Şimdi Ara

Toplumsal Sınıfı olmayan Türkler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

Yahu bir ara Qtrone'la tartıştım, sinirlenip blokladım da ama bir şeyler yazıp çizmeyi sevdiğimden bloğu kaldırdım. Milleti bloklamak da anlamsız. "Mesajı göster" diye seçenek koymuşlar, dayanamayıp bakıyorum.
    Belki bir Türk genci bu konuyu okuyup da Qtrone'la onun kafasına gidebilirdi. Belki de o Türk gencinin beyninde bir kıvılcım çaktırdım. Kim bilir? (Bunu okuyan gencoya bakıp) Öyle değil mi Türk gencosu ;)

Alıntıları Göster
    Sarfettiğin enerjiye değmez. Mesela devletin resmi ideolojisine hakaret etmiş biri. Onunla uğraşacağıma gider bir bardak su içerim, gezerim, tvye bakarım, biraz kafa dinlerim vs. yani gerek yok. Zaten kaç kişi okuyor forumu okuyanın da kimi destekleyeceği meçhul.. bloklarsan zaman tasarrufu sağlarsın 😂👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MRTFR

Çünkü tarihimizin birer parçaları. Türk oldukları için Türk diyorum. Günümüze göre ilkel olmaları Türk oldukları gerçeklerini değiştirmiyor. İlkel olmaları da normal, geçmişte kaldılar çünkü. Roma İmparatorluğu da günümüze göre ilkel, Yunan şehir devletleri de.

Makatını yıkamakla medeni kanun arasında kurduğun bağlantının yolunu söyle ben de ona göre cevap vereyim.

Alıntıları Göster
    Tuvaletten sonra arkasını yıkamayan medeniyetten "medeni" kanun aldık bundan daha alakalı ne olabilir ki başka. Bana göre de bu kanunlar ilkel.
    Herşeyin Fransız İtalyan olmuş , neden kendine Türk diyorsun sorabilir miyim? Fransız desen ne olur mesela ne farkın var?
    Bir günün bir fransizdan farklı olarak nasıl geçiyor mesela bir farkın var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Haziran 2020; 22:37:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Japonya, Rusya, Çin, Hindistan dediğin anlamda değişti mi?
    Hiçbir şeyin Türk değil dostum bunun üzerinden boşuna kasma artık başka şekilde düşünmen gerekiyor. Türk dediğin insanlar geçmişte kaldı artık, Moğollar devrinde kaldı, tiplerine bakarsan bizim şu anki tiplerimizle bile ilgisi yok.
    Şu an kwnsinw tuek diyorsun ama hiçbir şeyin Türk değil.
    Ben de kendime Türk diyordum artık demeyeceğim saçma gelmeye başladı düşününce.

Alıntıları Göster
    Türkik bir lehçe (Türkçe veya bizim andığımız isimle Anadolu Türkçesi) konuşuyor, Türkik bir lehçede düşünüyor ve yazıyorsun. Aile fertlerinin - benimkiler mesela - rahatlıkla yarısı Türko Mongol isimler taşyor. Batuhan, Han, Hakan, Ece, Aleyna, Timur, Cengiz, Kağan, Olcay, İlhan gibi isimler. Osmanlı Ordusu atlı akıncılar ve sipahilerle, çadırlarla hareket etme, ordular / sürüler yürütme yarı göçer Türkik askeri geleneğiyle Balkanların tamamı ve Orta Avrupa'nın bir kısmını fethedip asırlarca süren bir hakimiyet gösterdi. Türkler Arapların sonunda yapamadığı ve haliyle de tamamlayamadığı pek çok şeyi yapabildi. Türkler Doğu Roma İmparatorluğu topraklarını ve başkentini ele geçirmeyi başardı. Türkler Avusturya'nın (bir nevi eski Almanya'nın) kalbi Viyana'ya kadar istikrarlı şekilde ilerledi. Türklerin Avrupa'daki gerilmesi de istikrarlıydı. Türkiye Türklerinin hala dünyadaki en profesyonel ordulardan birisine sahip olması tesadüf değil. Türk Ordusu ve diğer tüm modern ordular Türkiklerin geliştirdiği onluk sistemi kullanıyor. Etnik anlamda bir Türk sayılmalısın ana dil olarak Türkçe konuşman (ve tabii kendini Türk olarak kabul etmen) bunun için yeterli. Avrupa kültürü ve tekniği ise herhangi bir millete ait değil, karma bir kültür. Türkler kolaylıkla Avrupa kültürünün bir parçası olabilir, Avrupalı sayılabilir.

