Ts 4 ve 2k25'i saatlerce oynamış biri olarak 2k25 şuan en kaliteli tenis oyunu bence. Günümüze göre grafikleri daha iyi olabilirdi. Daha çok lisanslı oyuncu olabilirdi ve arkadaşın dediği gibi drop shotlar çok zor veya hiç yok. |
TopSpin 2K25 [PC ANA KONU] (4. sayfa)

-
-
Önce Avrupa versiyonuyla deniyordum. Amerika versiyonunu indirdim, oyun hiç çalışmadı. Başlangıçta direk çökmeye başladı. Sonra sıfırdan Avrupa versiyonunu tekrar kurdum ve bu ayarları yaptım. Nihayet kariyer modu Steam Deck üzerinde açıldı, tekrar kurulum mu etkili oldu ayarlar mı bilmiyorum ama daha da kurcalamadım hazır çalışmışken.
İlk denediğimde Steam Deck üzerinde bir maç yaptığımı ve gayet iyi olduğunu yazmıştım. O sefer de yeni kurulumda da önce yavaş çekim gibi bir görüntü geldi. Steam Deck ayarlarından ekranı 60 Hz’e çekince düzeldi. Ancak ilk denememde aynı PC’deki gibi akıcı bir görüntü vardı. Tekrar kurulumdan sonraysa yavaş çekim görüntü hızlansa da PC’deki kadar akıcı değil, yine yavaşlık var. Hani o önceden anlattığım topun yavaş hareketinden dolayı hatalar bunda da başladı. Sorun şu ki 2K25’te PC ve Steam Deck’te topun hızı aynı, yani yapımcıların bir tercihi. Ancak 4’te muhtemelen emülatör kaynaklı bir performans değişimi var. Zaten nadiren de olsa seste de cızırtılar geliyor, muhtemelen işlemci hızı düşüyor ya da başka bir sorun var. İşin garibi ilk kurduğumda gayet sorunsuz akıcı bir maç oynadım. Maçı tamamladım, yani denemek için yeterince uzun oynadım. Neden sonradan böyle oldu bilmiyorum
Sonuçta benim Steam Deck üzerinde offline oynama işi çözüldü ancak azıcık çomak soktu oyun zevkime bu bahsettiğim sorun. Çözüm bulabilirsem buralara yazarım.
@to9y yardımlar için sağolun. Biliyorum sizin Steam Deck ile alakanız yok ancak cihaz günden güne yaygınlaşıyor, forumda birilerinin ihtiyacı olabilir diye yazıyorum.
Edit: Zaten birkaç gündür araştırıyordum ama bugün üzerine düştüm.
Konsol denen ucube aygıtlar belli bir FPS'yi yakalayamayınca saçmalıyor anladığım kadarıyla. FPS'yi direk yarıya düşürüyor yazmışlar. Neyse ki oynanamaz durumu yok. PC'deki hızın belki %80-90'ında oynuyorum ki, PC'deki performansı görmesem belki normal olduğunu bile düşünürdüm. Diğer bazı oyunlarda aynı yavaşlık sorunu için ayarlar yazmışlar Reddit'te, denedim ancak daha çok sorun çıkarmaktan başka işe yaramadılar. Geri çalışan ayarlara döndüm, bu şekilde devam edeceğim. Umarım 2K ideale yakın bir oyun çıkarmayı başarır önümüzdeki senelerde. Diğer büyük firmaların el atacağı yok gibi tenis oyunlarına.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 14 Temmuz 2024; 16:28:47 >
-
4’le uğraşmaktan bir süredir 25’i açmamıştım. Oyuna güncelleme mi geldi bu aralar? Fark ettiğiniz değişiklikler var mı?
Sanki önceden olması gerekenin %80-90 hızındaydı top, şimdi aşırı hızlanmış, %110-120 gibi hissettim. Maçlarda topu fileye takmadan bitirdiğim olurdu, 1 maçta bile belki 10 kez fileyi aşamadım, rakibimin de bir o kadar vardır. Maçı hem ben hem rakibim ace atmadan tamamlardık, bu sefer ikimizin de 5’ten fazla ace’i vardı.
Bayağı bir değişiklik hissettim oyunda
Edit: Oynanıştan dolayı tamamen file önü canavarı yaptığım oyuncum artık bildiğin Nadal oldu, baseline gerisinden gelemiyor. Sıfırdan grind yapmak lazım, herhalde VC'si neyse vereyim deyip ortadoğuda kartları(oyuncu ozellikleri) tekrar dağıtacağım.
