vista kullanıyorum 2 gb rem var wındvd de dvd film izlerken elektrik takılı iken sorun yok ama fişi çekince rem kullanımı birden yükselerek %90 -95 kadar yükseliyor . fişi takınca da %35 lere iniyor. sizlerde de böyle birşey varmı yoksa bu birsorunmu (wındvd 8 de)
simge olayıda bir ekran resmi gördüm içinde simgeler var mesala çöp tenekesi, denetim masası ..... gibi ve ekranın üst köşesinde duruyordu. öğle bir şey varmı vistada aynı vindovs kenar çubuğuna benziyor ama üste doruyor...
başka sorun yok ilginiz için tesekkur ederim.... Saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: paray
mahoni73 öncelikle tesekkur ederim
vista kullanıyorum 2 gb rem var wındvd de dvd film izlerken elektrik takılı iken sorun yok ama fişi çekince rem kullanımı birden yükselerek %90 -95 kadar yükseliyor . fişi takınca da %35 lere iniyor. sizlerde de böyle birşey varmı yoksa bu birsorunmu (wındvd 8 de)
simge olayıda bir ekran resmi gördüm içinde simgeler var mesala çöp tenekesi, denetim masası ..... gibi ve ekranın üst köşesinde duruyordu. öğle bir şey varmı vistada aynı vindovs kenar çubuğuna benziyor ama üste doruyor...
başka sorun yok ilginiz için tesekkur ederim.... Saygılar...
Doğrusu nedenini bilemiyorum ama güç seçeneklerini değiştirip denedin mi ki? Ben böyle sorunlar yaşamadım. Güç seçenekleriyle ram alakalı değildir diye düşünüyorum ama 2 gb lık ram ın o oranlarda kullanılması normal değil gibi.
Diğer konu ise acaba şu şekilde olur mu? (Yardım menüsünden kopyalanmıştır)
"Görev çubuğunu ekranınızın herhangi bir kenarına taşıyabilirsiniz. Taşımadan önce kilidinin kaldırılmış olduğundan emin olun.
Görev çubuğu üzerinde boş bir alanı sağ tıklatın. Görev çubuğunu kilitle'nin yanında bir onay işareti varsa görev çubuğu kilitlidir. Görev çubuğunu kilitle'yi tıklatarak kilidi kaldırın, onay işareti kaldırılır.
Görev çubuğu üzerinde boş bir alanı tıklatın ve ardından görev çubuğunu masaüstünün üst kısmına, alt kısmına veya yan kısmına sürüklerken fare düğmesini basılı tutun. Görev çubuğu istediğiniz yere geldiğinde, fare düğmesini bırakın."
arkadaşlar windows performans puanları veriyor ya bende oyun grafikleri 4.5ten 4.2 ye düştü .nedendir bu ?ekran kartı deiğişmeden nasıl böyle saçma bi şey söylebiliyo
quote:
Orjinalden alıntı: slayomer
quote:
Orjinalden alıntı: kbulusoy
beyler bu laptobun üzerindeki tuşları (klavyenin solundakileri) play/stop/şarkı atla falan bunları sadece media player için mi kullanabiliyoruz? illa ki vardır onu değiştirmenin bi yolu ya.. var mıdır acaba bu konuda bilgisi olan_ ? winamp'ı yönetse mesela o tuşlar .. ne güzel olurdu yau :)
evet ben de merak ediyorum bs player winamp türü oynatıcıları nasıl yönetebiliriz?
