Şimdi Ara

TOSHIBA 37XV500P incelemesi ve pc bağlantı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar DH forumlarında yaptığım birkaç günlük araştırma sonunda 20.03.2009 tarihinde dolaşmak ve fiyat araştırmak için gittiğim bakırköy EW mağazasından 37XV500 ü kredi kartına 5 taksitle 1499 TL ye satın aldım. Teşhirdeki birçok ürünle karşılaştırma fırsatı bulmam ve forumdaki olumlu yorumlarda karar vermemde etkili oldu. İstersem benim alıp götürebileceğimi kurulumu için de servisi beklemem gerekmediğini söylediler. Bende sabırsızlandığım için öyle yaptım. Gayet kolay bir kurulum sonrasında ilk denemeyi dijital uydu alıcısı ile yaptım ve sonuçtan oldukça memnun kaldım. SD performansı beklediğimden daha iyiydi diyebilirim. Aşağıya birkaç fotoğraf ekliyorum. Televizyondaki görüntü fotoğraflardan daha iyi nedense fotoğraflarda görüntü gözle göründüğü kadar iyi olmuyor. Yinede ilgilenenlerin fikir sahibi olması için önemli olacağını düşünüyorum.

Daha sonra bilgisayarıma HDMI kablo ile bağlayıp dvd, divx, hd film vs. performansı nasıl olacak diye bir bakayım dedim. Sapphire hd2600xt (ati) ekran kartımın DVI çıkışı var ve ben monitörüme zaten buradan HDMI kablo ile görüntü aktarıyordum. Yapmam gereken sadece kabloyu monitörden söküp tv ye bağlamak olduğunu düşündüm. Nede olsa monitörümü artık çok fazla kullanmam gerekmeyecekti. Bilgisayarımıda genellikle dizi ve film izlemek için kullanıyorum son zamanlarda. Hatta kablosuz klavye-mouse seti alıp yeni aldığım tv sayesinde kendimi bilgisayar masasının esaretinden kurtarmak istiyordum. Ama ne yaptıysam bir türlü tv den pc görüntüsünü almayı başaramadım. Tv yi pc ye bağladığımda ikinci ekran olarak Toshiba TV algılanıyor fakat tv de birşey görünmüyor. Kabloyu söküp monitörüme takıyorum, giriş olarakta HDMI seçiyorum pc ekranı sorunsuz çalışıyor. Oturup kullanma klavuzunun pc bağlantısı için gerekli olan yerlerini titizlikle okudum fakat yine bir sonuç alamadım.
    Kullandığım kablo Acoustic Research HDMI kablo

DVI-HDMI dönüştürücünün ekran kartına giren kısmı

DVI-HDMI dönüştürücünün HDMI kablonun takıldığı kısmı

Ekran kartım Sapphire hd2600xt (ati)

Neyi yanlış yaptığımı veya ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Kullanma klavuzunda giriş olarak pc yi seçin, Ayarlar menüsünden Pc kurulum u seçin diyor ama bu seçenek teleizyonumda aktif değil. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Forumda bu konuda açılmış başlıkları dikkatlice inceledim fakat bir çözüm bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

25.03.2009 da eklenen fotoğraflar
    Hatırlatma:Fotoğraflarda görmüş olduğunuz görüntü kalitesi hiçbir zaman aslı gibi olamamaktadır. Televizyondan fotoğraf çekmek oldukça zordur. Bu çekilen fotoğraflarda özene bezene en iyi kaliteyi yansıtmak amacıyla çekilmiş fotoğraflar değildir. Sadece ilgilenen arkadaşlara fikir vermesi amacıyla çekilmişlerdir. Panelin fotoğraflardaki görüntüden daha iyi bir görüntü verdiğine emin olabilirsiniz. Lütfen değerlendirmelerinizi buna göre yapınız.
    DIVX görüntüleri:

DVD görüntileri:

