Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şunuda paylaşmadan edemeyecegim.Carrefour da 46gw30 vardı teşhir.Elemanı çagırdım bu Tv nin durumu nedir diye.Aynen şöyle dedi:"Abi bunlarda Tehlikeli Gaz var İnsan hayatını Tehlikeye sokuyor.Kesinlikle Tavsiye etmem diyor".Böyle elemanı olan Magazalar nasıl Tv satabilir?Belkide magazanın havası bozuktur elemanı etkilemiştir diyecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyni

quote:

Orijinalden alıntı: loko

quote:

Orijinalden alıntı: MemphisMafia

Loko
    Sen yinede kullanım saatine bir bak derim.

herşeyi ambalajındaydı ve en ufak bir çizik vesaire yoktu.Sıfır olduguna kanaat getirmesem almazdım.Yinede merakımı gidermek için kullanım saatini ögrenmek için service menüsüne nasıl girebilirim?

sıfır kadar temiz görünüyorsa teşhir de olsa çok takmamak lazım siz ne de olsa teşhir alma niyetinde değil miydiniz? servis menüyü ben not almıştım bulabilirmiyim bilmiyorum ama girmedim biraz karışık daha da önemlisi tehlikeli tavsiye edilmiyor

Tv nin kurulumunu kendim yaptım.Servis 2 gün evde bekletti beni gelecegiz diye baktım gelecekleri yok açtım kutusunu kurulumunu yaptım.Tabi serviside Toshiba merkeze şikayet ettim.Neyse tv nin ekran ayarlarını yapmak için Link verebilirmisiniz yada konu gösterebilirmisiniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hüseyni

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MemphisMafia

Loko
    Sen yinede kullanım saatine bir bak derim.

herşeyi ambalajındaydı ve en ufak bir çizik vesaire yoktu.Sıfır olduguna kanaat getirmesem almazdım.Yinede merakımı gidermek için kullanım saatini ögrenmek için service menüsüne nasıl girebilirim?

sıfır kadar temiz görünüyorsa teşhir de olsa çok takmamak lazım siz ne de olsa teşhir alma niyetinde değil miydiniz? servis menüyü ben not almıştım bulabilirmiyim bilmiyorum ama girmedim biraz karışık daha da önemlisi tehlikeli tavsiye edilmiyor

Tv nin kurulumunu kendim yaptım.Servis 2 gün evde bekletti beni gelecegiz diye baktım gelecekleri yok açtım kutusunu kurulumunu yaptım.Tabi serviside Toshiba merkeze şikayet ettim.Neyse tv nin ekran ayarlarını yapmak için Link verebilirmisiniz yada konu gösterebilirmisiniz?

yine de servisi çağırın garantiyi başlatsınlar sonra sorun olmasın
    ayarlar için de sadece "standart" için ayar yapabilirsiniz diğerlerine sinema vs ben karışmadım
    standart ayarlar için bu konuda bir arkadaş daha önce paylaşmıştı

quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Bende bunu buldum belki isinize yarar.
    55sv icin optimum ayar oldugu yaziliydi bir derginin sitesinde.

-Picture MODE;Standart
    -Backlight;70
    -Contrast;85
    -Brightness;0
    -Colour;-18
    -Sharpness;0
    -LED-Backlight;on
    3D Col.Mang.;OFF
    Color Tepm;7
    -Static Gamma;0
    -Black&White Level;3
    -MPEG:Lower
    -DNR: Autom.
    -Resolution+: on ; (3)
    -ActiveVision 200;ON
    -Film Stabilization;Smooth,4:3,Full Format:On

Sonucu bende merak ediyorum.

• bildiğiniz yerde sıfır kutulu ürün görürseniz hemen haber verin bulsam alacağım hemen ama bulamıyorum.
  • hüseyni menü ayarlarına nasıl giricem bi yardım edersen sevinirm
  • Dostum kumandadan menü tuşuna bastinmi çıkar karsına...
  • Ne SV imiş yahu,sat-sat bitmiyor mübarek

Toshiba-JAPAN acaba bu durumu hiç biliyormu(TNB işi bilmiyorki!! hoş ana firmada işi hiç bilmiyor!)

