Şimdi Ara

Toplumsal Sınıfı olmayan Türkler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türkiye'de Lümpen Olmak
    https://vasatortadogu.blogspot.com/2020/06/turkiyede-lumpen-olmak.html

atatürkçülük-milliyetçilik-particilik VS lümpenlik :)

• tum avcılara selam olsun..

sınısız toplum yoktur..

sınıfı bılıncaltında kabullenmıs ve tartısmak yerıne sınıfsal haklarını ele gecırme garantısını koruma ıc gudusu vardır.

bu garantıye o kadar onem verırler kı cahıl kalma veya ogrenme uyanma soz konusu oldugu senaryoda cahıl kalmayı tercıh eder ve kıtab bılgıden bılgılıdendusunmekten sorgulamaktan sarımsak goren vampır gıbı kacarlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846

Bu mesaj silindi.
    benim derdim kendi milletimin neden daha üst seviyelerde olmamasına yönelik. tabiki kendi milletimi konuşacağım.

senin gibi dejenere olmuş türkler de gelir burada yeni hesap açıp atatürke söver, türklüğe söver. hadi hadi masken düştü, yürü git yeni hesap aç :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 13 Haziran 2020; 10:54:29 >
  • adam kendi çapında kendi milletini övüyor, türk milletinin sembolü bozkurtu iyi/kötü dile getiriyor.

esas soru şu. bu seni neden rahatsız ediyor :D
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Genetik olarak ırk veya etnik köken diye bir şey yoktur zaten.

Eşcinsellik üzerinden Atatürk'e vurman komik olmuş. 1970'lere kadar bilimsel otoriteler eşcinselliği hastalık olarak görüyordu.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    O senin fikrin. Pozitivist biri için bir hastalıkla savaşmaktan doğal bir şey yoktur.
  • Kendi milletim dediğin Türk'ün hangi özelliğini yaşıyorsun mesela?? Harfin Uygur alfabesi mi yoksa Göktürk alfabesi mi mesela? Kanunların hangi geçmiş Türk devletinden alınmış? Kisaca neren Türk bir söyler misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Haziran 2020; 16:19:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Kendi milletim dediğin Türk'ün hangi özelliğini yaşıyorsun mesela?? Harfin Uygur alfabesi mi yoksa Göktürk alfabesi mi mesela? Kanunların hangi geçmiş Türk devletinden alınmış? Kisaca neren Türk bir söyler misin?
    Alfabeyle, kanunla mı Türk olunuyor? Uygur alfabesi dediğin Soğdak alfabeden gelme. Onu geç. Göktürk harfiyle verilen eserler ne? Orhun yazıtları, Yenisey yazıtları, Uygur yazıtları, Irk Bitig ve belki Altay yazıtları. Tabi bir de Yavuz Sultan Selim döneminde Sekel biri İstanbul'a elçi ya da diplomat biri Göktürk harfleriyle birkaç satır yazmış "Selim Han'a geldik ama hâlâ piyasada yok" diye. Fakat Türkçe değil metin. Sonra da metin yangında mahvolmuş. Irk Bitig de 11. asırda yazıldı ve -bu son Sekel olayı hariç- o zamandan beri Göktürk alfabesiyle verilmiş metin -en azından günümüze ulaşanı- yok.
    Benim annem, teyzem ta Altay'da inanılan Albasması'na inanıyorlar. Alkarısı'nın hamilelere musibet vereceklerine inanıyorlar. Hatta köyde Alocağı var bu musibetten korunmak için. Hamilelikteki kırkı çıkma meselesine hiç değinmiyorum. Merak etme, o Türk kültürünü Hıdırellez'de ağaca çaput bağlanmasıyla da görürsün. Asırlar önce Oğuzların anıp gelmesinden korktuğu "börü"ye kurt deme gibi kötü ismen anmama tabusu, günümüzde cine "üç harfli" denmesiyle de yaşıyor. İş sahibi olan birinin adak adamasından, Allah diye göğün işaret edilmesinden Türklüğü görürsün. O Türk kültürü günümüzde havadaki oksijen gibi. Kör olduğun için görmemen normal.
    Zaten İslamcıların, liberallerin, sosyalistlerin kültür gibi sosyal olgulara karşı cahilliği ve körlüğü müşterek bir özellik.
    Bir de kanun diyor :). Eskiden Moğollar suyu kirletmeyi, kapı eşiğine çok büyük günah görüyorlardı ve bunun cezası ölümdü. Şimdi bu yasalar Moğollarda yaşamıyor. O zaman Moğollar Moğol değil değil.
    Eski kanunlarda bireysel hak ve hürriyetler yoktu. Tüh, kültürümüzden koptuk bireye hak ve hürriyet vererek. Eski kanunlarda ölüm, el kesme gibi cezalar vardı. Şimdi hiçbir şekilde bu ceza doğru değil ve de kanunlarda yok. Tüh kültürden koptuk. Hele Fatih Sultan Mehmet denen adam çok ayıp etti he. Şeyhülislamdan ısmarlama fetva alarak kardeş katline izin verdi. Gerçi Fatih Cengiz Han'ın yasalarını da aldı ama eski töremizde, yasamızda kardeş katli yoktu.
    İşin hülasası, kanun diye sırf Cumhuriyet getirdiği diye kanunlardan dolayı kanundan bahsettiğini fark ettim. Gördüğüm en kötü niyetli kişilerdensin. Bir insan bu kadar da belaltı vurmaz. Ha yok, kastım Cumhuriyet yeniliklerine değildi desen peki. Lakin bu sefer cahilliğin belli olur. Tarafını seç: cahillik mi kötü niyetlilik mi?
    Evvela Cumhuriyet'in kanunları Batı'dan temelliyse de, evvelde o kanunlar Avrupa'da da yoktu. Ortaçağ'da Avrupa'nın neresinde birey hakkından bahsedilecekti? Demek ki Avrupalı da Avrupalı artık değilmiş.
    Neyse ki Avrupalı yanlışını artık yapmıyor: köylüsünden idaresine herkes kanunen eşit. Herkesin mal edinme hakkı var. Biz de bunu yapmaya II. Mahmud'dan başladık. Cumhuriyet ve Atatürk'le buna son noktayı koyduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

