Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: daywalker123

Selamlar,
    Ben de SV 685 sahibiyim ve çok memnunum.Ancak şimdiye kadar ses sistemi ile kullanmadım.Elimde Vestel'in yıllar önce aldığım ve diger odadaki tüplü tv'ye bağlı HT-728DT modeli 5+1 ses sistemi var.Hani şu arkasında 12 adet kırmızı beyaz çıkışı olanlardan.
    Bunu SV'ye nasıl bağlarım yada bağlayabilirmiyim?
    Eğer olmazsa SV için öneride bulunabileğiniz bir cihaz var mıdır?
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

hocam ben sony dz 740 modelini aldım 480 tl çokta memnunum zaten apartman dairesinde sesini nekadar açabilirizki hemen kapıya geliyorlar.bende vestel 2000 vardı optik çıkışı olmadığı için bağlayamamıştm
  • Arkadaşlar tv ye resetlemek istiyorum bunu nasıl yaparım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tv deki Autowiew modu ne ise yarıyor bu modda tv izleyen varmı

• @balkır

Resetlemeyi tam ne için istiyorsun??

1-SW resetleme ki bunu sen yapamazsın ve zaten ihtiyacın da yoktur!

Not;FW atarsan resetleme olur ama hiç tavsiye etmem

2-Picture settings içinmi istiyorsun yoksa??

Kısaca ne için bunu sormaktasın?

A-"Picture MENU" den en son sıradaki>>Advance Settings den girilen;"RESET" vardır oraya tıklarsan ok dir,ancak o sırada hangi
    Input daysan sadece onu resetler! full Input reset için her porta girğp bu işlemi yapmalısın

B-SETUP Menu den girip en sonda yine RESET TV vardır;buradan ise Pict.sett.dahil diğer tüm ayarları da resetlersin!

Autoview ise genelde çoğu panelde olan üreticinin belirlediği bir ortak settings dir! beğenirsen kullanırsın!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@balkır

Resetlemeyi tam ne için istiyorsun??

1-SW resetleme ki bunu sen yapamazsın ve zaten ihtiyacın da yoktur!

Not;FW atarsan resetleme olur ama hiç tavsiye etmem

2-Picture settings içinmi istiyorsun yoksa??

Kısaca ne için bunu sormaktasın?

A-"Picture MENU" den en son sıradaki>>Advance Settings den girilen;"RESET" vardır oraya tıklarsan ok dir,ancak o sırada hangi
    Input daysan sadece onu resetler! full Input reset için her porta girğp bu işlemi yapmalısın

B-SETUP Menu den girip en sonda yine RESET TV vardır;buradan ise Pict.sett.dahil diğer tüm ayarları da resetlersin!

Autoview ise genelde çoğu panelde olan üreticinin belirlediği bir ortak settings dir! beğenirsen kullanırsın!

++

sayın albani selamlar ben resetlemeyi picture settings için istiyordum ama hallettim ben sizin son verdiğiniz settings kullanıyorum standart mode için verdiğiniz Autowiev modunuda merak ettim ve bir süre kullandım ve hoşuma gitti onun için sormuştum hocam

• Sv 685 kullanicilari ve can bey tv son zamanlarda standart mode ayarlarında kullanıyorum arka ışık 55 kontrast 85 olarak ayarlardim ve baska ayarlarına dokunmadim yanliz dikkatimi ceken birsey var kamera geçişlerinde ve futbol izlerken sanki takilarak oynatiyor buna panel bandink deniyor sanirsam ayarlardan bunu engelleyecek bir ayar varmıdır bu yoksa receverden yapabilirmi
  • SV ler de normalde takılma v.s hiç olmaz,panel-banding ile de hiç alakası yok!

ancak sizdeki durum biraz değişik,örneğin eskiden yoktu da şimdi başladı?

bu panel piyasadaki "en hızlı paneldir" bu arada,ancak olası bir MB hatası olur/olabilir,kısaca böyle bir sorun varsa bahsettiğin durum olur

Ayarlar ile şöyle yapabilirsin;

>ActiveVision M200;ON
    >Film Stabilization;Standard veya Smooth

ancak bu ayarlar normalde FILM izlerken yapılır/yapılabilir!

senin panel de çok çok az kişi de olan hız sorunu olmuş olabilir,bu durumda Servise gideceksin,ama SV nin böyle bir problemi normalde yoktur!

