Şimdi Ara

Toplayıcı mesleklere yeniden level sınırı getirilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık pek açıklayıcı olmadı biliyorum. Mesleklerden kastım herbalism, mining ve skinning meslekleri evvela bunu belirteyim. Çoğunuzun bildiği üzere bu mesleklerde daha düne kadar oyuncunun leveli ile sınırlanan bir meslek puanı sözkonusu değildi. Misal vermek gerekirse lvl 1 seviyesinde bir oyuncu 450 mining yapabiliyordu. (tabii bunu nasıl yapabildiği bambaşka bir başlık konusu) Konuyu paylaştığım gün itibariyle bu mesleklerde de lvl sınırlaması getirildiğini gördük.

Konuyu okuyan pek çok arkadaşımızın "ee ne var bunda? fena mı olmuş!" dediğini duyar gibiyim. Maalesef pek de Blizzard firmasında görmeye alışık olmadığım çok çarpık bir durum ortaya çıktığı, düzeltilmediği taktirde forumlarda epey gürültü çıkartacağı için paylaşma gereğini duydum.

Zira yukarıda belirttiğim bu 3 meslekte açtığım konuya esas aldığım husus bu mesleği ilerletmekle sağlanacak olan gelir/ getiri değil, bilakis mesleğin kendisinden kaynaklanan artı değerler :

mining = +50 stamina (450 skill puanı)
    herbalism = 2000 heal (450 skill puanı)
    skinning = crit rat. by 32 (450 skill puanı)

lvl 80 oyuncuların bile PvP yaparken sağladığı artılar sebebiyle edinme gereği duyduğu bu meslekler; benim gibi twink (bilhassa 19 lvl) char peşinde koşan oyuncular için devasa değerler sağlamakta idi. Misal vermem gerekir ise 19 lvl bir oyuncunun iyi bir itemizasyon + ench ile elde edebileceği HP değeri 1500 ise +450 mining ile bu 2000'e fırlıyordu. Yine bu oyuncunun ortalama crit değerleri %13 civarında tutunmuş ise +450 skinnig ile 19 levelde bunu neredeyse %10 artırabiliyordu. (arkadaşlar verilen rakamlar farazidir; lütfen rakamlara takılmayın). Sözün özü, düşük levellerde full'lenmeleri halinde bu meslekler bir PvP canavarı yaratmakta idi.

Geçen hafta bir arkadaşıma 19 twink yapmaya başladık. Skinning'i fullemek için çalışıyorduk. Bugün +225 yaptık. Trainere gittiğinde 300'ü açmak için lvl 25 istediğini gördü. (Ben de yeni bir twink açıp aynı şeyi mining için denedim. 150 sonrası için 10 lvl gerektiğini gördüm.)

Sorun şu ki yeni gelen patch'i tekrar tekrar okuduk. Bu yönde bir sınır getirildiğine dair hiçbir yazı bulamadık. Arkadaşım +225 sonrasını öğrenemez iken ben sırf 1 hafta önce Borean'a uğrayıp aklıma estiği için +450'ye kadar meslek gelişimini açmış durumdayım.

Diğer sorun da WSG AB gibi 19/29/39 twinklerin cirit attığı battleground'larda zaten bu meslekleri fullemiş oyuncuların varlığı ve bu buff'tan ( eh kimine var kimine yok olduğuna göre sanırım buff diyebilirim) onların halen daha yararlanmaya devam etmeleri. 19 lvl olup 2700 HP ile gezen warlocklar, 2800 HP ile gezen warriorlar, %23-26 crit rating ile akla zarar vuruş değerleri yakalayan oyuncular ( yarım saate yakın süren bir WSG sonucunda 1. sıradaki bir 19 lvl hunter'ın toplamda 39K vurduğunu belirtmeliyim.) sadece item+ ench ile yakalnması mümkün olmayan başarıları bu meslekleri sonuna kadar dayamak suretiyle elde etmekteler.

Oyunda yeniliklere asla karşı olmadım. Her yenilik bir yeniden yapılanma ve yeni taktik arayışlarını beraberinde getirir. Kazanılmış haklara da saygım var. Ancak böylesine köklü bir değişikliğin tüm oyuncuları etkilemesi gerekirdi. Ortada herkesin "bir şekilde" elde etme imkânı olan + değer(ler)in bir kısım oyuncular için ortadan kaldırılması gerçeği var. Bu durumu yansıtmak gerekir ise "3.08'den önce 80 level olmuş tüm oyuncular önceki talent ve skill değerleri ile oynamaya devam edecekler. Son yama ile 80 lvl olan ve olmaya çalışan oyuncular bu yamanın getirdiği yeniliklere tabii olacaklardır." gibi bir durum oldu

Son yamanın notlarında gözümden kaçan birşeyler mi var diye sormadan edemiyorum. Forumda ingilizce bilgisi ve çeviri yeteneği olan arkadaşlardan ricam mümkünse başlığa ilişkin notları Türkçe'ye çevirip eklemeleridir. Vaktini ayırıp yazıyı okuyan twink meraklısı arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun diliyorum