Alfabeyle, kanunla mı Türk olunuyor? Uygur alfabesi dediğin Soğdak alfabeden gelme. Onu geç. Göktürk harfiyle verilen eserler ne? Orhun yazıtları, Yenisey yazıtları, Uygur yazıtları, Irk Bitig ve belki Altay yazıtları. Tabi bir de Yavuz Sultan Selim döneminde Sekel biri İstanbul'a elçi ya da diplomat biri Göktürk harfleriyle birkaç satır yazmış "Selim Han'a geldik ama hâlâ piyasada yok" diye. Fakat Türkçe değil metin. Sonra da metin yangında mahvolmuş. Irk Bitig de 11. asırda yazıldı ve -bu son Sekel olayı hariç- o zamandan beri Göktürk alfabesiyle verilmiş metin -en azından günümüze ulaşanı- yok.
    Benim annem, teyzem ta Altay'da inanılan Albasması'na inanıyorlar. Alkarısı'nın hamilelere musibet vereceklerine inanıyorlar. Hatta köyde Alocağı var bu musibetten korunmak için. Hamilelikteki kırkı çıkma meselesine hiç değinmiyorum. Merak etme, o Türk kültürünü Hıdırellez'de ağaca çaput bağlanmasıyla da görürsün. Asırlar önce Oğuzların anıp gelmesinden korktuğu "börü"ye kurt deme gibi kötü ismen anmama tabusu, günümüzde cine "üç harfli" denmesiyle de yaşıyor. İş sahibi olan birinin adak adamasından, Allah diye göğün işaret edilmesinden Türklüğü görürsün. O Türk kültürü günümüzde havadaki oksijen gibi. Kör olduğun için görmemen normal.
    Zaten İslamcıların, liberallerin, sosyalistlerin kültür gibi sosyal olgulara karşı cahilliği ve körlüğü müşterek bir özellik.
    Bir de kanun diyor :). Eskiden Moğollar suyu kirletmeyi, kapı eşiğine çok büyük günah görüyorlardı ve bunun cezası ölümdü. Şimdi bu yasalar Moğollarda yaşamıyor. O zaman Moğollar Moğol değil değil.
    Eski kanunlarda bireysel hak ve hürriyetler yoktu. Tüh, kültürümüzden koptuk bireye hak ve hürriyet vererek. Eski kanunlarda ölüm, el kesme gibi cezalar vardı. Şimdi hiçbir şekilde bu ceza doğru değil ve de kanunlarda yok. Tüh kültürden koptuk. Hele Fatih Sultan Mehmet denen adam çok ayıp etti he. Şeyhülislamdan ısmarlama fetva alarak kardeş katline izin verdi. Gerçi Fatih Cengiz Han'ın yasalarını da aldı ama eski töremizde, yasamızda kardeş katli yoktu.
    İşin hülasası, kanun diye sırf Cumhuriyet getirdiği diye kanunlardan dolayı kanundan bahsettiğini fark ettim. Gördüğüm en kötü niyetli kişilerdensin. Bir insan bu kadar da belaltı vurmaz. Ha yok, kastım Cumhuriyet yeniliklerine değildi desen peki. Lakin bu sefer cahilliğin belli olur. Tarafını seç: cahillik mi kötü niyetlilik mi?
    Evvela Cumhuriyet'in kanunları Batı'dan temelliyse de, evvelde o kanunlar Avrupa'da da yoktu. Ortaçağ'da Avrupa'nın neresinde birey hakkından bahsedilecekti? Demek ki Avrupalı da Avrupalı artık değilmiş.
    Neyse ki Avrupalı yanlışını artık yapmıyor: köylüsünden idaresine herkes kanunen eşit. Herkesin mal edinme hakkı var. Biz de bunu yapmaya II. Mahmud'dan başladık. Cumhuriyet ve Atatürk'le buna son noktayı koyduk.

