Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kutu çok önemli+kenar koruma straforları da bir o kadar önemli aksi halde kutuya bunsuz konunca acaip sallanır hele de İstanbula çok zor gider,bu paneller şimdikiler gibi dandik
    malzeme ile üretilmediği için bir kere çok ağırdır,yaw benim 46lık panel bile 35Kg 55lik ler de sanırım 45/50Kg olabilir!
  • power kartı yanmış(power kartında birden fazla birim yanmış, tek bir birim değilmiş)
    ana kartın hasar alıp almadığı belli değilmiş. power kart değiştikten sonra belli olacakmış.
    %40-50 hasar olma olasılığı varmış.
    poer kart 650 tl imiş. 7-10 günde ellerinde olurmuş.
    ana kartta 600-800 tl imiş. 7-10 gün içinde onuda temin edebilirlermiş.
    albani hocam düşünceleriniz?
    ben bu tv yi tamir mi ettirsem? yoksa yenisini mi alsam?
  • fiyatlar yüksek!

pazarlık yapma şansın varsa bunu yap! aksi hale de servis hiç para kazanamaz,bunu o da bildiği için sana esnek davranması gerekiyor!

-PWB yanığı kokulu olur!(ancak bunlar dandik panellerde böyledir Tosh da ise PWB katı gelişmiş ve çok ciddi kalitelidir+katları vardır v.s)
    iyi bir usta bunu tamir edebilir aslın da ama malzeme bulmak zordur ve çok zaman da alabilir muadil elamanları bulmak için!

sen şimdi işe başlayın desen bile,mecburen PWB parasını öedemk zorunda kalacaksın,ancak sorun MB ye de kaymışsa bir de MB masrafı çıkacaktır!

umarım başka yerlerde de sorun yoktur!

Çünkü Yıldırım çok ciddi hasarlar veriyor özellikle panellere! örneğin yarın da kalkıp abi T-Con da gitmiş derlerse 2 kağıt masraf bulur! ve bence değmez!

o zaman bu işten vazgeçeceksin! gidip yeni bir panel alacaksın 1,5 kağıt az para değil kardeşim!

Ayruca işin bok tarafı ise,bu meretlerin bu şekilde bir kaç yeri hasara görünce,bunlar tamir sırasın da tek tek ortaya çıkabiliyor!

Sen adama kafadan 1 kağıt teklif et PWB+MB için tabiki!
    şayet sorun sadece PWB kaynaklı ise 500 kağıda işi bitirsin

yine kötü tarafı bu elemanlar çok kaliteli olduğu için de pahalıdır haliyle!

ya 500 kağıda ya da 1 kağıda komple bitirirse ne ala aksi hal de unut gitsin,yeni panel bak++

• hmm... sen 1 i gözden çıkar diyorsun,
    pazarlık yapamam, ben 1,5 i gözden çıkarmış gibiydim,
    peki yeni Tv tavsiyen?
  • albani kullanıcısına yanıt
    üstad pany tx-p42gw30 plasmamı sattım
    yerine daha ufak bir şey almayı düşünüyorum, plasma veya led olabilir
    tavsiyen ne olur? özellikle pany nin tr den çekilmesinin ardından
  • @derememo @albani

Bir arkadaşa 46SV685 bulmuştum, eski tv diye almak istemedi.
    Senin onarım fiyatın maliyetine bu paneli alabilirsin hatta pazarlık yapsan daha aşağısına da.

O paneldeki mb vs gibi parçaları kullanabilir misin acaba?
    Albani üstad ne dersin , böyle bir çözüm olabilir mi?

Geçmiş olsun tekrardan.

Edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick_77 -- 21 Mayıs 2014; 19:34:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maverick_77 kullanıcısına yanıt
    arkadaşınki 46 inch miş.
    benimkisi 55 inch.
    parçaları uymaz diye düşünüyorum.
    üsstelik benim servis baştan anlaşma yaptı, ordan burdan parça almam dedi.
  • @dere

1-ben her ihtimale karşılık;"iki adet" Board un değişmesi durumun da en fazla 1 kağıt demiştim;1,5 kağıt zaten olmaz,adam bayağı atmış yaw!
    hani servisler böyle müşterileri sever ve beklerler ama biraz da insaflı olunması gerekiyor,ben o 1 kağıdı da,hem panelin elemanlarının kaliteli
    olması hem de panelin SV685 olması sebebiyle vermiştim! yoksa yarım kağıt bile vermezdim bir başka marka olsaydı!