HD 1080p görüntüleri (elimde hd film yok indirdiğim bir demodan çektim fotoğraflları):

Masaüstünden görüntüler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakanozer -- 25 Mart 2009; 1:17:41 >

• dvi-hdmi bağlantı yaptığın için tv den pc girişini seçmeyeceksin. pc yi hangi hdmi girişinden bağladıysan tvden o girişi seçip birde öyle dene. forumda okuduğum yorumlar kadarıyla toshiba ile ati arasında bir uyuşmazlık yaşanıyor. inşallah snde bir sorun olmaz.
  • PC dışında HDMI-1 dende denemiştim zaten malesef sonuç aynı(kablo HDMI-1 e takılı). Müşteri hizmetlerini aradım servis numarasını verdiler. Pazar olduğu için çalışmıyorlar sanırım hafta içi ulaşmaya çalışacağım artık. %90 pc ile kullanacağım için çok büyük hayal kırıklığı oldu bu benim için. TV yi değiştirmeyi düşünebilirim üzülerek. Halbuki çokta beğenerek almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakanozer -- 22 Mart 2009; 15:16:56 >
  • Sn.atak iyi günler panelin hayırlı olsun

1-Servisi yada CallCenter ı filan boşuna arama,onların bu işlerden haberi bile yok,ilgilenmezler,sadece seni dinlerler!

2-Genelde ATI,tüm panellerle böyle sorunlar çıkarabiliyor,ama Tosh ile daha fazla çıkarıyor!
    Ancak bunu sorun var,algılamıyor,yok çalışmıyor,görmüyor gibi filanda düşünme,bütün panel TV ler PC yada diğer tüm external cihazları tanır!
    Zaten senin PC nide "PC" olarak değil,"External" bir cihaz olarak algılayacaktır,çünkü sen doğrudan D-Sub(Analog )VGA bağlantısı yapmıyorsun!
    ancak bu takdirde bağlarsan panel PC yi >>PC olarak algılar ve Kılavuzda okuduğun yer bu olayla ilgilidir,bunu unut sen şimdi!

3-zaten paneli bağladığında belliki PC bunu algılamış ve ikinci display olarak görmüş OK+

4-ATI ile Tosh biraz uğraştırır birbirleriyle Hand-shake yapmaları için!

-İşe şöyle başla>>>Panel+PC;her iki cihazıda elektrikten tamamen kes(fişlerini prizden çıkar 30san.bekle>RESETLEME yapsın,en azından panel
    -panelde başka bir cihaz bağlıysa>Uydu-Receiver/AVR/DVDPlayer v.s v.s bunlarında varsa panele bağlı kabloları tamamen çıkart,panele hiç bir kablo filan takılı olmasın
    -panele takacağın HDMI kabloyu tak HDMI-1.porta(veya 2. yede olabilir)
    -HDMI kablonun diğer ucunu GCard ta bağlı olan DVI2HDMI Adapter in portuna tak
    NOT;umarım bu Adapter GCard ile beraber geldi yani ATI org.Adapter değilmi???piyasadan alacağın bu tip bir Adapter pinleri farklı olduğu için çalışmaz v.s!!!
    böylece HDMI2HDMI kablo bağlantısı tamamlandı
    -Panelin ve PC nin şimdi elektrik kablolarını prize yada her nereye takıyorsan,buraya tak
    -önce panelini aç>>Red LED sonrada Green LED yansın ve Kumandadan ON yapıp paneli açıyorsun(mavi ekran gelebilir,önemli değil bu)şimdi panel açıldı,
    Kumandadan OK bas kanal/bağlantı sıralaması gelecek ve oradan,HDMI kabloyu panelin hangi portuna bağladıysan,onu seçiyorsun örnek HDMI2,panel işi OK+
    -şimdi PC yi aç ve Desktop gelsin>>ama bu işlemi yaparken,mutlaka normal Monitörün takılı olsun,bunu çıkarma sakın!görüntüyü Monitörden idare edeceksin!!!
    GCard ın iki DVI portu var,birisinde Adapter ve HDMI kablosu oluyor,diğer DVI dan ise Monitörünü bağlıyorsun,iki Display olacak GCard üzerinde!
    --bu sırada panelin açık olduğu ve doğru portuda Kumandadan seçtiğin için görüntü gelebilir,gelmediyse,sorun yok,görüntü hala yoksa>>>>

