Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saygıdeğer Can abi , benim kullandığım ayarlar sizin verdiklerinize oranla daha abartılı (demekki bende bir vivid çiyim ) ama benim hoşuma canlılık gittiğinden dolayı bir ayar tutturdum gidiyorum. Ancak kafama birşey takıldı acaba canlı olarak seyretmek bu panellerde ekran yanığı veya piksel sorunu gibi şeyler çıkartabilirmi bu işin kriteri zevke göremi yoksa kısık ayarlardamı kullanmadadır. Bu arada kaç gündür telofonla varlı vakitsiz başını ağrıttım affola. Saygılarımla.
  • Demek sende Vivid çisin

Zaten böyle çok insan vardır ama "çaktırmazlar" Vivide takıldıklarını

+
    Bora iyi akşamlar kardeşim;

Şimdi benim verdiğim tüm ayarlar bendeki 46" üzerinedir!!!

46"/55" arasında farklılık vardır!!!

Birebir tutmaz,ama verdiğim Testi yaparak kendi panelinin ne ürettiğini vede hangi değerlerde olduğunu bulabilirsin!

Benimki zaten öneri ve doğru değerleri bulmak adına bir çalışmadır ama o Test ile bunu oldukça iyi yakalamakta mümkün ve bende
    bu süre içinde bu değerleri yakaladım!

Ama bazı kişilere zorla ve illa bunu kullan diyemem tabiki

Dolayısıyla bundan sonrası kullanıcıların keyfine kalıyor!

Senin "Canlı" dediğin Picture MODE;Dynamic tenmi bahsediyorsun???? eğer öyle ise bu değerde bütün renkler v.s bozuktur!!
    "Dynamic" Mode alsında SHOP modtur ama herifler çaktırmamak için buna Dynamic derler ve bütün değerler yanlıştır,bu mod sadece
    çok canlı/vivid v.s olarak teşhirde müşterileri "avlamak" için kullanılır

Uzun süre Dynamic te panel kullanılmaz ve buna göz dayanmaz yaw,kafan iyimi senin Bora
    Screen/Image-retention v.s olmaz tabiki böyle modlarda kullanarak!

Ancak elde pixel hatası çıkarır diyede bir bilgide yoktur,yüksek elektrik yükü altında çalışırsa v.s diye;olsa olsa panel 35bin saat gitmezde
    25bin saat gider belki olabilir,yada bir süre takılırsın baktın pixeller patlıyor o zaman geçmiş olsun,şayet 24 aylık Garanti sürecinde bu olay
    olursa(Liquid-leakage) likit sızdırması TV ni komple değiştirirler v.s

LCD ler PDP ler gibi ilk 200saat yok 1000 saat arabayı rodajda sürmek olayı yoktur,basar gaza gidersin LCD lerde,fazla kafanı takma sen bunlara dostum

++
    Ben bazen çevremde çeşitli kişilerin evlerine gittiğimde,panellerini biraz ayarlıyorum;zira millet hepten Vividçi,Satureci olmuş yaw
    en çok bizim yeğene giderim o iş te oluyor genelde ve ben gelip gidiyorum sonra,daha sonra o geliyor eve ve ....eniştem geldi bugün yine.... diyor,paneli
    görünce

Manyak ayarlar görüyorum panellerde yaw

Benim panel tam natural/soft-mat ve tıpkı doğru set edilmiş bir PDP gibidir,ondan dolayı çoğu insan bu panele Plasma diyor

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 1 Mayıs 2010; 0:10:48 >

• hayırlı olsun albani üstad,üründen memnun olmana sevindim..tv konusunda başımdan geçeni kısaca anlatim. samsung geçen yıl led tv yi cıkardığında ben hemen üstüne atladım ve 6000 serisinden 46 olanı aldım,siz acele etmeyin demenize ramen ilk günler cok hoş geldi görüntüler sonra bir hata dikkatimi cekmeye başladı,ekran aydınlık tan karanlık görüntüye geçince olmasından cok fazla kararıyor detaylar kayboluyordu,örneğin alt yazılı bir filim izlerken alt yazı kaybolmadan karanlık bir sahneye geçtiğinde alt yazıda ciddi biçimde kararıyordu,bir filim başlangıcında karanlık zeminde oyuncuların isimleri yazarken yazılar sönük görünüyor ekran aydınlanınca normale dönüyordu ,ne ayar yaptıysam düzeltemedim sadece arka aydınlatmayı kapatınca biraz düzelme oluyordu ama oda yeterli değildi ve bu durum beni ciddi rahatsız ettiğinden 2 ay önce elimden cıkardım,şimdi eski bir vestelle idare ediyorum.daha evelki yazılarınızda led panelerin aydınlıktan karanlığa geçince kendini toparlayamadığını panelin bu konuda yetersiz olduğundan bahsetmiştiniz,yada ben öyle anımsıyorum belkide başkaları bahseti..
    sizin tv niz de buna benzer bir durum oluşuyormu bu cok önemli benim için bu konuda bilgilerinizi paylaşırmısınız.birkaç ay içersinde yeni tv almayı düşünüyorum,ya plazma yada lcd alacağım,ama vereceğiniz bilgi beni bu tv ye yöneltebilir.saygılarımla.....

