Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw beyler bir ben resim çekemedim gitti

Geçen hafta bizim yeğenden makineyi aldım ama o benden asker çıktı

ya makine dandik idi ya bizde iş yok

makinede Sony nin bir modeli ama sanırım 4/5 senelik bir makine!
    ++

Gelelim resime;çok sature bu resim!! hangi ayarları girdin buna yaw
    Ancak TRT yayın kalitesini ben beğenmiyorum ve görüntü iyi değil,üstelik bendeki Humi de bile beğenmiyorum TRT leri
    Diğer resimlerde çok iyi değil,ayrıca resimleri biraz küçültün yaw,çok kasıyor !!!

CNN deki sakallı belliki Denize gitmiş ve çok fena yanmış

Ayrıca çektiğimiz resimlerde bir yerde tam gerçek panelin görüntüsünü veremiyor,birde işin bu yönü var,aslında bu resimleri
    prof.fotoğrafçıların çekmesi lazım

Resim için soruyorum;Picture MODE;nedir??? STANDARD mı??
    Görüntü kaynağı nedir;Receiver???? veya Cable-TV v.s???

++
    Bu arada benim Humi nin Trafosu bugün elime geçemedi,çünkü Kargo geldi ama biz Balkonda idik ve duymadık
    Yarın takarım artık çünkü şuandaki Receiver DB500 beni biraz hasta etti

++

Sonuç olarak herkeste bu ayarlar elbette biraz farklı hatta çok farklı olabilir;özellikle Receiver ların "Video kalitesi" sebebiyle!!!
    SD ler içinde aslında bir düzen tutturmak çok zordur

Humax 5400 "Referance" bir Receiver dır veya Nokia9600/Echostar3600/Topfield5000 gibi...

Dolayısıyla bu cihazlardan tam adam gibi resim elde edebilirsiniz(ancak zevkler ve renkler kısmına kimsenin karışamam!!)

Yoksa SV mükemmel ötesi bir paneldir ve ben her panel için böyle "iddialı" konuşmam!!

Sadece ben Pio ları tek geçerim,diğer tüm panelleri ise çok sıkı ellerim

++
    SD ler bu arada sizi bir yere kadar götürür/götürebilir,neticede SD kalitesi belli!! kaldıki bizde rezil SD yayınlarıda olduğunu kimse unutmasın!

Bu arada Picture MODE;MOVIE ile özellikle e2/cNBCe/TNT de çok güzel görüntü kaliteli FILM ler(+Diziler ama Hollywood yapımları olmalıdır,Yerli Diziler hariç!!)
    oynamaktadır ve her ne kadar SD yayınlarda olsa bunlar Hollywood yapımları olduğu için anlayanlar için panellerde çok ciddi kalite verebiliyorlar!!

İşte SV nin espiriside burada ortaya çıkıyor Siyah ve tüm çalışmaları tek kelime ile süper ama paneli doğru set ettiğiniz zaman yoksa aynen hikaye olur!!

Beyler bu panelin Testte çıkan Black Level seviyesi;0,01cd/m2 dir

Örneğin "HDTVTest" Sitesinin testi ki her yerde bu değer vardır!!!Black level;Awesome (<0.01 cd/m2 with [LED Backlight Control] on)

Bu değerde sadece KURO var ve bu değer KURO nunda altına iniyor!!