-CCC yi aç>>Display Properties>>>Main-Clone olarak her iki panelde görülecektir,Detect Display e tıkla
    -2.Display e tıkla ve 1920X1080 60Hz olarak seç>>Apply-OK+
    -Display options>>"Use manual detection only" yi seç;"Force TV detected" seç ve işaretli olsun;Apply-OK+

Görüntü gelmiş olacaktır,gelmezse,işe devam!!

Şimdi;
    -Paneli yani TV yi kapa-aç>>görüntü gelmiş olabilir!gelmediyse görüntü>>
    -PC yi kapa-aç(Restart yapma) Bilgisayarı Kapat sonra aç>>görüntü bu defa gelmiş olacaktır!!

-Görüntü geldiyse OK,ama Underscan/Overscan yapmış olabilir panelin,bu durumda>>
    -"DTV (DVI) 4" olarak bir bölüm çıkacaktır CCC nin menüsünde DTV DVI) 3 ise senin normal Monitöründür,HDMI kablo ile bağladığın TV yide CCC algıladığı için
    sana DTV(DVI)4 olarak,TV ne ait ayarları yapacağın bölüm çıkacaktır>>>
    -o bölüme tıkla ve aşağıya doğru 4/5 seçenek açılacaktır>>"Scaling options">>seç bunu ve aç>>Over/Under scaling çubuğu çıkacaktır,Mouse ile sağa-sola kaydır ve paneline
    tam oturt OK

Oly budur,ama bunun için ATI ve Tosh biraz uğraştırır,senin ilk ipucun,örneğin CCC den Tosh TV olarak görmen,zaten sende bunu görmüşsün,devamı CCC den yapacağın
    yukarıda anlattığım ayarlamalardır,bu arada PC yi birkaç kapa-aç yapabilirsin++

Kolay gelsin
    +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 22 Mart 2009; 16:07:52 >

• Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler sorunu tesadüfen hallettim. Kabloda, adaptör de, pc de, panelde ne denediysem olmadı. Sonra ekran kartı driver güncellemesi için harddiskimin yedek kısmında dolaşırken windows xp sp3 yamasını farkettim son formattan sonra yüklemeye ihtiyaç duymamıştım. Bir yükleyeyim dedim ve yükler yüklemez panelden görüntü almaya başladım. Tabiki arkasından driver güncellemesini de ihmal etmedim. Pek bir mutlu oldum, çocuklar gibi sevindim. Albani hocam senide uğraştırıp o kadar yazıyı boşuna yazdırmış oldum. Sorunun bu kadar basit olabileceği aklıma gelmemişti. Forumda verilen 1080p hd video demosunu kmplayer ile açıp izledim şuanda elimde hd film yok malesef. Görüntü bir harika isteyen olursa panelin hd, dvd,pc performansı ile ilgili fotolarda ilerleyen saatlerde ekleyebilirim. Saygılar. İlgilenen herkese çok ama çok teşekkürler.
  • Senin olayının SP3 ile veya son Driver ilede alakası yoktur bu arada!!!
    Zaten panel+PC bir şekilde Hand-shake yapmış ve sen belkide bazı aç-kapa v.s işlerini yapmadın/yapamadın da olay karıştı,yoksa,
    ne alakası var SP3 ile kardeşim
    Driver ilede direk alakası hiç yok,ama CCC den bazı ayarlar gerekirki,bunuda bir şekilde yapmışsın++

Neyse kolay gelsin,güle-güle kullan+
    Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: atakanozer

Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler sorunu tesadüfen hallettim. Kabloda, adaptör de, pc de, panelde ne denediysem olmadı. Sonra ekran kartı driver güncellemesi için harddiskimin yedek kısmında dolaşırken windows xp sp3 yamasını farkettim son formattan sonra yüklemeye ihtiyaç duymamıştım. Bir yükleyeyim dedim ve yükler yüklemez panelden görüntü almaya başladım. Tabiki arkasından driver güncellemesini de ihmal etmedim. Pek bir mutlu oldum, çocuklar gibi sevindim. Albani hocam senide uğraştırıp o kadar yazıyı boşuna yazdırmış oldum. Sorunun bu kadar basit olabileceği aklıma gelmemişti. Forumda verilen 1080p hd video demosunu kmplayer ile açıp izledim şuanda elimde hd film yok malesef. Görüntü bir harika isteyen olursa panelin hd, dvd,pc performansı ile ilgili fotolarda ilerleyen saatlerde ekleyebilirim. Saygılar. İlgilenen herkese çok ama çok teşekkürler.

Albani hocamız bosuna yazmamıstır. Bu bilgiler, ileride yada yeni alacaklara, yani benzer sorunu yasayabileceklere ders niteliğinde ayrıntılı bir eğitim oldu veya olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbul37

quote:

Orjinalden alıntı: atakanozer

Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler sorunu tesadüfen hallettim. Kabloda, adaptör de, pc de, panelde ne denediysem olmadı. Sonra ekran kartı driver güncellemesi için harddiskimin yedek kısmında dolaşırken windows xp sp3 yamasını farkettim son formattan sonra yüklemeye ihtiyaç duymamıştım. Bir yükleyeyim dedim ve yükler yüklemez panelden görüntü almaya başladım. Tabiki arkasından driver güncellemesini de ihmal etmedim. Pek bir mutlu oldum, çocuklar gibi sevindim. Albani hocam senide uğraştırıp o kadar yazıyı boşuna yazdırmış oldum. Sorunun bu kadar basit olabileceği aklıma gelmemişti. Forumda verilen 1080p hd video demosunu kmplayer ile açıp izledim şuanda elimde hd film yok malesef. Görüntü bir harika isteyen olursa panelin hd, dvd,pc performansı ile ilgili fotolarda ilerleyen saatlerde ekleyebilirim. Saygılar. İlgilenen herkese çok ama çok teşekkürler.

Albani hocamız bosuna yazmamıstır. Bu bilgiler, ileride yada yeni alacaklara, yani benzer sorunu yasayabileceklere ders niteliğinde ayrıntılı bir eğitim oldu veya olacaktır.

aynen katılıyorum.
    atakanozer kardeş, panelin hd, dvd,pc performansı ile ilgili fotolarda ilerleyen saatlerde ekleyebilirim. demişsin. Bi zashmet. Biz artık tüm tosh panel alanlardan fotolar istiyoruz zahmet olmazsa.
    saygılar.

• Merhabalar, öncelikle televizyonun hayırlı olsun.

Sen cuma almışsın, ben de cumartesi aynı TV'den aynı kampanyayla aldım. Yalnız dalgınlığımıza mı geldi nedir, arabamız olduğu halde biz size sonra yollayacağız dediklerinde kabul ettik, salıyı bekliyorum o yüzden.

Şimdi bir sorum var:
    TV'yi eve getirdiğinde kurulumu kendin yapmışsın. Bazı servisler, TV'yi kurduklarında garantiyi başlatıyorlar; yani servis geldi kutuyu açtı, TV'de sorun var ise bu onların tanıklıklarında oluyor. Ama şunu anlamadım, TV'yi sen açıp kurduğunda TV'nin herhangi bir problemi olmuş olsaydı (kırık, çizik vs.) geri yollayabilme şansın oluyor mu, garanti kapsamına alıyor mu? Çünkü abime aldığımız TV'de (Philips) servis gelmeden sakın açmayın, herhangi bir problemde mesuliyet kabul etmeyiz demişlerdi. Ne kadar doğru bilemiyorum.