• Sn.erdos

-SV lerde bu bahsettiğin olay yoktur,ama Edge-LED lerde bu dediğin olay oluyor!!!

-SV ler Full-Baclit-LED/Local-dimming;yani Baclit(arka-aydınlatma)Edge-LED gibi kenarlardan değil direk Modülün
    arkasından zonlar halinde Local-dimming yapan bir konumdadır ve örneğin karanlık sahne çalışmasında sadece o bölgede
    ekran kararıyor v.s kısaca sistem böyle işliyor!!

Dolayısıyla bizim sistemde "LED Backlight Control" "ON" oluyor sürekli ve sorunsuz çalışmaktadır;senin bahsettiğinde bu ayar
    (Backlight control) sanırım ve bunu kapatırsan zaten panelin LED olma özelliği gider ve Baclit sistemi normal bildiğimiz CCFL yani arkadan tüplü
    aydınlatmaya döner ki o zamanda LED panel kullanmanın manası kalmıyor!!!

Kısaca ben o zaman bu Edge-LED sistemi eleştiriyordum!
    Ancak 2010 Model olarak örneğin Samy den C85x/90x gibi Serileride Full-LED Local-dimming v.s geliyor!!!

Bugünkü teknikte Baclit-LED in esprisi;FULL-array-LED dediğimiz ve panelin komple arkasından aydınlatma olmalıdır+
    Zone bölgeleri fazla olmalıdır!!!+Local-dimming yapabilmelidir v.s=SV örneğin böyle bir paneldir ama daha yeni Model
    seriler bundan daha gelişmiş v.s olarak geldi/geliyor v.s

Edge-LED biraz çakma LED oluyor dolayısıyla aman aman alınası bir sistem değildir ve benim içinde hiç değildir!

++

• Bugün o bahsettiğim Fot.Mak.geri verdim!
    Ne yaptıysam güzel resim elde edemedim hatta bugün bir daha denedim dahada rezil resimler elde
    edince;sallarım böyle resim işine dedim ve götürdüm makineyi yaw

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 1 Mayıs 2010; 13:09:50 >
  • kesinlikle haklısın albeni üstad,çakma led tabiri tamda uyuyor,eğerki bütün gün cizgi filim veya animasyon izliyceksen pek rahatsız olmaz hayran hayran izlersin ama iş gerçek görüntülere gelince panel rezil oluyor,.
    sami 46 led 6000 modeli yaklaşık 1 yıl kaldı bende inan bir tane filim oturup izleyemedim filmin 15 dakkikasında kapattım,projeksiyondan izledim,.bana göre hd maç larda hatasını beli etmiyor o yuzden satana kadar maç izledim sadece .3 yıllık vestelin dandik lcd si bile filimlerde led tv ye göre daha iyi,iyi derkende yanlış anlaşılmasın kötünün iyisi,en azından karanlık sahnelerdeki detaylar belirgin oluyor.
    anladığım kadarıyla bıraz daha bekleyip görmek lazım yeni cıkacak paneleri,sayende bilgileniyoruz,teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 1 Mayıs 2010; 17:32:57 >
  • İyi akşamlar

Bu arada bir süre bu verdiğim Final-settings için beklemeye geçeceğim!

Sanırım kimsede sorun çıkmayacak hale getirdim(46" lar için!!)

Yine bir ara Colour management işine bakacağım;bakalım neler oluyor!!

Ben şimdilik bu verdiğim ayarlar ve "Auto Brightness Sensor" pozisyonu için başarılı bir netice aldım,
    ancak içeriğin aydınlık seviyesine göre bunu ON/OFF yapabilirsiniz!!!