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Mayıs 2010; 23:36:08 >

• bu arada ilgelenenlere dlna işiyle uğraşanlara bir tavsiyem CyberLink MediaServer programını kullanmalarını
    öneririm kullanımı daha ii ve klasörlerinizi nerede olursa olsun tanıtmanız yeterli bazı programlar sadece belgelrim klasörü
    altında dosyaları görüyor bir not olarak aklınızda kalsın bu özelliği zaten fazla kulancağınızı zannetmiyorum ama çocuğunuzun
    resimlerine bakarken televizyondan tüm ailece bakmak buyuk ekranda zevk veriyor ilgilenenlere
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw beyler bir ben resim çekemedim gitti

Geçen hafta bizim yeğenden makineyi aldım ama o benden asker çıktı

ya makine dandik idi ya bizde iş yok

makinede Sony nin bir modeli ama sanırım 4/5 senelik bir makine!
    ++

Gelelim resime;çok sature bu resim!! hangi ayarları girdin buna yaw
    Ancak TRT yayın kalitesini ben beğenmiyorum ve görüntü iyi değil,üstelik bendeki Humi de bile beğenmiyorum TRT leri
    Diğer resimlerde çok iyi değil,ayrıca resimleri biraz küçültün yaw,çok kasıyor !!!

CNN deki sakallı belliki Denize gitmiş ve çok fena yanmış

Ayrıca çektiğimiz resimlerde bir yerde tam gerçek panelin görüntüsünü veremiyor,birde işin bu yönü var,aslında bu resimleri
    prof.fotoğrafçıların çekmesi lazım

Resim için soruyorum;Picture MODE;nedir??? STANDARD mı??
    Görüntü kaynağı nedir;Receiver???? veya Cable-TV v.s???

++
    Bu arada benim Humi nin Trafosu bugün elime geçemedi,çünkü Kargo geldi ama biz Balkonda idik ve duymadık
    Yarın takarım artık çünkü şuandaki Receiver DB500 beni biraz hasta etti

++

abi resimleri en son senin verdiğin final settings ayarları fakat bendeki foto makinesi ahım şahım değil
    bide lcd ekranın fotusunu cekmek cok zor bir turlu ayar tutturamadım hocam idare edin bu arad recever d-smart
    Picture MODE;STANDARD hocam....

• sonnnn

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi
  • Evet makineden kaynaklı bir şeyler oluyor ve bunlarda haliyle prof.fotolar olmuyor

Resimler

1.biraz sature!
    2.güzel sayılır
    3.yayına göre farkettiği için bir şey diyemeyiz,çok hafif sature!
    4.kötü!

ancak diğer teknik detaylara girmiyorum ama bunlar güzel tabiki

O Receiver ile ancak o kadar olur ayrıca kaynakta sanırım DSmart olunca bundan iyi Şam da Kayısı misali olur ve neticede SD den bahsediyoruz!
    Senin makinede sorun yok bu durumda

Bendeki yayınlar doğrudan Türksat&Hotbird uydularından Humax ırcı5400z ile alınıyor+

Şimdi sen resimleri gönderdikten sonra bazı SD FILM kanalları ve normal SD yayın kanalları açtım (benzer kanallar) bende de DB500 ile görüntüler biraz çuvallıyor!
    hatta bana göre çok fena çuvallıyor

Bak bu son resim çok daha güzel geldi bizde 70 puandayız bu arada
    Keskinlik çok iyi/detaylar süper!! çıplak gözle tabi bu daha iyi görünecektir bu arada!

+
    Bir diğer önemli konuda şudur(hani ben eleştirirken bunuda göz önüne alın)>>Receiver ın gerek Video kalitesi gereksede renklerin üretimi/aktarımı konusunda
    genelde sorunları olur dolayısıyla benim genelde DSmart(Goldmaster cihazlarda) gördüğüm kadarıyla RED biraz baskın ve sanrım sendeki saturelik birazda
    bundan kaynaklanıyor!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Mayıs 2010; 23:54:57 >

• quote:

Evet makineden kaynaklı bir şeyler oluyor ve bunlarda haliyle prof.fotolar olmuyor

Resimler

1.biraz sature!
    2.güzel sayılır
    3.yayına göre farkettiği için bir şey diyemeyiz,çok hafif sature!
    4.kötü!