Yeni edit: Tekrar bir güncelleme geldi. Artık topu ben aralıksız fileye takarken rakip eskisi gibi bam güm vurmaya devam ediyor. Ace olayı bitti, tek ace’le maçı tamamladım. Topun hızı da sanki biraz daha arttı. 2K oyunlarına çok aşina değilim ama böyle sürekli kurcalayıp iyi kötü toparladıkları oyunun canına okuyorlarsa uzak durmak lazım bu abilerden.
Son Edit: Bugün PC üzerinde oynadım. Gayet keyifli, topun hızı da olması gerektiği gibi. Güncellemelerde Steam Deck optimizasyonunu yazıyorlar takip ettiğim kadarıyla. Yani online oynamayı ve yazdığımız diğer eksikleri dert etmiyorsanız, PC üzerinde oynayacaksanız indirimde alın oynatın gençler. Toparlamışlar oyunu. Steam Deck kısmı sorunlu ama, 1 iyi 1 kötü çalışıyor, demedi demeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 17 Temmuz 2024; 21:51:15 >
-
Dün oyunla ilgili fark ettiğim önemli bir özellik oldu.
Evde 2 PC var. Oyunu normalde güçlü olanda oynuyorum, diğeri daha çok file server gibi çalışıyor, içinde orta halli bir ekran kartı var(6600 XT). Ayrıntıya gerek yok, oyunu zayıf sistemde açtım.
Sinner’la Wimbledon finali oynuyoruz kariyer modda. Zayıf sistemde donmalar, takılmalar olduğunu fark ettim. Zamanlamayı tutturmak imkansız, topa vuracağımda sistem takılıyor falan. Sonra nedense oyun ayarlarına bakmayı akıl ettim. Çoğu oyunda olmayan maç esnasında ayarlardan daha düşük grafiğe alma seçeneği var. Gerçi yine mükemmel olmadı ama daha akıcı hale geldi oyun.
Gerçi Sinner gibi oyuncuya 1.5 set hediye etmiş oldum, maçı da 3-1 kaybettim ama iyi ders oldu. Alt+F4 ile çıkıp tekrar girsem ne olurdu, maçı baştan oynama şansım olur muydu bilmiyorum
-
Bir süredir Steam Deck üzerinde de hız sorunu kalmadı gibi. Yeni güncellemelerle oyunu bozmazlarsa nihayet oynanacak şekle geldi bence.
Gerçi PC’de kaplamalarda sorun başladı şimdi de. Seçtiğim kıyafet yerine düz beyaz görünüyor oyuncunun kıyafeti ama onun dışında çok sorun kalmadı gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Robinson CrusoeBir süredir Steam Deck üzerinde de hız sorunu kalmadı gibi. Yeni güncellemelerle oyunu bozmazlarsa nihayet oynanacak şekle geldi bence.
Gerçi PC’de kaplamalarda sorun başladı şimdi de. Seçtiğim kıyafet yerine düz beyaz görünüyor oyuncunun kıyafeti ama onun dışında çok sorun kalmadı gibi.
Fizik toparladiysa ilk indirimde alacağım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyunun serverlarının Aralık 2026’da kapanacak olması biraz can sıkıcı. Acaba serverlar kapandıktan sonra kariyer modu offline oynanabilecek mi? Çünkü şu anda online olmadan hiçbir şey yapmak mümkün değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Dream Machine
Oyunun serverlarının Aralık 2026’da kapanacak olması biraz can sıkıcı. Acaba serverlar kapandıktan sonra kariyer modu offline oynanabilecek mi? Çünkü şu anda online olmadan hiçbir şey yapmak mümkün değil.Ona göre bir planı olması lazım şirketin. Yoksa linç yerler. Öyle birşey olacağını sanmıyorum. O tarihte illaki offline kariyer veya diğer modlar oynanabilir olmalı.
-
@to9y bence fizik olarak da gayet iyi durumda son hali.
@Dream Machine o vakitten sonra oyunu tek kurtaracak şey offline kariyer olur. Şu anda bile offline oynayamıyor olmak rezalet, umarım komple dükkanı kapadık gittik gibi bir fiyasko olmaz.
-
Bu ay için alabileceğim tek bir AAA oyun var; önerir misiniz?
