Bildirim
TORRENT YARDIM ARKADAŞLAR
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
buyur kolaya kaçmayalım google denen bir site ve sonsuz bilgi kaynağı interner varken
http://www.google.com.tr/search?q=torrent+nedir&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a -
Torrent iyi güzeldir fakat seed dediğimiz bir olay var. Dosya popülerken dosyayı indirmezsen seeder sayısı azaldığında dosyayı indirmen işkenceye dönüşür. Üyelik gerektiren siteler için ise ratio sorunu var. Yani yalnızca dosya çekerek bir yere gelemiyorsun, çektikten sonra ya da çekerken aynı zamanda vermen gerekiyor ki sitedeki üyeliğin sonlandırılmasın. Yani torrent kısaca meşakkatli iş. Rapid olmasa torrent kullanmanı tavsiye ederdim lakin şu durumda rapid daha mantıklı. Rapid'e para yatırmak demişsin; rapid harcadığın paraya göre çok çok iyi hizmet veren bir şirket. Bağlantım iyi olsa ve arşiv yapacak olsam kesinlikle premium üye olurdum. Torrent sitelerine wikipedia ve google aracılığıyla ulaşabilirsin. -
quote:
Orjinalden alıntı: RockWoman
Torrent iyi güzeldir fakat seed dediğimiz bir olay var. Dosya popülerken dosyayı indirmezsen seeder sayısı azaldığında dosyayı indirmen işkenceye dönüşür. Üyelik gerektiren siteler için ise ratio sorunu var. Yani yalnızca dosya çekerek bir yere gelemiyorsun, çektikten sonra ya da çekerken aynı zamanda vermen gerekiyor ki sitedeki üyeliğin sonlandırılmasın. Yani torrent kısaca meşakkatli iş. Rapid olmasa torrent kullanmanı tavsiye ederdim lakin şu durumda rapid daha mantıklı. Rapid'e para yatırmak demişsin; rapid harcadığın paraya göre çok çok iyi hizmet veren bir şirket. Bağlantım iyi olsa ve arşiv yapacak olsam kesinlikle premium üye olurdum. Torrent sitelerine wikipedia ve google aracılığıyla ulaşabilirsin.
evet çok mantıklı...rapid daha iyi..torrent uğraştırıyor..
-
Aslına bakarsan Torrent'ın bildiğimiz payaşım programlarından (LimeWire, Ares) çok bir farkı yok. Aynı mantık; p2p (aynı dosyaya sahip insanları bunları paylaşması)
Torrentlar yoluyla dosya bulmak zahmetli FAKAT kesinlikle çok daha kalitteli dosyalar bulunabiliyor. Eğer modemlerle aran iyi dfeğilse en çok prt açmakta zorlanırsın. Bunun içinde google'da 8736381377 kitap çıkabilecek kadar bigi var
Program olarakta Azureus'u öneririm. Bunu çalıştırmak için de java'ya ihtiyacın olacak. Merak etme Google da gerçekten yukarıda verdiğim sayı kadar bilgi var
Bu java linki: hhttp://java.com/en/img/everywhere/getjava_sm.gif?cid=jdp84244
Bu da Azureus linki:http://prdownloads.sourceforge.net/azureus/Azureus_3.0.1.2_windows.exe?download
Bunları yükleyip google'da da torrent resimli anlatım yaz her şeyi halledersin.
Kolay gelsin.
-
Torrent anlamayanlar icin zahmetli gelen bir is gibi gozukebilir. Ama torrent lar dakiler kadar kaliteli filmleri etrata fazla bulamazsin bi emule bazen fakeler cikabiliyor. Torrent'ta ozel bir tracker kullandikca fake(sahte) dosya olmasi neredeyse imkansiz ayrica partlarda sorun varsa hemen destegi ginderirler rapid ve emule de oyle bir sansin yoktur.
Altyazi Destegi her zaman torrentlarda olan release lere gore cevirilir ilk bunu unutmayin yani torrent'ta yayinlanan bir filmin yada dizinin altyazisin olmasi cok nadiren dir onun icinde acayi eski bir film olmasi lazim. Bir arkadas seed demis seed yamanin ne zahmeti var anlamadim sonuta yuk tasittirmiyolar sana orda acik habire gonderim yaiyosun yani he almak mi lazim birazda dagitalim. Bu isin sevabini dusunursek baya bi var. Ben Azureus ve shu-mod fake rogramini kullaniyorum hem ratio'yu duzgun tutmaya yariyor hem seed ederken ter atmana habire bakmana gerek kalmiyor ama banlanma ihtimalin yuksek . Dikkat etmek lazim.
