Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serhatsb

Kendim halletmis kadar sevindim.
    quote:

Orijinalden alıntı: albani

Neyse bugün Receiver işini halletim,2.el bir Humi bularak+bir tanede 5500 aldım Trafosu için yedek

DB500 ile 2 gündür sinir oldum görüntüye yaw

+

Serhat Kardeş teşekkürler ilgin ve temennilerin için

İnşaallah yarın cihazlar gelirde sorun çıkmadan çalıştırırım+

• quote:

Orijinalden alıntı: unpop

Kaç lira 2.el humiler

Kardeş bahsettiğimiz Humiler 1999 Modeldir gerçi bildiğim kadarıyla 2001 yada 2002 lere kadar üretildi ve yine okuduğum bildiğim kadarıyla
    dünyada en fazla satılan,MARKA+Model bazlı Receiver da 5400 lerdir!!!
    Adına bütün dünyada belkide yüzlerce Sitesi olanda tek Markadır 5400 ler

Hala satılan dünyadaki en eski Receiver dır 2.el olarak! hala müşterisi çıkan en eski tek cihazdır!

Böyle aptal bir cihaz işte 5400 ler!

Fiyatı TR de hiç belli olmaz 50 kağıda da bulursun 150 kağıda da bulursun hatta 175/200/250 kağıda kadarda "hala" yolu vardır

Ben bugün örneğin 100 kağıda aldım+CW CAM ile

11.seneye girdim bendeki Humi ile,ancak artık cihaz yoruldu yaw, birde yıprandı hatta 5 sene önce Erenköy de iken ben bunu 3.Kattan
    Bahçeye düşürmüştüm sadece ön kapağı kırılmıştı taktım aynen çalıştı tabiki,şaka gibi ama gerçek aslında++

Aslında 5400 den daha iyi SD veren Receiver larda vardır,örneğin efsane Nokia-9600 lar,Echostar 3600 ler,Topfield 5000 ler gibi şimdilik
    aklıma gelenler bunlardır ve bu cihazlar 5400 den biraz daha iyidir

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 10 Mayıs 2010; 20:32:29 >

• Insallah.
    Yurtdisindan getirme durumunuz varsa ilerisi icin humax fox-hd tavsiye ederim performans fiyat olarak özellikle upscaling basarisi olarak cok methini okudum yurtdisi sitelerinde bu modelin kayit özelligi olmadigindan dolayi icord lar ile ayni performansta olmasina ragmen daha dusuk fiyattadir.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Kendim halletmis kadar sevindim.
    quote:

Neyse bugün Receiver işini halletim,2.el bir Humi bularak+bir tanede 5500 aldım Trafosu için yedek

DB500 ile 2 gündür sinir oldum görüntüye yaw

+

Serhat Kardeş teşekkürler ilgin ve temennilerin için

İnşaallah yarın cihazlar gelirde sorun çıkmadan çalıştırırım+

• Serhat

Humi ler her zaman süper Receiver lar,ama tek sorun bildiğin gibi CS işi yok,olsa parasına zaten bakmam!

Bu saatten sonrada zaten HD Receiver alınacak ama Humi de o iş yok yada bildiğim kadarıyla bir tek
    Diablo WIFI ile oluyor ama buda sakat gibi,hala güvenemiyorum,kaldıki o sistem içinde bir sürü masrafı var
    CAM+CAS2 veya 3 Wireless Modem !!buna birde cihazı ekle ve sonuçta hala sakat gibi v.s

Sırf bu sebeblerden HD ye hala geçemedim yaw

Topfield te süper ama o da Humi gibi,yaw bunlar adam gibi ciddi üreticiler,"çakma marka" mallar değilki bunlar!!!

Ayrıca TR de bunlar yok bile(Distribütör bazlı) HepsiDijital denen yer ise İB gibi birisi,hesapta Humi Bayisiymiş bunlar(palavra tabiki)
    Bunlarda bizim Karaköy lü esnaf yani "malum" yerler!!!

Şimdilik kafamın tek yattığı olay bir Humi alıp veya Topfieled te olabilir Diablo ile bu işi çözmek ama sonuca güvenemiyorum,millet
    paso DB ci yaw,bende de var ama bu görüntüler ile ben bu cihazları panelde kullanamam

++

• Güzel fiyat ve tabiki alınır!

Normal fiyatı ise çok yüksek hala!

++
    DivX oynatır sadece!!!

Diğer işler için panel arıyorsan başka Markalara bakacaksın!

SV arıyorsan,başlıkta teknik olarak her bir şeyi verdim fazlasıyla!

