Ankara' da SL 600 plakalı bir SL300 gördüm. Adamın parası yetmemiş o zaman.
55xx055 icin 500 lira fazladan para istemislerdi biz plakayı alırken.bizde 065 i aldik normal fiyattan simdi 55xx055 plakali arac satilik 18 lira para istiyolar.2001 model vectra
araba alacağınız zaman emniyete kendiniz giderseniz ve ordaki çıkma plakalardan istediğiniz denkgelirse 30 ytl ye halledersiniz.
7,000 ytl falan denmiş ama zaten 2500 ytl ye özel plaka yapılıyor.o rakam çok abartılı olmuş...ona verceğin paraya 2500 ytl verirsin ör:34 alp deniz 002 plakası alırsın.
quote:
Orjinalden alıntı: Gkhn_
KOÇ diye bi plakanın Bursada olması imkansız. Bursa şuan 16 Dxx den yukarısnı vermiyor yani 16 Exx bile bi plaka alması mümkün değil kimsenin.
yanlışınız var 16 EAA ile başlayan seri kemalpaşa - karacabeyde 2007 sonlarından (hangi ay olduğunu şimdi hatırlamıyorum) beri veriliyor
quote:
Orjinalden alıntı: blackgod
"Ç" harfi alınamaz. Kendi nokta koymuştur yada damgasız plaka bastırmıştır kafasına göre.
Belki vida atmıştır. Bazı uyanık sürücüler 0 rakamının tam ortasına vida atıp 8 gibi görünmesini sağlıyor.
İstanbul'da tanıdıklarımdan "DR" serisinden alanlar olmuştu. ücret falan verilmedi seri öyle devam ediyordu.
ama son rakamları güzel olanları ayırmışlardır kesin.
quote:
Orjinalden alıntı: desiya
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: desiya
altı üstü plaka insanların kendini teşir etmeye ne kadar çok merakı var . ben alıcaksam ismime yeterince uzal olmasını tercih ederim
ha belki rs gti GTI gibi plakalar belki biraz ruh için alınır ama isim soy isim model uzantısı vs çokta mantıklı değil . mesela geçen bir rangerover gördüm plaka sanırım yasal olmamakla beraber orjinalinden pek farklı değildir plaka şöyle idi 16 KOÇ XX Ç HARFİNE dikkatle baktım ama hiçmi polis görmedi bunuda birşey demedi
ha bu arabayı zaten arapşükrüde gördüm girişte aynı arabayı ertesi günde vici taraflarında gördüm sağlam bir adam ama ben polis olsam yasal olmayan plakaya basarım cezayı sonuçta plaka kanununda türkçe harfler yok latin alfabesine göre yapılmış
KOÇ diye bi plakanın Bursada olması imkansız.
Bursa şuan 16 Dxx den yukarısnı vermiyor yani 16 Exx bile bi plaka alması mümkün değil kimsenin.
Ç harfi olamaz ok de Kxx şeklinde bi plaka bursada verilemez.
Herhangi bi plakacıya gidip 16 XXX 69 şeklinde plaka da bastırabilirsin , ha bununla nasıl gezersin bilemem. Türkiye burası gerçi gezen gezer ...
Bursa Trafik Tescil Şb. Koms. bizim tanıdık , ben 16 GK 507 aldım para vermedim. Normalde 50 100 YTL bi para alıyolar . 16 CEM gibi plakalar var bunlarıda bulabilirsen 200 liraya falan halledersin.
Ama istanbulda 34 EFE 01 gibi plakalar resmen kara borsa. 34 EFE 56 gibi plakalar 1000 YTL ye veriliyor aşagı yukarı. Tabi oda bulabilirsen .
şu anda exx fxx lerde var . birkaç tane arabada gördüm exx plakaları herneyse bu değil derdimizde adam resmekn koç diye bir plaka aldırmıştı en az 5 kere baktım plakaya ama ç harfi vardı tandıık varsa özel plakada basarlar çok sorun olmaz ama bir plakada "Ç" harfi normalde olmaz bu ya ilgi çekmek için bir plaka yada aslında plaka özel bir plaka yani ŞU genelde otobüslerde gördüğümüz plakalardan kimisi üzerine şirket ismi yazar kimisi sadece isim 16 meliset 16 gibi olabilir sonrda bu adam yazının olduğu kısmın maviliğimi sildirmiştir nebileyim başkada birşey aklıma gelmedi
koç yazısı için tanıdık bulmak ve şehir içinde gezmek tamam ama ya şehir dışı???
quote:
Orjinalden alıntı: BX4TC
quote:
Orjinalden alıntı: blackgod
"Ç" harfi alınamaz. Kendi nokta koymuştur yada damgasız plaka bastırmıştır kafasına göre.
