Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kemancı seni uyarayım;benim WL/YL863 diye bahsettiğim ve kendim de kullandığım panel 42" dir!

Şayet bu serinin 46/55 lerin den bahsediyorsan,tavsiyem uzak dur olacaktır!
    Ancak 46/55 ler de Siyah/Contrast/resim kalitesi süperdir,piyasadaki tüm panellerden çok daha iyidir! ancak LAG yüksek!! 3D si de çok iyi değildir!
    izleme açısı çok kötüdür! ekran homojenite sorunu vardır v.s v.s

42 ok ama 46/55 leri eliyorum bu sebeblerden!

42 ise doğru resim kalitesi olarak piyasadaki en iyi paneldir
    3D si(Active) süperdir!
    VE en önemlisi yine tüm paneller için de en HIZ lısıdır

Ancak siyahlar süper ama detaylar siyaha bağlı olarak+düşük Contrast sebebiyle iyi değildir(bana göre panelin tek eksisi budur)

özel,güzel ama her adama hitap eden bir panel değildir,ben HIZ manyağı olduğum için bana uymaktadır+Tosh lar SD ler de süperdir!
    ben de bu panele süper bir Recever takınca SD&HD mükemmel oluyor!

++
    CAN

• Hocam menü Türkçe mi ? dahili uydusu nasıl, yeterli mi sizce, siz kaliteli sistemler kullanıyorsunuz biliyorum ama bizde de hanım faktörü var :) youtube da hiç doğru düzgün tanıtım videosu göremedim o nedenle soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stradivarius -- 7 Ağustos 2014; 23:58:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam

-Hangi ebat dan bahsediyorsun?? ben sadece 42 için ok verdim!

-Menü Türkçe seçeneği vardır

-DVB Tunerini ben kullanmıyorum;sadece ilk aldığım da test etmek amacıyla 3/4 gün kullanmıştım;görüntü kalitesi oldukça yeterliydi;ama elim de Receiver olduğu için ve daha iyi netice
    aldığımdan dolayı doğal olarak böyle kullanıyorum,ama DVB si alanı üzmez;zaten Tosh lar da SD ler çok çok iyidir! HD ler de zaten sorun olmaz

-ANCAK,Tosh ların;diğer Markaların Model/Seri v.s panelleri gibi ıvır-zıvır özellikleri pek yoktur ve çok kısıtlıdır hatta yok bile sayılır! benim bunlarla hiç işim olmadığı için,bana göre panelin
    "Monitör" gi,bi bile olması fazlasıyla yeterlidir,panel sadece adam gibi asli işini yapsın,diğer işler bana göre değildir!

Dolayısıyla Hanımlar,Çocuklar veya çoğu insan Tosh ları bu bakımdan sevmezler,zaten bende hiç tavsiye etmem,o zaman LGE/Samy ikilisine bakacaksınız

-"Youtube" eskiden olmazdı Tosh lar da sonra sanırım 2011 den itibaren koydular ve bu bahsettiğin panel de 2011 modeldir;ancak sonra her ne olduysa herifler Youtube desteğini kestiler
    o da sanırım 2013 yılın da oldu,açmayı deneyince uyarı verip ....bu hizmet devre dışıdır... diyor!! kısaca 863 ler de böyle hizmetler yok sayılır!

Sen de zaten "Hanım faktörü" varsa hiç bulaşma Tosh lara ve .....bu ne biçim panel yaw Monitör gibi.... der sonra

-Internet den özellikle 42 si için hiç bir bilgi bulamazsın;sadece ben de var bilgiler ki bunları geçtiğimiz yıllar da bazı başlıklardan anlatmıştım;46/55 ler için bazı bilgiler(yabancı kaynaklardan)
    bulsan bile pek işine yaramaz,Tosh ları genel de hatta büyük çoğunluk bilinçli olarak ve bilerek v.s alırlar;diğer markalar gibi değildir Tosh lar!

CAN++

• 42" alcam hocam, özellikler önemli değil, SD ve filmde iyi olsun yeterli. Bendeki faktör fazladan kablo ve fiş istemiyor :) Geçen samy 6500 bakayım dedim TRT spor açtık ama TV nin elinden gelen bişi yok yayın çok kötü zaten :)

• Tosh da SD ler süperdir! ama kendi aclısı ile pek süper olamıyor haliyle!

