Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

Selamlar

Benim bir Finli arkadaşım var,kendisi prof.panel kullanıcısıdır ve elinde çok fazla panel vardır+bir sürü panelide etst ediyor v.s
    kısaca bu işin "hastasıdır"
    Bir paneli satın alır en fazla 6 ay veya 1 sene kullanır!! ben onun elinde 3 senedir kullandığı bir tek panel gördüm o da SV685
    birde tabiki Pio 5090 onun vazgeçilmez tek panelidir,Sony/Tosh/Pany/Sharp gibi Japon haricinde o da benim gibi hiç Korelilere bulaşmaz

Geçenlerde bir program ile SV yi set etmişti ve banada gönderdi değerleri ve bende girdim ve şuanda Movie modta bunu kullanıyorum
    ve ben çok beğendim ve benim değerlerime yakın buldum ve FILM ciler güzel bir settings,ama sen beğenirsin beğenmezsin bunu bilemem gari
    onun msg ını aktarıyorum,taklırsan bana dönersin OK+

Ben bu seti bazı kişilere verdim ve herkes memnun oldu ama bunlar bizim gibi "filimciler" tabiki

++++++++

Hi Can

I'v already changed my movie sett.and used by "Spear&Munsil" adjustment
    and have found more suitable especially for Movie-fans such as you and me as well
    Hope you like it and please make the following adjustment and let me know the result

Movie Settings(special adj-with HDMI connection by BD/PS3)

Backlight;40
    Contrast;65
    Brightness;10
    Colour;10(if comes more warm/red pls reduce to 5)
    Tint;0
    Sharpness;5

Adv.Settings

3D Col.Mngmt.;ON
    Base Col.adjustment......

RED;+5/0/-2(Hue/Sat/Bright)
    GREEN;-15/+5/+1
    BLUE;-11/+4/0
    YELLOW;-3/-4/+2
    MAGENTA;-2/-2/+3
    CYAN;+5/0/-1

Colour Temperature;0(if comes warm/red upto 1 to blueish tone)

RED Offsett;-1
    GREEN Offset;4
    BLUE Offset;-1
    RED Gain;14
    GREEN Gain;2
    BLUE Gain;-15

Auto Brightness Sensor....
    -DayTime;OFF
    -NightTime;ON

Note;
    For DayTime use in a bright ambient location;ON
    Or if you dimmed the location;OFF

For NightTime use in a totally darked/dimmed location;ON
    Or if you get bright location;OFF

Black&White;4
    Static Gamma;-3

Noise Reduction;OFF
    Resolution+;OFF

ActiveVisionM200;ON
    Film Stabilization;Standard

For PICTURE SIZE;always "Native"

Preferences-RegzaLink Setup>Enable RegzaLink;ON
    TV Auto Power On;ON
    Auto Stand-by;ON
    Amplifier Control;ON
    Speaker Performance;TV Speakers(due to my Audio-system I'v selected "Amplifier")

Teletext;AUTO
    Panel Lock;OFF
    Auto Format;OFF
    Blue Screen;ON
    Side Panel;1
    HDMI Info.Display;ON
    Toshiba Illumination;OFF

Auto Power Down;OFF
    Location;HOME

AV Connection-HDMI Settings;
    LIP Sync;ON
    Instaport;OFF
    RGB Range;AUTO

++++++++

Not;ben pict.size daime "NATIVE" kullanıyorum;WIDE veya diğer size lari kullanmıyorum ve tavsiyem Native olmasıdır
    böylece 4;3 format resimler fazla stretching/scaling yapmaz!!

Yukarıdaki ayarları girdiğin zaman ve Native seçersen,o ayar sabit kalır!! o dediğin bozulma fazla olmaz,ama burada bir etkende
    senin aldığın resmin formatını işleyen cihaz bunu bir şekilde bozabilir veya fazla stretch v.s yapar,bunu bilemem!