ancak diğer teknik detaylara girmiyorum ama bunlar güzel tabiki

O Receiver ile ancak o kadar olur ayrıca kaynakta sanırım DSmart olunca bundan iyi Şam da Kayısı misali olur ve neticede SD den bahsediyoruz!
    Senin makinede sorun yok bu durumda

Bendeki yayınlar doğrudan Türksat&Hotbird uydularından Humax ırcı5400z ile alınıyor+

Şimdi sen resimleri gönderdikten sonra bazı SD FILM kanalları ve normal SD yayın kanalları açtım (benzer kanallar) bende de DB500 ile görüntüler biraz çuvallıyor!
    hatta bana göre çok fena çuvallıyor

Bak bu son resim çok daha güzel geldi bizde 70 puandayız bu arada
    Keskinlik çok iyi/detaylar süper!! çıplak gözle tabi bu daha iyi görünecektir bu arada!

+
    Bir diğer önemli konuda şudur(hani ben eleştirirken bunuda göz önüne alın)>>Receiver ın gerek Video kalitesi gereksede renklerin üretimi/aktarımı konusunda
    genelde sorunları olur dolayısıyla benim genelde DSmart(Goldmaster cihazlarda) gördüğüm kadarıyla RED biraz baskın ve sanrım sendeki saturelik birazda
    bundan kaynaklanıyor!!

abi kaynak çok önemli bide kablo ii bir kablo değil piyasa malı (altın uçlu alırsak)ama ben sonuç olarak gayet memnunum beklediğimden ii eniştemte 42 lcd var marka soylemek istemiyorum sd görüntüler resmen çamur gibi bir görüntüyü gördükten sonra bu 10 numara

• bu arada resimlerden 3 ve 4 kaldırdım yerine bir tane başaksını koydum kötü reimler yer kaplamasın bu sayfada
  • Evet haklisiniz Diablo WIFI ile cs humaxlarda yapilabilmekte lakin sizinde söylediginiz gibi üstüne birde modül geliyor onunda üstüne saglam olsun diyerek bulunan cs server icin ödenek ücret ,bunlari alt alta toplayinca astari yüzünden pahali bir duruma dönüyor .
    Maliyet hesabini iyi yapmak gerekiyor.
    Fakat gönül rahatlihiyla söyleyebilirimki fox-hd upscaling konusunda sd yayinlarda uluslar arasi yayinlarda dereceler almistir.
    Bildiginiz gibi Cs konusunda en rahat cihazlar dreambox lardir.Fakat hd dreamboxlarin fiyatlarida malum.

quote:

Serhat

Humi ler her zaman süper Receiver lar,ama tek sorun bildiğin gibi CS işi yok,olsa parasına zaten bakmam!

Bu saatten sonrada zaten HD Receiver alınacak ama Humi de o iş yok yada bildiğim kadarıyla bir tek
    Diablo WIFI ile oluyor ama buda sakat gibi,hala güvenemiyorum,kaldıki o sistem içinde bir sürü masrafı var
    CAM+CAS2 veya 3 Wireless Modem !!buna birde cihazı ekle ve sonuçta hala sakat gibi v.s

Sırf bu sebeblerden HD ye hala geçemedim yaw

Topfield te süper ama o da Humi gibi,yaw bunlar adam gibi ciddi üreticiler,"çakma marka" mallar değilki bunlar!!!

Ayrıca TR de bunlar yok bile(Distribütör bazlı) HepsiDijital denen yer ise İB gibi birisi,hesapta Humi Bayisiymiş bunlar(palavra tabiki)
    Bunlarda bizim Karaköy lü esnaf yani "malum" yerler!!!