Belki vida atmıştır. Bazı uyanık sürücüler 0 rakamının tam ortasına vida atıp 8 gibi görünmesini sağlıyor.
ozaman ogsdende beleş geçebiliyorlarmı acaba ?
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet_0606
araba alacağınız zaman emniyete kendiniz giderseniz ve ordaki çıkma plakalardan istediğiniz denkgelirse 30 ytl ye halledersiniz.
7,000 ytl falan denmiş ama zaten 2500 ytl ye özel plaka yapılıyor.o rakam çok abartılı olmuş...ona verceğin paraya 2500 ytl verirsin ör:34 alp deniz 002 plakası alırsın.
2.500 ytl vermesine verilirde isim soyisim yazdırma işi bana biraz kıro işi gibi geliyor
plakaya özel harf için para vermek çok saçma geliyor bana,
plakanın akılda kalıcı olması iyi değil.mesela biri size sinir oldu,bulup ...anladınız gerisini.
quote:
Bursa şuan 16 Dxx den yukarısnı vermiyor yani 16 Exx bile bi plaka alması mümkün değil kimsenin.
Bursaya giderken geçen sene, siyah bir Range Rover da görmüştüm bu plakayı..
KOÇ yazdığından eminim..KOC yazıpda altını bir nokta koymuşta olabilir..
quote:
Orjinalden alıntı: mRcOLL
quote:
Bursaya giderken geçen sene, siyah bir Range Rover da görmüştüm bu plakayı..
KOÇ yazdığından eminim..KOC yazıpda altını bir nokta koymuşta olabilir..
Yok işte daha plaka E falan var diyolar arkadaşlr ben D bılıyodum en son E ler çıkmış 3 harfli. GKN falan vermıyolar mesela şuan . E lerın vs. bıtmesını beklıyorlar ki K taa nerede kalıyor. Bizimde müşterimizin vip aracında . xx ZORLU 001 diye plakası vardı. Normal özel plaka ile alakası yok , kabartmalı altın kaplama harflerle yazılı idi plakada. KOÇ da buna benzer bişey sanırım normal plaka olarak vermezler.www.plakaci.com a girin siparis verin 16 KOÇOÇO 01 yazdırın .) Ama gezebılırmısınız bılmem ...
Herneyse ben yatıyorum uykum var
Ben de 34 YSF için baya kasmıştım ancak bu plakalardan boşta çok az varmış ve olanlar da malum polislerin elinde ve ciddi rakamlar istediler..Başta 1000 YTL gibi bir rakamdı sonradan biraz indirdiler ancak hem bu rakamlar bize fazla geldi hem de bu tiplere para yedirmek bize koyardı :)
Babam da kendi adı ve soyadının ilk harflarini aldı 34 TA .... çok özel olmasa da idare eder:)
resmen ticarethane olmus oralar desenize...bu ülke iyice kötüye gidiyo allah sonumuzu hayır etsin...
çok çok özel değilse fazla para bayılmak dangalaklık..
quote:
Orjinalden alıntı: merulaalba
quote:
Orjinalden alıntı: 8600alp
34 ALP sonu ne gelirse önemli değil 7.000 YTL
ALP in kendisi ne kadar?
ne milletiz be arkadaş.para harcamaya ne yollar buluyoruz.verdiğimiz paralar hayırlı bi yere gitse neyse.resmen rüşveti anlatıyoruz.
quote:
Orjinalden alıntı: Fletch
quote:
Orjinalden alıntı: droll
Aracı alırken galeri soruyor sıfır araç alacaksan plakanızda özel birşey olsunmu diye ortakadi harfler için 300 sondaki rakam için 300
bu fıyatlara verıceklerını zannetmıyorum...
antalyada 07 xxx 07 alabılmek ıcın sadece sonu 07 olsun dıe 600 700 ytl verıyorlardı.su anda duydugum kadarıyla 5-6 polıs memurunun atılmasından dolayı artık torpıllı plaka vermıyorlar cok saglam tanıdıgın olursa anca ole alıyorsun.
07 ANT 07 var bu na kac para vermısdır dusunemıyorum yada cok saglam tanıdıgı var.. PLAKA
Fletch yaklaşık iki sene önce trt caddesinde ( kent pastanesinin önü ) polis bu araca ceza kesiyordu eleman abi bu palakaya ceza kesilirmi falan diyordu ama polis gördüğüm kadarıyla acımammıştı elemana yoksa senmisin bu :) yani plaka kurtarmıor adamı polis kesiyor cezayı :D
34 ALP 7. plakalı aracımı satıyorum 1986 model mercedes 190 dizel 0532 381 13 14 orçun adım