Şimdi Ara

TOSHİBA 32C3000 Mİ 37C3000 42C3000 HANGİSİ ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kısa bir zaman diliminde lcd tv almayı düşünüyorum ve arada fark yok gibi bana göre almışken 42 alayım diyorum ama xbox360 ve tv performansında dez avantajları ne olur bugün vatanada uğradım fikir açısından görüntüler fena değil ama dvdden mi bilemiyorum özellikle 42" de takılıyordu görüntü arkadaşa sordum dvddendir dedi yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venice939 -- 28 Haziran 2007; 15:53:49 >

• 42" al sonra aklin kalmasın ben öyle yaptım şahsen ve hiç pişman değilim Görüntüde takılma falanda büyüklükle ilgili olamaz zaten
  • Ben ikisinide almayı düşünüyorum ne dersiniz? bir 32 bir 42 pişman olur muyum?
  • 42c3000 su anda toshiba Turkiye de yok. Haftaya gelecekmis. on siparis verdim bekliyorum
  • arkadaşlar ben bunu xboxdada kullanıcam 32 de aldığım performansı 42 de alabilirmiyim benim için çok önemli bu tv performansı için iyi diyor herkes zaten büyüklüğü duruşu tvnin süper canlı gördüm
  • 42c3000 teknosada, vatanda falan var.
    hangisini alacağın öncelikle tvyi kullanacağın yerin büyüklüğüne, sonra da bütçene bağlı.
    ben 42 aldım ama salonda tv koyacak yer kalmayınca oturma odasına aldım. biraz büyük geldi haliyle. 32si başka bi eve geçtiğimizde küçük gelecekti. en ideali 37ymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 29 Haziran 2007; 12:02:22 >
  • bu tvler arasında ütçe sorunu yok inç büyüdükçe görüntü kalitesi düşer diyorlar dağılma olur diyorlar bu nederece doğru
  • quote:

Orjinalden alıntı: mosquito

bu tvler arasında ütçe sorunu yok inç büyüdükçe görüntü kalitesi düşer diyorlar dağılma olur diyorlar bu nederece doğru

Bu söylenen görüntü kaynağı kalitesizse ve büyüklüğün getirdiği mesafeden daha yakından izlenirse geçerli olabilir ancak o da son derece doğal.
  • Tam tersi!!!!!!!

HD kaynaklı yayınlarda(720p de dahi) ekran büyüdükçe görüntü hemde bariz bir şekilde
    kaliteli olmaktadır!!

Bugün USA da artık Plasma da 50"/52" standart olmuştur,LCD de ise 45" standart olmuş gibidir!!
    ------------------
    Ancak siz ne izleyeceksiniz;PS3 mü??,BR/HD-DVD mi?? yada uydudan HD yayınlarmı v.s???

Netice itibarıyla 45"/47" 1080i ye kadar en idealidir,ama işin içine 1080p girerse biraz daha büyütmek gerekecektir!

Ama bize gelirsek,gerek panel fiyatları(hala aşırı KAZIK,örneğin bizdeki Pio nun 427/4270 model fiyatı
    USA da,bizdekinin yarı fiyatından bile ucuz artık!!!bizde yaklaşık $ 3200/3500 iken USA da ise
    $ 1500/1600 gibi!!)
    --------------
    Sonuç itibarıyla HD yayınlarda ne kadar büyük ekran o kadar kaliteli görüntü demektir,ben epeyi bir süre
    ağırlık olarak 720p stream media izledim,ancak 1080i de oldukça fazla izledim,kesin olarak min.
    45"(720p) bir panel istiyor,1080i de yine kesin olarak 50" ve üstü istiyor!!

Tekrar bize gelirsek bütçe meselesi dolayısıyla,bazı şeyleri maalesef elde etmek çok çok zordur(ayrıca stream media yı hiç izleyemeyen insanlarda olacağından,neyi ne için alacağınız burada çok önemlidir,dolayısıyla
    boşuna para verip yanlış işler yapmayınız!!)

