Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (227. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şirket tarafından şahsıma Toshiba A100-599 model bir bilgisayar verildi. Başka hiçbirşey yok :D Şarj aleti ve bilgisayarın kendisi. Bilgisayar sadece Sade Mod'da açılıyor. Win7 32 Bit kurulu. Aşırı ısınma sorunu var.
    Bilgisayarı anadan doğma haline getirmek istiyorum. Herşeyi silip yeniden Win 7 kurup. Driverlarını tam kurmak istiyorum. İçini açıp temizlemek mümkün müdür ? Çok zahmetli bir iş mi ? Özellikle Driver'lar için kaynağa ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar
  • Windows 8 kursak kaldırır mı ?
  • Win 8 İle igili 3 mesaj yukarda deneyimlerimi aktarmıştım, driver sıkıntısı yaşamazsınız, Win7 veya 8 çoğunu kendi tanıyor zaten, sadece ekran kartı, bluetooth gibi birkaç donanım kalıyor, onlarıda daha önceki sayfalarda bulabilirsiniz.

Aşırı ısınma durumu varsa mutlaka temizlenmeli bence, fakat içini açmak bana meşakkatli gibi geliyor.

Ben belirli aralıklarla, ince ve yassı plastik bir çubuğu heatsink finlerinin arasına sokup-çıkartarak yerleşmiş pisliklerin yerinden kalkmasını sağlayıp, ardından alt taraftan elektrik süpürgesiyle kalkan tozları çekmek yöntemiyle temizliyorum.

Bu güne kadar bir soğutma sıkıntısı yaşamadan kullandım A100-599'umu.Ortam sıcaklığı 22C olan odada boşta CPU sıcaklığı 35C cıvarında oluyor.

Belki sizde böyle yapabilirsiniz, fakat dikkatli olun bakır finler eğilip yamulursa soğutma performansı düşer, ayrıca plastik parçasını çok fazla sokup fana zarar vermemeye dikkat etmeniz gerek.

• teşekkürler oktard deneyeceğim w8 en kısa sürede.
    64 bit w7 kurulsa problem oluyor mu ?
  • Rica ederim, 64bit W7 bir kere denedim, performansı düşük gibi gelmişti 32bit'e göre, bende sürücüleri bile kurmadan tekrar 32bit kurdum. Ama 64bit için sürücü sıkıntısı yaşayabilirsiniz diye tahmin ediyorum. En iyisi W8, W8 sevmiyorsanızda W7 bence.
  • arkadaşlar ekran kartı değiştirme ile ilgili video yada resimli anlatım varmı acaba? sanırım ekran kartım yandı yardımcı olurmsunuz lutfen...
  • Google'a veya Youtube'a Toshiba A100 disassembly yazarsanız sökme videolarına ulaşabilirsiniz. Birde bilgisayarınızda aşırı ısınma durumu varmıydı, fanını hiç temizlemişmiydiniz?
  • Benim de geçen hafta ekran kartım yandı. İnternetteki rehbere göre sökmeye çalıştım ama olmadı. Hatta birkaç tırnak kırıldı :) Ekran kartına ulaşmak için tamamen parçalamak gerekiyor.
    Tosihbatech'e gönderdim. 200 TL karşılığında onarım yapacaklar. Zaten emeklilik vakti gelmişti ben de Lenovo U310 ultrabook aldım. Emektarı da tamir dönüşü akrabama hediye edeceğim :)
  • aşırı ısınma vardı ama temizletmiştim bilgisayarı 6 ay kadar önce.
  • Geçtiğimiz pazar gece yarısı ekran birden gitti benimde.Ertesi gün söküp 200 derecede 10 dakika beklettim.Öyle denildiği gibi nazikte davranmadım.10 Dakika sonunda direk fırından aldım odama götürdüm kağıt mendille.7-8 Dakika sonrada taktım.
    Bende ekranla beraber seste gittiği için aslında,köprüleri yakmış olmaktan şüphelendim başlangıçta.Güvenli modda açılıyor,dxdiagta ekran kartı gözükmüyor,ses kartıda adı var kendi yoktu testlerde.
    Termal macunlar değişince makine acayip serinledi,fandaki yünlerde çıkınca şu an soğuk üflüyor.Ebay.com dan nvidia çip baktım mevcut ama şunu merak ediyorum o çip masaüstü işlemcileri gibi ayakları karttaki yerlerinemi basıyor yoksa lehimlimi.Değiştirilebilirmi ev şartlarında acaba?
  • arkadaşlar yaptım oldu 200 derecede 10 dk inanılmaz bişey, kim bulduysa çok yaşasın. yeniden bilgisayar almış kadar sevindim. herkese çok teşekkürler....
  • bilgisayarı bir çok kez açmış birisiyim üst kapağı çıkartırken vidaları dikatli açmanız gerekiyor öyle haşırt diye çıkarmayın kapağı çünkü flexi kablolar geçiyor
    zarar verirseniz aramak zorunda kalırsınız piyasada var ama zor bulunuyor..