TV'm yarın geldiğinde servisi beklemek istemiyorum, öyle bir zorunluluk yoksa kendim kurarım, zaten masanın üzerine koyacağım, montaj falan da yok. Garanti TV bize ulaştığında başlıyor mu yoksa servis kurunca mı başlatıyor, bunu öğrenmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eeny.Meeny -- 23 Mart 2009; 17:33:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: C@PiSh

Merhabalar, öncelikle televizyonun hayırlı olsun.

Sen cuma almışsın, ben de cumartesi aynı TV'den aynı kampanyayla aldım. Yalnız dalgınlığımıza mı geldi nedir, arabamız olduğu halde biz size sonra yollayacağız dediklerinde kabul ettik, salıyı bekliyorum o yüzden.

Şimdi bir sorum var:
    TV'yi eve getirdiğinde kurulumu kendin yapmışsın. Bazı servisler, TV'yi kurduklarında garantiyi başlatıyorlar; yani servis geldi kutuyu açtı, TV'de sorun var ise bu onların tanıklıklarında oluyor. Ama şunu anlamadım, TV'yi sen açıp kurduğunda TV'nin herhangi bir problemi olmuş olsaydı (kırık, çizik vs.) geri yollayabilme şansın oluyor mu, garanti kapsamına alıyor mu? Çünkü abime aldığımız TV'de (Philips) servis gelmeden sakın açmayın, herhangi bir problemde mesuliyet kabul etmeyiz demişlerdi. Ne kadar doğru bilemiyorum.

TV'm yarın geldiğinde servisi beklemek istemiyorum, öyle bir zorunluluk yoksa kendim kurarım, zaten masanın üzerine koyacağım, montaj falan da yok. Garanti TV bize ulaştığında başlıyor mu yoksa servis kurunca mı başlatıyor, bunu öğrenmek istedim.

yaw ben teşhir ürünü aldım. açık kutuydu yane. ama daha kurdurtmadım. Zaten kutu açık bi tv yi açıp uydu yayını verdim. görüntü ayarı yok zatende ama kumandayla hangi tuşa bassam sol altta çıkan seçenek geliyo. Bu bi sorunmu yoksa kurulumla ilgili bişimi.

• @C@PiSh

dostum 37xv500p ile düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim..zira bende 2 adet almayı düşünüyorum aynı modelden..sd yayında kaliteli bir scart ile görünütüs nasıl..3-4 metre mesafeden güzel görüntü alınıyormu vs vs.. tekrar hayırlı olsun..
  • quote:

Merhabalar, öncelikle televizyonun hayırlı olsun.

Şimdi bir sorum var:

Siz her ihtimale karşı servisi bekleyin bence.Zaten aynı gün veya ertesi gün geliyorlar kurmaya.Düşük ihtimalde olsa,kutudan çıkardığınız zaman,kırık,çizik vb..sorunlar varsa elinizde kalır tv.1-2 gün beklemekten zarar gelmez,garantiye alın bence

Saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: SerdaR^73

@C@PiSh

dostum 37xv500p ile düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim..zira bende 2 adet almayı düşünüyorum aynı modelden..sd yayında kaliteli bir scart ile görünütüs nasıl..3-4 metre mesafeden güzel görüntü alınıyormu vs vs.. tekrar hayırlı olsun..