• quote:

Tuvaletten sonra arkasını yıkamayan medeniyetten "medeni" kanun aldık bundan daha alakalı ne olabilir ki başka. Bana göre de bu kanunlar ilkel.
    Herşeyin Fransız İtalyan olmuş , neden kendine Türk diyorsun sorabilir miyim? Fransız desen ne olur mesela ne farkın var?
    Bir günün bir fransizdan farklı olarak nasıl geçiyor mesela bir farkın var mı?

Alıntıları Göster
    Tuvaletten sonra arkanı yıkamak savaşları kaybetmeyi veya teknolojide geri kalmayı engellemedi. Gereğinden fazla anlam yüklüyorsun.

Valla seni bilmiyorum. Ben modern dünya ile ilgileniyorum.

Fransızca konuşmuyorum. Fransız kültürüne aşina değilim. Tarihimde Fransız etkisi yok denecek kadar az. Ülkemin yönetim sistemi Fransa'nınkine benzemiyor. Alım gücüm Fransa ile aynı değil. Ülkenin insanları Fransız gibi davranmıyorlar. Daha sayayım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 14 Haziran 2020; 0:1:23 >

• quote:

Tuvaletten sonra arkanı yıkamak savaşları kaybetmeyi veya teknolojide geri kalmayı engellemedi. Gereğinden fazla anlam yüklüyorsun.

Valla seni bilmiyorum. Ben modern dünya ile ilgileniyorum.

Fransızca konuşmuyorum. Fransız kültürüne aşina değilim. Tarihimde Fransız etkisi yok denecek kadar az. Ülkemin yönetim sistemi Fransa'nınkine benzemiyor. Alım gücüm Fransa ile aynı değil. Ülkenin insanları Fransız gibi davranmıyorlar. Daha sayayım mı?

Alıntıları Göster
    Teknoloji ile medeni kanunun ne ilgisi var ya, tuvaletten sonra arkasını yıkamayan medeniyete laf etmiyorsun ama teknoloji ile medeni kanunu bir tutuyorsun
    Bir Fransız ile günlük yaşantında hiçbir farkın yok. Fransızca öğrenebilirsin sorun değil sadece bir kursa bakar iş. Ha Türk olmuşsun ha Fransız aranızda hiçbir fark yok, ikimizde aynı kanunlarla yönetiliyorsunuz, bir Fransızla aynı günü yaşıyorsun.
    Mesela ben fransizdan farklıyım, ama sen değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Haziran 2020; 23:16:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

Sarfettiğin enerjiye değmez. Mesela devletin resmi ideolojisine hakaret etmiş biri. Onunla uğraşacağıma gider bir bardak su içerim, gezerim, tvye bakarım, biraz kafa dinlerim vs. yani gerek yok. Zaten kaç kişi okuyor forumu okuyanın da kimi destekleyeceği meçhul.. bloklarsan zaman tasarrufu sağlarsın 😂👍

Alıntıları Göster
    Affedersin de şunları duvara anlat; duvar anlar ya. Yemin ediyorum hayatı sorguladım şurada. Yaşama sevincimi yedi bitirdi resmen. Kitap okuyayım dedim olmuyor aw. Whatever iyi geceler, günler vs. dilerim.