-
Fiyat 34 dolar. Steamde indirim olarak 47 doları görmüş. İyi gibi fiyatı ama biraz daha düşse alınır gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi to9y -- 5 Ağustos 2024; 14:26:24 > -
Ara ara gelip oyunla ilgili yakınıp gidiyorum gibi oluyor ya 100 saati devirdik, yani durum o kadar da kötü değil
Son mesajımda oyunun son halini beğendiğimi yazmıştım Şu anda rahatsızlık duyduğum eksikler şunlar.
Oyunun son halinde rakipler bir topu karşıladıktan sonra boş alanı kapatmak için hareketlenmiyorlar. Bunun sonucunda ne oluyor derseniz boşluğa doğru power shot'ı gönderince sayıyı alıyorsunuz. Rakibi ters ayakta yakalama gibi bir durum neredeyse olmuyor. Oyunun ilk halinde terse birçok top atıyordum, yani bence bu konuda olanı bozdular. İnsan psikolojik olarak bile kortun diğer tarafındaki yayla gibi bomboş alana yetişip kapatmak ister, ki maçlarda görüyoruz nadiren risk alıp hareketlenmeseler de oyuncular genelde topu karşıladıktan sonra en azından baseline'ın gerisinde ortaya hareketleniyorlar.
Dropshot'ın imkansıza yakın olduğunu zaten yazmıştım. Onunla ilgili bir çalışmaları da yok gibi.
Geçenlerde Topspin 4'ü denediğimde topun raketin kenarına çarpıp havalanmasını yaşadım. Yeni oyunda 100 saati devirmeme rağmen bu olay 1 kere bile yaşanmadı. İzleyenler biliyordur, son Olimpiyat finalinde Djokovic bile vuruşlardan birinde topu dikti, gerçi rakip sahaya düştü ve rallinin devamında sayıyı da aldı ancak demek istediğim herkesin başına gelebilecek böyle bir hatayı oyuna eklemeleri lazımdı. Edit: Ben yazdıktan sonra birkaç kere oldu, sanırım eklediler
Oyunda stamina'ya yüklendim. Dünyanın çeşitli yerlerinde evler aldım seyahatlerde enerjim düşmesin diye. Koçlar tuttum, turnuvalarda maçları tamamladıkça enerjimin bir kısmı geri geliyor. Bunca şeye rağmen bir Grand Slam'i sakatlıksız tamamlamam imkansız, diğer turnuvalarda da enerjim dibe düşüyor, küçük de olsa sakatlıklar yaşıyorum. Bu konuyu abartmışlar gibi, sanki profesyonel sporcu değil de kahvede çay sigara yaparken maçlara çıkmış bir dayıyım, kondisyon sıfır.
Servislerde ya da köşelere kaliteli bir top attığımda rakibin son anda yetişip topu diktiği olmuyor. Diğer boş köşeye topu gönderip rahat sayıyı alıyorum ancak bu animasyonun da olması gerekirdi.
Ace atmak zor.
Genel olarak görüşlerim olumsuzdan olumluya dönse de bu konuları düzeltmeleri lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 19 Ağustos 2024; 12:16:54 >
-
Son update'ten sonra kariyer moduna girilemiyor. Dünden beri Reddit'te insanlar yazıyorlar. 2K'dan birileri gelip "sorunun farkındayız, üzerinde çalışıyoruz" yazmış.
Firmaların adam gibi oyun çıkardıkları; sezondu, DLC'ydi, mikro ödemeydi, online bağlantı zorunluluğuydu olmayan zamanları çok özlüyorum.
-
35 dolardeyken aldım oyunu. Fizik biraz sıkıntılı da olsa oynattırdı bayağı. Top Spin 4 hala daha iyi bir oyun, topa vurduğunuzu hissediyorsunuz. Bu oyunda hissetmek biraz zor. Ralliler bayağı uzun. Bakalım az daha oynayıp değerlendirmek lazım.
-
Haftalık Drop
-
Oyun yine güncelleme aldı.
Bazı konular düzelirken bazıları yine bozulmuş gibi.
Artık turnuvaların sonunu görebiliyorum. Muhtemelen oyuncu enerjisi konusunu düzenlediler.
Good-perfect timing süresini çok kısaltmışlar gibi. Güncellemeden önceki hali iyiydi.