kardeş ben 32xv500 modelini kullanıyom. Dün akşamda kurdum tv yi kendim. O bahsettiği kumanda problem deilmiş. Önce tv ye bağlı hiç birşey olmıcak. Tv yi açıp gerekli ayarlarını yapıyoruz, dil ülke görüntü ses falan bi kaç ayarları var. onları yaptıktan sonra ne bağlıcaksan bağlayabiliyoruz. ben uydu bağladım. İzlenimlerim süper. Ve ayarları ben kafama göre yaptım. hergöz bir olmaz diyenler olabilir. Valla ben çok pinpirikli biri olarak bu aldığım görüntüde tatmin oldum. Üstelik çok kötü bi uydu, normal bi scart to scart kablo ile bağlandım. O halde bile görünütü çok güzeldi. bende yaklasık 3.5 metreden falan izledim. Gayet güzeldi. Ben bu tv yi kendime aldım yane şimdi kurdurmıcam. O yüzden paketleyip kutusuna geri kaldırdım. Amacım sadece herhangi bi problemle karşılaşırmıyım diyeydi. Ama herhangi bi sıkıntı yaşamadım. Gönlüm rahat paketleyip kaldırdım.
    Gerektiği zaman kutusundan çıkarıp kurarım.
    SerdaR^73 kardeşim bak @C@PiSh kardeşim aldı tv yi. İzlenimlerini söyledi bizlere. ben ona %100 katılıyorum tecrübeme dayanarak. Sen bide @C@PiSh arkadaşım gibi 37 " alcan galiba. Sen daha güzel bi performans alacağına eminim yannış anlaşılmasın sedece 32" ile 32" büyüklük farkı için dedim.
    Emin ol pişman olmazsın.
    Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: devecibakar

quote:

@C@PiSh

kardeş ben 32xv500 modelini kullanıyom. Dün akşamda kurdum tv yi kendim. O bahsettiği kumanda problem deilmiş. Önce tv ye bağlı hiç birşey olmıcak. Tv yi açıp gerekli ayarlarını yapıyoruz, dil ülke görüntü ses falan bi kaç ayarları var. onları yaptıktan sonra ne bağlıcaksan bağlayabiliyoruz. ben uydu bağladım. İzlenimlerim süper. Ve ayarları ben kafama göre yaptım. hergöz bir olmaz diyenler olabilir. Valla ben çok pinpirikli biri olarak bu aldığım görüntüde tatmin oldum. Üstelik çok kötü bi uydu, normal bi scart to scart kablo ile bağlandım. O halde bile görünütü çok güzeldi. bende yaklasık 3.5 metreden falan izledim. Gayet güzeldi. Ben bu tv yi kendime aldım yane şimdi kurdurmıcam. O yüzden paketleyip kutusuna geri kaldırdım. Amacım sadece herhangi bi problemle karşılaşırmıyım diyeydi. Ama herhangi bi sıkıntı yaşamadım. Gönlüm rahat paketleyip kaldırdım.
    SerdaR^73 kardeşim bak @C@PiSh kardeşim aldı tv yi. İzlenimlerini söyledi bizlere. ben ona %100 katılıyorum tecrübeme dayanarak. Sen bide @C@PiSh arkadaşım gibi 37 " alcan galiba. Sen daha güzel bi performans alacağına eminim yannış anlaşılmasın sedece 32" ile 32" büyüklük farkı için dedim.
    Emin ol pişman olmazsın.
    Saygılar.

teşekkür ederim dostum...xv500 lerin zaten az da olsa bir artısı olması lazım mesela av500 e göre..av500 de panel parlaklığı 400,bunda ise 500 ..av500 ve bu ayardadaki tosh modellerini pixel processing III ,xv500 lerde ise pixel processing IV .
    yani daha gelişmiş bir piksel teknolojisi kullanılmış...dün toshiba nın 40" full hd bir modeline baktım(ismi aklımda değil) ,pek de güzel bir görünüt yoktu açıkçası...ama 37 ve 32 lerde daha akıcı bir görüntü olduğunu düşünüyorum..en azındanxv serisi 6-7 aylık bir seri....sana da tekrar hayırlı olsun.Allah mesut etsin şimdiden ayrıca...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: devecibakar

quote:

@C@PiSh

Emin ol pişman olmazsın.
    Saygılar.

