Şimdi Ara

toshiba, com portu yok mu (rs 232)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ogrtmenlere verilen toshiba laptop aldim. Fakat, bir cihaza yukleme yapmak icin "com" portuna ihtiyacim var.
    laptopun altinda veya arkasinda gizli bir sekilde varmis diyorlar, dogru mu?

simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almanci -- 5 Ağustos 2005, 15:09:16 >

• COM portu bilgisayarın arkasında böle üstünde kocaman bi şekilde PORT yazan bişey değil.İşlemciyle çevre birimlerinin haberleşmesi veya takılı olan donanımın yine işlemci ve birbirleriyle haberleşmeleri için kullanılar kapılardır.Mesela bilgisayarın arkasıdan ps2 girişinden taktığın mous ta com portu işgal eder içinde takılı olan 56 K modeminde COM portunu kullanır.RS232 adı verilen başka bir porttan da bi cihaz bağlarsan bu cihaz işletim sistemi tarafından COM portundan bağlı şeklinden listelenir.Bu yüzden cihazın sağını solunu karıştırark bulabileceğin bir port deil bu.Makine kendi ilgileniyor bu COM portu olayı ve sıralamasıyla.SEnin yapacağı iş bence bağlayacağın aletin arabirimi USB - PS2 veya ne biliyim RS232 gibi bir iletişim yuvasımı ona bakman lazım.COM portuyla bi yere varman mümkün değil.
  • Arkadaş seri port diyecekti karıştırdı zannedersem...
  • ICARUS dostum,
    hemen kizma....
    ben uyduyu laptopa baglayip program yuklemek istiyorum.
    rs 232 iki ucu disi olan kabloyu, laptopa baglamam lazim....
    saygilarimla
  • Yok dostum kızmadım.bugün stresliym biras da ondandır.Kaba olduysam özr dilerim.TEkrar okudum da sert olmuş yazı.öle bi nietim yoktu.Kusura bakma tekrar..

RS232 arkadaşın dediği seri porttur.Bu porta tabi bağlayablirsin.Sen COM deyince ben boşuna öle makineyi açıp port arama flm die dedim.SEn dedin ya gizli saklı flm die.Bulabileceğin bişe deil o nedenle.Ama RS232 portu zaten büyük bişe ki sende biliyosun ama o sizn laptopta nerededir ve neresinde saklıdır ki sen bunu sormuştun heralde başta (COM deyince karışmış biras) onu aynı laptopu olan biri ancak cevaplar.Ben sadece COM arıyosan makineyi boşuna açmaya kalkma die yazmıştım bunları.YArdımım olduysa sevinirim..kolay gelsin

• @ICARUS, onemli degil, cevap yazip aciklaman guzel....

@ahcan, yardimci olur mu acep?
  • ben uyduyu laptopa baglayip program yuklemek istiyorum.
    rs 232 iki ucu disi olan kabloyu, laptopa baglamam lazim....

cihaza yukleme yapmak icin "com" portuna ihtiyacim var. (rs 232)
    laptopun altinda veya arkasinda gizli bir sekilde varmis diyorlar, dogru mu?

simdiden tesekkurler
    saygilarimla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MEB toshibalarında seri port (com port) yok.
    USB den seriye çevirici almalısınız. 15-20 ytl civarında.
  • Toshiba,larda (ögretmen kampanyası) 232 port yok.Ben de aynı notebook,u kullanıyorum.Onun yerine usb 2.0 girişi var.2,3 tane....Çözüm: USB-232 potr şekline 15,16 dolar civarında..Dönüştürücü...Elektoronik parca satan iş yerlerine ve Hepsiburada,bascuda gibi firmalar da var....Slml..Pardon...bir yukarıdaki arkadaş çözümünü anlatmış...Özür....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 6 Ağustos 2005, 11:16:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.