2008 Model panel rekorlara imza atarak vede kalitesiylede meydan okuyarak bir başka efsane panel oldu çoktan hemde

Ancak teşhir/sıfır TFT-LCD ler için farketmez,tek sorun veya dikkat etmeniz,en azından paneli alırken çıplak gözle mutlaka
    izlemeniz ve cosmetic olarak bir falsosu varmıdır v.s gibi fiziki bazı durumlara bakarsınız v.s

Ben "görmeden" vede "ellemeden" özellikle panel alma olayına karşıyım!!! yine özellikle herkes ama herkes(Satıcılardan bahsediyorum
    yani şu malum Mağazalar veya DEV diye geçinen yerler) maalesef herkes çakal olmuş memlekette,ülen ne kadar teşhir varsa sıfır
    diye gazlanıyor!

SV ler(bize gelenler ise 2009 Modeldirler) dolayısıyla bazı teşhirler "bir kaç seneliktir"!!!

Satıcıların,abi geçen hafta açtık,1 ay önce açtık,3 ay önce açtık v.s v.s laflarını "yemeyin"!!

NOT;Bu panel için özellikle vede ayrı olarak söyleyebileceğim tek istisnai durum ise şudur;"Toshiba SV685 Serisi" şuanda dünyada
    sanırım Pio hariç 2/3 seneden beri sorunsuz devam eden tek paneldir!!! hatta USA/Canada için bu süre 3/4 senedir!

Ben böyle "sorunsuz gitme oranını+adedini" başka hiç bir panel ne gördüm ne duydum nede okudum!!

Ben bu SV denen mereti Teşhir olarak 2010/2011 de çok fazla kişiye aldırmıştım,hatta hatırladığım kadarıyla,İzmir deki kapanan
    BestBUY a sanırım 50/55 veya 60 adet kadar teşhirden toplama 46/55SV ler gelmiş,o zaman çok pahalı idi bu meret ve BB özel
    bir indirim yamıştı bunlar için ve o paneller bildiğim kadarıyla 1 hafta içinde bitmişti(hepsinide tanıyorum alanların!)o zaman en büyük
    teşhir parti bunlardı ve "sıfır sorun" tabiki!!

Bugüne kadar benim bilebildiğim kadarıyla 300/400 adet teşhir satıldı,yine sıfır sorun diyebilirim!

Sony X45x ler artık dökülmeye başladı! ve diğer Sony ler 2009/2010/2011 Modeller olarak,değişime giren,tamire giden,sorunlar çıkaran v.s
    epeyi fazladır,Samy/LGE leri zaten bu kategoride saymıyorum bile,Phil aynı şekilde Tamirciler ile ciddi ahpap oldular!Sharp ise kafadan sorun
    çıkarır,sonra pek sorun çıkarmaz buda aynen böyle! her Markada sorunlar ve geri dönmeler ve tamirler v.s zaten Servisler kafalarını
    kaşıyamıyorlar

Bir tek Pany LCD ler bu şekilde çok kaliteli vede sorunsuzdur! sorun çıkma oranı son derece düşüktür!

SV lerde sorun çıkan panel sayısı 10 veya 20 adettir ama 30 adet değildir>>>>3000/3500 panelden 10/20 veya 30 sorun demek "sıfır sorun" demektir!
    Belliki herifler SV de iyi iş çıkarmışlar,zaten panelin içide HW olarak ciddi kalite daha sonraki paneller sanırım bu kadar kaliteli değil!!

++
    ANCAK işin Servis v.s kısmında "TNB" hikaye maalesef! bunu o yetkili kişiye zamanında ciddi olarak aktarmıştım ama hala hikayeler!
    "İşi bilmek" bazı şeyleri yapmaktan geçiyor!! bunu yapamazsanız hikaye olursunuz! ama TNB çok fena tok satıcıdır,diğer tüm panelciler
    aç kurtlar gibi ama TBN kimseye eyvallah etmez! adamlara "yetiyor" demekki bu işler!

Global pazarda Toshiba-Japan da aynen TNB mantığı gibi,herifler hep tok satıcı,tamam malları bu heriflerin gerçekten "kalite" ve heriflerin kalitekontrol
    işi bir tek Pio ile B&O ve Loewe gibi diyebilirim yani süper ama satış-servis-fiyatlandırma v.s v.s işleri can sıkıcı yaw

TNB geçen sene çok iyi bir panel olan WL7x Serisini neredeyse hiç satmadı ama banamısın demedi adamlar!
    Bu sene 2012 diye sattıkları Hi-End paneller(ZL1/ZL2/WL/YL) ise aslında 2011 Modeldir ama buda umurlarında değil!