• quote:

Teknoloji ile medeni kanunun ne ilgisi var ya, tuvaletten sonra arkasını yıkamayan medeniyete laf etmiyorsun ama teknoloji ile medeni kanunu bir tutuyorsun
    Bir Fransız ile günlük yaşantında hiçbir farkın yok. Fransızca öğrenebilirsin sorun değil sadece bir kursa bakar iş. Ha Türk olmuşsun ha Fransız aranızda hiçbir fark yok, ikimizde aynı kanunlarla yönetiliyorsunuz, bir Fransızla aynı günü yaşıyorsun.
    Mesela ben fransizdan farklıyım, ama sen değilsin.

Alıntıları Göster
    Tuvaletten sonra arkasını yıkamakla medeni kanunu ilişkilendirdiysen ben de bunu ilişkilendiririm.

Bu mantıkla dünya üzerindeki herkes Fransız olabilir. Bir İngiliz, Alman, Amerikan, İspanyol, Çek, Leh, Norveçli, Meksikalı, Perulu, Vietnamlı arasında hiçbir fark yoktur. Hepsi aynıdır aslında. (!) Çok zekiymişsin be sen. Bütün kültürel farklılıkları tek hamlede yok ettin. Ülkedeki demokratik sistem ve refah oranına hiç girmedim bile. Verdiğim vergi miktarı, alım gücüm, aldığım eğitimin kalitesi, bir PS5 almak için çalışmam gereken süre falan hepsi aynı. Hiç fark yok. Ha Fransa ha Türkiye. /s

Aynı kanunlarla yönetiliyormuşuz vay be. Adamların hukuk sisteminin Alman hukuku değil Napoleon kodu olduğunu bile bilmiyorsundur muhtemelen ya da ülkelerinin yönetiminin yarı başkanlık sistemi olduğunu. Ama kime ne anlatıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 14 Haziran 2020; 0:21:16 >

• quote:

Tuvaletten sonra arkasını yıkamakla medeni kanunu ilişkilendirdiysen ben de bunu ilişkilendiririm.

Bu mantıkla dünya üzerindeki herkes Fransız olabilir. Bir İngiliz, Alman, Amerikan, İspanyol, Çek, Leh, Norveçli, Meksikalı, Perulu, Vietnamlı arasında hiçbir fark yoktur. Hepsi aynıdır aslında. (!) Çok zekiymişsin be sen. Bütün kültürel farklılıkları tek hamlede yok ettin. Ülkedeki demokratik sistem ve refah oranına hiç girmedim bile. Verdiğim vergi miktarı, alım gücüm, aldığım eğitimin kalitesi, bir PS5 almak için çalışmam gereken süre falan hepsi aynı. Hiç fark yok. Ha Fransa ha Türkiye. /s

Aynı kanunlarla yönetiliyormuşuz vay be. Adamların hukuk sisteminin Alman hukuku değil Napoleon kodu olduğunu bile bilmiyorsundur muhtemelen ya da ülkelerinin yönetiminin yarı başkanlık sistemi olduğunu. Ama kime ne anlatıyorum?

Alıntıları Göster
    Medeni olmanın temel konusu temizliktir, daha temiz olmayı becerememiş bir medeniyet medeni kanun yapmış.. komik.
    Ben sana günlük yaşamındaki yaşayış farkı dedim sen PlayStation'a gittin..Sen bana birşey anlatma zaten anlatamıyorsun çünkü senin bir fransizdan hiçbir farkın yok.
    Sen bana bir haftalık yaşamını anlat.. veya özelse anlatma, düşün..Bir fransizdan benim ne farkım var diye düşün, bir farkın olmadığını göreceksin zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Haziran 2020; 23:27:54 >

• quote:

Medeni olmanın temel konusu temizliktir, daha temiz olmayı becerememiş bir medeniyet medeni kanun yapmış.. komik.
    Ben sana günlük yaşamındaki yaşayış farkı dedim sen PlayStation'a gittin..Sen bana birşey anlatma zaten anlatamıyorsun çünkü senin bir fransizdan hiçbir farkın yok.
    Sen bana bir haftalık yaşamını anlat.. veya özelse anlatma, düşün..Bir fransizdan benim ne farkım var diye düşün, bir farkın olmadığını göreceksin zaten.

