SLI Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3300MHz(O.C.) HDMI&DVI 369

Ram
    G-skill
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 247

HDD
    wd
    3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 149

PSU
    Xigmatek
    TAURO SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI 169

kasa
    Zalman
    Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 124

Ekran kartı
    Zotac
    GTX770 AMP! Edition GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart 875

Monitör
    Asus
    23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 525

Toplam=3113

çok oldu diyorsan
    ekran akrtını
    R9 280X VAPOR-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı 846 yaparsın

3084 tl olur

yine çok dersen

R9 280X DUAL-X OC GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran 769 yaparsan

3007 tl yapar

• Teşekkürler bunları nerden temin ederim birde bunların alternatiflerini görebileceğim site vs. var mı?
  • Birde bu SSD socket felan için bir şey gerekiyor mu, SSD de düşünüyorum. 250 gb civarı bir şeyler yeterli olacaktır sanırım
    hayır ssd yi alıp takıcaksınız. bu bütçenin içindemi 250gb ssd düşünüyrsunuz 400 tl civarında çünkü 250 gb ssd ler sistem baya düşürmek gerekir....

bu fiyatlar vatan bilgiysar sitesiden

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-bilesenleri/

alternatif

http://inventus.com.tr/

http://www.eksenbilgisayar.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

İntel alabilme şansın varken amd almak mantıksız...

İşlemci
    İntel
    Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 653

Anakart
    Z97-G55 SLI Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3300MHz(O.C.) HDMI&DVI 369

Ram
    G-skill
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 247

HDD
    wd
    3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 149

PSU
    Xigmatek
    TAURO SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI 169

kasa
    Zalman
    Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 124

Ekran kartı
    Zotac
    GTX770 AMP! Edition GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart 875

Monitör
    Asus
    23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 525

Toplam=3113

çok oldu diyorsan
    ekran akrtını
    R9 280X VAPOR-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı 846 yaparsın

3084 tl olur

yine çok dersen

R9 280X DUAL-X OC GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran 769 yaparsan

3007 tl yapar

güç kaynağını 30 tl fazla verip corsair vs650 alın.

Arkadasin yazdigi sistem iyi. Vatan bilgisayardan alabilirsin yazilan parcalari. Overclockla falan ugrasmam dersen islemciyi k olmayan seriden ve anakarti da daha uygun bi sey alabilirsin. Ssd icin su an butcen yoksa diger bilesenlerden kisip almaya calisma. 250 gblar pahali zaten su an icin genelde oyuncular icin 120 gb yeterli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesela ben HDD çıkartıp sistemden 250 gb bana yeter diyip sadece bunu alsam imkanı var mıdır? , Ayrıca güç kaynağı için önerinize teşekkür ederim. Bu arada Vatandan almaya kalkarsam kaç gün içinde ulaşır bunlar bana? Ve ordan birleştirip mi yolluyorlar ben mi birleştirtmem lazım bilgim olmadığı için sizide yordum çok teşekkür ederim
    Yakindaki vatan subesine gidersen onlar montaj yapip verirler istersen eve gelince windowsu kurar driverlari ayarlar kullanmaya baslarsin. Bence bu butceyle 250 gb ssdyi sıkıştırmaya calisma. İleride 120 gb alirsin yeterli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada şuan kullandığım bilgisayarda 300 gb civarı banada yetiyor. O yüzden direkt SSD alayım diyorum ayrıca şuan ki özelliklerden kısmayı kast etmemiştim ama uyarı için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pwyll

Mesela ben HDD çıkartıp sistemden 250 gb bana yeter diyip sadece bunu alsam imkanı var mıdır? , Ayrıca güç kaynağı için önerinize teşekkür ederim. Bu arada Vatandan almaya kalkarsam kaç gün içinde ulaşır bunlar bana? Ve ordan birleştirip mi yolluyorlar ben mi birleştirtmem lazım bilgim olmadığı için sizide yordum çok teşekkür ederim

eğer sistemi komple netten sipariş edeceksen sana tavsiyem inventustan alman.vatandan sakın ola ki netten siparişle alma sistemi.git orda gözünün önünde toplasınlar.gidemem yakında vatan yok diyorsan hiç düşünmeden inventustan al.hatta yakında vatan varsa bile yine de inventustan al.

• Yakında olmasada Vatana gidebilirim şehir içinde , ayrıca parçaları sipariş ile mi alıyorlar yoksa var mıdır çok bekletecekse inventustan almayı düşünürüm. Ayrıca teşekkür ederim öteki türlü inventusu pek düşünmeden vatan tanıdık diye ordan alıcaktım net üzerinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pwyll

Yakında olmasada Vatana gidebilirim şehir içinde , ayrıca parçaları sipariş ile mi alıyorlar yoksa var mıdır çok bekletecekse inventustan almayı düşünürüm. Ayrıca teşekkür ederim öteki türlü inventusu pek düşünmeden vatan tanıdık diye ordan alıcaktım net üzerinden.

hocam bilgisayar alırken inventustan daha düzgün daha güvenli bir firma bulamazsın.
  • Dizüstünü boşverin tavsiye edlen sistemler daha mantıklı.
    hangi şehirdesin parçaların hangi şubelerde oldugu yazıyor sitede... baka bilirisn stokta bulundugu magazalar diye... ellerinde varsa parçalar beklemezssin kurulumla birlikte 1-2 saate alırsın makineyi...

ssd konusuna gelirsek şimdi samsung 250gb ssd 389 tl...

yani gerçekten ihtiyacı varmı ssd ye ? ha sadece bilgisayarım 5-7 saniye erken acılsın oyun loadingleri 5-7 saniye erken olsun diyorsan yani çok ağır programlar kullanmayacaksan sana çok bir etkisi olmayacak onuda belirteyim ...

PSu ya gelince sistemde önerdiğim psu yeterli 80+ plus bronzsertifikalı önerilen cogu psuda bu yok 80+ bronz altı psu almam ben önermem de isterse 12v dan 999999 cıkıs versin
  • Antalyadayım benim dediğim hdd 1tb çıkarıp kullanabiliyor muyum onu sordum yoksa 1tb boş alan zaten bana gerekmiyor depolama yapmıyorum pcye oynayacağım oyunlar için yeterli
    yaparsınız 1tb hdd 150 tl 250 gb ssd 400 tl bütçenize uyyorsa işinizede geliyorsa tabiki
  • Anladım teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz Allah razı olsun :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.