++
    Receiver nedir?? veya daha önce bir başka Receiver mı vardı? veya sana tavsiyem panele bir başka Receiver takarak denemen!
    ancak Receiver da böyle bir ayar olmaz! sadece 576/720/1080 gibi tercihler olur ancak sendeki cihazın nasıl bir menüsü ve ayarları var bilemiyorum

• hocam bu son zamanlarda yapmaya başladı özellikle futbol maçlarında geçişlerde sanki panelin yukarısından aşağı doğru çizgiler oluşuyor cihaz olarak diginin verdiği sagemcom ve dreambox500hd kullanıyorum ve ikisindede yapıyor acaba tv nin zamanımı doldu ayarlara baktım aynen sizin dediğiniz gibi benimki standart modda
  • albani kullanıcısına yanıt
    üstat farklı konularda yazdım ama cevap alamadım elektronik marketlere girdiğimde gördüğüm en güzel görüntüyü veren 46 inc tv bakıyordum sharp le831s diye bir seri idi şimdi kalmamış piyasada satıcı Panasonic etw60 ı gösterdi gzeldi onun görüntüsüde ama yorumlarınızı izliyorum Panasonic i sadece plazma zt 50 de tavsiye ediyorsunuz sahip olduğunuz toshiba sv serisi zaten piyasada yok ya da bimeks teknosa gibi marketlerde olmayanı internet dışında alma şansım yok özellikle doğala yakın en güzel görüntüyü verecek panel x gen diyorsanız piyasada kalan quadron olayan sharplardan mı alalım Panasonic in etw ve stw 60 ları var mevcutların en iyisi bu mudur 4k lar beni aşıyor sony w905 de fiyat olarak yüksek makul seviyelere inmeden de sanırım kaybolur yeni pahalı modeller çıkar 3 d de de sorun yaşamayacağım 46 inc iyi görüntü verecek 200 hrtz panel frekans lı bir tv tavsiyesi alabilirmiyim ilginize teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benn06 -- 24 Aralık 2013; 9:42:18 >

• albani hocam toshiba 58L7635DG led tv hakında görüşlerinizi alabilirmiyim teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tema59

hocam bu son zamanlarda yapmaya başladı özellikle futbol maçlarında geçişlerde sanki panelin yukarısından aşağı doğru çizgiler oluşuyor cihaz olarak diginin verdiği sagemcom ve dreambox500hd kullanıyorum ve ikisindede yapıyor acaba tv nin zamanımı doldu ayarlara baktım aynen sizin dediğiniz gibi benimki standart modda

>Sagem için bu durum sanırım çok kişide var ve Uydu Bölümüne girersen orada okursun malum şikayetleri! çünkü bahsettiğin durum normalde SV için söz konusu değildir
    ve ben de başka bir cihaz ile dene demiştim,ancak sen de DB500 de var ve yine de oluyorsa,o zaman Servis lik durum meydana gelmiş olabilir!
    Neticede MB de bir sorun varsa bunlar olabilir tabiki!

Peki sen zamandır bu paneli kullanıyorsun?? ve hangi cihazları bağladın Receiver olarak veya eskiden yoktu da şimdi başladı?
    bu iki durum farklıdır çünkü

Panel de bir HIZ sorunu varsa zaten hangi cihazı bağlasab daha Dak.1 bu sorun olurdu ama sendeki sanırım "sonradan" olan bir durum??

Şimdilik tek yazacağım,başka cihazlar ile denemendir!

Ayarlar ile alakalı değildir bu durum!