en güzeli hava kompresörüne ekran kartının ve fanının ordan hava vermek ısınma ve yığılma probleminizin fiziksel çözümü birde olayın yazılımsal çözümü var Cclenearhttp://www.gezginler.net/indir/ccleaner.html aradada bu programlan ön belleğini boşaltın birazda olsa rahat edersiniz

içini açmaya çesesaretiniz varsa ki açın orda ekran kartı üstündeki soğutucunun termal macunlarını değiştirin ya da değiştirtin
    macunlar para değil ama millet bir dünya para kazanıyor haa deneyimli olduğu için sorun yaşamıyor birşeylerini bozmuyorlar.

bu arada windows 7 ultimate yükledim bütün driverlerini kendisi buldu bir tek galiba card driverini bulamadı onuda
    hafıza kartını sokunca gene tanıyor sorun çıkartmıyor.. yani ek bir yazılıma ihtiyaç duymuyor..

windows 7 gayet stabil ve işlemeciyi çok kullanmıyor vista ile kullananlar kendinize eziyet çektirmeyin

• Selamlar,

6 ay önce ekran kartımı fırınlayıp tekrar kullanmaya başlamıştım ancak dün akşam yine ekran gitti ne yazık ki. Bugün tekrar fırınlayıp düzeltmeyi deneyeceğim ancak düzelse bile tekrar bu sorunu çıkaracak sanırım. internetten biraz baktım ancak go7600 bulamadım a100 için. Onun yerine go7300 karta denk geldim. ürüm açıklamasında a100-599 ile uyumlu olduğu yazıyor. sizce bu kartı alsam kullanabilir miyim?

http://www.ebay.com/itm/nVidia-Geforce-7300-GO-256-MO-Toshiba-Satellite-A100-/370491678692?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D5699906692720752214%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D1%26sd%3D370491678692%26

ya da önereceğiniz başka kartlar var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: berthanas

Selamlar,

6 ay önce ekran kartımı fırınlayıp tekrar kullanmaya başlamıştım ancak dün akşam yine ekran gitti ne yazık ki. Bugün tekrar fırınlayıp düzeltmeyi deneyeceğim ancak düzelse bile tekrar bu sorunu çıkaracak sanırım. internetten biraz baktım ancak go7600 bulamadım a100 için. Onun yerine go7300 karta denk geldim. ürüm açıklamasında a100-599 ile uyumlu olduğu yazıyor. sizce bu kartı alsam kullanabilir miyim?

http://www.ebay.com/itm/nVidia-Geforce-7300-GO-256-MO-Toshiba-Satellite-A100-/370491678692?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D5699906692720752214%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D1%26sd%3D370491678692%26

Merhaba,

Bende aynı şeyin başıma gelmesinden korktuğum için sormak istedim,

1- Laptopu kendi klavyesi ilemi kullanıyorsunuz?
    2- Aşırı ısınma gibi bir durum varmıydı?
    3- Oyun oynuyormusunuz?
    4- Pc'de son yaptığınız iş nedir? (örneğin uzun soluklu bir oyundan sonramı bozuldu?)

Sorunlarım anlamsız gelebilir belki, özellikle klavye ile alakalı olan;

Fakat bizim laptoplarda ekran kartı soğutucusu'nun performansını arttırmak adına, toshiba hemen klavyenin altına bir sac parçası yerleştirip, GPU soğutucu plaka ile arasınada termal ped koymus, bizim aletlerinde klavyeleri çok esnek olduğu için WSAD tuşları cıvarından baskı yapıldığında GPU üzerinde fiziksel baskı yaratabileceği gibi bir düşüncem var tasarım gereği.