sen ona anlattığım durumu münasip dille açıkla ve şayet her iki board da değişirse benden en fazla o da istemeyerek 1 kağıt çalışır de,baktın kıvırıyor
    o zaman paneli ona göre test edin ve tam ne gerekiyorsa ve bu parçalar için de en az 1 yıl garantili olmak koşuluyla bana yeni bir fiyat verin,bende ona
    göre size bildiririm,yoksa gider 1,5 kağıdın üstüne yarım/bir kağıt daha koyar sıfır panel alırım de,kısaca adamı bir şekilde bağlamaya çalış
    baktın hiç birisini yemiyor,al paneli getir eve! 1,5 kağıt ben vermem açıkçası,bundan sonrası sana kalıyor

2-Ben hala şüpheliyim,tam hangi devreler yandı v.s diye veya herifler neresine nasıl baktılar da karar verdiler veya panel İst.Merkeze gidecekmidir?
    çünkü şöyle bir durum var,ne TNB ye güvenirim ne de o Servise hatta Babam gelse inanmam bazı atraksiyonlar çekiliyor,ben buradan şimdi yazmıyayım millet
    huylanmasın diye(her marka için bu böyledir çünkü)dolayısıyla panel belki de başka sorunlar da çıkarmış olabilir v.s yarın parça değiştirirler,olmadı derler
    veya iki gün sonra bozulur başka bir arıza çıkar/çıkabilir v.s sonra da al başına belayı hem 1/1,5 kağıt bayıl hem de işin garantisi de yok!

Şimdi bu panel Merkez de olsaydı,onların elin de yeterli teknik ekipman vardır ve açılır test edilir ve kesin olup olamayacağı da anlaşılır veya baktılar işin
    içinden çıkamıyorlar Polonya daki fabrikayla görüşürler tam kesin bilgiyi alırlar ve ona göre parçalar gelir ve takılır ve sanırım parçalar da TNB de zaten yok,
    Polonya dan gelecek bunlar da!

Ve Garantisi de bitmiş olduğu için daha fazla da uğraşmazlar ama Merkez bunun kesin kararını verir! belki de senin servis de büyük ihtimalle İst. gönderecek paneli

+++

Oğuz 46 ile 55 farklıdır! ayrıca TNB veya hiç bir Servis böyle bir şey yapmaz(veya yapar ama herkese yapmaz veya yapsa bile sana söylemez!)

Kaldıki Tosh bu konularda çok ciddi çalışıyor! değişen parçalar bile kayıt altına alınıp(resimleri de çekilip)stoklara giriliyor! ve çıktısı da ona göre oluyor
    veya duruma göre parça Polonya ya gidiyor oradan da gerekiyorsa Japonya daki ana fabrikaya gidiyor,her parça titizlikle inceleniyor.....

TNB çoğu durum da zaten paneli de merkeze istiyor,ben bir kez MB değiştirttim,kendim de açar yaparım bu işleri ve parçayı bana gönderin dedim kabul etmediler(42 WL863 panelim de
    ona da Yıldırım düşmüştü) sonra servis paneli İst. a gönderdi,1 ay kadar da beklemiştim sonra yine Yıldırım kazası oldu yine HDMI port yandı ve MB değişimi gerekiyor ama
    bu sefer varsın eksik olsun deyip 4 port yerine 3 adetla idare ediyorum!

Özel servisler ise yapar veya bahsettiğin gibi o paneli de alır servise,parçaları değiştirir ama bu olay da o panelle olmaz!

Diğer daha mantıklı seçenek ise,memo o elindeki paneli hiç yaptırmaz ve gider o bahsettiğin paneli alır ama 55 lik olmaz da 46 olur!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 21 Mayıs 2014; 20:11:45 >

• Anladım

Maliyeti nasıl düşürürsünüz diye sesli düşünüyorum.
    Parçaların garantisi yoksa 1.500 yı riske atmak biraz can sıkıcı tabi.

Diğer taraftan albani üstadın dediği de çok mantıklı : şu an onarım yaptırmayıp 46 inch olan satılık paneli almak.

@albani

Toshiba nın bukurumsallığı gerçekten örnek teşkil edecek düzeyde. Ama eksi tarafı zaman maliyeti. Aslında tüm kurumsal markalarda bu iş biraz böyle
    Laptop çu olarak anılıyor maalesef ülkemizde Toshiba. Bakalım satışa sunulan yeni seriler nasıl etkileyecek markayı.
    Yeni çıkan AMR800 lü Cevo 4K lı 58L9363 12.000.-TL den yeni satılmaya başlamış galiba, ya da ben yeni gördüm.
    Hadi hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick_77 -- 21 Mayıs 2014; 20:30:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tosh TR Dist.firması olan "TNB" ciddi ve sağlam bir firmadır! ancak bunların(TNB den bahsediyorum)ana konusu sadece "Notebook" dur!

