Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    46ZX8000 ile ilgili ne yorum yaparsınız?oyun performansı nasıldır?zx nin 10 bit olması
    sv nin se 200hz olması arasında kaldım.zx8000 lerde de kullanılan modül nedir.sv685 i 3000e buldum.(teknosa teşhir)kısacası zx8000 e
    3,800 vermeye değer mi?(ib fiyatı)
    arifsey34 ün ps3 görüntüsü gayet hoşuma gitti.yoksa hiç bulaşmasam mı ZX olayına?

not:üstdeki yazıda ekran ayna gibi yazmışsınız.o kadar yansıma yapıyor mu? ben mi yanlış anladım?
  • Kardeş,sen bu paneli nereden buldun!
    İB den değilmi???

Böyle bir Seri hiç çıkmadı kardeşim
    İB nin Sitesinde ZX8x Serisi olarak 46"/55" görünmektedir ama mal yok tabiki

Bak sana bir Tosh panel tavsiye ediyorum 46ZF575 sen asıl bunu sor o çakallara,bakalım sana diyecekler,hatta benim
    adımıda ver onlara Can diye ve bu paneli şiddetle tavsiye etti bana diye söyle,bakalım sana diyecekler,sonra şunuda sor o çakallara
    ZX8x ler ne zaman geliyor diye

Yaw kalkıp küfür edeceğim şimdi,Yöneticide bana Ceza kesecek

++
    Sn.Never,kardeşim sen geç bunları bir kalemde gel SV den konuşalım seninle;evet Teknosa da "Teşhir" bunlar bulunabiliyor
    ve çoğu insanda zaten böyle aldı,sanırım 46 lar hala 2999 fiyatla gidiyor,bulursan al tabiki

++
    Crystal-Clear dediğimiz çok parlak önde bir katman vardır,bende mat/yarı-mat panel kullandıktan sonra buna geçtim,ancak fazla
    dert olmuyor veya ortamı karartacaksın v.s ancak neticede parlak ekran ve bunu aldığın yerde de anlayabilirsin!

Onun haricinde panel süper,tavsiye ediyorum+++

• Albani tv den iyi bir fotoğraf çekebilmek için makinede eğer varsa ışık ölçüm ayarını spot a getirmeniz ve flaşı kapatmanız gerekir. Diğer türlü flaş patlarsa ekran yansır, spot seçmezseniz eliniz titremese bile ekrandaki görüntü hareketli olduğu için görüntü flu çıkabilir. Spot ayarında tvdeki görüntü güzel gözükür fakat etraftaki herşey karanlık çıkar.

Olmadı makine otomatik moddayken sadece flaşı kapatma ayarı varsa o şekilde çekince otomatik olarak spot ayarına gelip düzgün fotoğraf çeker.
  • Kardeş makineyi bugün yine denedim,ama olmadı
    O bahsettiğin özelliklerin ayarları v.s de ya yok yada ben ayarlıyamadım!
    Makinenin modelini yazmıştım dün,bunun haricinde diğer işlemleri doğrusu yapamadım+

Neyse önemli değil bu işi bir başka arkadaşta yapabilir artık+
  • @albani hocam hafta sonu SV685 bulursam yapışacam.çok aşırı olmadıktan sonra ufak çiziklerede razıyım.o derece
    ancak bulamazsam ne önerirsin?

1-46-47inch
    2-3000-3.999tl(4000olmasın o derece)şaka bi yana 3000-3500 aralığı ile çıkmıştım yola.ZX dalgasına 3800 demiştim.şimdi nette tv ararken 4 le başlayan rakam görürsem özelliklerine bakmıyorum heveslenip dahada açılmamak için.
    3-OYUN-film amaçlı kullanım
    4-net-mkv cart curt şart değil.
    5-200hz-10bit hangisi oyuna daha etki ederse artık.(olmazsa olmaz diyemem)
    6-bekleme sürem max2 ay(şu seriyi bekle falan dersen diye söylüyorum evlenecem de nasipse)

kısacası GAMER panel istiyorum.senin game olayı ile fazla alakan yok diye biliyom ama bi yol gösterirsen sevinirim.

ha bu arada i.b ye hiç bulaşmama kararı aldım.