++
    Hatta akşam senin msg ı okuyunca,gittim SV den Tenis açtm hiç sorun yok,sonra Futbol/Basket v.s izledim sorun yok,zaten olmuş olsa
    anında anlarım ki herkes de anlar zaten bu durumu

Bir diğer anlatımın ise .....yukarıdan-aşağıya doğru çizgiler oluşuyor..... yaw bunu ilk defa duydum!

Panelini çıplak gözle görsem şak diye anlarım ama ya panelde bir şekilde sorun başladı yada cihazlar da diyeceğim ama her iki cihazda yapması ilginç!

Bir de şu dene o zaman son olarak;

A-HDMI kabloyu değiştir!! hatta mümkünse 2/3 kablo bul hepsini dene,kaliteli filan olması gerekmez!

B-Panel de taktığın HDMI portların hepsini dene tek tek!(4 adet)

C-HDMI kabloyu panele taktıktan sonra;görüntü izlerken kablonun uç kısmını tut ve hafifçe salla!! belki oturma sorunu veya benzer bir geçirgenlik
    sorunu da olabilir! aynı işlemi Receiver(Sagem) dan da tekrarla!

D-Özellikle Receiver ları SCART veya Component ile bağla panele(sanırım Sagem de Scart/Comp.yok?)

Veya Scart/Comp.portları olan bir Receiver bul,bağla panele,bu durumda resim izlerken durumu yeniden gözlemle,en sağlam yöntem budur!

Bunlar panel de olası bir işlemci hatası v.s durumu varsa ortaya pratik olarak çıkacak öğrenilecek uygulamalardır!

O "çizgiler oluşuyor" demen bana başka şeyleri biraz çağrıştırdığı için sana "D".şıkkını yazdım!

"HDMI portlar çok hassastır"!! işi sağlama almak için Scart/Component/Composite v.s portları da denemek gerekiyor özellikle Motion sorunlarında!

Zamanı dolmasıyla da alakası yok bunların! bu arada amann dolmasın yaw,ben alacak panel bulamıyorum piyasada SV den sonra
    OLED leri bekliyorum en azından,bu eski nesil ve bugün bile satılan panellerden bundan sonra hiç bir cacık olmaz

Bana tlf edebilirsin ok+

CAN++

• quote:

Orijinalden alıntı: darkblue_34

albani hocam toshiba 58L7635DG led tv hakında görüşlerinizi alabilirmiyim teşekkür ederim

unut
  • quote:

quote:

hocam bu son zamanlarda yapmaya başladı özellikle futbol maçlarında geçişlerde sanki panelin yukarısından aşağı doğru çizgiler oluşuyor cihaz olarak diginin verdiği sagemcom ve dreambox500hd kullanıyorum ve ikisindede yapıyor acaba tv nin zamanımı doldu ayarlara baktım aynen sizin dediğiniz gibi benimki standart modda

>Sagem için bu durum sanırım çok kişide var ve Uydu Bölümüne girersen orada okursun malum şikayetleri! çünkü bahsettiğin durum normalde SV için söz konusu değildir
    ve ben de başka bir cihaz ile dene demiştim,ancak sen de DB500 de var ve yine de oluyorsa,o zaman Servis lik durum meydana gelmiş olabilir!

Peki sen zamandır bu paneli kullanıyorsun?? ve hangi cihazları bağladın Receiver olarak veya eskiden yoktu da şimdi başladı?

Panel de bir HIZ sorunu varsa zaten hangi cihazı bağlasab daha Dak.1 bu sorun olurdu ama sendeki sanırım "sonradan" olan bir durum??

++
    Hatta akşam senin msg ı okuyunca,gittim SV den Tenis açtm hiç sorun yok,sonra Futbol/Basket v.s izledim sorun yok,zaten olmuş olsa

Bir diğer anlatımın ise .....yukarıdan-aşağıya doğru çizgiler oluşuyor..... yaw bunu ilk defa duydum!

