Şimdi Ara

Toplama Ses Sistemi Kurulumu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde aşağıda ki yer alanlar mevcut ve bunları doğru kullanarak bir sistem kullanmak istiyorum.

Sony Model SS-TS550 (sanırım DAV-S800'in kolonları)

Sony XB8AV (müzik seti hariç sadece kolonlar)

Sony STR-DE485E - AV receiver - 5.1

SS-TS550 5+1 'in subwooferı pasif ve araştırmalarıma göre STR-DE485E'i kullanabilmem için aktif basa ihtiyacım var gibi görünüyor..

müzik setinin kolonlarını oldum olası çok beğendim, centra bağladığımda bile bas dengesi iyi (normal sette bağladığımdan %50 dana düşük bas veriyor)

konuya hakimiyetim sadece kabloları artı ve eksilerine göre bağlamaktan çok ileride olmadığı için sizlerden yardım almak istedim.

fikirlerim

*müzik setinin büyük kolonlarını ve center kolonlarından birini tv üzerine centera paralel bağla, arka kolonları da tak ve kullan,

*müzik setinin karıştırma kocaman kolonu ne yapacaksın normal sistemi kullan, elinde ki pasif bası sat aktif bas al

*hepsini sat soundbar al

*bide çok ütopik belki ama kolonların hepsini sök ve kendi soundbarını yap fikride bazı geceler uyutmuyor

fikirleriniz benim için değerli paylaşmaktan çekinmeyin lütfen

şimdiden teşekkürler..

• Yok mu fikir verebilecek kimse ??
  • endoramaxx E kullanıcısına yanıt
    Netten baktığımda o tombul hoparlörler 8 ohm, diğer setin hoparlörleri ise 6 ohm.
    Avr ise 8-16 ohm destekliyor.

Ben olsam o tombul hoparlörleri ön kanallara bağlardım. Center ve arkalara da ince olan hoparlörleri bağlardım. İnce olan hoparlörler 6 ohm olsa da çok sorun olacağını düşünmüyorum.

Bu kullanımda avr’den ön hoparlörleri large seçip tüm bas frekansların önlerden gelmesini sağlardım. Bu şekilde sub olmasa bile önlerden bas sesleri alma şansınız olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    selamlar,

tombulları ön sağ ve sol kanallara bağladığımda çok az ses almıştım ama belkide avr'den düzgün ayarda yapamamış olabilirim..

ön hoparlörleri large seçme seçeneğini bulursam açarım :)

AVR biraz daha bu işten anlayan insanlara hitap eden bir sistem sanırım..

sistemi sevdiğim için tekrar deneyeceğim beceremezsem mecbur daha basit bir sisteme yönelmek zorunda kalacağım..

bir yandan televizyonum samsung olduğu için tek kumandada kullanabilmek için samsung soundbarlara bakıyorum ancak 1500 tl ye ancak 3.1 alabiliyoruz. genel soundbar fiyatlarına bakıncada sınıfının uygun fiyatlıları arasına giriyor ki buda performans açısından düşük mü kalır diye düşündürmüyor değil..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi - Tavsiye - Yardım
    9 yıl önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.