Alıntıları Göster
    Hıdrellezde zıplayınca, ağaca çaput bağlayınca, Albusman'a inanınca Türk mü olunuyor?
    Bunları yapmayınca Türk olunmuyor mu?
    Kendine Türk diyen bu ülkede milyonlarca insan bunların hiçbirine inanmıyor ve yapmıyor, bu insanlar Türk değil mi o zaman?

• quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Hıdrellezde zıplayınca, ağaca çaput bağlayınca, Albusman'a inanınca Türk mü olunuyor?
    Bunları yapmayınca Türk olunmuyor mu?
    Kendine Türk diyen bu ülkede milyonlarca insan bunların hiçbirine inanmıyor ve yapmıyor, bu insanlar Türk değil mi o zaman?

Alıntıları Göster
    La havle... Yapmayınca olmuyorsun diye bir ibarem mi var? Mesajımda en çok üzerinde durduğum nokta, kültürlerin de değişmesi ama eskiden kalma alışkanlıklar - kısmen de olsa - var. Kimileri yaşatır, kimileri yaşatmaz. Benim için o saydıklarımın yaşaması hoşuma gidiyor ama yaşamasının, bitmesinin nazarımca önemi yok. "Her yapan Türk'tür, hiç yapmayan Türk değildir" demek, aşırı kötü bir çıkarım veyahut tespit.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

La havle... Yapmayınca olmuyorsun diye bir ibarem mi var? Mesajımda en çok üzerinde durduğum nokta, kültürlerin de değişmesi ama eskiden kalma alışkanlıklar - kısmen de olsa - var. Kimileri yaşatır, kimileri yaşatmaz. Benim için o saydıklarımın yaşaması hoşuma gidiyor ama yaşamasının, bitmesinin nazarımca önemi yok. "Her yapan Türk'tür, hiç yapmayan Türk değildir" demek, aşırı kötü bir çıkarım veyahut tespit.

Alıntıları Göster
    Ben neren Türk diye sordum.
    Sen ağaca çaput bağlamak, hıdrellezde zıplamak dedin.
    Aslında senin Türklüğünden hiçbir eser kalmamış ama Türklük diye birşey uydurulmuş bize, biz sadece o şeyi yaşıyoruz kafamızda saçma sapan.
    Bende kendime Türk diyorum ama bana göre saçma birşey gibi geliyor artık bana bu ifadeler çünkü Türk namına hiçbirsey yaşamıyoruz dikkat edersen.

• Adam troll :)

• quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

Adam troll :)
    Bir Polonyalı'dan Bulgar'dan Yunan'dan yaşayış olarak ne farkın var?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.