Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: arslanbenzer

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd700337
    arkadaşlar bu rami buldum bizim notebook için uygun mudur?
  • arkadaşlar 1 gb 667 mhz samsung ram aldım. ram puanım değişmedi.
  • arkadaşlar bu bilgisayarın (toshiba A100-599) RECOVERY CD Sİ vista türkçe olan varmı
    bana kopyalayabilirmi gerekirse bedel ödeyebilirim
    yardımcı olurmusunuz
    bende ingilizce yüklü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademisyen07 -- 7 Temmuz 2008; 19:07:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: akademisyen07

arkadaşlar bu bilgisayarın (toshiba A100-599) RECOVERY CD Sİ vista türkçe olan varmı
    bana kopyalayabilirmi gerekirse bedel ödeyebilirim
    yardımcı olurmusunuz
    bende ingilizce yüklü

işine yaramayabilir.
    bendekinde de önce ing yüklendi. şimdi tekrar kurulama girince
    Türkçe (yok)
    English
    seçenekleri çıkıyor ve mecburi ing yükleme zorunda kalınıyor.

Aynı bilgisayardan arkadaşta var tr yüklü. Recovery yapınca tr olarak yapabiliyor ama onun cd'yi benim bilgisayara takınca yine aynı şeyi söylüyor
    Türkçe (yok)
    English

Yani seni 599'a hangi recovery'yi takarsan tak TR yükleyemezsin sanırım...

• rami 1 den 2gb a çıkarınca programların ram kullanımı da arttı. 500 kullanan oyun 1000 kullanıyor. bu doğal mıdır?
  • arkadaşlar bir sorum olacak ben vistayı manual olarak kurdum(kurtarma DVD'si olmadan). Aygıt yöneticisinde monitörler bölümünde Genel PnP Monitör yazıyor. Kurtarma DVD'li kurUluncada aynı şekilde mi yoksa bir driver'ı var mı?
  • Ben kurtarma cd siyle kurdum. bende de aynı gözüküo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trapper_1453

Ben kurtarma cd siyle kurdum. bende de aynı gözüküo.

eyvallah kardeşim saol
  • Selamü Aleyküm,
    Bütün Arkadaşlara Merhaba,bana da 4 Temmuz’da a1oo-599 almak nasip oldu.Ayrıca bilgisayarımın adına bir dernek kurulması da beni çok memnun etti,emeği geçenleri tebrik ederim.Faydalı olur diye forumun bütün sayfalarını okudum.Seviyeli yaklaşımların ayrıca tebrike layık olduğunu belirteyim.
    İlk olarak sanırım,ilk alanlar makineye bir hayli para ödemişler,bana 1620 YTL’ye nasip oldu.(1100$)Alacağım yerde bu makinaya 2100 YTL demişlerdi(1399$)Teknosa’nın web sayfasında 12 taksitli toplam 1604 YTL ye gördüğümü söyleyince bahsettiğim fiyata aldım,şu an alan arkadaşlar ne kadara aldılar merak ediyorum.(Gerçi forumun son kısımlarına doğru bu ürünü alan sayısında azalma görülüyor,üretimden kalkmış olduğunu söylüyorlar.)

Çanta meselesine gelince benim çantamda pek kaliteli görünmüyor.Toshiba arması var üzerinde ama,bez-naylon bir şeye benziyor.Aldığım yer de orijinal toshiba çantası dediler ama,çantanın içinde ‘made in china’ yazıyor.Gerçi toshiba armasını da herke kafasına göre kullanamasa gerek.
    Bu arada ben bilgisayarı toshiba’ya kaydettiremedim.Vistanın karşılama merkezindeki toshibaya kayıt bölümünden internete bağlanarak denedim fakat ‘bu ürün kayıtlı olduğu için kaydettiremezsiniz’ yazılı bir pencere geldi.BU ne manaya geliyor acaba?Daha önce birinin kayıt yaptırdığı manasına gelir mi?Ama ürün gözümün önünde açıldı,değiştirilmiş olduğunu sanmıyorum.