kardeş winampta preferences'a gircen orda global hotkeys diye bi sekme var.onu enabled yapcan sonra istediğin özelliğe istediğin tuşu atıyacaksın.otomatik atanmışda olabilir.bs playerı bilmem lostları izlerken de kullanmayıver
selam
windovs kenar çubuğunda core 1 core 2 rem %
nasıl gösteriyor bunun için ne yapmalıyım
arkadaşlar "everest cache&memory benchmark" testi yaptım ancak ramlerin performansından memnun kalmadım.benim skorlarım aşağıda,sizler de skorlarınızı paylaşırsanız ramler konusunda tam fikir sahibi olabiliriz
1gb kingston 533mhz+1gb hynix 533mhz
quote:
Orjinalden alıntı: paray
selam
windovs kenar çubuğunda core 1 core 2 rem %
nasıl gösteriyor bunun için ne yapmalıyım
windows sidebar seçeneğinde add gadgets seçeneğini tıkla,çıkan tablonun sağ alt kısmında "get more gadgets online" seçeneği var.internete yönlendirileceksin,sitede belirttiğin cinsten onlarca gadget ekleyebilirsin
Bu bilgisayar tosibanın siz sayın müşterilerine sağlam bir kazığıdır. Bende de var eve fena değil iyi bi performansı var ancak, dengesizlikler var
vista için tasarlanmış olması, büyük bir yalan. Vista için tasarlanmış bir bilgisayarın en azından içerisinde eski teknoloji olan pcmcia slotu ile gelmesi gibi saçma bir şey olmamalı. Örneğin, creative ses kartı var pcmcia, bu kart vista ile tam performansında çalışmıyor (çalışıyor diyenlerden software uyumsuzluklarını müzisyen beklentisi ile incelemesini bekliyorum soundfontlar mesela) creative ise bu desteği yeni sistemdeki xfi kartlarını satmak için esirgiyor ve sağolsun toshiba bu konuda beni mağdur duruma düşürüyor. başka bir konu ise dvi çıkışının olmaması saçmalığı, yani 2 yıldır gördüğüm birçok laptop modelinde, dandik bir ekran kartı olmasına karşın dvi çıkışı var. Geçenlerde 1080 p hdtv mi aldım ve ne kadar güzel laptopumu istediğim çözünürlükte bağlayamıyorum.
Isınma problemi yok ve fan hiç çalışmıyor diyen arkadaşların bilgisayarlarını erzurumda kullandığını tahmin ediyorum, çünkü eğer bu bilgisayarı 1 2 ay grafik yoğunluğu altında kullanırsanız(oyunlar 3d programları vs), bilgisayarınız kalorifere dönüyor.
Bunlar bende olmuyor diyen olabilir tabi çünkü yeni öğrendim bu aletlerin bir kısmı uzak doğu bir kısmı avrupa montajlı illaki kalite farkı oluyordur
Asus varken artık zaten başka bir laptop düşünmemek lazım (tabi bahsettiğim başka laptoplar alienware gibi inanılmaz hi tech performans laptopları değil kulvar meselesi yani) şahsi görüşüm en azından bir tasarımcı gözüyle.
Bu arada ben yeni bir bilgisayar alana kadar bana vga nın analog sinyalini dvi ın dijital sinyaline dönüştürecek bir alet gerek, duydum yapmışlar ama fiyatları ve sistemleri farklılık gösteriyor tek derdim 1080p hd televizyonumda sorun yaşamamak. Yardım edebilirseniz bu konuda çok sevinirim, bilgisayar için yaptığım eleştiriyi de lütfen fanatikçe karşılayın.
Süper makine bence ,üstüne okadar makine çıktı hala güncelliğini yitirmedi,memnun olmayanları anlayamıyorum hiç ,vista ile güzelce sorunsuz kullanılıyor bu alet ,gerçektende bi kaç tür toshiba A100-599 var sanırım,yani saatlerce cod4 üstüne fifa2008 vs tık demiyor, ses zaten idare eder fazla bişey beklemek doğru olmaz kanaatındayım, ben şimdiye kadar ısınmayan ,sessiz bi laptopta desktopta görmedim tabi ısınacak ses olacak yazılımsal bazı şeyler olacak vs ,ama fiyat performans da gözardı edilmemeli ...........sonuçta 7-8 bin dolarlık bi alet değil olsaydı eminim biz genede sorun bulurduk ama Harika bi makine bence, en azından ben çok seviyorum makinemi, varsa piyasada hala herkese tavsiye ederim ..........
quote:
Orjinalden alıntı: shark72
Süper makine bence ,üstüne okadar makine çıktı hala güncelliğini yitirmedi,memnun olmayanları anlayamıyorum hiç ,vista ile güzelce sorunsuz kullanılıyor bu alet ,gerçektende bi kaç tür toshiba A100-599 var sanırım,yani saatlerce cod4 üstüne fifa2008 vs tık demiyor, ses zaten idare eder fazla bişey beklemek doğru olmaz kanaatındayım, ben şimdiye kadar ısınmayan ,sessiz bi laptopta desktopta görmedim tabi ısınacak ses olacak yazılımsal bazı şeyler olacak vs ,ama fiyat performans da gözardı edilmemeli ...........sonuçta 7-8 bin dolarlık bi alet değil olsaydı eminim biz genede sorun bulurduk ama Harika bi makine bence, en azından ben çok seviyorum makinemi, varsa piyasada hala herkese tavsiye ederim ..........
