Şimdi Ara

topraklama nasıl yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
14.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arkadaşımın evinde topraklama pek sağlıklı değil ve bu bilgisayarında soruna neden oluyor . bunu önlemek amacıyla odaya ayrı bir topraklama yapmak istiyoruz. bunu ansıl yapabiliriz ? toprak hattına ellemeden ? sadece 1 oda için ?

halının altıan büyük alüminyum folyo koysak ? prizin toprak hattına baglasak ?

• quote:

Orjinalden alıntı: why_living

arkadaşlar arkadaşımın evinde topraklama pek sağlıklı değil ve bu bilgisayarında soruna neden oluyor . bunu önlemek amacıyla odaya ayrı bir topraklama yapmak istiyoruz. bunu ansıl yapabiliriz ? toprak hattına ellemeden ? sadece 1 oda için ?

Hazır topraklama çubukları var.Onu nemli bri yere çakın.Ondan getireceğiniz kabloyuda bilgisayarın prizinin toprak hattına bağlayın.Çubuğun olduğu yer kuru olmasın.Ara sıra ıslatın.
    Ayrıca evin içinde nötrden toprak yapılmışsa bu sizin toprak hattınıda etkiliyebilir.

Folyo olayı olmaz.Yükün yere akması gerek.
  • tabikide öyle olacak ama ben daha hızlı kesin bir cözüm düşünüyorum. evin tümünü değiştirmemiz lazım oysa bizim şu an bi çözüm bulmalmız lazım yada daha kolay .mesela elektronik bir devre ile mümkün olabilr mi ?
  • arkadaşının evinin nasıl olduğunu açıklasaydın daha yararlı olabilirdi. silicon'nun tavsiyesi bahçeli bir ev için geçerlidir. ama kalorifer daireli bir evde oturuyorsan en iyisi bilgisayarın kasasını direkt kalorifer borusuna bağla.(yalnız bağladığın noktadaki boyayı kazı. kalorifer tesisatı topraklanmış olduğu için onun üzerinden kendininkini gerçekleştirebilirsin. ben kendiminki için bunu uyguladım. eğer kalorifersiz vbir apartmandaysan tek yapabileceğin pencereden aşağı bir kablo sarkıtıp toprak bir zemine bakır çubukla saplaman.
  • Eğer ev apartmanın üst katlarıysa iş biraz zorlaşıyor.O yükseklikten yere kablo indirmek çok zor.
    Eğer ev kaloriferli ise boruya bağlamak çözüm olabilir.
    Ama onda da eğer arada plastik parça varsa iletim azalır.
    Ayrıca herhangi bir olası durumda eğer toprak hattı ile faz karışırsa tüm binanın kalorifer tesisatına faz yayılır.
  • kalorifer tesisatların topraklanması zorunluktur. sizin bilgisayarınızdan kaçak olsa bile akım tesisatta dolaşmak yerine direkt olarak toprağa akar. evet son zamanlarda kalorifer borularında da plastik boru kullanılıyor, o yüzden bu ayrıntya dikkat etmek gerekiyor.

