Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fırınlanmış ekran kartı ile hala sorunsuz kullanıyorum çok şükür
  • Ekran kartini nasıl sökebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer kasayı sökebilirseniz ekran kartını çıkartmak daha kolay. Nette resimleri vardı sanırım.
  • Selamlar,

5-6 yıldır sorunsuz kullandığım a100-599'umun yaklaşık 1,5 sene önce ekran kartı bir çoğumuzun başına gelen şekilde bozulmuştu. O zaman 200-300 tl civarı (tam hatırlamıyorum) bir ücret ödeyip yaptırmıştım. bilgisayardan çok memnun olduğum için gidip o paraya netbook vs alacağıma yaptırıp bi 5 sene daha kullanırım diyordum ki 2 hafta önce ekran kartım tekrar bozuldu. açılışta görüntüde saçma saçma çizgiler belirmeye başladı ve sonunda windows desktop gelmemeye başladı. ben de tekrar tamir ücreti verip yaptıırmak istemediğimden bi kenara atmıştım. 2 gün önce tesadüfen burdan bir kaç arkadaşın ekran kartını fırınlayarak sorunu çözdüğünü gördüm. nasıl olsa atacaktım denemekten bir şey olmaz diyip youtube'dan bir iki demontaj videosu izleyip kolları sıvadım. Sonunda ekran kartına ulaşıp arkadaşların da dediği gibi 200 C fırında 9-10 dk beklettim (nvidia yazılı çip üstte aluminyum folyo üzerinde altına destek koyarak). Biraz önce zorlu bir tekrar toplama işlemi sonrası tekrar laptopı birleştirdim ve şu anda sorunsuz çalışıyor görünüyor. bu hafta içinde termal macun alıp laptopı tekrar sökeceğim ve işlemci ile ekran kartına termal macun uygulayacağım. umudum beni bir miktar daha götürmesi.

Bu fikri aklıma sokup beni uğraştırdığınız için teşekkür ederim :) yoldan laptop bulmuş gibi oldum :D

bu arada 2 adet vida artırdım nereden söktüğüm hakkında hiçbir fikrim yok :)

• En sonuda bende söktüm, attım ekran kartını fırına 10 dk pişrdim. Aynen 200 derece önceden ısıtılmış fırına.
    Aynende topladım. OLDU.
    Makine canavar gibi.
    Selam ve sevgiler.

• 6 Şubat 2012 ilk fırınlamayı yapmıştım. Dün havalandırmasına dikkat edilmeden evdekiler tarafından kullanılırken tekrar aynı sorunu verince ben de Bu gün söküp işlemi tekrarladım. Veee Çok Şükür gene sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan73

Cok tesekkur ederim ozellikle ilginiz için ilk işim sims3 kuracağım bakalim yeniden install ederken bir sorun olacak mı full dual layer bir oyun 8 gb data ile dolu herhalde onu yeniden kurabilirse sorun yoktur umarim.Kızıl Baron seni yeniden gördüğüme çok sevindim.Tesekkür ederim.

Rica ederim, ne demek.. Ben toshiba'mi sattim ama su aralar daha buralardayim. Yardimci olabildiysem ne mutlu bana..

en son 10 ay olmuş konuya girmeyeli maşallah sorunsuz aynen devam

@Kızıl Baron nasıl kıydın da sattın laptopu ben kıyamıyorum, fakat yavaştan değiştirmeninde zamanı geliyor sanırım, ne alalım ki monster falan mı alsam şimdi toshibalar pek iyi değil gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: unique1111

quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan73

Cok tesekkur ederim ozellikle ilginiz için ilk işim sims3 kuracağım bakalim yeniden install ederken bir sorun olacak mı full dual layer bir oyun 8 gb data ile dolu herhalde onu yeniden kurabilirse sorun yoktur umarim.Kızıl Baron seni yeniden gördüğüme çok sevindim.Tesekkür ederim.

Rica ederim, ne demek.. Ben toshiba'mi sattim ama su aralar daha buralardayim. Yardimci olabildiysem ne mutlu bana..

en son 10 ay olmuş konuya girmeyeli maşallah sorunsuz aynen devam

@Kızıl Baron nasıl kıydın da sattın laptopu ben kıyamıyorum, fakat yavaştan değiştirmeninde zamanı geliyor sanırım, ne alalım ki monster falan mı alsam şimdi toshibalar pek iyi değil gibi

Valla açıkcası memnundum ben laptopumdan.. Arızası falan yokdu, işlerimi fazlasıyla görüyordu. Ancak yavaş yavaş herkesin laptopları bozulmaya başlayınca dedim en azından yeni laptopun peşinatını kurtarayım..
    Yenisi alırken baktım Toshiba'ya ama çok ısınamadım.. beğenmedim.. sonunda daha öncede kullanıp, tövbe bidaha HP almam dediğim HPden aldım.. DV-6 6B04ST modeli. İşimi görüyor, memnunum.. Isınma problemi de yok. Tavsiye ederim..