Panelini çıplak gözle görsem şak diye anlarım ama ya panelde bir şekilde sorun başladı yada cihazlar da diyeceğim ama her iki cihazda yapması ilginç!

A-HDMI kabloyu değiştir!! hatta mümkünse 2/3 kablo bul hepsini dene,kaliteli filan olması gerekmez!

C-HDMI kabloyu panele taktıktan sonra;görüntü izlerken kablonun uç kısmını tut ve hafifçe salla!! belki oturma sorunu veya benzer bir geçirgenlik

D-Özellikle Receiver ları SCART veya Component ile bağla panele(sanırım Sagem de Scart/Comp.yok?)

Veya Scart/Comp.portları olan bir Receiver bul,bağla panele,bu durumda resim izlerken durumu yeniden gözlemle,en sağlam yöntem budur!

Bunlar panel de olası bir işlemci hatası v.s durumu varsa ortaya pratik olarak çıkacak öğrenilecek uygulamalardır!

O "çizgiler oluşuyor" demen bana başka şeyleri biraz çağrıştırdığı için sana "D".şıkkını yazdım!

"HDMI portlar çok hassastır"!! işi sağlama almak için Scart/Component/Composite v.s portları da denemek gerekiyor özellikle Motion sorunlarında!

Zamanı dolmasıyla da alakası yok bunların! bu arada amann dolmasın yaw,ben alacak panel bulamıyorum piyasada SV den sonra
    OLED leri bekliyorum en azından,bu eski nesil ve bugün bile satılan panellerden bundan sonra hiç bir cacık olmaz

Bana tlf edebilirsin ok+

CAN++

cavabınız için çok teşekkür ederim akşama eve gidince hepsini deneyeceğim

ben paneli nisan ayında d.repot formdan satan arkadaştan aldım şu ana kadar birşey yoktu son bir haftadır yapmaya başladı

• quote:

quote:

quote:

++

Bana tlf edebilirsin ok+

CAN++

cavabınız için çok teşekkür ederim akşama eve gidince hepsini deneyeceğim

ben paneli nisan ayında d.repot formdan satan arkadaştan aldım şu ana kadar birşey yoktu son bir haftadır yapmaya başladı

merhaba hocam kabloları değiştirdim düzeldi şu anda bir sorun yok ilgilendiğiniz için çok teşekür ederim

• Sana hem yukarıda hem de telefondan anlatmıştım,ortada bir gariplik olduğu belli idi,
    yaw bu panel şu anda gördüğünüz tüm LCD lerden ve PDP lerin de neredeyse tamamından çok daha HIZlıdır

Biz alıştık nasılsa Ferrari gibi arabalara binmeye,Opel/Ford veya Pejo mejo filan hikaye yaw

ANCAK bu araba 2008/2009 MODEL dir! öyle olmasına rağmen bazı değerlerine en baba diye gazlanan paneller erişemiyor
    ve sene 2013 bile bitti 2014 oldu ama hikaye hepsi!

O bahsettiğin paneli istersen unut veya değerlendir ama sorunlar açısından ne olur bilemem gari,ben artık korkuyorum
    Pany PDP demeye,beni bir dünya insan arıyor,%90 nı Pany PDP ler için arıyor! sorunları ciddi artmaya başladı!

• quote:

Sana hem yukarıda hem de telefondan anlatmıştım,ortada bir gariplik olduğu belli idi,
    yaw bu panel şu anda gördüğünüz tüm LCD lerden ve PDP lerin de neredeyse tamamından çok daha HIZlıdır

Biz alıştık nasılsa Ferrari gibi arabalara binmeye,Opel/Ford veya Pejo mejo filan hikaye yaw

ANCAK bu araba 2008/2009 MODEL dir! öyle olmasına rağmen bazı değerlerine en baba diye gazlanan paneller erişemiyor
    ve sene 2013 bile bitti 2014 oldu ama hikaye hepsi!