Ben sana shu-mod fake programini om(ozel mesaj)'dan atarim
-
quote:
Orjinalden alıntı: lpark
quote:
Torrent iyi güzeldir fakat seed dediğimiz bir olay var. Dosya popülerken dosyayı indirmezsen seeder sayısı azaldığında dosyayı indirmen işkenceye dönüşür. Üyelik gerektiren siteler için ise ratio sorunu var. Yani yalnızca dosya çekerek bir yere gelemiyorsun, çektikten sonra ya da çekerken aynı zamanda vermen gerekiyor ki sitedeki üyeliğin sonlandırılmasın. Yani torrent kısaca meşakkatli iş. Rapid olmasa torrent kullanmanı tavsiye ederdim lakin şu durumda rapid daha mantıklı. Rapid'e para yatırmak demişsin; rapid harcadığın paraya göre çok çok iyi hizmet veren bir şirket. Bağlantım iyi olsa ve arşiv yapacak olsam kesinlikle premium üye olurdum. Torrent sitelerine wikipedia ve google aracılığıyla ulaşabilirsin.
buna "ne alaka , kel alaka " denir aslında. rapid ile 2 gb lık bir dosyayı hiç sorun çıkmadan ve gece yatağında uyurken sabaha kadar indirebilirmisin acaba
-
quote:
quote:
Rapide daha iyi diyenler p2p kullansın biraz. Yanyana getirmek bile p2p ye hakaret
-
ben zaten p2p kullanıyorum (utorrent,bitcomet)..adam premium uyelikten bahsediyor.ee premium üyelikte bilmeyenler için daha iyi olur ..
-
quote:
Orjinalden alıntı: VIKING
quote:
quote:
buna "ne alaka , kel alaka " denir aslında. rapid ile 2 gb lık bir dosyayı hiç sorun çıkmadan ve gece yatağında uyurken sabaha kadar indirebilirmisin acaba
ha demen istediklerimden biride bu daha gec 2 gb ligi 40 mb ligi atarken habire bakiniyoz. duygularime tercume oldun
-
quote:
ben zaten p2p kullanıyorum (utorrent,bitcomet)..adam premium uyelikten bahsediyor.ee premium üyelikte bilmeyenler için daha iyi olur..
utorrent kesinlikle en iyisi sistemden en az yiyen torrent programı... -
bu arada arenabg.com un ip sini bilen varmıdır aranızda...bilen sevabına yollasın... -
Bu arenabg yine engellediler.Kullancı girisi yapamıyoruz suan.Bunun icin bi yöntem bilen varmı?
En son
http://www.kalin.org:1111/
üzerinden girebiliyoduk fakat simdi bu adresten kullanıcı girisi yapamıyoruz. -
Mesajıma yazılan mesajlara ithafen konuyu açmakta fayda görüyorum. Kastettiğim yanlış anlaşılmasın.
Biri diğerinden iyi ya da kötü demek yerine müspet/menfi yönlerinden bahsetmekte fayda var. Her iki sistem de kusursuz değil. Birinin artısı diğerinin eksisi olabiliyor.
Torrent devasa bir sistem, rapidse tek başına bir site olarak hızla büyüme yolunda. Hafifsenemeyek kadar çok dosyayı serverlarında bulunduruyor. Ki bu miktar "milyon" lara tekabül ediyorsa bundan faydalanmak gerekiyor.
Torrenti kullanmak basittir ama Türkiye' de bu sistemi kullanmak pek kolay değil. Üyelik gerektiren tüm siteler ya davetiye usulü ya da arada bir üyelik açarak çalışırlar. İş girmekle bitmiyor ratio denen bir olay var. Türkiye deki internet hızları malum. Download yapmak dahi güçken bir de uploada girişmek bilgisayarı nadasa bırakmakla eşdeğer. Banlanma durumunda davetiye, üyelik alımını bekleme vs. sorunları var. Üyeliksiz torrent sitelerinde ise -kendi adıma konuşayım- pek bana hitap eden dosyalar görmüyorum. Üyelik gerektiren siteler her zaman daha kaliteli ve çeşitli.
Üst bölüm için rapide gelirsek; premium durumu hariç üyelik gerektirmeden, günün her saati yüksek hızda downloada imkan veriyor. Upload etme zorunluluğu yok. Tek sorunu; her downloaddan sonra bekleme yaptırması. Dinamik ip sahibi olan bir kullanıcı için bu sorunu atlamak zor değil. Kendi adıma; yirmi saniye sonra tekrar downloada başlayabiliyorum.
Torrent için; seeder sayısı minimuma düştüğünde ya da bittiğinde dosya indirmek işkence. Rapidde hafta sonları ve öğleden sonraki yoğun saatler hariç, gece yarısı ya da öğlene kadar olan zaman diliminde maksimum hızda dosya indirmek mümkün. Ve dosyalar çok çok uzun süreler aktif durumda kalabilmekte.
Her iki sistemde de çok fazla dosya çeşitliliği var. Torrent içi arama yapmak mümkün fakat rapid kendi içinde arama yapmanıza izin veren bir sistem sunmuyor. Yan sitelerle arama yapmak mümkün.
Premium üyelikte bir zaman öncesine kadar pc başında olmadan dosyaları sırayla indirme durumu söz konusuydu sanırım. Fakat sundukları bu hizmet çok trafik yarattığı için kaldırıldı muhtemelen. Birçok sitede hemen her gün rapid için yazılmış yeni bir program görüyorum. Sanırım otomatik download olayını sağlayan bir şeyler de yazmışlardır.
Ve eklenebilecek bir sürü diğer nokta.
Her iki sisteminde iyi/kötü tarafları var. Mantıklı olan her ikisini de kullanmak. Genel p2p den bahsedersek yazıyı çok fazla uzatmak gerekiyor. İnternette arama yapmayı bilen, download yapan hemen herkesin, biraz para harcayarak, biraz da araştırarak her şeyi bulması mümkün. Bunun için de torrent, emule, rapid, easynews, ares vs. bilip kullanması şart.
Dipnot; client olarak; utorrent ve bitcomet güzeldir. Pc zorlamaz, stabil çalışır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X