Şimdi Ara

Toplu Dosya Değiştirme Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarda toplu dosya değiştirme programı varmıdır? uzantı değil dosyanın kendisi

Örneğin: Örnek1.xls dosyası 50 farklı klasörün içinde var diyelim.
    Ben Örnek2.pdf dosyasını Örnek1.xls dosyalarıyla toplu şekilde değiştirmek istiyorum Örnek1.xls dosyalarını silecek yerine Örnek2.pdf dosyalarını koyacak böyle bir program var mıdır.

• Eğer spesifik şekilde lazım değilse; küçük bir script ile istediğiniz yapılabilir.

Örn. 1.pdf 2.pdf 3.pdf dosyalarından o an için sadece 2.pdf diğer klasördeki 2.xls yerine kopyalanmayacaksa;

Yani 1-2-3 pdf dosyalarının tümü, diğer klasördeki 1-2-3 xls dosyalarının yerine geçecekse;
    aşağıdaki kodlarla bat dosyası oluşturulabilir.

Pdf'ler C'de Kaynak Klasöründe
    xls'ler C'de Hedef Klasöründe varsayarsak.

copy C:\Kaynak\*.pdf C:\Hedef
    del C:\Hedef\*.xls

(Hedef Klasör sayısı kadar kodları çoğaltmanız gerekebilir.)

Yeni metin dosyası oluşturup, bu kodları içine kopyalayın.
    txt uzantısını bat yada cmd olarak değiştirin.
    Çift tıklayıp çalıştırdığınızda, işlem yapılacaktır.
    Eğer pdf dosyalarının taşınması gerekiyorsa; copy yerine move komutunu kullabilirsiniz.

Tabi bu işlemi sürekli yapmayacaksanız bir kereye mahsussa;
    50 klasör için kod oluşturmanız biraz zahmetli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 19 Ağustos 2020; 15:23:49 >

• cdemir kullanıcısına yanıt
    Benim aradığım program ara - bul - dosyayı şu dosyayla değiştir (isim değiştirme değil)

herhangi bir dosya düşünün bu pdf olur mp3 olur veya başka bir şey, adı örnek olsun bu dosya 100 ayrı klasör içinde var. sen dosyada bir değişiklik yaptın ve kaydettin bu örnek dosyası değişti ama 100 tane klasöre tek tek kopyalamak yerine 100 yerdeki dosyaları bulacak yeni dosyayı üzerine yazacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Batarang-

Benim aradığım program ara - bul - dosyayı şu dosyayla değiştir (isim değiştirme değil)

herhangi bir dosya düşünün bu pdf olur mp3 olur veya başka bir şey, adı örnek olsun bu dosya 100 ayrı klasör içinde var. sen dosyada bir değişiklik yaptın ve kaydettin bu örnek dosyası değişti ama 100 tane klasöre tek tek kopyalamak yerine 100 yerdeki dosyaları bulacak yeni dosyayı üzerine yazacak
    Benim anlattığım yöntemle isim değiştirme yapılmıyor. Toplu olarak pdf dosyalarını kopyalayıp xls dosyalarını siliyor.

Ama benim anlattığım yöntemle anlattığınız işlem yapılmaz. Siz tüm dosyalara aynı andan işlem yapılsın istemiyorsunuz.
    Atıyorum 3 dosyada değişiklik varsa 3 üne işlem yapılacak. Belki yarın 5 dosya değişecek o 5'ine işlem yapılacak.

Ayrıca birde uzantı değişme olayı var.
    Kaynakta x uzantılıyken hedefte aynı isimde y uzantılı dosyayı bukup silecek ve x uzantılıyı oraya kopyalayacak.

Söylediğiniz işlemi yapan bir program olduğunu sanmıyorum.
    Özel yazabilen bir arkadaş çıkar mı bilmem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.