Şimdilik kafamın tek yattığı olay bir Humi alıp veya Topfieled te olabilir Diablo ile bu işi çözmek ama sonuca güvenemiyorum,millet
    paso DB ci yaw,bende de var ama bu görüntüler ile ben bu cihazları panelde kullanamam

++

• Arif kardeş sen keyfine bak,panel süper

Ben işin teknik kısmını bitirdim,bu resimler filan hikaye yaw,tek sorun bu malın fiyatının çok pahalı olması yoksa tozunu atar bu panel ortalığın
    ama bana göre böyle olması daha güzel hem gizemli,hem ulaşılmaz hemde çok çekici,üstelik performans olarakta mükemmel

Fazla kullanıcısı olması önemli değildir,ZF de böyleydi bütün dünyada ama hala ne unutuldu nede geçilebildi

++

Serhat bu bahsettiğin Humi nin eskiden bir FOX serisi vardı,Avrupada çok satılmıştı ama sen sanırım bunun HD sindemi bahsediyorsun??
    valla ben onu bilmiyorum,ayrıca bizim memlekette adam gibi Receiver yokki hemen hepsi "çakma" cihazlar yaw

Adam gibi bir kaç firmanında zaten TR de Distribütörlüğü yok,bizim piyasa dediğimiz yer de KARAKÖY

yok anasını satayım HD alacak marka,o WIFI v.s işide aynen kazık ve garantiside sakat,hani ona aklım biraz yatıyor,olmadı kıyayım paraya
    diyorum ve bulabilirsem bir tane Humi HD2000 alayım ama çok düşündürüyor beni,dolayısıyla en kötü ihtimalle DB800 olacak galiba

Bu DB den de ben hiç çakmıyorum,herifler ayarlayıp verdiler öyle kullanıyorum yaw,CS için en sağlam makine DB yine

+

• humax in fo- hd modelinin 2 yillik bir gecmisi var yanliz fox ise hd olmayan eski bir seri. icord serisi ise foxhd(Link) ile kayit yapabilme disinda pek farki yoktur televizyon programlarini kayit etme isteginiz yoksa daha fazla para vermenize hic ama hic gerek yok cihazin yurtdisi fiyati 180 avrodur.
    Maalesef humax in türkiyede resmi mümessili yok.
    Ayrica technisat(Link) ta cok iyi bir markadir.
    quote:

Arif kardeş sen keyfine bak,panel süper

Ben işin teknik kısmını bitirdim,bu resimler filan hikaye yaw,tek sorun bu malın fiyatının çok pahalı olması yoksa tozunu atar bu panel ortalığın
    ama bana göre böyle olması daha güzel hem gizemli,hem ulaşılmaz hemde çok çekici,üstelik performans olarakta mükemmel

Fazla kullanıcısı olması önemli değildir,ZF de böyleydi bütün dünyada ama hala ne unutuldu nede geçilebildi

++

Serhat bu bahsettiğin Humi nin eskiden bir FOX serisi vardı,Avrupada çok satılmıştı ama sen sanırım bunun HD sindemi bahsediyorsun??
    valla ben onu bilmiyorum,ayrıca bizim memlekette adam gibi Receiver yokki hemen hepsi "çakma" cihazlar yaw

Adam gibi bir kaç firmanında zaten TR de Distribütörlüğü yok,bizim piyasa dediğimiz yer de KARAKÖY

yok anasını satayım HD alacak marka,o WIFI v.s işide aynen kazık ve garantiside sakat,hani ona aklım biraz yatıyor,olmadı kıyayım paraya
    diyorum ve bulabilirsem bir tane Humi HD2000 alayım ama çok düşündürüyor beni,dolayısıyla en kötü ihtimalle DB800 olacak galiba

Bu DB den de ben hiç çakmıyorum,herifler ayarlayıp verdiler öyle kullanıyorum yaw,CS için en sağlam makine DB yine

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 12 Mayıs 2010; 1:38:45 >

• Bugün Trafo geldi ve çocuklar gibi sevindim yaw

3 gün zor dayandım DB500 e

Şimdi taktım ve denedim OK+

Hanım hiç anlamaz bu işlerden ve dün o bile demişti .....yaw bu taktığın diğer cihazda görüntü bir tuhaf...demişti
    Şimdi Humi gördü ....valla ben bile bu işlerden artık anlamaya başladım.... dedi