TNB sanırım WL/YL yi 2013 de satacak zaten bizim SV leride 2010 da sattı

yaw ne caponun nede bunların adamlarının umurlarında değil,rakipleri mıçlarını yırtıyor "SON Model panel" diye(palavra ve hileli katalog bilgileriyle tabiki!!)
    bu herifler ise 1/2 senelik modelleri satıyorlar!

+

SM ye girmeyin!!! uyarıyorum! yalnış tuışa basarak Chipseti kilitleyebilirsiniz ve Garantinizi yakıyor TNB!!

Teşhir SV lerin ayrıca bazıları çok fazla KM yapmıştır!!! ortalama zaten 500/1200KM gibi çıkar ve bazıları 2bin/3bin bile çıkabilir
    hatta daha bile fazla çıkar/çıkabilir!

• Merhaba ben yaklaşık 1,5 yıl kadar önce can beyin tavsiyesi ve vermiş olduğu bilgiler neticesinde SV685 46" olanından aldım. Hala sorunsuz kullanıyorum. Neden 1,5 yıl sonra yazdım. Hem kendisine yazılı teşekkür etmek hem de bu sayfada biraz daha mesaj olsun diye . Can beyin dediği gibi alan sorun yaşamıyorki mesaj atsın Tekrar teşekkür ederim kendisine.
  • quote:

Tavsiyeleriniz üzeri şansıma 46SV685D Sahibi oldum.Perşembe günü Teknosa magazalarını Led için geziyordum.Gözüme SV685D ler takıldı,baktım Fiyatlarıda indirimli satıcıya sordum nedir diye.Ürünlerin hepsi Teşhir dedi.55 inç ve 46 inç vardı.Mecidiyeköy Teknosada olana baktım panel temiz gibiydi fakat kumandası çok berbat haldeydi.Başka hangi Magazanızda var bunlardan dedim?Marmara forum ve starcity de var dediler.Marmara foruma gittim varmı dedim evet var dediler.1 tane teşhirde duruyordu diger ikisi depoda kutusundaymış.Kutusundakine bakayım dedim durumu nasıl.Çalışanlar Tv nin kutusunu getirdiklerinde Tv yi inceleyeyim dedim baktımki Teşhir degil Sıfır kullanılmamış bir ürün.Çalışanlarda şaşırdı.Tamam alıyorum dedim ve hemen kasaya gittim ödemesini yaptım.1599 TL ye Sıfır kullanılmamış 46SV685D Sahibi oldum.

Hayırlı olsun hocam ama yinede bir pıoneer değil Şakası bir yana iyi günlerde kullanın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

Tavsiyeleriniz üzeri şansıma 46SV685D Sahibi oldum.Perşembe günü Teknosa magazalarını Led için geziyordum.Gözüme SV685D ler takıldı,baktım Fiyatlarıda indirimli satıcıya sordum nedir diye.Ürünlerin hepsi Teşhir dedi.55 inç ve 46 inç vardı.Mecidiyeköy Teknosada olana baktım panel temiz gibiydi fakat kumandası çok berbat haldeydi.Başka hangi Magazanızda var bunlardan dedim?Marmara forum ve starcity de var dediler.Marmara foruma gittim varmı dedim evet var dediler.1 tane teşhirde duruyordu diger ikisi depoda kutusundaymış.Kutusundakine bakayım dedim durumu nasıl.Çalışanlar Tv nin kutusunu getirdiklerinde Tv yi inceleyeyim dedim baktımki Teşhir degil Sıfır kullanılmamış bir ürün.Çalışanlarda şaşırdı.Tamam alıyorum dedim ve hemen kasaya gittim ödemesini yaptım.1599 TL ye Sıfır kullanılmamış 46SV685D Sahibi oldum.

Hayırlı olsun hocam ama yinede bir pıoneer değil Şakası bir yana iyi günlerde kullanın.

Teşekkür ederim.Aslında Yurtdışından Pio 5090 getirtecektim ama Tv nin büyüklügü ve yolda kırılma ihtimalinden dolayı Sv685d de karar kıldım.Film ve Bluray izlemek için en uygunu budur diye düşünüyorum.