Alıntıları Göster
    Adamlar bizden çok banyo yapıyor. Bence temizlik konusunda laf etme onlara.

Abi sen iyi misin? Bu mantıkla bakarsak Dünya'nın bütün orta gelirlilerinin aynı milletten olduğu sonucuna varırız.

Ne farkım var diye soruyorsun hala. Fransa gibi özgür, refah, demokratik bir ülkede yaşamıyorum. Al işte en büyük farkım bu.

• quote:

Adamlar bizden çok banyo yapıyor. Bence temizlik konusunda laf etme onlara.

Abi sen iyi misin? Bu mantıkla bakarsak Dünya'nın bütün orta gelirlilerinin aynı milletten olduğu sonucuna varırız.

Ne farkım var diye soruyorsun hala. Fransa gibi özgür, refah, demokratik bir ülkede yaşamıyorum. Al işte en büyük farkım bu.

Alıntıları Göster
    Ben günde en az 2-3 defa abdest alıyorum, her cinsel ilişki sonrasi banyo yapıyorum. Onlar benden daha temiz asla olamaz. Tuvaletten sonra arkasını yıkamayı Osmanlı'dan öğrenen komikler ile beni karşılaştırma daha komik oluyorsun.Ben Fransız değilim demişttim değil mi, Fransız olan sensin.
    Sen konuyu anlamadın zaten neyse boşver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Haziran 2020; 23:40:15 >

• quote:

Ben günde en az 2-3 defa abdest alıyorum, her cinsel ilişki sonrasi banyo yapıyorum. Onlar benden daha temiz asla olamaz. Tuvaletten sonra arkasını yıkamayı Osmanlı'dan öğrenen komikler ile beni karşılaştırma daha komik oluyorsun.Ben Fransız değilim demişttim değil mi, Fransız olan sensin.
    Sen konuyu anlamadın zaten neyse boşver.

Alıntıları Göster
    Aferin sana.

Ben sana Fransızsın demedim ama beni Fransız yapmayı becerdin sanırım. Dünya'da bir ilki başardın tebrikler. Vatandaşlığı da ver de bari boş boş Fransız olmayayım, bir işe yarasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Anadolu Türk yurdudur ve Atatürk'ün Milliyetçilik ideolojisi en başarılı milliyetçilik ideolojilerinden birisidir.
    Kemalizm Hristiyan misyonerliğini değil, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak amacı güden Hristiyan misyonerliği ile mücadele etmiştir çünkü bilindiği gibi 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı yıllarında isyan eden bir sürü Hristiyanlık merkezli okul, kilise, örgüt vardır önce sahada savaşarak bu isyan hareketleri bertaraf edilmiş sonra tekrar böyle bir amaç gütmemeleri için çeşitli önlemler alınmıştır ki bu çok doğaldır.

Günümüzde hala Rumlar Doğu Karadeniz'de, Yunanlar Batı Anadolu'da, Ermeniler Doğu Anadolu'da komik bir şekilde hak iddia etmektedirler. Bu komik iddiaların tekrar isyana dönüşmemesi önlem almak normaldir. Anadolu Türk yurdudur ve Türklerin onu savunma hakkı en doğal haklarından birisidir.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Misyoner okullarında yapılan yerel dil ve tarih çalışmalarının Ermeni milliyetçiliğini körüklediğini, kendilerini komşularından üstün gördüklerini, Ermenilerin Türklerden farklı oldukları, kaderlerine karşı hoşnutsuzluk duydukları ve bölgede hak iddia ettiğini Ermeni kökenli tarihçi Suzanne Elizabeth Moranian ve Edward Earle yazmıştır.
    Kaynak: Moranian, Suzanne Elizabeth (1994), The American Missionaries and the Armenian Question: 1915-1927, Ph.D., The University of Wisconsin, Madison.
    Kaynak 2: Earle, Edward (1929), “American Missions in the Near East”, Foreign Affairs, Vol. 7, No. 3, (April), S.398-417.