Asıl gelirleri de buradandır ve tüm dünyada da Tosh lar bu işler de çok iyidir! çok da güzel kazanıyorlar

TNB ise panel işinde pek yok hatta hiç yok! ancak Tosh/EU da yeterince iyi değildir! TNB ayrıca bazı serileri(HiEnd)getirmez ve 1 sene sonra getirir(örneğin
    SV ler müthiş pahalıydı ve ancak 2010 da girdi ve acaip yüksek fiyatla yine girdi!)

Tosh farklı yapı da bir üretici ama bana göre "işi bilmiyorlar" bu herifler taaa Japan dan başlayarak işi kesinlikle bilmiyorlar! iş derken fiyatlandırma/malı tanıtma
    malı üretime zamanın da sokma v.s v.s den bahsediyorum yoksa Tosh bu ana üreticiler içinde çok çok farklı yani iyi bir yerdedir öyle Koreliyle veya diğer
    caponlarla hiç bir benzerlikleri yoktur! bizim tabirizimle "panel işini bilmiyorlar" hem de hiç

Kapatın o zaman Dükkanı kardeşim bizi de sıkıntıya sokmasanıza!

Yaw var-Şeker var-Un var hem de en alasından ama bir türlü Helvayı yapamıyorlar yaw

Bak sana bir işin prof.anlamında iyi bilenlerinden bir alıntı gibi yorum(USA dan bunlar tabiki) ....şimdi Sharp-ELITE halen dünyanın en iyi paneli ve özellikle Full-LED+LocalDimming
    ve süper contrrast ve mükemmel renkler v.s v.s iyi ama Tosh ZL1(bak bu panel 2010 modeldir) Elite den özellikle Localdimming motoru+çok yüksek Zone sayısı(512cluster)
    bilmem kaç bin tane led sayısı ve acaip hızlı bir paneldi ve Eliteden bazı konular da daha iyiydi.... gibi bir yorumları vardır!!

yani Tosh da panelse panel hem de en alası var "dı" hatta bundan ve Eliten de daha iyisi de vardı 2009/10 modelo "CELL-TV" akıllara zarar teknik donanımlı,en baba PC sisteminden bile daha hızlı
    ve süper bir panel "di" kısaca herifler isteseler manyak paneller yapabiliyorlar! ama "işi" bilmiyorlar

Bizde burada haybeye önce CELL-TV bekledik o olmadı ZL1 bekledik hala da bekliyoruz yaw bunlar tek tük üretildi,satıldı ve bitti gören bile olmadı neredeyse! koca Alman hifi-forum da
    benim görebildiğim 1 kişi de Cell-TV vardı şimdi de L/X9x serisini bekliyorum FALD panel olarak ama haybeye bekleyecez galiba bu gidişle

yaw bunları yatırıp odunla döveceksin,ya da bilen birisini bulup al kardşeim iş senin diyeceksin o da ona göre mal çıkaracak,yaw Tosh gibi birinden istediğiğn paneli çıkarırsın
    alt yapı süper ve Sharp dan bile iyi ama işi bilmiyorlar işi

++

o bahsettiğin paneli bilmiyorum daha doğrusu hiç kimse bilmiyor(o seri Avrupa içindir ayrıca!) VE fiyatı ise "TNB" sebebiyle çok ucuz yaw beleş anasını satayım
    22 kağıt olmalıydı aslın da!

Aytaç beye selam,beklemeye devam

Yakında USA/Canada kullanıcılarından(en az 4/5 ay geçmelidir) bahsettiğim panelin kokusu çıkar,iyimi kötümü o zaman anlarım,ayrıca caponları da takip etmek istiyorum
    panel bugünler de çok taze ilk orada çıktı! beni ilk etap da HIZ durumu ilgilendiriyor,caponlar paso Gamer oldukları için HIZ olayını şak diye anlarız o panelin

• albani kullanıcısına yanıt
    Notebook işinde iyi olan Toshiba , altyapısı olmaîsına rağmen panel işini nasıl bilmiyor aklım almıyor açıkcası.
    Bence bilmezden geliyor adamlar. Laptop lardaki kar marjının daha yüksek olmasından kaynaklı olabilir mi?

Adamlar bir sektöre odaklanıp tüm kaynakları ona ayırıp liderliğe oynuyorlar. Odak noktasını kaçırmışlar panel işinde artık ve timing sorunları yaşıyorlar aldıkları aksiyonlarda da bence.

Sonuç olarak laptop işinde hp ve acer ile rekabet halinde dünyada ilk üçteler.

Gel gör ki panel işinde rekabet edecek düzeyde değiller eskisi gibi. Çocukluğumda toshiba adını sony den daha çok duyardım ev elektroniğinde.