Bu arada toshiba müşteri hizmetlerine ulaşacak bir bilgiye rastlamadım bilgisayarla verilen dokümanlarda.Bazı arkadaşlar da söylemişler,hard diskin gıyırtı sesi insanı rahatsız ediyor,ilk 2 gün yoktu gibime geliyor.Bazı arkadaşlar defrag programı kullanmak gerektiğini önermişler ama bildiğim kadarıyla NTFS bu olayı kendi otomatik yapıyor.
    Forumdan,ek ram takılmasıyla garantinin kaybolmayacağını,1.66 Ghz olarak görünen işlemcideki sorunu halletmeyi ve format atmadan diski bölmeyi öğrendim.
    Jkl ve uıo harflerinin üzerinde numaralar var,nasıl kullanacağımızı bilen var mı?uzun hesaplamalarda hız için lazım olabilir?

• o tuşları kullanman için fn +f11 yapman lazım o zaman o tuşlar sayı yazıyo diğerleri normal yazıyo. fn+f10 yapınca da eskisi gibi oluyo.
    quote:

Orjinalden alıntı: hamidoğlu

Selamü Aleyküm,
    Bütün Arkadaşlara Merhaba,bana da 4 Temmuz’da a1oo-599 almak nasip oldu.Ayrıca bilgisayarımın adına bir dernek kurulması da beni çok memnun etti,emeği geçenleri tebrik ederim.Faydalı olur diye forumun bütün sayfalarını okudum.Seviyeli yaklaşımların ayrıca tebrike layık olduğunu belirteyim.
    İlk olarak sanırım,ilk alanlar makineye bir hayli para ödemişler,bana 1620 YTL’ye nasip oldu.(1100$)Alacağım yerde bu makinaya 2100 YTL demişlerdi(1399$)Teknosa’nın web sayfasında 12 taksitli toplam 1604 YTL ye gördüğümü söyleyince bahsettiğim fiyata aldım,şu an alan arkadaşlar ne kadara aldılar merak ediyorum.(Gerçi forumun son kısımlarına doğru bu ürünü alan sayısında azalma görülüyor,üretimden kalkmış olduğunu söylüyorlar.)

Çanta meselesine gelince benim çantamda pek kaliteli görünmüyor.Toshiba arması var üzerinde ama,bez-naylon bir şeye benziyor.Aldığım yer de orijinal toshiba çantası dediler ama,çantanın içinde ‘made in china’ yazıyor.Gerçi toshiba armasını da herke kafasına göre kullanamasa gerek.
    Bu arada ben bilgisayarı toshiba’ya kaydettiremedim.Vistanın karşılama merkezindeki toshibaya kayıt bölümünden internete bağlanarak denedim fakat ‘bu ürün kayıtlı olduğu için kaydettiremezsiniz’ yazılı bir pencere geldi.BU ne manaya geliyor acaba?Daha önce birinin kayıt yaptırdığı manasına gelir mi?Ama ürün gözümün önünde açıldı,değiştirilmiş olduğunu sanmıyorum.

Bu arada toshiba müşteri hizmetlerine ulaşacak bir bilgiye rastlamadım bilgisayarla verilen dokümanlarda.Bazı arkadaşlar da söylemişler,hard diskin gıyırtı sesi insanı rahatsız ediyor,ilk 2 gün yoktu gibime geliyor.Bazı arkadaşlar defrag programı kullanmak gerektiğini önermişler ama bildiğim kadarıyla NTFS bu olayı kendi otomatik yapıyor.
    Forumdan,ek ram takılmasıyla garantinin kaybolmayacağını,1.66 Ghz olarak görünen işlemcideki sorunu halletmeyi ve format atmadan diski bölmeyi öğrendim.
    Jkl ve uıo harflerinin üzerinde numaralar var,nasıl kullanacağımızı bilen var mı?uzun hesaplamalarda hız için lazım olabilir?