Misyonerler Ermenilere verdikleri eğitim ve yaptıkları dil çalışmaları ile Ermenilerin bağımsızlığa yönelmelerinin fikri alt yapısını hazırlamışlar, isyan hareketlerine daha çabuk uyum sağlamalarına sebep olmuşlardır. Zaten Anadolu'daki misyoner okulları Müslüman ve Musevi nüfusa etki edemeyince Ermenilere yönelmiş ve misyonerlik hareketini tamamen Ermeni Protestanlığına dönmüştür, millet-i sadıka'nın isyan edip toprak talep etmesinin ana sebeplerinden birisi olarak da tarihçiler bu misyoner faaliyetlerine (dolayısıyla verdikleri eğitime yani okullarına) bağlar ki bunu kanıtlayan çokça kaynak vardır.

Ayrıca Robert Koleji’nin kurucusu Cyrus Hamlin, Abd'de Ohio senatörüne bir mektup yazmış Amerika'ya hem Ermenileri hem de misyoner çıkarlarını koruması isteğinde bulunmuş hatta Amerika'dan gemi göndermesini bile istemiştir.
    "Osmanlı Sultanı Abdülhamid, dinlerinden dönmeyen bütün Ermenilere karşı kökleşmiş bir nefret duygusuyla tahta çıkmıştır (…) Bir kısım devletler ve özellikle de bizim devletimiz, iki yıldır Osmanlı Sultanı’nın istediğini özgürce yapabilmesine izin vermiştir. Sultan’ın isteği ise, Müslümanlığı kabul etmeyecek olan bütün Ermenileri yok etmek, Amerikan misyonerlerini sınır dışına çıkarmak ve misyoner mallarını tahrip etmektir."
    Kaynak 3: Hamlin, Cyrus (1896), “America’s Duty To Americans in Turkey: An Open Letter To The Hon. John Sherman, United States Senator From Ohio”, The North American Review, Vol. 163, No. 478, (September), S.276-281.

Bizzat misyonerler ve misyoner okulları kurucuları kendileri Ermenilerin isyan etmesi gerektiğini, Avrupa ve Amerikan'ın Ermenilere Anadolu'da devlet kurmaları için yardım etmesi gerektiğini, Türklerin Anadolu'dan atılması gereken barbar bir millet olduklarını söylemişler (bir kısmı da Rumlar için bu faaliyetleri yürütmüştür) çeşitli mektuplar ve yazılar yazmışlar. Bundan daha kaliteli bir kaynak olamaz sanırım.

İlla okul ismi soruyorsan Merzifon Amerikan Koleji (Pontus Rumlarına yardım etmiş ve isyancı 2 cemiyet bu kolejden çıkmıştır), Maraş Kız Koleji, Antep Koleji (Ermeni isyanına yardım etmişlerdir) ve daha bir çok kolejin isyan faaliyetleri kaynaklarıyla şu kaynakta mevcut Kaynak 4:http://dergisosyalbil.selcuk.edu.tr/susbed/article/download/734/686

Misyoner okulları zaten mantık olarak emperyalist idealler neticesinde batılı devletlerin uyguladığı emperyalist politika çeşididir, bu okullar emperyalist ülkelerin sömürmek istedikleri bütün coğrafyalarda faaliyet göstermiş ve zararlı olmuşlardır. Atatürk de bu tehlikeyi fark edip 1. DÜnya Savaşı'nda ve Kurtuluş Savaşı'nda yaşananların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri almıştır.