O bahsettiğin paneli istersen unut veya değerlendir ama sorunlar açısından ne olur bilemem gari,ben artık korkuyorum
    Pany PDP demeye,beni bir dünya insan arıyor,%90 nı Pany PDP ler için arıyor! sorunları ciddi artmaya başladı!

panel işini askıya aldım güzel bir teklif verdim bekliyorum kabul ederse ne ala ben sv 685 tv ziyadesiyle memnunum sadece bir haftadır olan olay canımı sıkmıştı çok şükür problemde çözüldü size tekrar çok teşekkür ederim

• Bence kullan,nerede trak-orada bırak olana kadar

Bu panel son efsane paneldir,2009 dan sonra hiç bir üretici zaten bir daha adam gibi panel üretemediler!

yaw SV 2008 de çıktı(USA) Direct-LED(Full-LED) olan her panelden çok daha iyi teknik olarak!
    Local-Dimming denilen ve bir elin 5 parmağını geçmeyen tüm panellerden teknik olarak sıfır hatayla en iyisi!
    HIZ olarak en iyisi!!

v.s v.s

iyi de son model denen veya yok micro-dimming(bu da Samy nin uydurma ya da çakma dimming sistemi ki bunun tekniğiyle
    hiç bir bok zaten olamaz)veya intellegent-dimming,bir diğeri frame-dimming v.s v.s bunların hepsi çakma-dimming
    iyide 2008 model bir panelde bütün bunlar nasıl becerildi acep

Sorun çıkma oranını yazarsam SV hariç herkes panelini herhalde kırar atar
    Demekki istenirse adam gibi süper "kalite" ve sorunsuz bir panel yapılabiliyor ama ben ortada hiç göremiyorum ve bir göreniniz varsa böyle bir panel
    bana haber salın bir zahmet!

++

• Can hocam bu yeni cikan L serisi hakkında ne düşünüyorsunuz

• Benim 55 sv685 çok zor açılıyor bu aralar sarı ışık yanmasına ramen ekrana Hiç gørüntü gelmiyor 10 dakika uraşıyorum varmı tavsiyesi olan arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: eresgü

Benim 55 sv685 çok zor açılıyor bu aralar sarı ışık yanmasına ramen ekrana Hiç gørüntü gelmiyor 10 dakika uraşıyorum varmı tavsiyesi olan arkadaşlar

Sarı ışık yanmaması gerekiyor!(ayrıca bu sarı değil portokal rengidir,Tosh da "Orange" diye geçer,biz bu renge genelde Turuncu diyoruz)

İlk önce kırmızı(stand-by da ise) sonra da yeşile dönmesi gerekiyor!

-ilk tavsiyem şu olacaktır(aslında bunu seneler önce de yazmıştım başlığın ilk msg larında)

Panelin yanındaki on-off anahtarı vardır,bunu bir kez kullanın ve açın paneli ve bir daha hiç kullanmayın bu anahtarı!!
    kapatmak için de önce kumanda dan stand-by yapın sonra da tamamen gücü kesmek için grup prizden kapatıyorsunuz

panelin güç kablosunu direk prize takıyorsanız;bu şekilde kullanmayın ltf!! grup priz kullanın veya anahtarlı ama kaliteli bir priz
    adaptörü kullanın!

-Sendeki durum ise olası bir güç iletim(PWB yi harekete geçiren)sorunu olabilir veya olası bir güç iletiminden sonra MB deki
    sistemin çalıştırma aşamasında bir sorun olursa bu geç açılma olur ama bu durum aslında tamir gerektiren(Servislik)durumdur
    Ben ilk defa bunu duydum bunca senedir ama neticede zaman geçtikçe elbette HW olarak bazı sorunlar zamana bağlı olarak çıkabilecektir!

-SV deki anahtarlama sistemi zaten 50 sene önceki radyolarda olan içe geçmlei dandik bir uygulamadır,herifler teknik olarak en gelişmiş
    ve HiEnd bir panel üretiyorlar ama anahtara bakın yaw ben bunu gördüğüm için 2010 yılnda konu hk.bilgiler yazmıştım ve ülen
    bu ne biçim anahtarlama diyerek kızmıştım ve bunu görerek yukarıda bahsettiğim açma-kapama durumunu tavsiye etmiştim!