Şimdi senin elinde kaynak cihaz/cihazlar ne var??? bağlantı ne ile oldu??
    Verdiğim seti,hangi cihazı kullanıyorsan(veya dahili DVB-C yi kullanıyorsan)sadece Movie Mode a gireceksin

CAN++

Sayın albani,

Finli arkadaşınızın dediği şekilde movie mode ayarlarını yaptım fakat görüntü bayağ bir sarı ve yeşilimsi oldu. Ne eşim ne de ben beğenmedik bu ayarları. Hatta sizin en son verdiğiniz (35. sayfada olsa gerek) standard mode ayarları ile izledik filmi ve de çok daha memnun ediciydi. -Bu arada vividci de değiliz- Gerekirse bir ss de koyabilirim görüntünün nasıl olduğuyla alakalı. Bir şeyi mi yanlış yaptım acaba diye de düşünmedim de değil..

Saygılar

• Ben bir çok set.vermiştim son iki sene içinde dolayısıyla hangisi hoşunuza giderse onu kullanırsınız!

-Bu yukarıda bahsettiğin set.ise hatırlatayım;BD org.media içindir!!!(PS3 veya XBox dahil)

örneğin sizin kaynak cihaz ve içerik nedir??

-Benim "Standard Mode" set.lerimde zaten ağırlık olarak "Film" izleme düzenine göredir!
    Kısaca Movie ile Standard arasında ama Film izlemeye daha uygun/yakın bir set.yapıyorum,böylece
    Film lerde(özellikle SAT-Receiver üzerinden izlemede)oldukça iyi olmaktadır veya tam olmaktadır!
    Bu biraz da sizin kullandığınız Receiver ile alakalıdır!!

Receiver kullandığınız zaman renklerden tutunda bir çok parametre değişmektedir! örneğin bende renkler
    tam oturuyor iken sizde patlayabilir veya benzer şekilde farklı olur/olabilir!

Dolayısıyla ben mümkün olduğunca "mix" bir set yapmaya gayret ediyorum!

Daha önceki bizim efsane Tosh ZF355 lerde böyle yapmıştım ve Movie ile Standard Mode lar birbirine oldukça yakın
    değerlerde idiler ve dileyen Movie dileyen Standard Mode ile FILM leri izliyordu,bu durum aynen SV içinde geçerlidir!

Zaten bu panelin en büyük esprisi zifiri karanlıkta süper FILM izleme zevki vermesidir ve tabiki panelin buna uygun altyapısı
    olan Full-LED+Local-dimming sisteminin,şuanda düyadaki bu konudaki en iyi çalışan olmasıdır

-Bahsettiğin Yellow/Greenish durumu olabilir,zaten SV lerde Green tint biraz fazladır!! ancak USA vers.SV lerdeki kadar da
    değildir!!

-Colour Management ve Colour Temparature ayarları vardır yukarıda ve sanırım sende uyguladın;bir ihtimal senin "kaynak"
    la da uyumsuz olmuş olabilir!! çünkü bu 2 ayarı her panelde her kaynak cihazla aynı tutturmak imkansızdır zaten!

Bana öncelikle "kaynakları" cihaz ve içerik olarak bildir,tekrar bakarız veya Standard Mode OK ise bunu kullan!

ANCAK Film içeriklerde(özellikle BD ile izlemede) ActiveVision;ON olmalıdır!!! ve Film Stab.;Standard olmalıdır!

• Sayın albani,

Receiver olarak digiturk hd, film izlemek için de laptopu kullanıyorum. Şu an film modunu sizin bir kaç sayfa önce vermiş olduğunuz şekilde ayarladım. Bir müddet böyle kullanacağım.

Bu arada active vision m200 ne işe yarar acaba?
  • ext.kaynaktan(BD/PS3/XBox/PC gibi) org. "1080p/24Hz" FILM içerikleri izlerseniz;full satır işleme dediğimiz sistemin devreye girerek
    hem Hz çalışması/kontrolu hemde hıza etkin(özellikle 24fps in doğru algılanması için) Active Vision 200M;ON yapılması gerekiyor+
    Film Stabilization;Standard(veya gerekiyorsa Smooth)seçilmesi gerekiyr aksi halde org.FILM içerikleri doğru veya uygun işlenmez!!