teşekkür ederim dostum...xv500 lerin zaten az da olsa bir artısı olması lazım mesela av500 e göre..av500 de panel parlaklığı 400,bunda ise 500 ..av500 ve bu ayardadaki tosh modellerini pixel processing III ,xv500 lerde ise pixel processing IV .
    yani daha gelişmiş bir piksel teknolojisi kullanılmış...dün toshiba nın 40" full hd bir modeline baktım(ismi aklımda değil) ,pek de güzel bir görünüt yoktu açıkçası...ama 37 ve 32 lerde daha akıcı bir görüntü olduğunu düşünüyorum..en azındanxv serisi 6-7 aylık bir seri....sana da tekrar hayırlı olsun.Allah mesut etsin şimdiden ayrıca...

eyvallah kardeşim cümlemizi inşallah.. Düğün gününü sabırsızlıkla bekliyorum çünkü bir an önce lcd mi kurup geçecem kanepeye şöyle bi uzanıp gelsin hd filmler gitsin hd filmler.
    Herşeyin hayırlısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 24 Mart 2009; 12:26:08 >

• quote:

@C@PiSh

Merhaba, bugün TV'm geldi ama daha açmadım servisi bekliyorum. Getiren electroworld çalışanlarına, garantiyi siz mi veriyorsunuz, kutunun içinden mi çıkacak dedim, servisi bekleyin onlar halledicekler dedi. Ben de mecburen servisi aradım gelin kurun diye, yoksa kendim kuracaktım. Dün arkadaşımdaydım. Ben 37" alırken o da aynı modelin 32" ini aldı. Dandik çözünürlüklü DivX bir film izledik, PS2 falan oynadık. Ona rağmen görüntüler çok hoşumuza gitti. TV'nin tam performansını alacağımız HD film, PS3 gibi kaynaklarda görüntü kalitesini düşünemiyorum. SD yayın için bizim içimiz rahat arkadaşımızla, senin de rahat olsun. Alırken normal uydu taktırdık, görüntü çok iyiydi netlik olarak. Benim daha fazla da bir beklentim yok açıkçası. Televizyon alıyoruz sonuçta :)

@bluelabel Artık mecburen bekliyorum. Bir aksilik çıkarsa kötü olur ben açtığımda. 37"'de kurulum ücreti almıyorlar değil mi?

@devecibakar İyi halletmişsin bak :) TV'nin ayarları kolay zaten. Ama şunu anlamadım ya, TV kumandası akıllı kumanda mı? Üzerinde ayrıca Regza Link ve DVD seçeneği var. Acaba DVD'yi tanıtıp DVD'de de mi kullanabiliyoruz akıllı kumandalardaki gibi merak ettim.

• Arkadaşlar servis konusunda bana söylenen şuydu:
    Tv yi alıp götürün kurun herhangi bir sorun olursa bizi arayın biz ilgileniriz. Bunu söyleyen EW deki satış elemanı bende ona güvenerek böyle birşey yaptım. Sanıyorum garanti süresi başlangıcı olarakta fatura tarihini geçerli kabul edecekler.
    Albani hocanın dediği doğru çıktı bu arada. Yani aradaki iletişim sorununun çözüleceği tesadüfen o resete denk gelmiş sp3 le alakası yokmuş anladığım kadarıyla. Panel her kapandığında aynı sorunu yaşıyorum. Çözümü ise kendimce şöyle buldum. Paneli açınca CCC wizard ı başlatıyorum, ana ekran olarak tv yi gösteriyorum ve problem ortadan kalkıyor, panele görüntü geliyor.

Panel hakkında düşüncelerime gelince; kesinlikle çok memnunum. Digital reciever'ı scart kablo ile bağladım görüntü bence çok iyi. Pc den hd, dvd, divx filmler açtım sonuç beni son derece tatmin etti. Kısacası iyi ki almışım diyorum. Panelimi seviyorum :D Gördüğüm tek eksik ise yandan bakıldığında görüntü, aynı ayardaki diğer panellere kıyasla daha çok bozuluyor. Herkese saygılar.

not: Bu akşam fotoları ekliyorum bu arada.

