Şimdi Ara

Toplumun Zeki İnsanların Değil Sadece İstikrarlı Çalışmış İnsanların Yönetmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Denetleme olunca uğraşırlar. Orayı denetlemeye gidiyor ve bildiğim kadarıyla da o birlik puan falan kazanıyor taktir falan kazanıyor falan. Böyle askerleri günler öncesinden sporda falan eğitiyorlar.. Puan vermez, hatta bazıları oradaki daha düşük rütbeli subayları darbeleyebilir.

Hiçbir şey yapmasa bile generale refakat eden kışla subayları senin için bizi rezil etti, konuşurken kekeledi, tekmili zayıf verdi, botları boyasızdı, üstü başı düzgün değildi falan falan sana uyuz kapabilirler hiç denk gelmemek en güzelidir..

Birliğin puanını düşürürsün sana uyuz kaparlar üstçavuş akıllı adam topukluyor ben korkmadım yani onun gibi hızlı kaçmadım ama ben de karşılaşmak istemedim yani general böyle bir şeydir..

Orada topuklamasak elbette bize sorular soracak bizimle tanışmak isteyecek riske girmemek en güzelidir o yüzden topuklamak daha iyidir..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Ocak 2025; 20:20:42 >

• kardeş sen bahane üretiyorsun.

ben iyi bir lise kazanamadım die babam bilgisayarımı sırtımda parçaladı, lise 2 bitene kadar haftasonu bile evden çıkmam yasaktı, e öyle bi adamın oğlu olup bitirdiğim lisenin birincisi olarak derece yaptım. özel ders almadım, dershaneye gitmedim.

seninkisi bahane, caka da satmıyorum, karşılık veriyorum 

şu an 3.96 ortalamam var. üni sınavındaki 5 bin sıralamadan 5 kat daha değerli bir durum.

çalışınca oluyor.

ailenin durumu kötü değil. özele yollamışlar seni. benimkiler eğitimime 1 lira harcamadı.

• Zeronun sorunu sürekli insanlara kendini kanıtlama çabasında olması
    Mesela biri sınava hazırlanıyorum önerisi olan var mı der,bu altına gelir babam beni okutmadı durumumuz kötüydü,ben yılmadım savaşacağım,beni pes ettiremeyeceksiniz falan yazar:)
    Biri sevgilimden ayrıldım der bu yine gelir altına sevgili benim umrumda değil ben yalnız ve güçlü bir adamım beni yildiramazsiniz falan yazar:)
    Yerli yersiz sürekli kendi hakkında bilgi vermeye çalışır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu konuya toplananların çoğu benim başarısız olmamdan keyif almak isteyen tipler. Bunlara kalsa benim hiçbir şeyim olmasa sevinirler.

Ben sizin gibilere karşı savaşıyorum bir şeyi kanıtlamaya ihtiyacım yok.

Sabah akşam hakkımda atıp tutan sizsiniz anonim konu açıp kaçan sizsiniz?

Demek ki doğru yoldayım bu kadar benle uğraşıp kin güdüyorsanız doğru yoldayım.

Pes etmem kardeşim ben siz ne söylerseniz söyleyin.

• Aklınızca rezil etmeye uğraşıyorsunuz birisi çıkar burada durumum kötüydü der discord odalarında kira parası yediğini anlatır kız düşürmek için her türlü hareketi yapar beceremez discorddan anten gönderir taşrada tıp okur. İfşaları her yerde gezer.

Diğeri baba parasıyla dede parasıyla caka satar.

Beni yıldıramazsınız. Hepinizin hikkayesini biliyorum hiçbiriniz sıfırdan bir şey inşa etmiyor yalan söylüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 13 Ocak 2025; 20:22:2 >
  • Zer0_0ne kullanıcısına yanıt

Kira parası çok tatlıdır

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Yav bu heriflerin düşman olma sebebi her türlü mevzularını biliyorum.

Bunlara göre beni anlatıklarım bahane sağlıklı birine şizo diyorlar :D

Taşrada okuyan torbacıyla münasebeti var. İfşaları geziyor sağda solda kalkmış bana ahkam kesiyor her konuma ışınlanıyor puhahaha.

