Şimdi Ara

Toshiba A100-912'de sıkıntılı durum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bu yazın başında aldığım A100-912 Toshiba Satellite'ım var. İlk başlarda memnundum ama son bir-iki aydır sorun çıkartmaya başladı.
    İlk sorun HL2: Episode 2 oynarken çıktı ortaya. Hiç sebep yokken sesin garip şekilde (takılma sesi) "dıııı" değişik konuma gelmesi; daha sonra müzik dinlerken bile seste aynı problemi yaşamam, ayrıca FM 2005 oynarken bile oyunun yavaşlamaya başlaması...
    Şöyle birşey daha söyleyeyim virüs falan yok gibi. Ayrıca sürekli lisanslı tune-up ile temizliyorum.
    Sizce sebebi ne olabilir?
    Isınma mı, teknik bir arıza mı, bozulma mı? Yoksa format işi çözer mi? Yardım, fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Betrayal

Arkadaşlar, bu yazın başında aldığım A100-912 Toshiba Satellite'ım var. İlk başlarda memnundum ama son bir-iki aydır sorun çıkartmaya başladı.
    İlk sorun HL2: Episode 2 oynarken çıktı ortaya. Hiç sebep yokken sesin garip şekilde (takılma sesi) "dıııı" değişik konuma gelmesi; daha sonra müzik dinlerken bile seste aynı problemi yaşamam, ayrıca FM 2005 oynarken bile oyunun yavaşlamaya başlaması...
    Şöyle birşey daha söyleyeyim virüs falan yok gibi. Ayrıca sürekli lisanslı tune-up ile temizliyorum.
    Sizce sebebi ne olabilir?
    Isınma mı, teknik bir arıza mı, bozulma mı? Yoksa format işi çözer mi? Yardım, fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

toshiba europe driver sitesinden modelinize ait en son bios update yükleyin.sorun devam ederse teknik servise başvurun

• Bios update'in faydası ne olur?
    Sorunun sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim...
  • Yok mu hiç beni aydınlatacak olan kişi...
  • bios ,makinnızdaki tüm donanım aygıtlarının anakarta uyumlu bir şekilde ve de genellikle işletim sistemi ile de entegre olarak düzgün çalışması için anakart üzerine yazılan uygulamadır.ve Toshiba da sıklıkla kullanıcılarına mevcut bios yazılımlarının update lerini yayınlayarak özellikle cihazı randımanlı çalışmayan kullanıcılarına tavsiye eder.
    Düzgün stabil çalışan makinalarda bios update önerilmez.
    Ama sizinki hem ses hem ekran kartı ile ilgili olunca ilk aklıma gelen ve tam 3 model kullanmış tecrübeli bir toshiba kullanıcısı olarak bios update yazılımını indirip yüklemenizi tavsiye etmektir.
  • Çok teşekkür ediyorum bilgi ve tavsiye için. Sorunum düzeldi. Bir tek bilgisayarın açılması yavaş eskisi gibi.
    2 gb ram
    2.16 ghz
    Gibi özelliklere sahip bir laptop'ın neredeyse 45 saniye-1 dakikada kullanıma hazır hale gelmesi de moral bozucu. msconfig vs. herşeyi denedim, hiç değişmedi. Bu normal mi peki?
  • sorununuzu hangi yöntemle çözdünüz? Bios update yaptı iseniz makinanızda windows açılma süresi eskiye göre dahamı yavaşladı yoksa aynı mı kaldı.
    Ayrıca 45 sn-1 dk açılma süreleri gayet normal süredir.
    Ancak masaüstü geldiği anda işlem süresi için 15 sn den fazla bekliyorsanız (MSCONFİG TEKİ TÜM BAŞLATMA PROGRAMLARININ ÇENTİKLERİNİ KALDIRDIĞINIZ HALDE) o zaman HDD Defrag yapabilirsiniz mesela ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yine güzel bir yöntem tavsiye ettiğinize eminim. : ) Biraz daha aydınlatabilir misiniz HDD Defrag konusunda?
    Sorunu bios update ile çözdüm.
    Hocam bir de soğutucu falan alsam mı? Episode 2 falan oynarken faydası dokunur herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betrayal -- 21 Ocak 2008; 3:31:22 >
  • Hard disk içndeki aynı tür parçalanmış halindeki dosyaları bir araya getirirek makinanın uygulamalarda ki açılış performansını arttırır.İnternetten Tuneup 2008 programın deneme sürümünü indirip kurun.BU program özellikle 2008 sürümü ile çok gelişmiş.PC nizi mükemmel optimize ediyor.içinde tabi HDD defrag ta var tabii..
  • sürekli uzun saatler oyun oynuyorsanız kasanızın üzerinde yumurta haşlamamak için soğutucu kullanın elbet.Ekran kartı sıcaklığı 80 dereceyi geçsede Toshiba lar pek kapanmaz ama genede oyun akış performansı düşmeye takılmaya başlar.
  • Bende tuneup 2007 var, onda öyle bir yetenek yok sanırım.
    Bir kere kapandı bende, ama 3 saat civarı hl2 ep1 oynamıştım ve laptop daha da uzun süredir açıktı.
  • Bir sorum daha var.
    Laptop'ı ilk aldığımda neredeyse hiç ısınma yaşamıyordum. Ama şimdi maaşallah kaynıyor resmen. Bunun sebebi fan'ın tozlanmış olması mıdır?
  • fanın tozlanmıs olması buna bır sebep olabılır

ben de daha once birkac kere mavi ekranla karsılastım şindi 6.0 Wİn bios yukledım bir sorun yok
  • Arkadaşlar A100-912'min anakart cipseti bozuldu. Garanti dolumundan 1 hafta sonra hemde. Sanssizlik. Tamir olmuyor. 900 TL'ye değiştirmem gerekiyormuş.

Bilgisayar acilmiyor ve sarj olmuyor. Ancak dolu bir pil takildiginda prize takinca masaüstü bilgisayar gibi calisirmis. Su anda tamir icin maddi imkanim yok.

Istanbul bu makineden olan bi arkadas varsa cok rica ediyorum pilimi getirsem benim icin bi kereligine sarj edebilir mi 1 saat kadar ? Gercekten cok ihtiyacim var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.