+
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

İyi akşamlar

Ben şimdilik bu verdiğim ayarlar ve "Auto Brightness Sensor" pozisyonu için başarılı bir netice aldım,

+

hocam sizin olumlu görüşleriniz sonucu uzun zamandır o mu bu mu demekten de yorulduğumdan, electroworld den ctesi günü 46sv siparişini verdim. bu haftaiçi teslim yapılacak inşallah. sizin kadar teknik verilere dayanmasa da ben de bir süre sonra canlı izlenimlerimi aktara bilirim umarım..saygılar...

• Değerli Can abi 55 sv için kullandığım değerler bunlar yorumlarsan makbule geçer saygılarımla.

Görüntü modu ; Standart
    Arka ışık ; 70
    Kontras ; 90
    Renk ; 15
    Ton ; 0
    Resim keskinliği ; 25
    3 b renk yönetimi ; Kapalı
    Otomatik parlaklık ; kapalı
    Renk sıcaklığı ; 7
    Led arka ışıklandırma ; Açık
    Siyah beyaz seviye ; 7
    Statik gamma ; 0
    Parazit azaltma s.azaltma
    mpeg gürültü ; düşük
    Dnr ; Otomatik
    Resolution seviye ; 3
    Active vision M200 ; açık
    Film sabitleme ; standart
    Uzman modu
    Kırmızı,yeşil,mavi ; Açık
    Renk ; 15
    Ton ; 0

Ayrıca Otomatik kapanma ; Kapalı ( 4 saat olan bu herhalde)
    Tosniba yazısı ; Kapalı (Reklam kokan hareketlere gerek yok )

• Can abi birde bu 55 sv lerde plazmalardaki gibi fan varmı yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bora arpınar

Can abi birde bu 55 sv lerde plazmalardaki gibi fan varmı yokmu?

Bora selamlar

SV de FAN yoktur!

FAN olmasının esprisi ise bildiğiniz gibi oluşan yüksek ısıyı tahliye içindir ve teknik olarak PDP lerde
    FAN olur!!! ayrıca bazı eski nesil hatta yeni bazı LCD lerde de FAN olur!!

++
    Bora ayarlar için görmeden yorum yapamam aslında,ama senin panel 55" olduğu için bazı değerler değişecektir haliyle!
    Sen bildiğim kadarıyla memnundun değilmi??

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: bora arpınar

Değerli Can abi 55 sv için kullandığım değerler bunlar yorumlarsan makbule geçer saygılarımla.

Görüntü modu ; Standart
    Arka ışık ; 70>>>>>>>>>>>>>>bu çok yüksek bir kere!!! 50 yi geçme!! veya en fazla 60
    Kontras ; 90
    Renk ; 15>>>>>>>>>bu niye 15 Hocam sen yoksa çokmu Saturecisin,artık Vivid ten çıktın Satureci oldun
    Ton ; 0
    Resim keskinliği ; 25>>>>>buda aşırı yüksek!!!
    3 b renk yönetimi ; Kapalı
    Otomatik parlaklık ; kapalı
    Renk sıcaklığı ; 7
    Led arka ışıklandırma ; Açık
    Siyah beyaz seviye ; 7 >>>0 yap bunu
    Statik gamma ; 0 >>>>>-7/-8 yap bunu
    Parazit azaltma s.azaltma >>>OFF yap
    mpeg gürültü ; düşük >>>OFF yap
    Dnr ; Otomatik>>>OFF yap
    Resolution seviye ; 3
    Active vision M200 ; açık(bunu normalde MOVIE MODE ta ON yap;STANDARD MODE ta OFF
    Film sabitleme ; standart>>OFF yap Standard MODE ta,MOVIE de ise Standardveya Smooth yap
    Uzman modu
    Kırmızı,yeşil,mavi ; Açık
    Renk ; 15
    Ton ; 0

Ayrıca Otomatik kapanma ; Kapalı ( 4 saat olan bu herhalde)
    Tosniba yazısı ; Kapalı (Reklam kokan hareketlere gerek yok )

Şimdilik görmeden ancak bu kadar söylüyorum,hani yakın olsam atlar gelirim ama.....