bildiğim kadarıyla topraklamayı sağlayabilecek bir elektronik devre bulunmuyor.
  • arkadaşım ev doğalgazlıysa doğalgaz borusuna bağla onların topraklaması oluyo. aman dikkat et havaya uçma
  • pencere demirine bağla.. ben bi süre o şekilde kullanmuştım pc yi... hiçde sorun olmadı..
    sonra deprem oldu evin 1 direği çatladı içindende temel demirleri görünüyoru ona bi kablo bağladım(prize yakındı zaten) prize kadar hat çekip toprağı bağladım.. süper oldu şimdi.. üstünüde bi güzel alçıladık...
  • bildiğim kadarıyla elektrik devreleri herhangi bir tesisata bağlamanın birçok sakıncası var. en sağlıklısı toprağa uzun iletken bir metal ile topraklama yapılmasıdır. tesisat hatlarından topraklama, tesistta kaçak akım korozyonunun oluşmasına neden olabilir. korozyon sonucu tesisata delinme ile maddi zarar oluşabilir. ikinci önemli sakıncası ise kaçak akımı olan ve tesisat hettından topraklanmış cihazdan, tesisat hattı ile temasta olan kişinin çarpılma tehlikesidir. bunu bizzat yaşadım insana çok büyük bir zarar vermiyor ama bunu yaşamak pekte hoş olmuyor.
  • arkadaşım bence hazır bakır cubuklar var onu alırsın suyun en cok dökülen yere cakabilirsin ordan bilgisayarın prizine baglayabilirsin aman ha farz veya nötr baglama......
  • Su borusu,kalorifer borusu,doğalgaz borusu,kolon demiri ve buna benzer yerleri toprak hattı niyetine kullanmayı doğru bulmuyorum.
    En doğrusu topraklama levhası ya da çubuğudur.Ama apartmanlarda bu iş zor.Onun için yönetici ile falan konuşun.
  • Arkadaşların dediği gibi Kendi evine yapacak isen birsürü yöntemler vardır.BAKIR çubuğu toprağa göm ardından TUZLU suyu ve ayreten tuz koy topraklama daha iyi olur.Bakır çubuk şart değil levhada olabilir

Aman haa TUZU unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZILÖTESİİ -- 3 Ocak 2007; 15:24:12 >
  • quote:

arkadaşlar arkadaşımın evinde topraklama pek sağlıklı değil ve bu bilgisayarında soruna neden oluyor . bunu önlemek amacıyla odaya ayrı bir topraklama yapmak istiyoruz. bunu ansıl yapabiliriz ? toprak hattına ellemeden ? sadece 1 oda için ?

Ölçü aleti ile Nötr toprak arsındaki gerilimi ölçmelisin çıkan gerilim değeri 1v un üzerinde ise
    seçenekler
    1. Nötr hattını kesitini büyütmelisin.
    2. Sıfırlama; nötr le toprak arasına köprü atmak (tavsiye edilmez)
    3. prizden toprak hattını çıkarıp nötr le aynı noktaya gir, aynı topraklamanın diger ucunu ana panoda nötr le birleştir.(Nötr kesiti arttı)
    ve aynı prizin panodaki sigortasını RCD (artık akım rölesi)((bina girişinde RCD var ise; buna da gerek yok)) ile değiş.

önemli Not:
    Topraklama sadece hayati koruma içindir cihazın çalışmasıyla alakası yoktur.

• alperen3535 kullanıcısına yanıt
    ELİNE SAĞLIK ALPEREN KARDEŞ DİLİNE SAĞLIK
  • Ayrı topraklama hattı bilgisayarlar arası ağ bağlantılarında sorun çıkartır, birbirlerini görememe, aktarım yavaşlığı vs. Ağdaki her bilgisayarın ve diğer cihazların toprak potansiyelleri eşit olmalıdır. Bunu da göz önünde bulundurun. Saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperen3535 kullanıcısına yanıt
    Çeşitli kabloların uçlarındaki konnektorlerin etrafında, portların etrafında metal çerçeve var değil mi? Bu metal cercevenin koyuluş amacı yalnızca bağlantıyı sağlamlaştırmak değil, ayrıca bunlar porttaki ve konektördeki pinleri ekranlar ve elektriksel gürültülerden etkilenmesini azaltır. Ayrıca kablonun etrafındaki ekranlama folyosu da bu çerçeveye bağlanır. Topraklamanın amaçlarından biri de bu ekranlama hattına bağlanarak elektriksel gurultu sinyallerinin toprak akıtılarak sistemlerden uzaklaştırılmasını sağlamaktır. Bir d sunu dusunun, her tarafı plastik olan laptop adaptörlerinin niçin topraklanması var? Laptopun her tarafı plastik değil mi, keza adaptör de öyle.
    Universal adaptor adıyla satılan topraklamasız adaptörlerde laptopların neden sapıtıyor peki?
    Çamaşır makinesi buzdolabı vs. İçin bu tespit doğru olabilir, ama bilgisayarlar için eksik bir tespit.
    Saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.