Ben 2007 yılından beri kullanıyorum laptopu, oyunda oynarım sıklıkla, fakat şimdiye kadar hiçbir problemim olmadı VGA ile ilgili. Fakat dahili klavyesini hiç kulanmadım desem yeri var, sürekli ext. klavye ile kullanıldı alet, ayrıca düzenli olarak basınçlı hava ve elektrik süpürgesi ile temizliyorum soğutma kanallarını, ısınma gibi bir sorunumda yok.

Saygılarımla, iyi forumlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: oktard

quote:

Selamlar,

Merhaba,

3- Oyun oynuyormusunuz?
    4- Pc'de son yaptığınız iş nedir? (örneğin uzun soluklu bir oyundan sonramı bozuldu?)

Fakat bizim laptoplarda ekran kartı soğutucusu'nun performansını arttırmak adına, toshiba hemen klavyenin altına bir sac parçası yerleştirip, GPU soğutucu plaka ile arasınada termal ped koymus, bizim aletlerinde klavyeleri çok esnek olduğu için WSAD tuşları cıvarından baskı yapıldığında GPU üzerinde fiziksel baskı yaratabileceği gibi bir düşüncem var tasarım gereği.

Ben 2007 yılından beri kullanıyorum laptopu, oyunda oynarım sıklıkla, fakat şimdiye kadar hiçbir problemim olmadı VGA ile ilgili. Fakat dahili klavyesini hiç kulanmadım desem yeri var, sürekli ext. klavye ile kullanıldı alet, ayrıca düzenli olarak basınçlı hava ve elektrik süpürgesi ile temizliyorum soğutma kanallarını, ısınma gibi bir sorunumda yok.

1- laptopu hep kendi klavyesi ile kullandım.
    2- aşırı ısınma ekran kartı ilk kez sorun çıkardığında vardı. sanırım CoD oynarken gitmişti zaten. hatta "çok ısınmaya başladı laptop söküp fanı temizleyip termal macun süreyim" dediğim günün akşamında gitmişti :) ancak ikinci sefer olduğunda ciddi bir ısınma problemi yoktu.
    3- oyun önceleri oynuyordum ancak son zamanlarda genellikle dizi izlemek ve internet için kullanılıyor.
    4- dizi izlerken mavi ekran verip bozuldu.

gpu'nun bozulma sebebi çok büyük ihtimalle ısınmadan dolayı. ilk zamanlarında fan temizliğini ihmal ettim zaten aşırı ısınmaya başlamıştı. ancak wasd'nin ekran kartının üzerine gelmesi de sebep olabilir.

bu arada ekran kartını söküp yine fırında 200 C'de 9 dk kadar beklettim. Tekrar çalışmaya başladı. İkinci kez yapıyorum ilki 6 ay götürmüştü, bu sefer bakalım ne kadar gidecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevap için teşekkür ederim, bu arada ben klavye baskısından olabileceği düşüncesine netteki A100 içi fotoğraflarından vardım.

Siz cihazı söküp topladığınıza göre ne demek istediğimi tam anlamıyla anlamışsınızdır.

Klavyenin altındaki metal plaka, GPU soğutma plakasındaki bakır ısı borusuna temas ediyormu acaba esnediğinde, hiç dikkat ettinizmi?

Birde GPU yu daha iyi soğutmak adına, bakır borunun üstüne thermal pad yapıştırılabilir diye düşündüm(veya alm. folyodan yapılmış bir ruloya thermal macun sürerek araya konulabilir) böylece iki plaka arasındaki ısı transferi daha iyi olacaktır. Sıcaklık daha geniş bir alana dağıtılacağı için, ısı daha iyi soğurulabilir bence.

Biraz ince bir düşünce sanırım ama, en azından ilerde sorun yaşama ihtimalimizi azaltacaksa denenebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ratkow -- 21 Şubat 2013; 12:29:11 >
  • quote:

quote:

quote:

Selamlar,

Merhaba,

3- Oyun oynuyormusunuz?

2- aşırı ısınma ekran kartı ilk kez sorun çıkardığında vardı. sanırım CoD oynarken gitmişti zaten. hatta "çok ısınmaya başladı laptop söküp fanı temizleyip termal macun süreyim" dediğim günün akşamında gitmişti :) ancak ikinci sefer olduğunda ciddi bir ısınma problemi yoktu.
    3- oyun önceleri oynuyordum ancak son zamanlarda genellikle dizi izlemek ve internet için kullanılıyor.

gpu'nun bozulma sebebi çok büyük ihtimalle ısınmadan dolayı. ilk zamanlarında fan temizliğini ihmal ettim zaten aşırı ısınmaya başlamıştı. ancak wasd'nin ekran kartının üzerine gelmesi de sebep olabilir.

bu arada ekran kartını söküp yine fırında 200 C'de 9 dk kadar beklettim. Tekrar çalışmaya başladı. İkinci kez yapıyorum ilki 6 ay götürmüştü, bu sefer bakalım ne kadar gidecek.