Eyvallah++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 3 Mayıs 2010; 12:06:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakmel

quote:

İyi akşamlar

+

hocam sizin olumlu görüşleriniz sonucu uzun zamandır o mu bu mu demekten de yorulduğumdan, electroworld den ctesi günü 46sv siparişini verdim. bu haftaiçi teslim yapılacak inşallah. sizin kadar teknik verilere dayanmasa da ben de bir süre sonra canlı izlenimlerimi aktara bilirim umarım..saygılar...

Sanada yeni panelin hayırlı olsun kardeşim,sanırım cazip fiyatlı SV ler bitti gibi,elini çabuk tutan kapabilir hala!!

++
    Bu arada TNB den action bekliyorum ben
    Korhan abi,pls rush yr price deduction!!
    W loose time!!!n need 2 open road fr WL/SL as well!!
    SVs sale-time is over(I warned y!)

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 4 Mayıs 2010; 20:30:52 >

• F/W !!!!

SV Serisi için;Avrupada da henüz gerekli bir F/W çıkmamıştır,ihtiyaç doğmadığı için!!

Ancak SV nin USA/Canada NTSC versiyonu için F/W çıkmıştır!

-Şimdi spesifik olarak bu F/W nedir/ne işe yarıyor/yaradı sorusu gündemde ama kullanıcılardan net bir yorum alınamıyor!
    kimisi 39 kullanırken kimisi 42 ye geçmiş ama net olarak şunlar düzeldi v.s gibi bir şey henüz okumadım!

-Daha öncede defalarca bahsetmiştim USA de NTSC sistem kullandılığı için özellikle renkler konusunda her zaman neredeyse bütün
    panellerde böyle F/W ler çıkar!!

Ancak Avrupada PAL sistemde bunlar olmuyor,F/W de buna ait zaten çıkmıyor!

USA SV lerde ise gördüğüm kadarıyla bazılarında "Green-tint" dediğimiz ve tamamen NTSC sistemden kaynaklanan bir sıkıntı çıkıyor!!
    ancak bazıları böyle bir sıkıntıyı göremiyor yada onların panellerinde kesinlikle yok ama bazılarında oluyor/olabiliyor!

Bunun haricinde;bir başka "şikayet" duymadım sayılır!

Green-tint ise NTSC de en zor üretilen renk olan Green in-Red ile olan uyumsuzluğu sonucunda Green daha ağır basarak dikkat çekici biçimde
    renk rahatsızlık verebiliyor buda diğer renklerinde tonlarını etkiliyor v.s

Dediğim gibi bu sorun Avrupa için söz konusu değildir,hatta bir ara Avrupa SV lerde de Green-flush v.s benzeri sıkıntılar ilk günlerde yazıldı ama
    topicler uzun zaman sessiz olduğuna göre hiç sorun yok demektir

++

• Paneli alan ve bu başlığı okuyan,aynen kaçmış

Aslında bunlar "çok güzel hareketler"

ZF355 lerde de böyleydi durumlar onlarda çok güzel hareketlerdi!

Eyvallah+
  • hocam ayıp ettin, ben kaçmadım ama henüz panel gelmedi :) gelince belki kaçarım :)
    şaka bir yana sizi sessizce takip ediyorum..mücadelenizden asla vazgeçmeyin..saygılar...
  • Efendim bekleriz senide tabiki,Allah izin verirse buradayız daima

Bizim paneller "özeldir"

ZF ler ise çok ciddi "Özeldi"

yaw başlık bile özel kardeşim

Eyvallah+
  • cevahir teknosada 55sv teşhir 4000 tl idi.ben alamıyorum belki forumdan birinin ilgisini çeker.
  • quote:

Efendim bekleriz senide tabiki,Allah izin verirse buradayız daima

Bizim paneller "özeldir"

ZF ler ise çok ciddi "Özeldi"

yaw başlık bile özel kardeşim

Eyvallah+

Hocam başını ağrıtıyorumdur belki affola. En son verdiğin ayarlarla kullanıyorum yahu bu tv lerin her hali bir güzel. Ama kafama takılan mevzuat bu tv yi açınca bilgisayar kasasındaki gibi hafiften bir fan sesi var o evvelden söylediğim tırıltı falan kalmadı ama fan sesi var. Bu 55 lerde fan olmasın. Bir kontrol etmeniz veya dış forumlara bakmanız mümkünmü? Saygılar sevgiler.