• Tbcde kafalık enchanti ile ilgilide aynı şey oldu. Alanlar aldı daha sonra itemler soulbound oldu diğerleri eski enchantleriyle devam ettiler o yüzden bu seferde bir değişiklik olacağını sanmıyorum ben şahsen.
  • eskiden de vardı , şimdi dikkatinizi çekmiş
  • eski charlarda bu meslek bonuslarının durduğuna emin misiniz? eğer duruyorsa çok yanlış hayretlik bir durum.
  • İşin aslı benim 2 twink'imde gerekli meslekler ya full ya da full'lenebilir durumda Yama notlarında buna ilişkin bilgiye rastlayamadım. Çok değil 1 hafta 10 gün önce yapabildiğim birşeyi şimdi yapamamak konuyu açmama sebep oldu. Yeni düzenlemeyi gözden kaçırmış olabilirim. "Bak adamlar değişiklik yapacaklarını/yaptıklarını belirtmiş" diyecek bir cevap arıyorum. Yoksa Blizz'e selam main'e devam diyeceğim
  • Lv 19 bir karakterin 450 mining, herbalism ya da skining yapması nasıl mümkün oluyor anlamadım.
  • Bi kere o kadar düşük level bir karakterin 450 skill puanı alması çok saçma zaten. Fakat bu önceden varsa ve şimdi yoksa bu çok saçma olmuş. Fakat şu da var;Bi zamanlar kasmış olan bi adamdan bu hakkı geri alınmaz alınamaz. O adamın harcadığı emek ve zamanı ne ile ödemeyi düşünüyosun? 3.0.8 notlarını tamamen türkçeye çevirdim ve böyle bir not olmadığını biliyorum. Fakat blizzardın açıklamadığı notlar her zaman oluyor tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer öyle bir hak tanınmışsa daha önce, o hakkı almak veya almamak Blizzarda kalmış bir iştir. o hak alınmaz gibi bir şey söylemek bence doğru değil. bu oyunun kuralları kanunla belirlenmiyor. kuralları Blizzard koyuyor. ama kuralları değiştirdiğinde ve bir hakkı geri aldığında bunu oyunculara bildirmemesi etiğe aykırı olur o ayrı.
  • Son patchlerle birlikte mevcut skil kasmış olan karakterlerde bundan etkilendiler.

benim 49 lvl twink hunterım vardı.. talent ve mingle birlikte 4500 canı vardı.. dün bi girdim baktım ne göreyim, hp 3850 lere gerlimeiş. mevcut karakterle fazlası ile etkilendiler.
  • Mevcut karakterler için yapılabilecek en iyi şey mesleğin gelişmesi fakat bonusun belli bir lvla gelene kadar aktif hale gelmemesi olur heralde yoksa adamın sırf mesleği gekliştirmek için harcadığı saatler/günler boşa giderdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: kotumuren

Son patchlerle birlikte mevcut skil kasmış olan karakterlerde bundan etkilendiler.

benim 49 lvl twink hunterım vardı.. talent ve mingle birlikte 4500 canı vardı.. dün bi girdim baktım ne göreyim, hp 3850 lere gerlimeiş. mevcut karakterle fazlası ile etkilendiler.

HP nin gerilediğinden emin misiniz? Kusura bakmayın gereksiz sordum belki ama yazıyı yazdığım şu an charlarıma girdim. HP, crit değerleri eskisi gibi.. Bir de wow armory'e girdim. Gerçekten imba bulduğum bir char ve değerleri aklımda idi. O da eskisi gibi (hatta 200 HP fazlası var) işte linki :http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Daggerspine&n=Pinkytwinky

• 7k Hp'li 19 LvL Twink Tauren Druid var

Blizzzz
  • eskilerdeki özellikler gitmediyse o twinkler kral olur mining herbi olan bi druid düşünemiyorum.
  • Bana 19 lvl twink charlar oldum olası saçma gelmiştir. Aldığım duyunlara göre blizard twink olayını tamamiyle bitiriyor. Artık herkes BG den bir miktar exp alacak. Bluepostlardan da takip etmişsinizdir 1vs1 gibi dengeleri bliizard dikkate almıyor. Twink gibi 80 öncesi bg dengeleride dikkate alınmayan diğer hususlardan bir tanesi. Konuya bu açıdan baktığınızda çok da önemli bir sorun değil.
  • Şu aldığın duyumları ve hangi bluepostta (bglerden xp gelmesi) olayi yaziyor link verirmisin. Bana göre imkansiz birşey twink sahiplerine çok büyük haksızlık olurki öyle birşeyde yapacağını sanmıyorum blizzard'ın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erolihsan

Şu aldığın duyumları ve hangi bluepostta (bglerden xp gelmesi) olayi yaziyor link verirmisin. Bana göre imkansiz birşey twink sahiplerine çok büyük haksızlık olurki öyle birşeyde yapacağını sanmıyorum blizzard'ın.

http://blue.mmo-champion.com/1/10697502130-blizzard-twinks-deserve-a-blue-post.html
    http://forums.worldofwarcraft.com/thread.html?topicId=10697502130&sid=1&pageNo=1

• Battlegrounds wins/losses and honorable kills will not award experience after the next patch, nor upon the release of Wrath of the Lich King. It could always happen somewhere down the road as we work to improve PvP progression, but there are no plans for changing this in the immediate future.

Bluepost da yazan bu metinmiş anladığım kadarıyla bir planları olmadıklarını belirtmişler. tabi ingilizcesi iyi olan arkadaşlar yardım ederse daha emin oluruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.