Örneğin ext.kaynaktan bu şekilde bir içerik izlerseniz,dediğim ayarları yapmanız gerekiyor;Standard Mode ile izlerseniz o değerlere
    çıkılamaz ve zaten tüm panellerde 24fps işlenmesi için sadece Movie Mode açılırsa etken olur!

Siz bu durumda örneğin Movie Mode ayarlarını buna göre yapabilirsiniz tabiki ama o içerikleri bu Mode ta izlemek gerekiyor!

Ama TV den SD&HDTV "FILM" içerikleri izlerken Movie Mode ile izlemenize gerek yoktur ve zaten ihtiyaçta yoktur!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Eylül 2012; 20:09:57 >

• Bu ve 46'lığı indirimdeymiş.

http://www.bimeks.com.tr/urun/124545/toshiba-40tl933-102-ekran-3d-led-tv.aspx#photos

Nedir, ne değildir, aydınlatırsanız şahane olur.
  • Arkadaşlar SV685'te hdmi input un otomatik değişmesi için bir ayar var mı acaba? Mesela ben tv yi hdmi 2'de kapadım, açtığımda ise receiverı da açtığımdan hdmi 1'e geçmesini istiyorum. Tv nin menüsünde bulamadım bir ayar. F/W i güncellemem mi gerekir acaba?

Saygılar
  • Paneli en son hangi ext.cihaz kullandıysa o menüden açılır!!

Örneğin size tavsiyem "HDMI-1" portunu Receiver için ayırın,ancak Receiver ın "HDMI-CEC" protokol desteği varmıdır???
    >>Receiver ı Kumandasından kapattığınızda hem Receiver hem de panel kapanacaktır! bunun için Receiver da bir ayar yeri olmalıdır!

Sizdeki Receiver nedir bilmiyorum ama böyle bir desteği varsa Receiver kapanırken,panelide kapatacaktır,açarken ise yine aynısı
    olacaktır!önce Receiver açılacak ardından panel açılacaktır!

ANCAK bu işlem için panelin daima ON da durması gerekiyor(yandaki ON/OFF anahtarını,ON yapıp bu şekilde bırakıyorsunuz ve bir daha
    ellemiyorsunuz bunu!örneğin akşam cihazları tamamen kapatmak için de,Anahtarlı Grup prizden OFF yapıyorsunuz!

++

Örneğin HDMI-1 portunda Receiver bağlı ve HDMI-2 portunda da BD bağlı olsun ve siz Receiver ı değilde,ilk olarak BD yi açarsanız(yukarıda
    ayzdığım protokol desteği varsa cihazda)bu sefer de HDMI-1 portu aktif hale gelip BD açılınca,HDMI-2 portundan resim alacaksınız,yani BD nin
    görüntüsü gelecektir.

++
    FW ile de alakası yoktur,zaten Tosh larda FW ya hiç olmaz yada 2/3 senede bir olur ama SV ler için 1 adet FW çıktıysa da bunun bizimle alakası yok!

++
    Yinede portlar istediğiniz şekilde geçmezse,panelin kumandasından "9" un altındaki tuş "Input source" içindir,buradan ilgili portu seçeceksiniz!