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Tam tersi!!!!!!!

HD kaynaklı yayınlarda(720p de dahi) ekran büyüdükçe görüntü hemde bariz bir şekilde
    kaliteli olmaktadır!!

Bugün USA da artık Plasma da 50"/52" standart olmuştur,LCD de ise 45" standart olmuş gibidir!!
    ------------------
    Ancak siz ne izleyeceksiniz;PS3 mü??,BR/HD-DVD mi?? yada uydudan HD yayınlarmı v.s???

Netice itibarıyla 45"/47" 1080i ye kadar en idealidir,ama işin içine 1080p girerse biraz daha büyütmek gerekecektir!

Ama bize gelirsek,gerek panel fiyatları(hala aşırı KAZIK,örneğin bizdeki Pio nun 427/4270 model fiyatı
    USA da,bizdekinin yarı fiyatından bile ucuz artık!!!bizde yaklaşık $ 3200/3500 iken USA da ise
    $ 1500/1600 gibi!!)
    --------------
    Sonuç itibarıyla HD yayınlarda ne kadar büyük ekran o kadar kaliteli görüntü demektir,ben epeyi bir süre
    ağırlık olarak 720p stream media izledim,ancak 1080i de oldukça fazla izledim,kesin olarak min.

Tekrar bize gelirsek bütçe meselesi dolayısıyla,bazı şeyleri maalesef elde etmek çok çok zordur(ayrıca stream media yı hiç izleyemeyen insanlarda olacağından,neyi ne için alacağınız burada çok önemlidir,dolayısıyla

Selamlar

çok doğru para kolay kazanılmıyor sonuna kadar katılıyorum size..................

• 42 veya yukarısını almak en mantıklısı
  • Ben bir süre HD yayınları(USA da) 45"[Sharp Aquos serisi) ten izledim(Stream media olarak)
    Bu ebat bile yeterli gelmiyor!!!(720p de dahi!!)
    -----------
    Ancak 50" ve üstü fiyatları orada LCD olarak hala pahalı(onların standardında tabiki!)yoksa bizde
    ise hala kafa sıyırtan rakamlarda!

Ancak 50" den itibaren bu işin tadının çıktığını çok net olarak söyleyebilirim(ben 60" NEC ten bile izledim)
    İnanın ne kadar büyük ekran o kadar güzel ve kaliteli görüntü demek oluyor aynen!!
    --------------------------
    Ancak şunu net olarak belirtmeliyimki 50" kadar 1080i ve p farkı kesinlikle yoktur(ben göremedim doğrusu ayrıca uzmanlar görüşleri/yazılarıda teknik olarak aynen böyledir)ŞAYET:Panele 1-1,5 metreden
    yakından bakmıyorsanız(dolayısıyla kimse bu derece büyük bir panele 1-2 metreden bakmayacağına göre)

Bu farkı(o da çok az olarak 50" üstünde yine yakından bakmak kaydıyla biraz görebiliyorsunuz,ama kesinlikle
    bir üstünlük v.s asla yoktur!!bilginize)

Selam

• quote:

Orjinalden alıntı: EuRoBoY

42 veya yukarısını almak en mantıklısı

İzleme mesafen yeterliyse 42" olanı almanı öneririm.

Toshiba 42C3000 42 inç, 107 Ekran LCD TV

Fiyatı ( KDV Dahil ) : 2.349,00 YTL
    Fiyatı ( KDV Hariç ) : 1.990,68 YTL
    Havale İndirimi ile (%2) : 2.302,02 YTL

http://www.koysepete.com/en+ucuz+toshiba+42c3000+42+inc,+107+ekran+lcd+tv+61645.aspx

Fiyat olarakta en uygun model diye düşünüyorum

Sevgiler,saygılar...
    ercanwins

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanwins -- 4 Temmuz 2007; 10:22:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Venice939

kısa bir zaman diliminde lcd tv almayı düşünüyorum ve arada fark yok gibi bana göre almışken 42 alayım diyorum ama xbox360 ve tv performansında dez avantajları ne olur bugün vatanada uğradım fikir açısından görüntüler fena değil ama dvdden mi bilemiyorum özellikle 42" de takılıyordu görüntü arkadaşa sordum dvddendir dedi yorumlarınızı bekliyorum

@ Venice939,

XBOX kullanacağınıza göre LCD TV size göre en uygunu. Tabi bir de işin içine boyutlar girince ister istemez ne kadar yakından oturup izleyeceğiniz giriyor. Bu bilgi ışığında daha doğru yönlendirilebileceğinizi düşünüyorum.