++
  • Bluray performansı olarak, Pioneer 5090 ile Toshiba 46sv685 i kıyaslarsak hangisinden daha keskin ve temiz görüntü alırız.
  • Kardeşim Pio PDP ler panel aleminin Kralı!!

Öyle bir şey sorki benim yazdığım cevapta "inandırıcı" olsun değilmi

Varsa başka sorular onları alayım+

Örneğin sen bir yerlerde 5090 mı buldun???? bulduysan aynen kap gitsin,teşhir olmasıda önemli değildir(sorunu yoksa tabiki!)

++

Teknik olarak işi ele alırsam örneğin Sharpness konusunda SV yada iyi bir LCD(High-End)daha iyidir veya biraz daha başarılıdır
    ama bu durum birazda kullanıcının tercihine kalıyor ve kişi Vividçi ise LCD ister veya daha soft/mat resim isterse Pio yu tercih edebilir gibi
    Veya tam doğru resim isterse yine Pio olur,Tepkime sorunu olsun istemiyorsa yine Pio(genel olarak PDP)olur gibi sana bir çok kriter
    sıralayabilirim!!!

Ama sen net bir cevap istiyorsan,o zaman sana 5090 derim(bu benim şahsi görüşümdür,katılınır-katılınmaz!)

Bu arada ben çok Pio aldırmışımdır çevreme ve TF/DH den bir dünya insana

++
    Bu arada sen paneli sadece BD için alacaksan ve sadece HD uygulamaları yapacaksan,hiç boşuna başka adreslerde dolaşma bu sıcaklarda kardeşim
    Pio içinde DH de başka adreslerde o mu iyi bumu iyi veya BD hangisinden izlenir diyede sorma ve bizim Pio başlığına gel sen,orada ne Marka Fanatikleri vardır
    nede yemlemeci yada gazcılar v.s,hepsi okumuş kaliteli çocuklar vardır

Bu almayı düşündüğün panelden hangi uygulamaları yapacaksan bize bildirmen yeterlidir??
    Amma velakin senin bütçen müsait ise sana o zaman 6090 alalım ve olayı kökünden halletmiş olursun,bizede Dua edersin!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Mayıs 2010; 13:04:18 >

• "Colour-Management" çalışması>>> Colour Settings;

Not;Umur Bey ve Rıza Bey(eMail den sorduğunuz konu için buradan cevap veriyorum)

Bana e.Mail ulaşıpta sorduğunuz durum için henüz çalışma yapmadım,şimdilik yapmayı düşünmüyorum çünkü geçmiş bazı msg larımda yazdığım gibi
    elde ettiğim settings neticeleri sonucunda zaten oldukça başarılı bir seviyeye geldim,dolayısıyla çıplak gözle renk ayarına şimdilik hiç gerek yok,kaldıki
    bana ulaşan bir kaç SV kullanıcısı ki bunlar DH/TF de üye değiller ama yazılanları takip ediyorlar tabiki! settings ler için şuanda kimsede bir Colour
    sorunu tesbit etmedim,hatta çoğuda oldukça memnun çünkü ben daha Natural/soft resim sevdiğim için şuanda verdiğim değerler onlara iyi geliyor

Ancak bana biraz sature geliyor,bu değerler ile Vivid olayını kesin aştık,bu arada bazı kullanıcılar Dynamic bile kullanıyor ama zevkler-renkler
    konusuna kimsenin karışamam elbette

++
    Not;özellikle SAT-Receiver kullanan bazı kullanıcılarda;SD/HDTV yayınlarında farklı görüntü renk/ton/keskinlik v.s olacaktır!
    Bu da normaldir,zaten ben değerleri PC/HD-DVD/DVDPlayer gibi ext.kaynaklar kullanarak değerleri set ediyorum!!!

Ancak kendimde Humax ile bu yayınları aldığım için Video kalitesi mükemmel seviyeye çıkmaktadır
    ama son 3 gündür cihazım bozulduğu için DB500 kullanıyorum ve görüntü hemen farketti benide hasta etti bu arada
    bugün sanırım Humi tekrar kavyşacağım,ayrıca bu arada panele 4 farklı Receiver bağladım test etmek için hepside aynen "hayal-kırıklığı" oldu

Dolasıyla herkeste aynı görüntü kalitesini almak zaten hiç bir başka Marka panelde de mümkün değildir ama ben yinede siz uyarayım,çünkü
    bazı arkadaşlar beğenmiyor görüntüleri(Receiver görüntülerini kasdediyorum tabiki!)

++
    USA version SV670 için bir arkadaş settings göndermişti(46" için)bana geçen hafta ve bunu denedim ancak kesinlikle tüm değerler yanlış çıktı!