Taşra da olsa tıp sonuçta, yani tıp bir halt bir bölüm değil ama köylüler tapıyor hem de devlet maaş veriyor.. Doktor dedim mi, vışşşşşşşşşşş obereyyyyyyyy diyorlar.. Şimdi tipsiz untermensch bir doktor olsun mesela bence sırf doktor diye piyasa yapar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Ocak 2025; 20:30:25 >
    Hocam içinde ahlak yoksa gözümde hangi mesleği yaptığının bir değeri yok hayırda gelmez.

İstersen mühendis ol istersen elektrik teknisyeni. Adam bağımlılık yapan madde alıyor torbacıdan, yetmiyor sağda solda kıza anten fotosu atıyor utanması da yok caka satıyor.

:D

Komedi.

Ben ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum, benim bölüm hepsini tokatlar. Herrenvolk okul. Tıp falan hepsini tokatlarım ama köylüler tıp diyor..

Odtü kıbrıs mı hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O senin dedigin yazılım mühendisligi hocam. Kıbrıs kampüsü o Bilgisayar Mühendisliği değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Ocak 2025; 20:40:7 >

Odtü kıbrısta da bilgisayar mühendisliği var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charons Archiveyoutube
    Abi Sayarlı Nevzatın Galeri Açılışı | Nevzat Galeriye Çöküyor Memati Abi | #shortsfeed #keşfet #kvp
    https://www.youtube.com/shorts/D-DDNF5WbHc?si=LrV0od9DxcHNlvoQ

• Ben kıbrısta sadece yazılım mühendisliği var diye biliyorum. Ben Ankara mezunuyum. O zaman Emek mahallesinde oturuyordum. Benim çok eski. Ben sizin dayınızım zaten.

• Bizim mahallede oturan biri ODTÜ metalurji kazandı, dediler ki, bak adam orayı kazanmış falan.. Iste çok zeki falan falan. Aramızda çok yaş farkı vardı ama 5 yaş falan. Dedim ben daha iyisini kazanırım dedim ve kazandım. O arkadaşa zeki demeleri çok ağırıma gitmişti. Sanki bana nispet yapıyor gibilerdi..

• Belli ki konuyu acan yeni nesil ergenlerden ... Boyle bir ulkede dogdunuz icin boyle olmanizda sorumlu bizim jenerasyonun aymazligi olmustur! Neticede konuyu aan jenerasyon maalesef her acidan donanimli degildir :/ . Gonul ister ki boynuz kulagi gecsin.... Ama yok ...

Konuyu acan kisi kendisince bir sorguluyor hic yoktan elbette iyidir ama kendisince iki tanim ve o tanimlara gore alt basliklar gibi maddeler yazmis gorselde. Birinde aydinlanmanin sembollerinden de eksik etmemis :) ...

Her biri ya carpik ya da yanlis.

Halki kandiran zaten demokrasi uygulanmiyor denilir ona baska bir sifat denilir bellidir. Teknokrasi de bak bunu kabaca dogru ifade etmissin bu ikilide digerini yermek icin kavramlari carpitmisin olmamis ! :)

Kurumlarin basina liyakat ve hesap verilememezlik denetimsizlik ortamindaki bir elestirin var bu da demokrasilerde yoktur! . Teknorasi deki tanimin da ilkindekin devami gibi olmus : Liyakat ve Heyet meselesi ... Hesap verilebilirlik nedense yok :)

Demokrasi hosa gidecek karar alma demek degildir :)) ... Onu karsiliginda da teknokrasiden en dogru tanimi yapmissin. Dogru neye gore kime yalniz ? Islev demissin. Neye gore islev ? Referans noktalarini normlari doktrinleri nelerdir veya bu bahsedilenler devingen midir ?