Buna göre kaynak yayın kalitesi ve izleme mesafesi ile ilgili bir dostumuz foruma bir tablo yüklemişti, oradan bakarak kendiniz bile kolayca kaç inch TV almanız gerektiğini hesaplayabilirsiniz

kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Tam tersi!!!!!!!

kaliteli olmaktadır!!

------------------

$ 1500/1600 gibi!!)
    --------------

Selamlar

@albani,

haklısınız, işin içine HD girdi mi şu an satılan pekçok panel küçük kalacak bu kesin.. ama sorun işte HD işin içine ne zaman girecek? ne yoğunlukta girecek? ne fiyata girecek?

selamlar

• ARKADAŞLAR KAFANIZA TAKMAYIN HD YAYIN GELDİĞİ ZAMAN 1366x768 DESTEKLİ GELİCEK BU SEBEPLE ÜRÜNLERİNİZİ TEPETEPE GÜLE GÜLE KULLANIN.
  • @uguretes valla bu haberi nerden aldın bilmiyorum ama bence o kadar bile büyük bir çözünürlük olmayacaktır neden derseniz sonuç piyasada hd kalite 1024x768 çözünürlükten başlıyor ve hd yayında bence gelirse eğer yine aynı çözünürlük 720x580 çözünürlükte yalnız prograsivve tarama olacaktır ama işin kötü yanı hala net bir bilgi yok dünyada artık full HD yayına geçiyor biz hala HD yayının ne çözünürlükte olacağını tartışıyoz inş birgün bizde dünya ülkeleri ile teknolojide yarışma şansı buluruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: kcldrum

@uguretes valla bu haberi nerden aldın bilmiyorum ama bence o kadar bile büyük bir çözünürlük olmayacaktır neden derseniz sonuç piyasada hd kalite 1024x768 çözünürlükten başlıyor ve hd yayında bence gelirse eğer yine aynı çözünürlük 720x580 çözünürlükte yalnız prograsivve tarama olacaktır ama işin kötü yanı hala net bir bilgi yok dünyada artık full HD yayına geçiyor biz hala HD yayının ne çözünürlükte olacağını tartışıyoz inş birgün bizde dünya ülkeleri ile teknolojide yarışma şansı buluruz

sevgili arkadaşlar, dünyada ilk HD yayın yapan kuruluşlar amerika'da ve Japonya dadır. Ancak Amerika bu işe biraz daha hzlı girmiştir. Bu konuda iki yayın ağır basmaktadır. 720p ve 1080p . Amerika 'da bu oran %50 %50 gibidir. Ancak Japonya da %75 oran ında 1080p hakimdir. Avrupa ise daha da geç başladığı için tüm kanallar 1080p altyapısındadır. Türkiye de Digiturk ve kanal D 1080p altyapısı kurmaya çalışmaktadır bildiğim kadarıyla.
    Ayrıca bu konuda amerika'da yasa bile çıkartılmıştır. 2007 yılı sonu 2008 başında digital yayıncılığa geçmeyen yayın kuruluşları kapatılacaktır. Yani aynı zamanda bu fırsatla frekans temizliği yapılacaktır.

• Şimdi ben 42" büyüklüğünde 720p LCD TV alsam,

220 cm'den film izlemeyi düşünüyorum. 60 cm'lik bir mesafeden de PC monitoru olarak kullanmayı dusunuyorum
    kör olur muyum? :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.