• Mozart,son 15 günde tam 8 kişiye 5090 aldırdım,bu bir rekor

Bu hafta 1 tane daha gidiyor hatta 2 tana daha gidecek!

ülen ne iştir anlamadım birden Pio da işler acaip açıldı

SV ise tam bir alem bunuda çözemedim,hala bitmiyor bu meret

Başka panellerde hep sorun,hep sorun görmekten bıktım gari!

Tam 171 kişiye HX9x aldırdım 33 kişide bir şekilde sorun çıktı yaw,buda güyya piyasanın en sıkı paneli
    ve gerçekte de öyle aslında ama sorun çıkma riski yine de fazla! artık korkuyorum HX9x demeye!
    HX8x daha çok tavsiye ediyorum

Siz Forumda fazla bunları görmüyorsunuz,hatta hiç görmüyorsunuz ama hergün LGE/Samy malum ikilisi için
    LAg sorunundan tutunda,Servis sorunlarına ve inanılmaz yüksek oranda çıkan;ışık kaçırma,homojenite falsoları
    yok Mura efekti v.s v.s konusunda eMail almaktan bıktım yaw

Adamlar "Full-LED+Local-dimming" panel diyorlar bazı Markalardaki Hi-End serilerinde ama hep sorun var,"çakma-LD"
    olduklarından ve sistemi adam gibi çalıştıramadıkları için ama sorarsan "Local-dimming"

Panel alemi böyle sorunlar yumağı içinde olursa,Pio da haklı olarak sıfır sorunları ile alemin Kralı oluyor tabiki
    Hiç kimse doğru renk üretiminde bunları yakalıyamıyor! hatta yanından bile geçemiyor(ama piyasada gaz farklı verildiği için
    vatanbaşın kafası da karışık gözleride bozulmuş anlaşılan;doğruya yalnış diyor;yalnışa ise doğru diyor

++

• Albani hocam saygılar
    Toshiba lcd tv de teledünya yayınım gayet kaliteli ve problemsiz,
    fakat hdmi 3 portuna bağlı bilgisayardan görüntü alamyorum diğer
    hdmi portlarına taktığımdada bilgisayarın masaüstü görüntüsü
    sanki suluboya ile boyanmış resim gibi çok kötü geliyor
    vga portundan bağladığımda hafif bir dalgalanma dışında
    görüntüde bir sıkıntı yok.
    Ben tv yi (40xv733) pc monütörü olarak kullanıyorum
    devamlı hdmi bağlı şekilde duruyor. bir mesajınızda bu portların çok hassas olduğunu
    yazmıştınız. ve mb yi bile yakar demiştiniz. acaba böyle bir sıkıntı olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinans5

hüseyni menü ayarlarına nasıl giricem bi yardım edersen sevinirm

avforums da vardı bendekini bulmam çok zor ama albani üstad tavsiye etmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: etranger

Albani hocam saygılar
    Toshiba lcd tv de teledünya yayınım gayet kaliteli ve problemsiz,
    fakat hdmi 3 portuna bağlı bilgisayardan görüntü alamyorum diğer
    hdmi portlarına taktığımdada bilgisayarın masaüstü görüntüsü
    sanki suluboya ile boyanmış resim gibi çok kötü geliyor
    vga portundan bağladığımda hafif bir dalgalanma dışında
    görüntüde bir sıkıntı yok.
    Ben tv yi (40xv733) pc monütörü olarak kullanıyorum
    devamlı hdmi bağlı şekilde duruyor. bir mesajınızda bu portların çok hassas olduğunu
    yazmıştınız. ve mb yi bile yakar demiştiniz. acaba böyle bir sıkıntı olabilirmi?

Kardeş Tosh ların bazı ve eski model panellerinde bu bahsettiğin sorunlar oluyor!!

Veya HDMI ile görüntü OK ama scaling bozuk oluyor(örneğin ekranı 1;1pixel-map yapamıyor v.s)
    Veya eski Tosh larda her HDMI port PC sinyalini algılayamaz!(benim eski ZF355 de böyleydi örneğin!)>>bu durumda 1/2 portları deniyorsun!