Benim eski msg larımı arayıp bulursan bu 42lik için çok önemli detaylar vermiştim örneğin siyahlar IPS olmasına rağmen süperdir! ama Contrast düşük olduğu için(IPS faktörü) karanlık sahne çalılşmaları
    yani detaylar iyi değildir!!! zatne tek kusuru da o dur ve bende FILM ci olduğum için,bana göre ciddi bir eksi! çünkü ben paneli FILM izleme formatına göre set ediyorum,bu durumda da ekran karanlık düşüyor
    ve detaylar da azalıyor! ben bunu gidermek için odayı karartıyorum veya gece izlemesi yaparken tamamen ışıkları kapatarak bu sorunu kısmen aşıyorum!

Bu durum da siyah seviyesi yükseliyor(yani düşüyor ve daha iyi hale geliyor;burada ters bir işlem yapılıyor) dynamic-contrast seviyesi ise yükseldiği için detaylar daha iyi hale geliyor gibi
    genel de çoğu insanın yapmayacağı bazı incelikleri uyguluyorum izleme yaparken yani panel neyi istiyorsa ben de onu veriyorum ona! kısaca bu paneli sürmesi biraz zor veya sıkıcı olabiliyor
    sizler için ama bana göre sorun yok++

Sen yine de Phil veya Sony filan bak derim sana veya ıvır-zıvır çok olsun diyorsan al bir tane LGE ucuzundan ver Hanım izlesin,her bir numara var bu panellerde yaw

Bu arada "banding" sorunu az da olsa vardır! çok rahatsız edici değil ama yine de belli olabiliyor ama maçlar da işin içine de etmiyor yani o kadar kötü değildir!
    LGE alırsan çok daha fazla çıkar!

++

Ayrıca bu bahsettiğin 42lik paneli kim kaça satıyor??

• Mediamarkt 1900 TL kapalı kutu diyorlar wl-yl var ellerinde ama internetten alıyoruz yani görmeden. O nedenle burda alan var mı diye sordum. Hatta geçen ay alan birisi WL satıyor sahibinden de ve temiz diyor 1500 tl nakit bırakıyor

• önce bu sahibinden com dan satılan panel "42" midir?? sor bakalım beni tanıyormu o vatandaş ve neden satıyor,bazı bilgileri alırsan bana ulaştır,daha olmadı kutusu filan duruyorsa 1,5 kağıda onu alırsın
    hatta pazarlık da yaparsın az da olsa! 1,250 teklif et bakalım ne diyecek ama benim merak ettiğim neden sattığıdır! veya modeli eski vbe netice de 2011 modeldir ama o bunu en erken 2012 yazında
    almış olabilir! belki büyütmek veya ıvır-zıvır özellikleri olan panel istediği için satıyor olabilir! ona fatura tarihini sor!

"Çakal" ise(orada böyle tipler çok var) benim de adımı biliyorsa veya tanıyorsa zaten kaçacaktır

Bu panel 1,9 kağıt da eder 2,5 kağıt da eder!!! ama her adama hitap etmez bu panel! panel çıktığın da 42sinin fiyatı Vatan da sanırım 2012 Mayıs/Haziran gibiydi;4,5 kağıt gibiydi!
    öyle ucuz maliyetli,Samy ve LGE gibi dandik malzemeli panel değildir!! ben paneli açtım resimlerini verdim ve malzemeleri v.s inceledim,herifler 4-4 lük malzeme kullanımışlardır!
    PWB si bile özel ve HVB katlıdır,kısaca maliyeti yüksek bir paneldir veya şöyle örnek vereyim,bir çuval paraya satılan Sony X9xx serisi4 K panelden malzeme ve işçilik v.s olarak
    çok ama çok daha kalitelidir! diğer markaların için adeta dökülüyor,bu panel ise o anlam da iyiden de öte çok çok iyidir!