Servis için bunlar basit işler(örneğin panelin içinde bir korozyona bağlı durum da oluşmuş olabilir,Servis açınca bunu anlar aslında)
    veya sistem olarak bu geç iletimde bir sorun varsa ya PWB değişir ya da MB değişir ama bunlar çok zor ve masraflıdır! umarım
    böyle bir şey değildir!

++

Ayrıca ....10dk. uğraşıyorum.... derken;bana tam ne yaptığını anlatırmısın??

++

Bir bilgi daha vereyim(genelde Tosh lar için ve SV ye özel durum olarak) aslında bunların hepsini seneler önce yazmıştım yaw

-Panel fişe takılıp da(anahtarı da açık da ise)direk kırmızı ışık yanar sonra kumanda dan basıp açarsınız;ancak Tosh da sistem şak diye anında
    açılmaz!! 10/15 veya 20sn kadar sürer bu emri aldıktan sonra açılması!!

bazı insanlar basar açılması için ve 2/3sn. içinde açılmayınca kuamndaya bir daha basar sonra yine açılmaz bir daha basar v.s bu esnada
    "Remote-board" algılaması ve sistemi açma işlemini yapamaz,kafası aptal olduğu için! arka-arka gelen emirleri karıştırıp açılamaz olur/olabilir!

dolayısıyla kumandadan bir kez basıp bekleyin ltf ve bu süre 15/25sn lere kadar sürebilir!!

Zaten bundan dolayı da sanırım bu panele 1 kere FW çıkmıştı ve orada "2 adet bug" vardı düzeltilen ki bunlarıda anlatmıştım sanırım 2011 de
    bir tanesi bu gecikme içindi diğeri ise,HDMI portlara bir kaç cihaz bağlayınca,bu portlar arasında geçiş yaparken,panelin kendi Speaker larında
    bir ses geliyordu hışırtı-hırıltı v.s gibi bir ses

Ben o zaman denemek için bu FW yi yüklemiştim ama bende HDMI ses sorunu yoktu zaten ayrıca geç açılma durumuda bana göre normaldi(Tosh
    panel faktörüne göre!)sadece ne olduğunu görmek içindi ve bu FW yi "yüklemeyin" demiştim çünkü bu sorunlar hemen hiç kimse de yoktu
    zaten Tosh lar normalde panelleri için hiç FW filan çıkarmazlar çünkü sorun yoktur dolayısıyla belki tek tük insan yüklemiştir,bu panel 5 senelik
    bir modeldir,topu-topu 2 adet FW çıkmıştır 5 senede!

Ancak sendeki durum bana hata gibi geliyor;Garanti devam ediyormu peki?

Bir de bu SV ye FW atmak çok zordur iyiki herifler sorunsuz panel üretmişlerdi zırt pırt bu zor işlemi yapmadık!

++

"LED arıza göstergesi">>panelin alt tarafındaki kırmızı led yanında iki adet daha led yanma yeri vardır(toplam 3 adet LED ışık uyarı yeni vardır)
    normalde sadece kırmızı olan yer aktiftir önce kırmızı sonra yeşile dönen

Bu LED ler sağ taraftan sol tarafa(kenardan içeriye doğru) göre yan yana olup

LED.1 yukarıda yazdığım durumlarda yanar ve sadece kırmızı ve yeşil renk verirler,ancak "Backlight" sistem hatasında "orange" yanar ki sendeki durum bu değil!
    LED.2 ise ve LED.3 ise bazı özel durumlar ile hata v.s durumlarında yanarlar(kırmızı/off/yeşil/orange renklerinde yanar)

++

Daha olmadı beni telefonla arıyorsun akşam geç saatler de,panelin yanına geçeceksin bir de böyle kontrol edelim ok
    05542099848

CAN++

• 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.