Şimdi Ara

Topraklama icin birkac soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar su an bulundugum yere toprak hatti cekmemiz lazim, 1 metrelik paslanmaz celik bir boruyu cevresini komur ile kapladiktan sonra topraga gommemiz gerekiyor diye biliyorum (yanlisim varsa duzeltin)

su an hindistandayim ve 1 metrelik paslanmaz celik boru(tel) oldukca pahali. ve hatti cekecegimiz yer bir golun ustundeki bir ada.

topragin 20 cm altinda drek olarak su var 1 metrelik bir cukur acsam icine paslanmaz celik tencere kapagi koysam ve komur olmasa sizce calisirmi?

• bence olur ama pek sağlıklı olmaz tencerenin kapağının iletken olup olmadığına bak eğer iletkense göm ama gömerken lapa şeklinde tuzlusuyuda üzerine dök daha iyi iletken olur...
  • varmi soyle mac gyver tarzi kendimin uretebilecegi, bi tavsiyen, soylee olur gibisinden?
    quote:

Orijinalden alıntı: mertdo2

bence olur ama pek sağlıklı olmaz tencerenin kapağının iletken olup olmadığına bak eğer iletkense göm ama gömerken lapa şeklinde tuzlusuyuda üzerine dök daha iyi iletken olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord of chaos

arkadaslar su an bulundugum yere toprak hatti cekmemiz lazim, 1 metrelik paslanmaz celik bir boruyu cevresini komur ile kapladiktan sonra topraga gommemiz gerekiyor diye biliyorum (yanlisim varsa duzeltin)

su an hindistandayim ve 1 metrelik paslanmaz celik boru(tel) oldukca pahali. ve hatti cekecegimiz yer bir golun ustundeki bir ada.

topragin 20 cm altinda drek olarak su var 1 metrelik bir cukur acsam icine paslanmaz celik tencere kapagi koysam ve komur olmasa sizce calisirmi?

arkadaşım çelik değil, bakır olması gerek sanırım (google topraklama yaz teorik olarak sonuçlarını gör derim)
  • benim bildiğimde topraklama için ya bakır çubuk çakılır toprağa yada galvaniz levha gömülür
  • bakır çubuk veya bakır levha gerek boyutları şuan aklıma gelmıyo ama komure felan gerek yok ama sağlıklı olabilmesi için nemlı bir toprak gerekıyor topragın dırencının duşmesi için 3-4 metre arası gomulmesi gerekiyor topraklama yapma amacın ney bılmıyorum ama atıyorum pc nın kasası çamaşırmakınasının govdesi elktrik çarpıyodur buyuk ihtiyacın yoksa topraklamadan istersen sıfırlama yapa bilirsin ama bu geçici bir çözumdur ve çokta sağlıklı deil ama bizim bidada yok toprak hattı ben bu yolu kullanıyorum istersen anlata bilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extinct -- 29 Aralık 2009; 2:57:23 >
  • toprak neminde otesinde drek su, gol uzerindeki bir adada topraklama yapicaz, yani topragin 20 cm alti drek su basliyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: extinct

bakır çubuk veya bakır levha gerek boyutları şuan aklıma gelmıyo ama komure felan gerek yok ama sağlıklı olabilmesi için nemlı bir toprak gerekıyor topragın dırencının duşmesi için 3-4 metre arası gomulmesi gerekiyor topraklama yapma amacın ney bılmıyorum ama atıyorum pc nın kasası çamaşırmakınasının govdesi elktrik çarpıyodur buyuk ihtiyacın yoksa topraklamadan istersen sıfırlama yapa bilirsin ama bu geçici bir çözumdur ve çokta sağlıklı deil ama bizim bidada yok toprak hattı ben bu yolu kullanıyorum istersen anlata bilirim
  • sakata gelmeyin sonra toprak nemli ise ve torak üzeinde çıplak ayakla dolaşılma ihtimali varsa sanırım tehlikeli olur.
  • 1,5-2 metrelik L demirini yada dn10 demir boruyu toprağa çakabildiğin kadar çak topraklama kablosunu bağla yeterli gelir (çaktığın yeri sulamayı unutma)
  • quote:

toprak neminde otesinde drek su, gol uzerindeki bir adada topraklama yapicaz, yani topragin 20 cm alti drek su basliyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: extinct

bakır çubuk veya bakır levha gerek boyutları şuan aklıma gelmıyo ama komure felan gerek yok ama sağlıklı olabilmesi için nemlı bir toprak gerekıyor topragın dırencının duşmesi için 3-4 metre arası gomulmesi gerekiyor topraklama yapma amacın ney bılmıyorum ama atıyorum pc nın kasası çamaşırmakınasının govdesi elktrik çarpıyodur buyuk ihtiyacın yoksa topraklamadan istersen sıfırlama yapa bilirsin ama bu geçici bir çözumdur ve çokta sağlıklı deil ama bizim bidada yok toprak hattı ben bu yolu kullanıyorum istersen anlata bilirim

msjımın son satırını oku arkadaşım istersen anlatıyım daha kolay bir yolu yok.

• Merhabalar;http://topraklama.com/topraklama_nasil_yapilir-124.html bu adresten detaylı bilgi edinebilirsiniz. Kolay gelsin.

Bu arada Hindistanı merak ediyorum okuduğum bir kitapta (Shantaram) olaylar Hindistanda geçiyor. Acaba Hindistanda yaşam nasıl özellikle Bombay'ı merak ediyorum.Kendi gözlemlerinizden bahsedebilirseniz müteşekkir olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byaku -- 29 Aralık 2009; 13:51:11 >
  • link icin cok tesekkur ederim kafamdaki tum soru isaretleri cozuldu, buradaki deneyimlerim uzerine bir dergi icin yazilar yazicam, editor bi arkadasimla duzenli olarak maillesiyoruz, bana pm le mailinizi atarsaniz bitince bir kopyasinida size yollarim
    quote:

Orijinalden alıntı: Byaku

Merhabalar;http://topraklama.com/topraklama_nasil_yapilir-124.html bu adresten detaylı bilgi edinebilirsiniz. Kolay gelsin.

Bu arada Hindistanı merak ediyorum okuduğum bir kitapta (Shantaram) olaylar Hindistanda geçiyor. Acaba Hindistanda yaşam nasıl özellikle Bombay'ı merak ediyorum.Kendi gözlemlerinizden bahsedebilirseniz müteşekkir olurum.

• Birkaç şey sormak istiyorum.
    Bu adaya elektrik hattını dışarıdan mı götüreceksiniz, mesafe ve güç ne kadar?
    Eğer öyle ise hat ile birlikte topraklama kablosu da çekilebilir diye düşünüyorum.
    3 lü kablo ile.Faz,nötr toprak gibi veya üç fazlı.
  • quote:

link icin cok tesekkur ederim kafamdaki tum soru isaretleri cozuldu, buradaki deneyimlerim uzerine bir dergi icin yazilar yazicam, editor bi arkadasimla duzenli olarak maillesiyoruz, bana pm le mailinizi atarsaniz bitince bir kopyasinida size yollarim
    quote:

Orijinalden alıntı: Byaku

Merhabalar;http://topraklama.com/topraklama_nasil_yapilir-124.html bu adresten detaylı bilgi edinebilirsiniz. Kolay gelsin.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Mail adresimi PM attım şimdiden teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.