Sebebi ise;kullanıcı yanlış ayarları+NTSC den kaynaklanan Colour problemi!!

Ancak bir diğer Amerikalıdan aldığım değerleri ise bende biraz modifiye ederek bu son verdiğim Final settings te uyguladım ve bana göre
    oldukça doğru çıktı ayrıca bunu DVDTest ilede kontrol ettiğimde bir falso veya yanlış değerler görmedim

++
    Kullanım süresi ise biraz daha geçmelidir ve 500 saat civarına gelince yeninden bakacağım,ben şuanda 200 saate geldim gibi,biraz daha geçmesi gerekiyor
    özellikle Baclight-bleeding azalmasını takip etmem gerekiyor veya hangi süre de azalmaya başlıyor v.s

Kısaca settings ler mükemmel panel zaten süper; Siyahlar olabilecek en iyi seviyede(bir TFT-LCD ye göre)ama en önemlisi Siyah çalışması
    tek kelime ile mükemmel ve son olarak Local-dimming tam doğru ve olması gereken gibi çalışmaktadır!!++

...

p.c bu arada çok fazla eMail geldi ve hepsini cevaplıyamadım ayrıca bazılarını buradan sorun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Mayıs 2010; 15:58:05 >

• sn. albani üstat!
    bizim hanım teşhir ürünü istemediği için 55 inç lik sv yi şimdilik rafa kaldırdım. teşhir olmayan, 6090 pionerr bulabilirmiyiz. bulursak fiyat ne kadar olur.
    alacağım bu tv yi ağırlıklı olarak,hd yayında( blueray film), ve ps3 olarak kullanacağım düşünülürse: performansı,( butik lcd ler hariç), diğer benim diyen lcd lere göre nasıldır!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnyk -- 11 Mayıs 2010; 18:37:17 >
  • 6090 için eMail gönder bana+

Pio almayı düşünüyorsun "hala" performans mı aklına geliyor

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Mayıs 2010; 19:09:19 >
  • maili attım üstat
  • quote:

alacağım bu tv yi ağırlıklı olarak,hd yayında( blueray film), ve ps3 olarak kullanacağım düşünülürse: performansı,( butik lcd ler hariç), diğer benim diyen lcd lere göre nasıldır!!

ps3 ve bluray için keskinlik&detay bakımından lcd alman daha mantıklı olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnyk

maili attım üstat

Kardeş cevapladım+

Beni bilgilendir ama!!

Bu arada Pio için seni "Pio Başlığına" davet ediyorum,benim asıl takıldığım yer orasıdır
    LCD ler kaçmıyor nasılsa,istersen her an dönersin ama boşver sen şimdi LCD yi filan ve takıl bize Pio dan OK+

++
  • teşekkürler üstat, bilgilendiririm sizi
  • Bu arada sağda-solda fazla dolanma,gazı yersin yoksa

ahhh-ahhh şu bizim ZF ler Baclit-LED olsaydı ve VSL sorunu çıkmasaydı var ya,bu panele öyle bir gaz verip
    sattırırdımki akıllara ziyan olurdu
    Panele haybeye "Ferrari" demedik herhalde!!!

Pio Başlığına gelirsen gaz-yem v.s orada olmaz,güzel muhabbette olur orada ayrıca

Örneğin benim bu hafta BJK li olmam gibi(Mozart duymasın şimdi)

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Mayıs 2010; 21:47:21 >

• quote:

Bu arada sağda-solda fazla dolanma,gazı yersin yoksa

ahhh-ahhh şu bizim ZF ler Baclit-LED olsaydı ve VSL sorunu çıkmasaydı var ya,bu panele öyle bir gaz verip

Pio Başlığına gelirsen gaz-yem v.s orada olmaz,güzel muhabbette olur orada ayrıca

+

Mozart hocaya kulak ver bu hafta BJK li olmuş. dikkat et sizin bölgeyide kazmasınlar
    Laf aramızda bende bu hafta trabzonluyum.
    Selamlar.

• quote:

Bu arada sağda-solda fazla dolanma,gazı yersin yoksa

+

Hocam sen ne yapacaksın bjk'yi çık topunu oyna devir trabzonu
    Ama işte sorun orda ; fenerbahçeliler takımına güvenmiyor bunda'da haklılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 11 Mayıs 2010; 22:05:39 >

• sabri şener gitcez mağlup olup gelcez dediğine göre şampiyonluk artık bizim,trabzona kupa yeter
  • bir kaç resim çektim inş becerebilmişizdir..... bu arad sd yayın....

• devammm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifsey34 -- 12 Mayıs 2010; 0:14:12 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.