• Kardeş sen Gamer isen,ben böyle insanlara panel olarak git direk şu TV yi al diyemiyorum açıkçası ve onlara tek söylediğim
    şayet Hard-Core Game isen "TN" panelli bir Monitör al mis gibi oyun oyna diyorum

Game konusunda ben Garanti filan vermiyorum hiç bir panele!!!

++
    2 ay bu işlerde oldukça uzun zaman bile sayılabilir,sen diğer işlerini hallet bu arada,panel almak işini son dakikaya bırak

++
    200Hz+10-bitin hiç bir esprisi filanda yoktur oyunlarda(var diyeni döv sen,yada bana gönder!)

++
    Yok illa bir panel alacaksan sana tavsiyem orta yollu bir F/P panel bul;örneğin Tosh XV ler veya 40LV olabilir veya Phil den 7/8 serisi
    paneller gibi

Çünkü bir panele4 kağıt veripte;yaw bunda Input-LAG yüksek dersen işin bütün espirisi kaçar!!yada boşuna almış alırsın o paneli!

Bence sen acele etme;yada imkanın varsa al eline PS3 ve öyle kontrol et panelleri

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 29 Nisan 2010; 23:29:26 >

• o zaman son olarak bir panelde oyuna etki eden unsurlar nelerdir neye dikkat edilmelidir seçerken o konuda da aydınlatırsan sevinirim hocam.

hazır sen bu panel(SV685) için:
    "Gamer lar için Input-LAG sorunu yoktur(özellikle Game Mode ta);15/16ms;(veya 0-16ms arasında çalışıyor diyebiliriz!!)
    Game Mode haricinde 45/47ms(bu değer örneğin ZF355 lerde 32/35ms idi)
    ancak aşırı hassas iseniz belki LAG sorun olabilir ama bu genelde bütün panellerde böyledir"

diye belirtmişken İNŞALLAH bu paneli bulurum.
    sağol yardımların için.... en azından bu panel 10bit-200hz oyunlarda süperdir diyene kanmıyacaz itina ile dövecez onu öğrendik.
    sv bulamazsam 2 ay içinde ağrıtırım gene başını...
    kal sağlıcakla......
  • Dikkat edersen ben orada son cümlede ;ancak aşırı hassas iseniz belki LAG sorunu olabilir de demiştim!

Ayrıca bu değerler,paneli Test eden uzmanların bulduğu değerlerdir ama bunlara bile temkinli yaklaşmak gerekiyor GAME olayında!!
    +
  • @ NeverS@yNever @

kullanım amacımız aynı gibi. sv685 modelinin oyun performansı için nette çeşitli rakkamlar bulabilirsin.(0-16-40-70 vs..)

zaten lag seviyesi ebatına göre değiştiği gibi aynı ebattaki modellerde bile farklılık gösterebiliyor...

ben oyun için işe modül bazında bakıyorum. Ve bu konuda başarılı bulduğum 2 modül var. 1.Ips-Alpha (Pany) 2.Sharp UV2A

2010 Philips'ler yine uv2a modüle sahip keza bazı Sony modelleride bu modüle sahip.ama Sony BE3 yüzünden lag konusunda Samy ile

yarışır oldu o da ayrı mesele.

madem 2 ay süren var. o zaman pany ve phil lcd'leri beklemeni öneririm.

• Bu input lag olayı ile ilgili youtube da videoları izlemenizi tavsiye ederim. Orada gerek pc oyunları ile gerek ps3 oyunları ile hem crt hem lcd yi yanyana koyarak testler yapmışlar.

Bana göre hakikaten hardcore modunda değilseniz o kadar büyütecek bir olay yok

Pc oyunlarında mouse ile oynandığı için çok daha hızlı tepki vermek gerekiyor o yüzden ekrandaki input lag sorun yaratabilir (mesela q3 oyununun ne kadar hızlı olduğu bilinir, burada belki input lag yüzünden sorun yaşayabilirsiniz) ama ps3 de zaten gamepad ile oyunlar oynanıyor ve pc kadar hızlı oynanan bir oyun yok.

PS3 de gamepad ile adamı arkaya çevirene kadar belirli bir zaman geçiyor zaten, o yüzden input lag çok da fazla bir etki yaratmayacaktır. (Tabi bazı tv lerde çok abartı süreler var onlarda sorun olabilir) bence 50-60 ms ye kadar ps3 oyunlarında öyle bir lag fark edilmez.