Birde boşta ve yükteyken sıcaklıklarınız nasıldı?

Benim pc'nin kirlilik durumu hakkında bilgi almak için soruyorum. Benim değerlerim yaklaşık şu şekilde;

GPU;
    Boşta 48-50
    Yükte 70-80

CPU;
    Boşta 35-42
    Yükte 75-80

Not: Yükten kastım 3-4 saat CoD gibi oyunlar oynayınca max. gördükleri sıcaklıklar.

Oda sıcaklığı ~23-24C. Sizce tozlanma varmıdır, yeni temizlediğinizde değerler nasıl oluyor, hiç takip ettinizmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ratkow -- 21 Şubat 2013; 17:09:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar,

Merhaba,

3- Oyun oynuyormusunuz?

Birde boşta ve yükteyken sıcaklıklarınız nasıldı?

Benim pc'nin kirlilik durumu hakkında bilgi almak için soruyorum. Benim değerlerim yaklaşık şu şekilde;

GPU;
    Boşta 48-50
    Yükte 70-80

CPU;
    Boşta 35-42
    Yükte 75-80

Not: Yükten kastım 3-4 saat CoD gibi oyunlar oynayınca max. gördükleri sıcaklıklar.

Oda sıcaklığı ~23-24C. Sizce tozlanma varmıdır, yeni temizlediğinizde değerler nasıl oluyor, hiç takip ettinizmi?

hiç takip etmedim ne yazık ki, hiçbir fikrim yok sıcaklıklar hakkında. yalnız kirlilik için şunu söyleyebilirim, aynı kullanımda bir noktadan sonra sıcaklık farkını elimle bile hisseder olmuştum, zaten sonra ekran kartı için açtığımda fan ve çevresi çok tozluydu.

temizliğini yapıp kapattığımda yine elle hissedilir derecede sıcaklık düşmüştü.

kusura bakmayın sıcaklıkları takip etmediğim için ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berthanas -- 21 Şubat 2013; 23:33:23 >

• quote:

Cevap için teşekkür ederim, bu arada ben klavye baskısından olabileceği düşüncesine netteki A100 içi fotoğraflarından vardım.

Siz cihazı söküp topladığınıza göre ne demek istediğimi tam anlamıyla anlamışsınızdır.

Klavyenin altındaki metal plaka, GPU soğutma plakasındaki bakır ısı borusuna temas ediyormu acaba esnediğinde, hiç dikkat ettinizmi?

Birde GPU yu daha iyi soğutmak adına, bakır borunun üstüne thermal pad yapıştırılabilir diye düşündüm(veya alm. folyodan yapılmış bir ruloya thermal macun sürerek araya konulabilir) böylece iki plaka arasındaki ısı transferi daha iyi olacaktır. Sıcaklık daha geniş bir alana dağıtılacağı için, ısı daha iyi soğurulabilir bence.

Biraz ince bir düşünce sanırım ama, en azından ilerde sorun yaşama ihtimalimizi azaltacaksa denenebilir..

diğerini cevaplarken bu mesajınızı arada kaçırmışım,

termal macun sürmek için tekrar açtığımda plakanın gpu soğutma borusuna temas edip etmediğine bakarım daha önce dikkat etmemiştim.

termal pad'i gpu borusu ile klavye altındaki metal plaka arası için söylüyorsunuz değil mi?

• quote:

diğerini cevaplarken bu mesajınızı arada kaçırmışım,

termal macun sürmek için tekrar açtığımda plakanın gpu soğutma borusuna temas edip etmediğine bakarım daha önce dikkat etmemiştim.

termal pad'i gpu borusu ile klavye altındaki metal plaka arası için söylüyorsunuz değil mi?

Merhaba,

Evet, tam olarak dediğiniz yere düşündüm, zaten toshiba iki plaka arasına dışı metal yüzeyli küçük bir termal sünger koymuş, ama bizde koyarsak ısı transferi daha verimli olur diye düşündüm.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Sıcaklıklar için speedfan isimli programı kullanabilirsiniz, arada kontrol etmek yararınıza olur.
  • 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.