Pil üretiminden nükleer enerji santrallerinin enerji ihtiyacını karşılamaya kadar bu dalda yatırım yapmış bir devin zaman ve kaynak ayıramamasından ötürü günümüz panel üretiminde vasat olması beni üzüyor.

Amaşu anda geleceği taşınabilir bilgisayar sektöründe gören şirketin bu sektörden kazandığı paranın tatlı gelmesi sebebiyle rahatını bozmaması normal.

Panel işini artık butik olarak bile düşünebilir gibi geliyor bana.
    İşin mutfak kısmında bir aşçı var ama herkesin yiyebileceği bir yemeği yapmıyor sanki.

Dediğin gibi son çıkan panellerin performans değerleri bir çıksın biz bi araştıralım bakalım. Ona göre karar verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick_77 -- 22 Mayıs 2014; 0:15:03 >

• sayın albani ve forumdaki arkadaşlar suan 4 adet 55sv685 var kapalı kutu fiyat 3000tl ne dersiniz ?
    yoksa 60le830e yada 60le857 5000tl albani denacil yardim beklyorum emin olabilirsiniz tosh kapalı kutu drek tedarikçi bende bi firmada satın almadayım paralel değil kesinlikle....
  • alabni hocam tavsiyelerin için teşekkür ederim. servisçi ile anlaşamazsak yeni bir TV tavsiyeniz varmı?
    yeni Tv tavsiyesi ve onun fiyatı da, davranışımı belirlemede etkileyici olacak.
    size zahmet yeni bir tv tavsiyesi? hangi marka? hangi seri? :)
  • ben de plasmamı sattım, yeni tv önerisi bekliyorum üstad
    @albani
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventag

sayın albani ve forumdaki arkadaşlar suan 4 adet 55sv685 var kapalı kutu fiyat 3000tl ne dersiniz ?
    yoksa 60le830e yada 60le857 5000tl albani denacil yardim beklyorum emin olabilirsiniz tosh kapalı kutu drek tedarikçi bende bi firmada satın almadayım paralel değil kesinlikle....

Kardeş zaten TR de Paralelci uyanıkların malı yoktur hiç! hepsi TNB malıdır bunların!

ama bu saat itibarıyla sıfır olması bana pek inandırıcı gelmiyor olsa da fiyat ok dir hatta acaip okeydir yaw hatta sorunsuz bir teşhir bile olsa 3 kağıda yine ok dir!

ancak merak eden nedir ne değildir v.s diye düşünenler varsa,bu başlığı iyi okusunlar ltf

• @memo ve dark

siz önce bu yukarıda levent arkadaşın bahsettiği duruma bakın,kendisiyle görüşün,olay doğru ise gidin alın o paneli+

madem 4 tane varmış levent,memo ve dark 3 kişi edersiniz alın gitsin o zaman

++
    Marka bazında şimdilik bir tek Sony derim son model paneller için,LGE ve Samy ile hiç işim yok benim ama siz beğenirseniz alabilirsiniz tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

@memo ve dark

siz önce bu yukarıda levent arkadaşın bahsettiği duruma bakın,kendisiyle görüşün,olay doğru ise gidin alın o paneli+

madem 4 tane varmış levent,memo ve dark 3 kişi edersiniz alın gitsin o zaman

++
    Marka bazında şimdilik bir tek Sony derim son model paneller için,LGE ve Samy ile hiç işim yok benim ama siz beğenirseniz alabilirsiniz tabiki

Size buradan bir mail atmıştım okuma fırsatı bulabildiniz mi acaba? Teşekkürler.

• albani hocam,servisçi ile görüştüm,
    bi yerden 1 günlüğüne ödünç pwb takacak,
    mb nin ve ondan sonrakilerin hasarlı olup olmadığını değerlendirecek,
    sadece pwb de hata varsa, mb ve kalanı normalse ben 650 tl vercem ve işim görülecek,
    yok pwb ve sonrası hatalı ise tamirden vazgeçilecek.
    süreç 3-4 haftayı bulur.
    bu arada sony nin hangi modelini tavsiye edersiniz?
    yeni tv alırsam, benim için önemli bir özellik olan harici hard disk takılabilen bir şey olsun desem çok mu anlamsız olur?
  • leventag hocam,
    tv ler nerde, hangi şehirde?
    1 ay içerisinde irtibata geçebiliriz,
    biraz daha bilgi verebilir misiniz?
  • selam arkadaşlar direk albani hocanın dediği tedarikçi toshibanın ıt tedarik kısmında çalısıyor 4 adet depoda hala var dedi istanbulda alıcak arkadaslara direk numaramı verebilirsin dedi özelden isteyene no sunu vereyim
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.