Bizim internetimizin kendi lag i yetiyor zaten çoğu zaman oyunları bozmaya

• Üstad;

Bir abimiz tv alacak ben sv tavsiye etmiştim fakat şu anda bir mağazada Sharp LC40L600 ledi 3300 tl bulmuş bizden haber bekler. Alacak kişi ps3 blu ray digitürk plus vs. kullancak.
    Sizden tavsiye almadan hareket etmiyelim dedik.
    Cevabınızı bekliyorum
    Saygılar.
  • SV de 40inç yok biye biliyorum. TR de satılan model sv için 46sv685
    sizin abinin öncelikle boyuta karar vermesi gerekiyor..doğal olarak da arada ciddi fiyat farkı var..
    tabi yine de üstat cevap verirse saygımız sonsuz..ben de haftasonu 46sv gezisine çıkacam bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tann34

Üstad;

Bir abimiz tv alacak ben sv tavsiye etmiştim fakat şu anda bir mağazada Sharp LC40L600 ledi 3300 tl bulmuş bizden haber bekler. Alacak kişi ps3 blu ray digitürk plus vs. kullancak.
    Cevabınızı bekliyorum
    Saygılar.

Uzak dursun o panelden!!
    Yoksa İB denmi buldu?? o zaman 2 defa uzak dursun o panelden
    ++

yaw Site bugün bende açılmıyor,ancak yeni girebildim ve çok ağır!!!
  • Input-LAG/Latency

1-Önce bir genel bilgi vereyim;Tosh ların bütün seviye panelleri(AV de dahil) LAG sorunu yaşatmayan panellerdir!!!

Sadece ben özellikle Hard-Core Gamer lar için yada genel manada Gamer lar için ilk tavsiyem daima TN Modüllü Monitörlerdir
    şeklinde tavsiye ederim+

SV lerde dışardan takip ettiğim kadarıyla bir LAG şikayeti almadıysamda ben Game işine hep ihtiyatlı yaklaşmışımdır

Sonuç olarak örneğin Tosh lar hangi seviyede olursa olsun LAG ile ilgili sorun yaşatmaz diyebilirim!

2-Modül ile LAG in doğrudan/direk alakasıda yoktur,burası çok teknik konudur ama basit anlatımıyla şöyle tarif edeyim!

Örneğin Sharp Modüller(ASV ler dahil) ResponseTime olarak "gerçek" manada en düşük Modüllerdir

ANCAK,o Modülü alıpta kendi panelinde kullanan X panel üreticisi aynı Sharp başarısını gösteremiyor(tipik örmek Phil 2009 paneller gibi)

Veya Tosh gibi bir panel üreticiside daha düşük kalite/seviye bir Modülü alıpta çok iyi Motionhandling yaptırabiliyor paneline(örnek XV/RV ler gibi)!!!

Sonuç;Modül bir etken ama,üzerindeki Engine ana etkendir! UV2A da kullansanız Engine hikaye ise panel ağır kalır/kalabilir v.s

3-Bu arada yukarıda bir kişi sormuş;kısaca Tosh SV ler de sadece 46"/55" paneller vardır;zaten FULLHD için genel manada(multi-purpose)izleme
    yapacaksınız min.ebat 46" olmalıdır!!!!

Ancak yeni Baclit-LED Serilerinde 32"/40" da olacaktır

4-Ben aslında SHARP çıyımdır ve TR deki en büyük Sharp çıda herhalde benim
    Ama TR de ve dahi Avrupa da Sharp lar hikaye,olsa dükkan sizin!!
    Merak edenler ilgili Genel Sharp başlığına bakabilirler,orada bir sürü msg larım vardır!

Yok illa Sharp alacak olanlarda sadece "ENKAY Garantili" Sharp alsınlar!

Bu arada bir bilgi daha vereyim(şayet hala bulunuyorsa)Pio 46V LCD lerde SHARP tır(İspanya Montajlı)

5-Sevgili adaşım CAN kardeş;IPS/Japan Modüllerin asıl esprisi LAG te filan değildir,ayrıca bir çok serisinde de ciddi LAG
    sıkıntısı vardı geçmişte ve en son olarakta 2009 Modellerinde!