Bir Türk vatandaşı Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk Devleti'nin uygun gördüğü şekilde eğitim alır, buna Fransa veya başka bir devlet karışamaz.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben misyonerlik faaliyeti yürütenlerin, okullar açanların bizzat halkı isyanlara teşvik ettiğini, Anadolu'da başka devletler kurmak için batıdan yardımlar istediğini söylüyorum sen bana 3-5 kolejin yüzlerce okulu kapatmak için geçerli sebep olmadığını söylüyorsun.

Misyonerliğin başlı başına bir sıkıntı olduğunu anlatmaya çalışıyorum, Anadolu'da misyonerlik batılı devletlerin emperyalist amaçlarına zemin hazırlamak için kullandıkları bir politikadır ve Osmanlı için olduğu gibi Türkiye için de tehlikelidir. Misyonerliği uygulamaya çalışanlar zaten bunu kendileri söylemiştir, Atatürk de bunu fark edip engellemiştir.

1923 sonrası misyoner okullarının tehlikeli faaliyetlerine zamane mecmuaların haberlerinde ve bizzat misyoner kaynaklarında rastlamak mümkündür, Cumhuriyet sonrası bile misyonerler nasıl öğrenci yetiştirilmesi gerektiği konusunda yaptıkları tanımlara bakarsan hala amaçlarının Türk düşmanlığı olduğunu anlarsın. Bunu ben değil, kendileri diyor buyur kaynak;
    James Dittles "The Chiristian Mission and Turkish Islam” The Muslim World - Nisan 1955

Çok değil 10 sene bile olmamış savaş yıllarında bu misyoner kolejlerinin deleti bölüp, Türkleri Anadolu'dan atmaya çalışması (Misyonerler bunu bizzat kendi demiştir), devlet tabi ki buna karşı önlem alacak. Ülkenin dört bir yanındaki bu kolejler isyanlara zemin hazırladı ne yapacaktı devlet yeni isyanlar için rahat rahat çalışsınlar diye bu kolejlere göz mu yumacaktı? Komik.

Atatürk devletini korumak için bu misyonerlik tehlikesine karşı çeşitli önlemler almıştır, doğru da yapmıştır. Bizzat Türkleri Anadolu'dan atmamız gerekir diyen kişilerin kurduğu okulların bu çalışmalarını tekrar yapmayacağının garantisi var mı, yok.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Senin tam aksini söylemen bir anlam ifade etmiyor çünkü çokça kez tekrarladığım gibi bizzat misyonerler kendileri söylüyor Anadolu'dan Türkleri atmak istediklerini ve bunun için çalıştıklarını hatta 1923 sonrası da devam ediyor bu düşünceleri attığım misyoner kaynaklarında da bu durum mevcut.
    Düşün bir misyoner çıkıyor Balkanlardaki Bulgar isyanı bizim misyoner okullarının ve faaliyetlerinin bir başarısıdır diyor, başkası çıkıyor Türkler barbar bir kavimdir ve Anadolu'dan atılmalıdır diyor bir başkası batı kamuoyunu Türklerin kendilerine kötü davrandıkları konusunda kandırırsak yardım alıp devlet kurabiliriz diyor.

1923 sonrası da devam ediyor bu düşünceleri sonra çeşitli olaylarla bu okullar engellenip gayri faal hale geliyorlar.

Adamlar Cumhuriyet sonrası dahi bu amaçlarını söylüyorlarken (kaynak da verdim) ne yapılması lazım, bıraksınlar da bunlar ülkeyi bölmeye devam mı etsin?

• Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt
    Adam yeni hesap açmış ilgi budalası troll. Rasyonel cevaplarla kendini besliyor, anlayacağı dilden konuşabilirsen tırsar. Atış serbest

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.