Halki kesim demisin. Kesimden kastin nedir? Halk makine gibi butundur demen tek tiplesmedir robotlastirmadir zaten makine gibi butun diyorsun.... Insanlar farkli dusunebilir bu her alanda da gecerli. Siyasi de olabilir Felsefi de. Filozof ama iz birakan ama ozgun filozof Turkiye de pek yetismediginden yabancisindir .... O zaman farkli ulkelerin filozoflarina bak derler : )

Ekonomi tanimi bellidir .... Cok basit manada insan nufusu artar veya belli bir orandadir ama kaynaklar kisitlidir ve bu kisitli kaynaklarin yonetimine kabaca ekonomi denir ... Ekonomi de para sadece bir enstrumandir :) Dijital paraya gecilse bile yine aynisidir ... Teknorasi de kendince : kaynaklara dayanir diyorsun lakin her kaynak her ulkede yoktur! Ticaret ile sendeki olmayani baska ulkedekilere pazarlarsin katma degerli takas veya ortak para birimi veya neyse o muhtac oldugun kaynaklari satin alirsin ihtiyaclarin dogdukca surekli devam eder veya 100 yillik vs stoklarsin veya bazi ulkelerin yaptigi gibi somurgecilikle! Senin yaklasimin teknokrasi de somurgecilige cikiyor! ...

Partiler yani siyasi partiler Turkiye de iyi ornek olmadigi icin temel seviyede parti dahi olamadiklari icin gercek muhalefet olmayisi demokrasi ve temeller kendi icinde dahi mevcut cercevelerde bile yasama yurutme yargi gucler ayriligi olmayisi ile adalet olmayinca siyaset mi beklenir partililerce ? Parti ile toplum farkli is alanlari calismasi ve butunluk hedefi ile karistirmissin! Zit filan degil alakasiz durmus ...

Zitliklar dan bahsetmissin lakin su da bir gercektir kadim bilgiler ve deneyimlere bakinca global seviyesinde ve gecmisten gunumuze esasinda zitliklar uzerine sistemler kurulmustur . Bu oyle ki dinlere kadar yansiyor.... Bir seyin iyi veya kotu veya degeri anca zitti idrak edilirse degeri veya zarari bilinir. Zitlik olmayan herhangi bir olgu idrakiyeti noksan kildirir... Butunlesme demistin butunlesme diye bir derdin mi var? Yoksa dolayli olarak zitliklarin butunlesmesi mi diyorsun ? Bilincaltin esasinda burada agzindaki baklavayi cikar diyor ...

Demokrasi de kendi adamlarini devlette kurumlatirmaca demek degildir. Belliki AKP in yaptigindan rahatsiz olmaktasindir ama bu tur seyler Demokrasi denmezki! Demokrasi kendilerince diyebilirler ama hakikatte yozlasmacadir ve diyer olumsuz tespitlerdir ozu itibariyle ... Teknorasi de devlet elli araliklarla kendini yenileme derken kisiler degil gorevdir demek istiyorsun en iyimser manada . Amac belli araliklar degildir duruma gore kendini yenilemesidir esas olan. Bu da bireysel ve kurumsal seviyede adaptasyon denir. Yeri gelir acimasizca olur ama hayrinadir ve mutlaktir da . Anlasilmama o an o sureclerde mumkundur lakin zaman hakli cikartacaktir. Winston Churchill ve yaptiklari ve sahsindan tut her detayda bazilarinca vaktinde agir elestiriliyordu ama suan bakilinca globalde de iz birakmis biridir.

AKP yozlatirdi diye demokrasi tani degismedi!

AKP yaptiklarina karsi nester misali esasli adimlar atilmalidir ama bunun icin en az 40 yil net sarttir ve bu surecte surdurulebilir sadik kalinmalidir. Tek adam bir siyasi parti meselesi degildir. Insan omrunde cozum vardir ama devlet yonetiminde insan omru odakli olunmaz bir bayraktir herkesin planlanan akista vazifesi vardir yerine getirir denetlenir hesap verilebilir olur vs ..

Teknokratlar madem çok iyiler veyahut zekiler demokrasi denilen sistemde halkı niye kandıramıyorlar karşılarındaki adamlar zaten bilim bilmez kalifiyesiz elemanlar değilmi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.