sanırım böyle bir update te yayınlamayı planlamıyorlar çoktan unutulmuş bizim kartlar... şuraya bak 1 sene oldu notebook u alalı şimdi kimse kullanmıyo...
Arkadaşlar 4 aylığına yurtdışına çıkıyorum... Forumumuzu canlı tutun, laptoplarınıza sahip çıkın... hoşçakalın....
FOREVER A100-599
Oyun oynarken bilgisayarı kilitlenen veya sıcaklığı çok yükselen arkadaşlara hitaben...:D Eğer bilgisayarınızı 24 saat açık tutuyorsanız ya da uygun olmaya yumuşak yüzeylerde kullanıyorsanız normal çalışma sıcaklığınız 60C ye kadar çıkabiliyor.Bir de üstüne oyun açınca 95C gördüm ben :D 100C de sanırım makine kendini kapatıyor zaten ...
Eğer boyle bir durumunuz varsa makinenin işlemci fanının olduğu yeri elektrik süpürgesi ile çekin.Hem tozları alırsınız hem de fan boşluğuna fan takma gibi bir etki gösterir.Bilgisayardaki mevcut sıcaklığı uzaklaştırmanıza yardımcı olur ve normal çalışma sıcaklığınıza yani 45C ye geri döner ve oyunları da 75 C ile oynamanın ve takılmamanın zevkine tekrar varabilirsiniz.Ben COD4 te yaptım oldu :D
Bu arada Kızıl Baron iyi yolculuklar....Laptopumuza sahip çıkalım ( kampanya adı gibi oldu :D )
arkadaşlar benim bıos update i ile ilgili bir sorum olcak.geçenlerde toshibanın sitesinden bıos update yaptım.bu bıos updatei sisteme format atsakda sabit kalıyormu yani eski bıos sürümüne geçmiyor dimi? çünkü bilmiyordum formattan sonra tekrar aynı toshibanın sayfasından bıos updati yapmaya çalıştım ve sanki bıos updati yapıyor gibiydi ve bir uyarı verdi ingilizce.anladığım kadarıyla bıosunuz güncel gibi bişiydi.. yani demek istediğim en son yüklediğimiz bıos updati sisteme format atsak bile sabit kalıyor mu üzerinde?
Biosu updatesi format atmakla gidicek bişi değil.Çünkü sen formatı hdd'ye atıyorsun yani bios ile ilgili birşey yapmıyorsun.Her format attıktan sonra bios updatesi yapmana gerek yok.
quote:
Orjinalden alıntı: bigboomer
Biosu updatesi format atmakla gidicek bişi değil.Çünkü sen formatı hdd'ye atıyorsun yani bios ile ilgili birşey yapmıyorsun.Her format attıktan sonra bios updatesi yapmana gerek yok.
teşekkürler yani böyle bir uyarı vermesi normal mi ozaman?
quote:
Orjinalden alıntı: O.o.spawn.o.O
teşekkürler yani böyle bir uyarı vermesi normal mi ozaman?
Yüklediğin BIOS'un üstüne tekrar aynısını yükleyemeyeceğin için o uyarıyı vermesi normal.
15 ay önce vatandanbilgisayardan aldım.Teknosada 2600 felanken 2160 ytl ye aldım.Fanında hafif toz vardı teşhir ürünü olmasından şüphelendim 1 gb da ram taktırdığımdan kutusu açıktı zaten ve pek önemsemedim.Alır almaz Xp yükledim.Şimdi 1.Kim ne derse desin Bu cihaz fazla ısınıyor,eşimdeki vaio ısınınca fanı PİYÜÜV diye 10 saniye çalışıyor benimki sürekli fön gibi atıyor maşallah,buda pili etkiliyor
2.Her işgünü en az 8 saat açık kalıyor ondanmıdır yoksa ilk aldığımdadamı vardı hatırbilemiyorum ekran parlaklığı gayet zayıf,vaio nun yanında mum alevi gibi kalıyor.Geçen gün Allahtan üstüne bastım ekran çatladı,1 hafta içindede çatlak lar boyunca yosun gibi yeşerdi,www.laptopservisi.com dan samsung marka ekran sipariş ettim,üzerinden LG-Philips çıktı.Samsung birebir uydu,gözlerime inanamadım,Eşimdeki sony den bile daha parlak,kontras müthiş şaşırdım kaldım.Ama maalesef 1 adet ölü piksel vardı takarkende topluiğne başı kadar çizmeme rağmenwww.laptopservisi.com tereddütsüz değişimi kabul etti,Adamlara güvendim havale yaptım kargodan kutu geldiğinde bo zannettim o kadar hafif sapasağlam yollamışlar,Ekran sorunu olan varsa 220-230 YTL ye herkese tavsiye ederim,yani inanın sony leri kıskandığımdan makineye çift invertör ve çift florasanlı ekran adaptasyonu araştırıyordum gerek kalmadı.