++

Serhat kardeş,evet dediğin doğru benim aklım eski FOX ta kalmış!
    O zaman bu yeni HD-FOX u incelemeye alalım diyorum ama bu meretlerde CS işinde yoklar

Peki sen Kathrein olayına ne diyorsun??? TF de çok var 2.elde satan!!
    ayrıca Technisat OK dir+ ama bunlar CS olayında hikaye bildiğim kadarıyla yada sorunlu v.s
    Ülen zaten adam gibi Receiver lar yokki CS işinde
    Topfield var ama o da sorunlu ve birisi TF de hala satamıyor 7700HDPVR sini!!halbuki süper görüntü verir Topfield ler

Ayrıca bahsettiğin Humi nin iCord ve sanırım 5000 modeli filan bunlarda süper cihazlar ama CS işinde nanay

+

• Hocam bu CS işi nedir ne yapılabiliyor CS ile
    Konuyu Biraz açarmısın?
    Selamlar.
  • O işin doktoru sanırım Serhat
  • Merhaba Albani hocam....
    HD receiver konusunda ATLANTA HD box'ı bir incele derim...Kesinlikle dikkatini çekeceğine eminim..f/p olarak hem SD,hem de HD görüntüde birçok arkadaşın (Kathrein gibi iyi görüntü verdiği düşünülen makinadan bile daha iyi görüntüsü olduğu söyleniyor) düşünceleri çok olumlu..Ben de bu görüşler doğrultusunda aldım ve inan doğru yapmışım diyorum...Bence bir incele istersen...
  • Kardeş ben F/P Receiver hayatta almam

Bana Premium/High-End Receiver lazım aslında,şöyle 5400 gibi acaip kalite olacak

5400 ü 2000 de $ 550 kağıda almıştım ve o zamanlar acaip pahalıydı bu illet

Atlanta şu bizim Marmara İşhanındaki firmanın malı diye biliyorum eskiden beri!! ama çakma malmı yoksa
    harbimi bilmiyorum,benim bildiğim bir tek Atlanta var o da USA da

Şimdi biraz TF ye takıldım ve aklıma "Vu+" girdi,bin kağıt fiyatı var ve yok yok gibi bir mal CS de var(CCCam)

Bu dediğin Atlanta da CS işi varmı ve CCam mı???

yani pahalı mal olsun derken,aptal rakamlarda vermek doğru olmaz!

+

• Albani hocam tabiki ccam var..Zaten o olduğu için ben size bir inceleyin dedim..Bu arada Atlanta HD Box kore malı..Ve teknik destek şu ana kadar gayet iyi....Yeni giren bir cihaz olmasına rağmen bayağı iyi yorumlar var...
    İstersen burayı bir incele http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=583751
  • Bu da fikir vermesi açısından bir video....

http://www.youtube.com/watch?v=Z4-OdoWYN_o
  • Sayin Albani ,tesekkürler iltifatiniz icin.
    cs,ücreti ödenerek alinmis yayin hizmetinin gerekli yazilim ve ekipmanlarla internet üzerinden gerekli yazilim ve ekipmanlara sahip insanlarla sifrelerin ortak kullanilmasidir ve yasal bir islem degildir.
    cs, konusunda tabiiki linux isletim sistemini kullanan cihazlar sizinde bildiginiz gibi daha cok tercih edililiyor fakat cs konusunda benim tamamen sahsi görüsümdür dreambox lar ilk tercih olmalidir .Sizin ingilizce bilmeniz sayesinde tüm avrupadan dreambox konusunda yazilim olarak destek alabilir ve hertürlü olumsuzluga karsi uyum sorunu yasamazsiniz.Fakat dreambox hd lerin fiyatlarida malum.Maliyet hesabini iyi yapmak gerekiyor.
    kathrein upscaling konusunda iyidir cs konusunda humax lar gibidir.
    Forumdaki 2.el kathreinlar hakkinda maalesef bir yorum yapamayacagim takip etmedigim icin.
    Bence biraz beklemede kalin cs konusunda sky in yazilimsal cözmeyi ortadan kaldirmasi ve geriye tek sorun olarak gördügü cs olayi kaldigi icin buna karsi 1-2 yila kalmaz kesin cözüm yolu "Ama bunada cözüm bulunur ama bu süre ne kadar olur onuda kimse bilemez tabiiki" bulma ihtimaline karsi.
    Sabit disk ihtiyaciniz yoksa icord almaniza inanin gerek yok yari fiyatina fox-hd alabilirsiniz.cs masrafli ve stabilite soru isaretidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 12 Mayıs 2010; 20:22:22 >