Ayrıca GCard nedir ATI/nVidia???(ben PC işlerinde fazla çakmam kendim ATI kullanıyorum örneğin)
    Senin sorunun aslında paneldeki resim kalitesi ile değildir,yukarıda yazdığım bazı sebeblerdir ve GCard ile uğraşman gerekiyor!
    Örneğin Çözünürlülük değerini düşürmek gibi!!

VGA daha basit ama daha pratik/verimli resim versede Analog tur!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Mozart,son 15 günde tam 8 kişiye 5090 aldırdım,bu bir rekor

Bu hafta 1 tane daha gidiyor hatta 2 tana daha gidecek!

ülen ne iştir anlamadım birden Pio da işler acaip açıldı

SV ise tam bir alem bunuda çözemedim,hala bitmiyor bu meret

Başka panellerde hep sorun,hep sorun görmekten bıktım gari!

Tam 171 kişiye HX9x aldırdım 33 kişide bir şekilde sorun çıktı yaw,buda güyya piyasanın en sıkı paneli
    ve gerçekte de öyle aslında ama sorun çıkma riski yine de fazla! artık korkuyorum HX9x demeye!
    HX8x daha çok tavsiye ediyorum

Siz Forumda fazla bunları görmüyorsunuz,hatta hiç görmüyorsunuz ama hergün LGE/Samy malum ikilisi için
    LAg sorunundan tutunda,Servis sorunlarına ve inanılmaz yüksek oranda çıkan;ışık kaçırma,homojenite falsoları
    yok Mura efekti v.s v.s konusunda eMail almaktan bıktım yaw

Adamlar "Full-LED+Local-dimming" panel diyorlar bazı Markalardaki Hi-End serilerinde ama hep sorun var,"çakma-LD"
    olduklarından ve sistemi adam gibi çalıştıramadıkları için ama sorarsan "Local-dimming"

Panel alemi böyle sorunlar yumağı içinde olursa,Pio da haklı olarak sıfır sorunları ile alemin Kralı oluyor tabiki
    Hiç kimse doğru renk üretiminde bunları yakalıyamıyor! hatta yanından bile geçemiyor(ama piyasada gaz farklı verildiği için
    vatanbaşın kafası da karışık gözleride bozulmuş anlaşılan;doğruya yalnış diyor;yalnışa ise doğru diyor

++

pasif kalmayın gidin Pioneer ve Toshibadan komsiyonu isteyin.Tek başıma bu kadar Tv sattım bir kıyak yapın bana diyebilirsiniz.Bakarsınız Hediye gelir.

• ulen aldım en sonunda 55'' 3400tl 12 taksit 0 kutulu ürün servis getirecek televizyonu yemin ediyorum bittim bulana kadar televizyonu sv ailesine katıldım umarım bi sorun çıkmaz
  • Hayırlı olsun.
    Nereden aldınız acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sami Ertaga -- 16 Mayıs 2012; 11:09:56 >
  • teşekkür ederim albplus tan aldım 4000tl fiyatı vardı 3400 e anlaştık
  • Panasonic in yeni serilerinin çıkmasıyla birlikte beklendiği gibi bir önceki serinin fiyatları düşmeye başladı.amiral gemisi olan ve pahalılığından dolayı birçok kişinin almak isteyip te alamadığı 50VT30 3.700 lere kadar düştü.ilerleyen zamanlarda daha da düşecek tabii.
    Şimdi sorum şu;SV685 yıllara meydan okuyan,kalitesini kanıtlamış bir panel.VT30 la farklı kulvarlarda ama VT30 un fiyatı makul seviyelere gelince SV685 yerine tercih edilebilir mi? 3D yi saymıyorum.VT30 sadece panel kalitesi açısından ilgilendiriyor beni.her ikisi de kullanıcısını diğer panellere göre (led/plazma) oldukça memnun etmiş bir panel.hatta VT30 un panel karşılaştırmalarında referans kabul edildiğini biliyorsunuz.aslında VT30 a daha yakınım.sadece plazma olduğu için ledler kadar canlı,ayrıntılı görüntü vermez diye korkuyorum.genelde plazma sahipleri görüntü solukluğundan biraz şikayetçi.
  • Plazmada görüntü soğukluğu değil de renkler daha doğal, yani aslında olduğu gibi işlenir. Özellikle ilk başlarda kullanımı biraz sabır ister ve daha zor diye biliyorum. VT30 ve yeni versiyonu VT50 serileri de tercih edilebilir tabii ki.
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.