Aynen katılıyorum. F/P oranı oldukça iyi bence de....
7 aydır kullanıyorum... Şimdi olsa gene aynen a100-599 alırım.... Onca zorlamalarıma rağmen beni çekiyo...
arkadaşım geç ekran koruyucuyu ayarla 10dk sonra uykuya geçsin daha iyi napcan ekran koruyucuyu Orjinalden alıntı: mahoni73
Arkadaşlar ne bu durgunluk kimse yazmaz oldu. Bu konuda bilgisi olan da yok anlaşılan.
Orjinalden alıntı: mahoni73
Arkadaşlar ben A100 599 'umdan oldukça memnunum. (Nazar değmesin). Ancak vista kullanırken ekran koruyucunun zamanlaması çok değişik sürelerde devreye giriyor. Süresini değiştirmeme rağmen bazen devreye girmiyor bazen de çok geç giriyor. Ekran koruyucu genel olarak 3 dakika sonra devreye girecek şekilde aktif durumda ama bazen süresinde bazen ise yarım saati bulan sürelerde devreye giriyor ya da hiç girmiyor. Süreyi değiştirdiğimde birkaç kez normal zamanında devreye giriyor sonra ya geç giriyor ya girmiyor. Ama müdahale etmesem bile bzaen de gene normal süresinde devreye giriyor. Yani anlayacağınız kafasına göre devreye giriyor ya da girmiyor. Bu durum neden kaynaklanabilir acaba? Pc yi yaklaşık 9 aydır kullanmaktayım ve hatırladığım kadarıyla 6-7 aydır bu durum devam etmekte. Benzer sorunla karşılaşan oldu mu? Cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar benzer sorun yaşayan ya da nedenlerini bilen var mı acaba? Bu arada işletim sistemi üzerinde gelen vista premium.
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 9 aydır bakmıyordum yani 599 forumunu takip etmiyordum bir sorunum var arkdaşlar ve sizlerle paylaşmanın uygun olacagını dusundum. Makinayı aldıgımdan beri ( 9 aydır ) herhangi bir sorunla karsılasmadım taki geçtiğimiz günde klavye ile ilgili bir sorun yaşayana kadar. Sorun şu ki örneğin avucumu touchpadin sagına soluna koyup yazı yazmaya basladıgımda cok nadirde olsa karakterler sapıtıyor. 1 karaktere bastıgımda bu degıskenlik gosterıyor tabi hep aynı tuş değil farklı karakterler çıkıyor. Örneğin selam yazdıgımda e yerine öjühu gibi harfler cıkıyor ve dogal olarak söjühuelam gibi birsey oluyor nihayetinde. Bende bunu aldım servise götürdüm aksam kapanmadan bıraktım sonraki sabah makinanızın hard diski bozuk degişim yapılacaktır dendi onemli bilginiiz var mı silinecek dediler silin dedim yedekleme yapmıstım neyse gittim 3-4 gun sonra aldım servisten mutlu mutlu sorunun halledildiğini düşünerek birde msn de konusurken bir gordum sorun hala devam ediyor. Birşey yazıyorum s tusuna bastım mı 6 karakter kombinasyonu cıkıyor ortaya benim anlamadığım şimdi ben bu bilgisayarı Toshiba olduğu için ve bunun servis garantisi ve kalitesi için tercih ettim şimdi ben her götürdüğümde alakasız bir parçayı değiştirip sorununuz halloldu deyip yollayacaklar mı en onemlisi ben işi gücü bırakıp bunlamı uğraşacagım ??? ne tavsiye edersiniz ?