• Verdiğim Settings ler(Deneme)+Final olanlar için bir uyarı daha yapmak istiyorum;

A)SDTV/HDTV yayınlarda;Stüdyo çekimleri ile özellikle Yerli Diziler!!ve bazı yapımlar v.s arasında;Picture MODE>>"STANDARD"
    kullandığınız zaman ve "Active Brightness Sensor";ON yaptığınız zaman yayının(içeriğin) ışık seviyesine göre size fazla karanlık gelebilir!!
    Yada bazı özellikle Yerli Diziler düşük ışıklı çekilebiliyor(gündüz sahneleri)bende heriflerin nasıl çekim yaptıklarını hala çözemedim
    herifler ellerindeki dandik Cam.ler ile Hollywoodvari çekimler yapmak istiyor ama çuvallıyorlar tabiki!!!!

Veya bazı Stüdyo çekimleri ise aşırı yüksek ışıklandırmalı oluyor,veya olması gerekenden düşük oluyor v.s v.s

Bu durumlarda gözünüze özellikle sahneler karanlık/az-ışıklı geliyorsa o zaman ABS yi OFF yapıyorsunuz!!!

Kaldıki paneli bir kere set etmeklede iş bitmiyor ve her içeriğin durumuna göre bazı değerleri/modları v.s değiştirmek gereklidir!!!

Ben genelde D65/6500Kelvin ışık şiddetine yakın paneli kullanmayı seviyoırum ve bu bazı insanlara soluk/karanlık v.s gibi gelebilir
    Ben PDD benzeri bir ayarlamaya getirdiğim için,resimler bende Natural-soft-mat şeklinde oluşuyor!!
    ZF de de böyle kullanıyordum ama ondan Natural seviyesini çok rahat yakalamıştım bu SV ler ise bana göre biraz Sature
    Dolayısıyla daha pastel/soft renkleri sevdiğim için ve özellikle LCD lerin çizgi-film/oyunlar v.s şeklindeki renklerini hiç sevmiyorum
    ve böyle panellere bakınca genelde kimisi ....yaw amma canlı.....dedikleri renk/ton bana göre çokl ciddi yanlış+gerçektede zaten yanlıştır!
    9000/10000/12000Kelvin ışıkla veya Dynamic le aşırı Vivid renklerle panellerini kullananlara benim settings ler yanlış gelir

Ben şuanda PDP seviyesine getirdim sayılır panelin ayarlarını ve daha hiç Colour-management ayarlarına dokunmadan!!!

Colour konusunu panelin süresi 500/600 saate geldikten sonra bakacağım veya 1000/1200 saatlerde,acelesi yok ve zaten millet canlı renkler istiyor

B)Dün panelin SM sinden sadece BRTC(BrightnessCenter)değerini biraz düşürdüm(Test için sadece!!!)ve Brightness seviyesi biraz daha azaldı,bir kaç gün
    karanlık sahnelerde Siyah derinliğinin çalışmasına bakacağım,şayet fazla karanlık yapıyorsa(Siyahlar artar ama detayları azaltır/azaltabilir ve bunun ayarı
    çok hassastır ve daha iyi Siyah almak istyerken,Siyahı alırsınız ama derinlik-detaylar kaybolmaya başlar!!!!!)

SV de mükemmel bir Siyah seviyesi var ve ben bu konuda bir sıkıntı görmedim,sadece Brightness ile biraz oynayarak nasıl oluyor diye test etmek istiyorum!

C)Paneli şuanda 6-7saat/gün hesabıyla açık tutuyorum,yarından itibaren 10-12saat/güne çıkaracağım!!!

Henüz Baclight-bleeding azalmasını farkedilebilecek seviyede göremedim,bende BB nin genelde çoğu insanda olan Torch-light dediğimiz
    köşelerden hafif sızdırma şeklinde bir oluşumu var ama sankim ilk günlerdeki hali ile bugün arasında(sanırım panel 140/145saat oldu)çok
    az bir fark var gibi geldi bana(azalma yönünde tabiki)

Normalde bu olay CCFL panellerde 1200/1500saatlerde oldukça ciddi seviyede azalıyordu,benim tahminime göre LED lerde de bu oalcak ama daha geç olacak
    gibi,ancak bende ışık kaçırması ilk gün gözüme geldiği gibide şuanda değil!

Not;bu bir sorun değildir!!! bendekide değildir!!sadece hafifde olsa yinede olduğu için böyle bir uyarı yaptım(aşırı BB den den bahsetmiyorum,bunlar Samy/Sony lerde
    fazladır!!)

...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.