• http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-1-haftalik-toshiba-42wl863-173899351/detay ilan burda tv 42" , arkadaş 1.700 TL istiyor normalde resimlerde var.
  • yaw kendisini çok iyi tanırım,selamımı söyle ona

ancak anlamadığım nokta benim bildiğim Fatih,İstanbul da yaşar bu o mu diye düşündüm ama diğer sattığı Receiver ları da zaten tanıdım,TR de bir tek kendisin de vardı bunlar!
    neyse aç konuş onunla ve bende ve forumdan bahset,bu kadar yanlışılık olmaz herhalde bu Fatih benim bildiğim Fatih yaw

CAN

bana da bilgi ver ltf

0554 2099848
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw kendisini çok iyi tanırım,selamımı söyle ona

ancak anlamadığım nokta benim bildiğim Fatih,İstanbul da yaşar bu o mu diye düşündüm ama diğer sattığı Receiver ları da zaten tanıdım,TR de bir tek kendisin de vardı bunlar!
    neyse aç konuş onunla ve bende ve forumdan bahset,bu kadar yanlışılık olmaz herhalde bu Fatih benim bildiğim Fatih yaw

CAN

bana da bilgi ver ltf

0554 2099848

Hocam telefonu yazmışsın ortalık yere, herkes arayıp durur dikkatli ol!!!.

• Hocam anladığım kadarıyla kurulumu kendisi yaptığı için garantisi yok, iade almamışlar. ama bu durum mediamarkt ın sattığı wl yl ürünlerinin alınabileceğini gösteriyor. ben gri bezelli istiyorum o nedenle sıfır alacağım. İhtiyacı olan arkadaşlar Fatih beyle irtibata geçebilir elinde satılık 40hx850 var birde.
  • albani kullanıcısına yanıt
    banding sorununun hız ile alakası yok mu? madem bu kadar hızlı bir panel ,neden banding sorunu oluyor?
  • @proton

Band efekti temel de iki farklı durum da ortaya çıkar!

1-"Panel-banding"=örneğin benim panelde ki bu dur,bu bir "üretim prosesi" aşamasın da olan durumdur(ben deki Modül LGD nin S_IPS tipli olanıdır ve en çok panel-band efekti de LGD ler de oluyor

2-Bir de "video-banding" vardır ki genele de çoğu panel de bu oluyor;bu Hıza bağlı olsa da,daha çok yatay çekimler de ortaya çıkar veya bazı renk/tonlar da vertical olarak belirir

Hız ile bu iki durumun bu anlam da alakası olmasa bile teknik olarak bazı faktörler sebebiyle vertical-band efekti olabiliyor özellikle de Modül LGD ise oran olarak daha fazla oraya çıkmaktadır!

Örneğin benim panel deki efektler Hıza bağlı değildir zira panel bir "TN" Monitör den bile daha hızlıdır,verdiğim örnek "stutter" videosun da çok hızlı olan TN Monitörüm bile 42lik panele yetişemiyor

Merak etme ben yavaş Arabaya hiç binmem,Hız manyağı olduğum için en az Ferrari lere binerim huyum kurusun

++

Bu tür banding efektleri aslında panel EDGE-LED olduğu için çoğun da hatta tamamın da olur! ancak FALD paneller de hemen hiç olmaz yada belli belirsiz olur örneğin diğer 36lık SV de bu olmuyor
    veya çok çok hafif bazı durumlar da oluyor!

Netice de bunlar CRT değildir ve pixel-tabanlı;geriden andınlatmalı panelelrdir yani çok eski bir tekniktir ve yenisi de yoktur!

Bilginize++

• quote:

Orijinalden alıntı: stradivarius

Hocam anladığım kadarıyla kurulumu kendisi yaptığı için garantisi yok, iade almamışlar. ama bu durum mediamarkt ın sattığı wl yl ürünlerinin alınabileceğini gösteriyor. ben gri bezelli istiyorum o nedenle sıfır alacağım. İhtiyacı olan arkadaşlar Fatih beyle irtibata geçebilir elinde satılık 40hx850 var birde.

ok şimdi tam tanıdım kendisini ve ben Ziya ile karıştırdım bir an,Fatih de beni çok iyi tanır ayrıca+

Bendeki YL dir(Siyah bezel) WL de ise Gri bezel vardır,ancak bezel rengine ben takılmadım tabiki,bence görüş al o paneli ve biraz daha indirsin fiyatını
    Fatih çok fazla Receiver/Panel v.s alır-satar ama sağlam ve güvenilir birisidir,ben tanıyorsam olay bitmiştir,bizler arasında sadece SÖZ geçer! yamuk iş hiç olmaz!