• arkdaslar bilg.dan arada bir bip sesi geliyor sizde de oluyor mu bu :S. çalışırken geliyor ama herhangi bi aksaklıga yol açmıyor :s. bilen varsa yardımcı olabilir mi?
  • Teşekkür ederim arslan.
    Fn+f11 yazdım ve denedim,çalıştığını gördüm.
    Yalnızca tekrar eski haline döndürmek için,fn+f11 yapmak gerekiyor.
    Fn+f10 ise yön tuşları kontrolünü yapıyor.
  • Yaa arkadaşlar benim flash drive driverleri kurulu olmasına karşın çalışmıyor?Sanki buna benzer bir sorun olmuştu daha once ama forumda aradım bulamadım.Makinede XP SP2 kurulu.Siteden son driverleri indirip kurdum ama çalışmıyor.Ayrıca Aygıt Yöneticisinde de kocaman bir sarı soru işareti var.Anlamış değilim neden tanımadığını.Fikri olan var mı???:D
  • arkadaşlar selamlar bu forum u bilgisayarımı aldığımdan beri zaman zaman takip ediyorum ve bende yaklaşık 1 seneden beri a100-599 kullanıyorum bi ay öncesine çok memnundum fakat bi aydan beri kafasına göre sürekli restart atıyo:)önce virus mü yedim dedim aradım taradım fakat virus yoktu sonra vista lisansım dolduğuna dair bi yazı sürekli çıkmaya başladı ve makina sistem boştayken aniden fanını hızlı bi şekilde çalıştırmaya başladı artık aklıma tamamen donanımsal bi sorun olduğu gelmeye başladı ama ben bu aleti 2gb ram le kullanıyorum we cpu sıcaklığı şarjdayken max.80 dereceye çıkıyo ki üst üste rhino,max photoshop gibi programlar çalıştığı zamanlar oluyodu we hiç böle bi restart gibi sorunla karşılaşmıyodum şimdi ne oldu anlamadım acaba benzer sorunu yaşayan arkadaşlar war mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilayata

arkadaşlar selamlar bu forum u bilgisayarımı aldığımdan beri zaman zaman takip ediyorum ve bende yaklaşık 1 seneden beri a100-599 kullanıyorum bi ay öncesine çok memnundum fakat bi aydan beri kafasına göre sürekli restart atıyo:)önce virus mü yedim dedim aradım taradım fakat virus yoktu sonra vista lisansım dolduğuna dair bi yazı sürekli çıkmaya başladı ve makina sistem boştayken aniden fanını hızlı bi şekilde çalıştırmaya başladı artık aklıma tamamen donanımsal bi sorun olduğu gelmeye başladı ama ben bu aleti 2gb ram le kullanıyorum we cpu sıcaklığı şarjdayken max.80 dereceye çıkıyo ki üst üste rhino,max photoshop gibi programlar çalıştığı zamanlar oluyodu we hiç böle bi restart gibi sorunla karşılaşmıyodum şimdi ne oldu anlamadım acaba benzer sorunu yaşayan arkadaşlar war mı?

devamlı reset atması fazla ısınmasından kaynaklanabilir. Fazla ısınmada tozlanmadan kaynaklanabilir. Dolayısıyla makinayı temizletmeyi denedin mi?

Vistanın lisansının süresi dolmuş derken anlamadım demek istediğini, Bilgisayarla verilen vista süreli lisanslı mı?

Benim 1 seneden fazla oldu ama hiç lisans sorunu yaşamadım. Bununla birlikte ara ara resetlemeler yaptı makina kendi kendine buda aşırı ısınmadan dolayı olmuştu(2 hafta hiç durmadan açık kaldı o kadr olsun artık :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyeanonim -- 18 Temmuz 2008; 12:13:35 >

• hocam benm resetler kesin virüsten çünkü hiç beklemediğim bi anda mavi ekran çıkıo ama ne yazdığını görmeden daha hemen restart a başlıo...keşke bnm makina da 2 hafta açık kalmayı başarabilsede restartları öyle atsa:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilayata

hocam benm resetler kesin virüsten çünkü hiç beklemediğim bi anda mavi ekran çıkıo ama ne yazdığını görmeden daha hemen restart a başlıo...keşke bnm makina da 2 hafta açık kalmayı başarabilsede restartları öyle atsa:D

ozamn hocam yapılacak belli basacaksın formatı :D. Bu arada dediğim gibi vista lisansı süreli olmaması lazım onu bir daha kontrol et istersen
  • Bizim notebook tan dial up ile telefon görüşmesi yapılabilir mi acaba? Acaba notebookun modemi sesli görüşmeye elverişli mi? Yoksa sadece fax,modem işlevi mi var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozcanseker

Bizim notebook tan dial up ile telefon görüşmesi yapılabilir mi acaba? Acaba notebookun modemi sesli görüşmeye elverişli mi? Yoksa sadece fax,modem işlevi mi var?

yapılabilmesi lazım sonuçta 10 senelik 33.6k lık modemimden bile yapılıyordu.hiç kullanmadım ama kesin vardır
  • merhaba.. yukardaki yazılanlarda bilgisayarı temizletmek gibi birşey gördüm, serviste mi yapıyorlar o işi? ben hep kendim fan boşluklarından süpürge yardımıyla yapıyordum da sanırım yetersiz kalıyor son zamanlarda ısınma problemi başladı:S
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.