• 7 Sene olacak yakında benim A100 benim ekran kartı efsunlu çıktı herhal hala maşallah tık yok.2 defa ekran değiştirdim birinde üstüne bastım birinde ben kaldırdım vurdum.Bu ve benzeri ufak tefek düşmelerde zamanla ekranı,kasanın üst gümüş renkli kısmına bağlandığı menteşeler kırılmıştı ve hoparlörlerde patlamıştı.Ebay.com da hoparlörler pahalıydı yine ebay dan komple çıkma üst kapak aldım elin adamı taa amerikadan kargoladı ve geldi toplamda 20 dolar gibi bir para verdim.
    Arkadaşlar makinenizin kıymetini bilin.Word office dosyaları için ve nette gezinmek için bu ekran ebadları biçilmiş kaftan.15.5 inc full hd sony almıştım eşime web de gezinirken bile aşağı yukarı kaydırmaktan ekranı,iffet geliyor.İşi bilen ve çok ofis işlemleri yapanlar bankalar vs dikkat edin 16:4 ekran kullanmaz..
    Evde ankastre fırınım var nasıl olsa laptopuma aşığımmm...
  • arkadaşlar merhaba bende a 100 599 kullanıcısıyım acaba elinde recovery cd si olan birisi benim için çoğaltabilirmi lütfen
  • Arkadaşlar merhaba, masaüstü uygulamaları, ve genel performansı arttırmak için ssd almayı düşünüyorum laptopa, aranızda hiç kullanan varmı, PM945 chipsetinde nasıl performans verir emin olamadım.

SSD Bu:
    http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/intel-ssdsc2cw120a3k5-120gb-520-serisi-sata-30-ssd-%28550mb-okuma--500mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=59098
  • A100 599 board baglanti kablolari lazim, touchbpad ve power tusu grubunu ileten 2 kabloyu bozdim sokup takarken. Elinde olan olmasa bile nereden bulacagima yardimci olutsaniz sevinirim

• arkadaşlar bu laptopa windows 8 kuran var mı aranızda? benim de 5.5 yıllık bir 599'um var ve windows 8 denemek istiyorum ancak bu modellerin işlemcilerinin 8 ile uyumsuz olduğunu duydum.
  • Merhaba,
    Windows 8 yükledim. İşlemci tarafında ve sürücülerde herhangi bir sıkıntı olmadı. Fakat bazen mavi ekran verdi ve çok ağırlaşmaya başladı. Haliyle 2 GB RAM yeterli olmuyor Windows için. Bence Windows 7 kullanmak en iyisi. Windows 8 için daha iyi bir makina lazım. ben şu sıralar Ultrabook ve Macbook Air bakıyorum ve emektar Toshiba'yı emekli etmeyi düşünüyorum :)
  • Windows 8'in minimum sistem ihtiyaçlarına göz gezdirirseniz Windows 7'den çok daha az olduğunu görebilirsiniz.

Kısaca Windows 7 çalıştırabilen PC Windows 8 i mükemmel çalıştıracaktır.

Toshiba A100-599 Win 8'i çok rahat çalıştırabilecek bir makinadır. Ben bizzat kurdum, çok hızlı ve rahat çalışıyor sistem, SSD disk ile açılışı, 3-5sn cıvarı (boot ekranından sonra). Herhangi bir mavi ekran vs. ilede karşılaşmadım hiç, kurduğunuz win sürümünde yada kürekte problem olabilir..
  • İşlemcisinin bazı özelliklerinin windows 8 ile uyumlu olmadığını okumuştum bir yerlerde de, ondan sordum. Bir kaç ay önce RC versiyonunu yüklemeye çalıştığımda da uyumlu değil demişti, full sürümde bu sorun ortadan kalkmış olmalı o zaman. Ya da siz BIOS update yaptınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sado2210

İşlemcisinin bazı özelliklerinin windows 8 ile uyumlu olmadığını okumuştum bir yerlerde de, ondan sordum. Bir kaç ay önce RC versiyonunu yüklemeye çalıştığımda da uyumlu değil demişti, full sürümde bu sorun ortadan kalkmış olmalı o zaman. Ya da siz BIOS update yaptınız mı?

Bios update çok önce çıktı bizim laptoplar için, 6.00 sürümü yüklü bende, çıktığı zaman update etmiştim.

RC sürümde dahil 2 farklı WİN8(32bit) yükledim, hiç sorun olmadı uyumsuzluk anlamında. Hatta WIN8 performansının WIN7 den çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Ben halen WIN7 kullanıyorum kendi laptopumda, sebepte WIN8 arayüzünün bana kullanışsız gelmesi, başlat menüsünün olmaması vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ratkow -- 12 Ocak 2013; 16:45:55 >

• Cevap için sağol hocam, ben de aynı bios versiyonunu kullanıyormuşum. Bendeki uyumsuzluk da bios'tan bir ayarı değiştirince ortadan kalktı. Şimdi W8'i kurabilirim.
  • Arkadaşlar, windows 8 64 bit kursam sıkıntı yaşar mıyım? 32 bite göre driver filan uyumsuzluk olur mu?

Şu anda windows 7 32 bit yüklü makinede, çok memnunum
  • arkdaşlar merhaba 3hafta bir işlem yaparken tekledi bilgisayarım ve istemsiz bir yumruk geçirdim. Tekrar açılışta hdd arızası verdi neyseki donanımsal olmayan bir sorunmuş, format attım düzeldi ama o arıza verdiği an artık değiştirmenin zamanın geldiğini anladım ve arayışa geçtim yeni yıl kampanyası ile laptop iadeli MONSTER® Q63P150EM03 15.6" aldım benim a100-599 u geçen cuma günü gönderdim kargo ile beni izleseniz bildiğiniz ağlıyordun neredeyse insan bu kadar mı bağlanır bir makinaya yahu, az değil 2007 den beri yanımda tek başıma kaldığım zamanlarda o vardı sadece yanımda neyse zamanı gelmişti en son 2011ilkbahar da anakart değişti 400tl patlamıştı, yeni arıza vermeden hiç olmazsa elden çıkarmış oldum. Ama konuyu sonuna kadar takibe devam.

CD isteyen arkadaş eğer bilgilerini gönderirse elimdeki orjinal toshiba recovery dvd sini göndereyim kargo ile.

• 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.