IPS/Japan ın en büyük meziyeti Renklerin en doğru üretilmesindedir +En geniş izleme açısı verebilmesidir
    Bu paneller özeldir ve kullanıcılarıda özeldir!!

Siyahlar iyi değildir,siyah derinlik yetersizdir,Contrast zayıftır v.s v.s

Çok farklı bir Modüldür,üretimi çok kısıtlıdır,sadece Pany 32/37" lerde bunu kullanıyor(42" ler Pany de LGD nin _S_IPS leridir!!)
    Birde Hitac bazı özel Japan/USA Serileri için 32"/37" de bunları kullanıyor(ama çok pahalıdır Hitac lar,zaten de yok bunlar hiç bir yerde)

Biz şimdi seninle 32" olarak ya Phil Backlit-LED UV2A lara takılacağız yada Pany den LED leri bekleyeceğiz,birde sürpriz Tosh tan
    32" LED bekleyebiliriz(benim aceleme yok,seninde yoksa bekle o zaman OK+)

+++

Site ağır,Sn.Yönetici!!

• SETTING(Final-1)

EXT.Input-1(Scart port)>>>Sat-Receiver+Scart2Scart kablo ile bağlantı

Picture Mode;STANDARD
    ----------------------------
    -Backlight;50
    -Contrast;90
    -Brightness;10
    -Colour;-1
    -Tint;0
    -Sharpness;5

--Auto Brightness Sensor;OFF (>>ON yaparsanız Brightness/Contrast biraz daha azalıyor ve Natural hale geliyor ama izlenen içerik çok karanlık
    ise OFF yapın veya Stüdyo çekimlerinde yine OFF yapabilirsiniz,veya bu mod dan Yerli Dizi hatta film izlerseniz o zaman içeriğin karanlık/aydınlık
    durumuna göre ON/OFF yapabilirsiniz,bunu ON/OFF yaptığınızda sadece bu verdiğim Settings değerlerinden Backlight;0 oluyor ve buna dokunmayın
    ve 0 da kalsın!!!!
    D65 6500Kelvin ışık şiddeti bu konum ON olduğunda oldukça doğru seviyede gelmektedir ama bunu kimileri karanlık bulabilir o zaman dediğim gibi
    içeriğe göre OFF yapabilirsiniz v.s

-LED Backlight Control;ON

-Black&White Level;0
    -Static Gamma;-8

-MPEG-NR;OFF
    -DNR;OFF

-Resolution+;ON
    -Level;2

-Active Vision M200;OFF
    -Film Stabilization;OFF

...

corr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 30 Nisan 2010; 15:26:05 >

• SETTING(Final-1)

HDMI-Input 1/2/3/4(hangisini kullanıyorsanız yada bir veya bir kaç tanesi v.s hiç farketmez ve bu değerleri giriyorsunuz!)
    Bağlantı kablosu "HDMI" olacaktır!!! Panel ile bağladığınız Ext.cihaz arasındaki;

Picture Mode;MOVIE
    -------------------------

-Backlight;3
    -Contrast;85
    -Brightness;0
    -Colour;0
    -Tint;0
    -Sharpness;0

-3D Colour Management;OFF
    -Colour Temperature;3

-LED Backlight Control;ON
    -Black&White Level;5
    -Static Gamma;0

--Auto Brightness Sensor;ON/OFF(içeriğe göre yeniden ayarlayabilirsiniz,ben örneğin genelde ON seçiyorum!)

-MPEG-NR;OFF(ancak DVD izlerken DVD nin Copy/Original veya bozuk/çizik/kötü kopya v.s gibi Noise ve benzeri bozulmalar varsa LOW/MİD olabilir!!)
    -DNR;OFF(veya AUTO>>DVD izlerken gerekebilir!)

-Resolution+;OFF

-Active Vision M200;ON
    -Film Stabilization;Standard(veya Smooth)

...

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: tann34

Üstad;

Cevabınızı bekliyorum
    Saygılar.

Uzak dursun o panelden!!
    Yoksa İB denmi buldu?? o zaman 2 defa uzak dursun o panelden
    ++

yaw Site bugün bende açılmıyor,ancak yeni girebildim ve çok ağır!!!

ib den daha kötü evkur danmış. Karşı çıkarım diye söylememiş. O tehlike geçti.)