• quote:

Orijinalden alıntı: uguroz76

quote:

CAN

bana da bilgi ver ltf

0554 2099848

Dostum beni herkes bilir ve tanır;adres ve telefon bilgilerim v.s hep açıktır,takma kafana
    "Sanal" alem adamı değilim ben,kapımız herkese açık olup,ne gizleyecek ne de korkacak durumuz da olamaz+

usta sen tavsiye ettiğine göre alınır tv, satan arkadaş bana yakın değil:)
    media markt da varmış
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/TOSHIBA-42WL863-42-inç-107-cm-Ekran-Full-HD-3D-LED-TV,103452,465025,1345095.html?langId=-14
    1900 tl

dahili hd uydu alıcısı var bunda değil mi usta?
  • Dilediğiniz yerden alabilirsiniz;ben sadece yukarıda bahsi geçen Fatih bey olunca kendisini tanıdığımı ve herhangi bir sakat durum olamayacağını belirttim+

Paneli TR de bilen,tanıyan zaten yok,kaldıki 2011 Model dir kendileri o zaman da bileni yoktu,zira fiyatı absürt idi!! ben yaklaşık bir sene kadar bekledim bu paneli almak için yaw

Aslın da işin bok tarafı şu ki;ben bu panelin her bir şeyini hatta resimlerini hatta panelin içini açıp malzemelerini bile görüntüleyip,kalitesinden v.s de çok detaylı anlatmıştım!
    bütün bunları bu illet forum da yapmamıştım,bir dostumuzun forumu vardı(bilen bilir) display bilmem ne diye(tam adını yazınca sansürleniyor) sonra forum kapandı ve benim bir kaç bin
    mesajım da uçtu haliyle,adamlar haber de vermediler,şayet böyle olsaydı backup yapardım v.s ben artık sıkıldım bu LCD işlerinden yaw,yeniden oturup zaten modeli eskimiş kendisi bitmiş
    bir panel için hiç uğraşamam açıkçası!

Panel "özeldir" ancak herkese gelmeyebilir! bana ise çok güzel geliyor

DVB Tuner vardır(dahili uydu alıcısı dediğiniz) DVB-S/S2 Tuner vardır ama DVB-T ve C desteği varmı bilemiyorum,hiç bakmadım bile işim olmayacağı için
    T(Karasal yayın)
    C(KabloTV)

C ve T desteğini bilmiyorum

Ben sadece test etmek için dahili uyduyu denedim beni kesmedi! ama sizi fazlasıyla keser! elimde çok iyi Receiver lar olduğu için kendi alıcısı ile de işim olmaz

++

sen filmci olduğuna göre bunun film performansı iyidir diye tahmin ediyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uguroz76

quote:

CAN

bana da bilgi ver ltf

0554 2099848

Dostum beni herkes bilir ve tanır;adres ve telefon bilgilerim v.s hep açıktır,takma kafana
    "Sanal" alem adamı değilim ben,kapımız herkese açık olup,ne gizleyecek ne de korkacak durumuz da olamaz+

Korkmak filan değil elbette ama rahatsızlık olmasın dedim. Neyse bende not edeyim numarayı sizin yardımınıza illaki ihtiyaç olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarK PaSSenGeR

sen filmci olduğuna göre bunun film performansı iyidir diye tahmin ediyorum

Ben zaten sadece "FILM" izlerim yazdığın gibi bir de Spor izlerim diğer hiç bir şeyi pek izlemem hatta hiç izlemem!

FILM performansı iyi ama çok iyi olamaz! çünkü yukarıda yazdım Siyahların aşırı düşük olması(iyi olması babında) panelin Contrast değeriyle ters uyuştuğu için karanlık sahneler de bu paneller iyi olamaz teknik olarak!

Ben PDP veya SV ye göre referans aldığım için ayarları da ona göre yapınca bu panel karanlık düşüyor! ama benim zaten ana FILM panelim SV dir 863 değil tabiki!
    Ancak Hanım ona el koyduğu için mecburen 863 e kalıyorum yaw

Aynı zaman da PC ye bağlı ve Monitmr gibi de kullanıyorum aynı odada,bu konuda yine çok iyi panel,text ler v.s çok düzgün

Ama hiç bir zaman FILM için elbette bir PDP tadı vermez LCD lerin hiç birisi sadece istisna SV685 dir nu panel tıpkı PDP gibi yaw

Sonuç olarak hangi paneli alsanız size artıları ve eksileri ile gelecektir!!

• 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.