3. Ekran kapanması kapanması yazılımsal bir mesele ve ben güç seçeneklerinden kapağı kapattığımda askıya alı seçiyorum açıp kapatınca reset e gerek kalmıyor
4.Bass hoperlörlü Acer larda dahil ben bu alet kadar sesi güzel ve gür olanını görmedi 5.USB nin birinden bağlantı yapıp dahili webcam yaptığımda burdan herkese yayınlayacam
arkadaslar aranizda xp SP3 u kuran oldumu? ben kurdum sanki biraz hizlandi, takilmalar giderildi gibi..
vista icin en guncel Sound Driver
Supported OS: Windows Vista Driver Provider: Realtek Semiconductor Corp. Driver Version: R1.95 Digitally Signed by Microsoft: Yes Release Date: 06/02/2008 File Size: 22.0MB Download URL:http://www.drivermagician.com/drivers/Vista_R195.exe
quote:
Orjinalden alıntı: polo_car16
arkadaslar aranizda xp SP3 u kuran oldumu? ben kurdum sanki biraz hizlandi, takilmalar giderildi gibi..
ben kurdum pek bi değişiklik yok gibi geldi banada.
Saygılar
quote:
vista icin en guncel Sound Driver
Supported OS: Windows Vista Driver Provider: Realtek Semiconductor Corp. Driver Version: R1.95 Digitally Signed by Microsoft: Yes Release Date: 06/02/2008 File Size: 22.0MB Download URL:http://www.drivermagician.com/drivers/Vista_R195.exe
merhaba, bu driverı yükledim ancak hala film izlerken yeterli ses alamıyorum. tüm ayarlar sonuna kadar açık ancak ses, bırakın rahatsız etmeyi, bilgisayarın yanına yaklaşma isteği uyandırıyor. gom player kullanıyorum ama bu sorun yüzünden media player classic de denedim hala olmuyor bu tür sorun yaşayan bir başkası var mı?
bu sorun son driverı yüklemeden önce de mevcuttu, fakat film izlerken winamp'ta müzik dinlerken çıkan sesin %50si bile çıkmıyor:( yardım lütfen
arkadasim normalde video ile muzik teki ses ayni cikmasi gerek... yanliz baska bir video izlemeyi denedinmi? ayni sorun tum videolardami?..(olmamasi gerek bence) ...saygilar
quote:
Orjinalden alıntı: bilq
bu sorun son driverı yüklemeden önce de mevcuttu, fakat film izlerken winamp'ta müzik dinlerken çıkan sesin %50si bile çıkmıyor:( yardım lütfen
Arkadaşlar bizim bu laptopun garanti süresi 1 yılmı yoksa 2 mi, Sorgulama yapınca uluslararası 1 yıl çıkıyor. Türkiyedede böylemi?
ben bosna- hersegovinada aldim 2 yil...turkiyedede 2 yil`dir...
quote:
Orjinalden alıntı: Voodooworld
Arkadaşlar bizim bu laptopun garanti süresi 1 yılmı yoksa 2 mi, Sorgulama yapınca uluslararası 1 yıl çıkıyor. Türkiyedede böylemi?
quote:
Orjinalden alıntı: Voodooworld
türkiyede yasal olarak tüm dayanıklı tüketim mallarının en az 2 yıl garantili olması zorunluluğu var diye biliyorum. bence de 2 yıl olmalı
quote:
arkadasim normalde video ile muzik teki ses ayni cikmasi gerek... yanliz baska bir video izlemeyi denedinmi? ayni sorun tum videolardami?..(olmamasi gerek bence) ...saygilar
quote:
Orjinalden alıntı: bilq
-cevap için teşekkürler- ben de çözemedim ancak hala yeterli sesi alamıyorum. gom player'a bahane buldum ancak media playerda da aynı sorun söz konusu. tüm filmlerde aynı sorun var.. neyse sanırım buna çözüm bulunamayacak
arkadaşlar rica etsem kingston 1gb 533 mhz ram linki verir misiniz? bi de bütün ramlar aynı mıdır? laptopa takılan ram masaüstü pcye takılır mı? şimdiden teşekkürler