Simdi teknosada temiz teşhir bulup ikna etmem gerekiyor.

Cevap için çok tşk ler üstad.

• Kardeş mesele Sharp ise önce bana sorarsın,sonrada alınacak ise ENKAY a gidersin OK++
    İtele gitsin diğer Satıcıları(Sharp için)++
  • Selam Üstad

lag konusunda en önemli etken engine katılıyorum.BE3 ile Sony'nin lag konusunda hali ortada.uv2a olsun s-pva olsun dökülüyor.

zaten ne kadar modül varsa hepsinin artısını eksisini biliyorum.Tv ile ilgili ne varsa herşeyi senden öğrendik.

bir de Avforums da lagla ilgili bir konu var. ve pany'ler (özellikle eski seriler) başarılı gözüküyor.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1131464

ama asıl ilgimi çeken ilk sayfadaki bir bölüm.ne kadar doğrudur ? yada ne kadar genele yayabiliriz ?

Panel type and how much they lag typically

IPS = low input lag 0-16 ms(IPS-Pro made by IPS-Alpha (panasonics) S-IPS (made by LG LCD display)

xVA = 30+ ms input lag often in the 45-60ms range in game modes for most TV's that use this panel type(S-PVA, MVA type panels found in sony, samsung and many major brand TV's sold today. they are manufactured for the most part by S-LCD (sony/samsung owned company) AU Optronics and Chi Mei

TN = low input lag but not found in 95% of LCD TV's due to poor picture quality and not made in large sizes etc.

son bir soru genellikle lg modül kullandığı için Tosh'lara pek sıcak bakmam aslında.bu yeni led aydınlatmalılarda(SL-WL) kullanılan
    modül hangisi?

Edit:Ebatlara baktımda sanırım s-pva . gerçi problemli bir deneyimleri oldu ama.(zf gibi)

konuyu biraz baltaladım gibi. kusura bakma üstad.

• İyi akşamlar

-IPS ler LAG konusunda VA lara göre daha iyi ama,Engine da işin içinde olmalıdır,örneğin LGE/Phil bu konuda sıkıntılıdır!
    Spesifik olarak şu şundan dolayı iyidir diyemiyoruz!!!

-LAG konusunda en dertsiz ve başarılı olan(genel manada tabiki)Sharp lardır eskiden beri!!!

-O bahsedilen testler kısmi bir referans olur/olabilir v.s örneğin panelde stabilite bozuksa yada bir şekilde Engine da bir algılama eksikliği v.s
    varsa o zamanda orada verilen -16ms değeri bir şey ifade etmiyor!!!
    Dolayısıyla bu konularda konuşulurken "mutlak şöyledir" diyemiyoruz ve hep "genel" olarak konuşmaktayız ki doğrusuda budur!

-Bu "Televizyon" olarak kullandığımız bütün Display üniteleri LAG konusunda böyle sıkıntılıdır,bunun en güzel ilacıda o genelde beğenilmeyen ve hemen
    hepimizin kullandığı "TN" paneller bu işlerin Kralıdır

-Tosh lar genel olarak AUO/Samsung/LGD den Modül kullanıyor;High-End leri ise büyük çoğunlukla Samsung tur
    Ancak Engine çok stabil vede güçlüdür Tosh larda+Chipset zaten kendi üretimidir Zoran Processor ler(bazılarında)çok çok başarılıdır,
    genelde yine LAG konusunda en iyi panellerdendir Tosh lar,örneğin 2007/2008 de ilk olarak Gamer serisi dünyada XV olarak Tosh tan çıkmıştır
    ve bir tane şikayet gelmemiştir,ama üzerindeki Modüller(ağırlık olarak LGD nin S_IPS leri)AUO lar bu konuda kullanıcısına sorun yaşatmamıştır!

-WL/SL lerde yine S_PVA buda benim hala bir numaralı panelimdir!!!!
    Çizgi, hatası çok çıksada en iyi Modül de bunlardır,ben yine bundan vazgeçmem,örneğin ZV asla almayacaktım!!!

+
    Konuyu baltalamak ne demek kardeş,özel arkadaşlara özel muamele yapıyorum

+

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.