quote:
Orjinalden alıntı: xuadrox
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 9 aydır bakmıyordum yani 599 forumunu takip etmiyordum bir sorunum var arkdaşlar ve sizlerle paylaşmanın uygun olacagını dusundum. Makinayı aldıgımdan beri ( 9 aydır ) herhangi bir sorunla karsılasmadım taki geçtiğimiz günde klavye ile ilgili bir sorun yaşayana kadar. Sorun şu ki örneğin avucumu touchpadin sagına soluna koyup yazı yazmaya basladıgımda cok nadirde olsa karakterler sapıtıyor. 1 karaktere bastıgımda bu degıskenlik gosterıyor tabi hep aynı tuş değil farklı karakterler çıkıyor. Örneğin selam yazdıgımda e yerine öjühu gibi harfler cıkıyor ve dogal olarak söjühuelam gibi birsey oluyor nihayetinde. Bende bunu aldım servise götürdüm aksam kapanmadan bıraktım sonraki sabah makinanızın hard diski bozuk degişim yapılacaktır dendi onemli bilginiiz var mı silinecek dediler silin dedim yedekleme yapmıstım neyse gittim 3-4 gun sonra aldım servisten mutlu mutlu sorunun halledildiğini düşünerek birde msn de konusurken bir gordum sorun hala devam ediyor. Birşey yazıyorum s tusuna bastım mı 6 karakter kombinasyonu cıkıyor ortaya benim anlamadığım şimdi ben bu bilgisayarı Toshiba olduğu için ve bunun servis garantisi ve kalitesi için tercih ettim şimdi ben her götürdüğümde alakasız bir parçayı değiştirip sorununuz halloldu deyip yollayacaklar mı en onemlisi ben işi gücü bırakıp bunlamı uğraşacagım ??? ne tavsiye edersiniz ?
bence yine servise götür,sorunun hallolmadığını anlat.yine alakasız bir parçayı değiştirip sana verirlerse yine gönder,4.seferde de sorun hallolmazsa para iade ya da yeni bir makina isteme hakkına sahip olacaksın.
eywallah kardeş yardımcı olduğun için bunu bildiğimde iyi oldu yarın ilk iş gotürücem servise tekrardan fakat sözlükte fln okudum toshiba servisle ilgili bir tane olumlu entry yok ya uğraştırmazlar inşallah beni git gel git gel.
sorunu buldum tam olarak tocuhpadin sağ tarafına hafifçe bastırınca çıkan harf kombinasyonu ssüjögeüjöge işte boyle oluo birşsey yazmadan çıkan harf sadece hafifçe bastırıyorum ve olan lar wwweeddffgggddüjögefedddddddddssssddffgggreewwqqqssaddsasdsddscxccccccüjöegğsqçğüjc
umarım sadece klavye flndır
benim pc de hiç ısınmıyor max. 56 gördüm
Slm Ben zer sorunlarla karşılaştım ve artık gına geldi.ilk once pc cok ısınıyodu ve oyunlarda birden kapanıyodu hemen acmaya calışınca uyarı sesi geliyordu.Servise gonderdim 3 gun sonra geri geldi.Sorun fan dediler.Servisten geldiğinde gercek ten çok iyiyidi 2 ay tamamen 120 saat acık full oyunda dahi ısınma sorunu olmadı ve hala olmuyor.Fakat şuan pc deki sorun cok buyuk ekrana gelen goruntu karmakarışık yan tarafdan ekrankartından başka bir monitor takıp verdiğim goruntu gayet guzel muhtemelen LCD si bozuldu . ve cevrem de toshiba pc kullanan ve pc yuklenen arkadaşlar da herturlu sorun mevcut.ozellikle ısınma ve kapanma problemleri.Hassas aletler cok yuklenmeye gelmiyor. Ve sonuçta alıncak bir pc değil .Sadece internete girip basit oyun veya program kullananlar için ideal Ben bu pc kimseye tavsiye etmiyorum.Beklentilerin cok altında.
quote:
Orjinalden alıntı: esiksbir
Bilgisayarı yüklü kullanan biriyim ancak bu bilgisayarı öyle göklere çıkarmayın ortanın biraz üstünde bir alet o kadar. Çıktığında da öyleydi.
Kullandığım programlar -3dsmax, lightwave, rhino, modo, photoshop cs3, freehand vs vs Oynadığım oyunlar - Jedi Academy MP, Jedi outcast MP , Oblivion, Sims 2 (tüm eklentileriyle), Need for speed carbon Eklenti -Sound blaster audigy 2 zs notebook ve birkaç sounfont+kayıt programları.
Son karşılaştığım problem için sizden yardım istemekteyim.
Bilgisayar ısındığında (ısınma problemi var) açılılrken 3 kere uyarı sesi verip ekranı çalıştırmıyor. Yani monitör kapalı gibi. Büyük ihtimalle ekran kartından falan bir sorun ama nedir bilmiyorum daha ayrıntılı bilen varsa söylesin ben bu kadar saçma bir şey görmedim bir laptopta gidip kafalarına atmak istemiyorum şu aşamada teknosanın malum 1 ay geri gelmiyor sora tamirden falan kendimin halledebileceği birşey midir bu?