• quote:

quote:

@C@PiSh

Merhaba, bugün TV'm geldi ama daha açmadım servisi bekliyorum. Getiren electroworld çalışanlarına, garantiyi siz mi veriyorsunuz, kutunun içinden mi çıkacak dedim, servisi bekleyin onlar halledicekler dedi. Ben de mecburen servisi aradım gelin kurun diye, yoksa kendim kuracaktım. Dün arkadaşımdaydım. Ben 37" alırken o da aynı modelin 32" ini aldı. Dandik çözünürlüklü DivX bir film izledik, PS2 falan oynadık. Ona rağmen görüntüler çok hoşumuza gitti. TV'nin tam performansını alacağımız HD film, PS3 gibi kaynaklarda görüntü kalitesini düşünemiyorum. SD yayın için bizim içimiz rahat arkadaşımızla, senin de rahat olsun. Alırken normal uydu taktırdık, görüntü çok iyiydi netlik olarak. Benim daha fazla da bir beklentim yok açıkçası. Televizyon alıyoruz sonuçta :)

@bluelabel Artık mecburen bekliyorum. Bir aksilik çıkarsa kötü olur ben açtığımda. 37"'de kurulum ücreti almıyorlar değil mi?

@devecibakar İyi halletmişsin bak :) TV'nin ayarları kolay zaten. Ama şunu anlamadım ya, TV kumandası akıllı kumanda mı? Üzerinde ayrıca Regza Link ve DVD seçeneği var. Acaba DVD'yi tanıtıp DVD'de de mi kullanabiliyoruz akıllı kumandalardaki gibi merak ettim.

kardeşim evet sorunumu çözdüm. valla illaki okuyacaksın. Garanti belgesi olarak ben alırkende sordum. Fatura bi bakıma garanti belgesi olarak ta geçiyo dimi dedim evet dediler. Gerçi bunu cep telefonlarından da biliriz. Çünkü aldığımız yerden faturamızı da alıyoruz ki garantide faturayı gösteriyoruz. Neyse, benim cihazın kutusundan çıkmadı. Ama olmasada bence sorun olmaz çünkü elimde kapı gibi fatura var.
    @C@PiSh kardeşim sen gene bak. eğer öyle bi garanti belgesi çıkarsa haberim olsun. Burdaki bimeks e gider o garanti belgesinide alır gelirim. Anlıcağın bana ait olan ufacık ingilizce bi kağıt bile olsa kimsede bırakmam. Aldığımız ürün herşeyiyle eksiksiz olmalı dimi.
    Kumanda olayına gelince, bi bakıma akıllı kumanda gibi. Klavuzdan okuduğum kadarıyla regza link uyumlu cihazlarda tv nin kumandasından kontrol yapılabiliyo. Kusura bakma pek o konularına giremedim. Zaten tv yi de bi gece izleyip kaldırdım. ta haziranda kurarım. bide görüntü ayarlarını ta o zaman tekrar elden geçiririm. dvd seçeneğide dvd izlerken kullanıyon galiba.
    İnşallah bugüğn gelirler kurarlar kardeşim. güle güle kullan inşallah.

Atakanözer kardeşim senden de fotoları bekliyoruz. Ben de çok istedim çekmeyi ama foto makinem yok. bide e250 kullanıyom şimdilik. Aslında n73 üm vardıda, kıza kendi elimizle verdik napalım
    Saolun ki sizlerden gelen görüntüler alacak olan yada düşünen arkadaşlara bi nebze olsun yardımcı oluyo.
    Foto gönderen arkadaşlara ayrıca teklrar teşkkürlerimi arz ediyorum...

• Yeni fotoğrafları ilk mesajı düzenleyerek içerisine dahil ettim arkadaşlar. Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakanozer -- 25 Mart 2009; 5:04:17 >
  • Ellerine sağlık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.