• Merhaba Albeni üstat
    Toshiba sv 685 led lcd tv yi teşhir ürünü Teknosadan aldım.Elimdeki PİLOT 7000i uydu alıcı ile Türksat sd yayınları izliyorum ve bana yetiyor.Ama hd yayınlarıda izleyebileceğim bir uydu alıcı almayı düşünüyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
    Bu işlerden anlamam eksik bilgilendirmem olursa kusura bakma.ÖZET olarak kriterlerim.
    1.Bütçem 500 Tl
    2.SD/HD yayınlar
    3.Yabancı belgesel kanallar
    4.Apartmanımızda 3 tane çanak anten var.Türksat,diğitürk,thor
    5. Tatmin edici görüntü için ne önerirsiniz.
    Şimdiden Teşekkürler.
  • bir kaç ay önce 46 sv 685 aldım,çok memnunum.kullanım ömrü dolana kadar başka tv yle işim olmaz.
  • Toshiba sv 685 i 2008 yılında cevahir teknosada 10.500 tl etiketli fiyatını gördüğümden günden beri hep alma hayali kurdum !
    Toshiba sv 685 i yıl bimeks te kapalı kutusunu buldum !alacağım fiyat düzeyine geldiğine karar verip alacaktımki..kasasının çok fazla kaba olduğu düşüncesi beni vazgecirdi
    daha sonra yabancı forumlarda LG 42le8500 ni çok tavisye edildiğini okudum . LG 42le8500 modeli tv kullanıyorum !! iki tv yide çok yakından izlemiş biri olarak.. lg nin bu paneli hem dış kasasının güzelliği ve muhteşem görüntü sü ile tavsiye edebilirim !!
    Toshiba sv 685 e bu fiyat düzeyinde tek tercih edilebilecek tv LG 42le8500 dir!!
    d-smart humax +plus alıcı sharp lnb ve kaliteli bir hdmi kablo ile birlikte SD görüntüsü harika HD görüntü ise anlatılmaz yaşanır !!
  • Bende de Toshiba 40XV733 model 102" ekran var. Maşallah diyim bugüne kadar yaptığım en iyi yatırımlardan biri. LED'i aratmayacak derecede (hatta birçok led tvden daha iyi) keskinliğe, canlı renklere, ve siyah tonuna sahip. özellikle siyah netliği plazmayla eş diyebilirim. Resolution+ standart yayınları bile daha netleştiriyor.

Bir sorum olacak. Bildiğim kadarıyla bu model LED-LCD TV, doğru muyum. Led TV paneli mi bulunuyor bunda (veya aydınlatması) bu konuda tam emin değilim, yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok sevinirim..
  • Toshiba 46 TL 933 ALMAK İSTİYORUM .Buldugum yerde satıcı 2 gözlük, 2.450 liraya. 10 taksit yaparım dedi.Sizce almalımıyım . yardımcı olabilir misiniz?
  • Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla burada şu yukarıdaki bir kaç soru hakkında cevap yazabilecek bir çok arkadaş var. yardım edebilirlerse çok memnun oluruz
  • Merhaba, Şişli Cevahir Teknosa'da bu panelin 55 ve 46'lık modellerinden pek çok var; söylenilene göre Bursa'dan getirtilmiş. Takdir edildiği üzere kapalı kutusu yok. Teşhirdeki ürünlerin kozmetik açıdan oldukça iyi durumda olduğunu söyleyebilirim. Teknosa, en fazla 6 ay garanti veriyor. Bu durum biraz can sıkıcı elbette. İşi bilenler ne der acaba, riskli bir hareket mi olur satın almak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelocust

Merhaba, Şişli Cevahir Teknosa'da bu panelin 55 ve 46'lık modellerinden pek çok var; söylenilene göre Bursa'dan getirtilmiş. Takdir edildiği üzere kapalı kutusu yok. Teşhirdeki ürünlerin kozmetik açıdan oldukça iyi durumda olduğunu söyleyebilirim. Teknosa, en fazla 6 ay garanti veriyor. Bu durum biraz can sıkıcı elbette. İşi bilenler ne der acaba, riskli bir hareket mi olur satın almak?

hangi modeller var ve fiyat ne yazabilirmisiniz hatırlıyorsanız. birde 55 liklerin elektrik tüketimi ne kadar acaba.
  • Toshiba'nın sv685 serileri: 46 inch 1.599 tl ; 55 inch 2.399 tl.
  • teşekkürler yanıt için
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelocust

Toshiba'nın sv685 serileri: 46 inch 1.599 tl ; 55 inch 2.399 tl.

Kardeş ben biyerde bulamadım bu SV685 cihazı sen nerde buldun ve 55'' olanı varmı bunların?
  • Bazı teknosa larda teşir olarak var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sw685 modeli hala alınır mı,o kadar övülmüşki insan gidip alayım diyor
  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.