• Serhat ben zaten TF deyim asıl

Şu benim Trafo+5400 işinide zaten oradan 3 saat içinde çözdüm,sağolsun arkadaşlar ilgilendiler

++
    Ben SD yi aştım gari,CS ise daha önce aldığım Ayberk ile OK

Geriye HDReceiver kaldı

Bugün Ayberk ile görüştüm o da bana "Vu+ Duo" veya DB500HD önerdi,bana Vu+ özellikleri itibarıyla hitap etmeyeceği için
    şimdilik ibre DB500HD ye döndü gibi!!

Bu arada benim PVR v.s ile işim olmaz!

iCord zaten düşünmedim çünkü ondan bildiğim kadarıyla CS yok,olsa Humi den başkasına bakmam

Bizi yine DB paklar yaw,bugün Humi yi taktım panele ve DB yide CRT ye taktım herkes şimdi yerini buldu

Bu arada ben zaten PC den fazla çakmam,hatta hiç çakmam DB dende hiç çakmıyorum,Ayberk benim PC ye uzaktan bağlanıp
    her bir şeyi kendisi hallediyor

++

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Sayin Albani ,tesekkürler iltifatiniz icin.
    cs,ücreti ödenerek alinmis yayin hizmetinin gerekli yazilim ve ekipmanlarla internet üzerinden gerekli yazilim ve ekipmanlara sahip insanlarla sifrelerin ortak kullanilmasidir ve yasal bir islem degildir.
    cs, konusunda tabiiki linux isletim sistemini kullanan cihazlar sizinde bildiginiz gibi daha cok tercih edililiyor fakat cs konusunda benim tamamen sahsi görüsümdür dreambox lar ilk tercih olmalidir .Sizin ingilizce bilmeniz sayesinde tüm avrupadan dreambox konusunda yazilim olarak destek alabilir ve hertürlü olumsuzluga karsi uyum sorunu yasamazsiniz.Fakat dreambox hd lerin fiyatlarida malum.Maliyet hesabini iyi yapmak gerekiyor.
    kathrein upscaling konusunda iyidir cs konusunda humax lar gibidir.
    Forumdaki 2.el kathreinlar hakkinda maalesef bir yorum yapamayacagim takip etmedigim icin.
    Bence biraz beklemede kalin cs konusunda sky in yazilimsal cözmeyi ortadan kaldirmasi ve geriye tek sorun olarak gördügü cs olayi kaldigi icin buna karsi 1-2 yila kalmaz kesin cözüm yolu "Ama bunada cözüm bulunur ama bu süre ne kadar olur onuda kimse bilemez tabiiki" bulma ihtimaline karsi.
    Sabit disk ihtiyaciniz yoksa icord almaniza inanin gerek yok yari fiyatina fox-hd alabilirsiniz.cs masrafli ve stabilite soru isaretidir.

Sayın serhatsb açıklamalar için teşekkürler,
    Anladığım kadarıyla yasal olmayan server işi internet üzerinden şifreli yayınları açabilen yıllık veya altı aylık ücretli abone olunan sistem herhalde.
    Selamlar kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.