Yine güncellemeden önce ace atmaya başlamıştım. Başa döndük, maçları hiç ace atmadan bitirdiğim oluyor. Şu anki yetenek puanı dağılımda servis atma düşük ama önceden yüksekken de ace atılmıyordu, boşa puan harcamayım diye düşürdüm zaten.
Fritz oyundaki 1 numaralı düşmanım. Kendi halinde bir adam, ne alıp veremediğin var derseniz elemanı muhtemelen Amerikalı diye Superman yapmışlar. Alcaraz, Sinner’la oynarken bu kadar zorlanmıyorum. Kötü değil ama en iyi deyişle fena bir oyuncu değil, gelene geçene çakıyor herif uyuz oluyorum.
Fark ettiğim başka bir sorun da oyunun sisteme göre zorluğunun değişmesi. O nasıl oluyor derseniz elimdeki orta halli sistemle oynarken perfect vuruş yapmak imkansızken diğer sağlam sistemde daha kolay, Steam Deck’teyse tam ideal. Muhtemelen frame rate’le alakalı bir durum.
Neyse, yine bir güncellemeyle bazı konuları çözerken bazılarını bozmuşlar. Biraz sıkılmaya başladım dürüst olmak gerekirse. Tam oyunu toparladılar, birkaç düzeltme ile mükemmel olur diyorsun başka bir şeyi bozuyorlar. Sanırım en güzeli oyunu birkaç ay sonra alıp oynamak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 8 Eylül 2024; 14:24:18 >
-
Oyunda sonlara geldim gibi. 140 saate yakın oynadım.
Superstar mertebesine eriştik nihayet. Geriye tek dünya 1 numarası olma kaldı sanırım ama onu yapabileceğimi zannetmiyorum. Zira enerji seviyesini hep yüksek tutup sık sık turnuvalara katılmak gerekiyor. Enerjiyi yüksek tutmak için de devamlı koçların verdiği görevleri yap, onları upgrade et falan sonsuz bir döngü gibi. Belki oyuncu portföyünü daha geniş tutup hem yenilerden daha fazla oyuncunun olduğu, hem de eskilerle de oynayabileceğimiz bir kariyer modu yapsalar muhtemelen çok daha uzun süre oynardım. Ancak şu haliyle Alcaraz, Sinner, Medvedev ya da Fritz dörtlüsünden gelenleri yen, kupayı al döngüsüyle çok da motivasyonum kalmadı.
Tüm maçları ve turnuvaları gerçek formatta oynadım. Uzun süredir hard seviyede oynuyorum ama vaktiniz çoksa hardest da imkansız değil. Sonraki 2 ekstra zorluk seviyesini muhtemelen hiç bir zaman denemem, boş adam işi gibi geliyor.
Buraya yazdıklarım gözünüzü korkutmasın diye tekrar yazıyorum. Amaç kariyerde hızlıca gelişmekse zorluğu düşük tutun, fazla bir XP etkisi yok ve zaten 30. Seviye maksimum, yani daha fazla gelişemeyeceksiniz. Maçları 3 set üzerinden oynayın, yoksa normal maçlar kadar uzun olmasa da hatırı sayılır bir zaman alıyor her maç. Oyunun size verdiği görevlere yoğunlaşın, benim koçlar falan hep düşük seviye çünkü maç içerisinde yapmamı istedikleri görevleri çok geç yapmaya başladım.
Muhtemelen bundan sonra oyunla ilgili çok ilginç bir şeyler keşfetmezsem buraya yazmam. İşim gereği internetim çoğu zaman olmuyor ya da olsa da oldukça yavaş bir internetle idare etmek zorunda kalıyorum. Onun için insanlara karşı maçlar benim için bir seçenek değil ama zevkine arada girip deneyebilirim.
-
2k oyunlarına zam yapmış sanırım şu an top spin ve nba 2k25'in fiyatı 126 dolares olarak görünüyor ohannes.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Flying Dutchman2k oyunlarına zam yapmış sanırım şu an top spin ve nba 2k25'in fiyatı 126 dolares olarak görünüyor ohannes.
yok pardon paket yapmış. top spin ve nba 2k'yı beraber 50 dolares'e veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 26 Kasım 2024; 10:10:39 > -
Ben de bayanlarda kariyer yapıyorum. Bencic'i yenemiyorum. Herkesi yeniyorum, bunu yenemiyorum
Oyunda böyle bir sistem var galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BéTo -- 28 Kasım 2024; 15:19:29 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X