Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Degerlerin hd kaynakli görüntüler icin optimum ayarlar olarak verildiginide belirteyim.
    Sd yayinda farkli bir sonuc cikma ihtimali yüksek olabilir bu yüzden.
    quote:

Orijinalden alıntı: bora arpınar

quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Bende bunu buldum belki isinize yarar.
    55sv icin optimum ayar oldugu yaziliydi bir derginin sitesinde.

-Picture MODE;Standart
    -Backlight;70
    -Contrast;85
    -Brightness;0
    -Colour;-18
    -Sharpness;0
    -LED-Backlight;on
    3D Col.Mang.;OFF
    Color Tepm;7
    -Static Gamma;0
    -Black&White Level;3
    -MPEG:Lower
    -DNR: Autom.
    -Resolution+: on ; (3)
    -ActiveVision 200;ON
    -Film Stabilization;Smooth,4:3,Full Format:On

Sonucu bende merak ediyorum.

Serhatsb Âlakan için teşekkürler üstte yazdığım gibi kurulsun deneye deneye en iyiyi beraberce buluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bora arpınar

Saygıdeğer Can abi İyiki senin gibi etrafına bilgi dağıtan insanlar var. Ben bugün zarzor gebze servisinin numarasını buldum saat 14/17 arası 50 tl makul bir ücret karşılığında duvara monte edebileceklerini söylediler. Sizle konuştuğumuz gibi duvarın sağlam olup olmama fikride kafamı kurcaladı ve sordum gelince bakarız dediler bazı duvarlar kum gibi dağılıyor o zaman takmayız dediler. Aslında gebzede çok iyi montajcı arkadaşlarımda var ama onlarda illa kendi servisi kursun ve iyice incele dediler. Hele bir kursunlar bilgi alışverişine başlarız. Saygılar sevgiler.

Kardeş Duvar işini sana söylediğim gibi,pek güvenmemek gerekiyor

Sende Sehpa/Ünite v.s gibi bir şey varsa,bence ilk etapta paneli kendi Stand ile kullan,sonra gerekirse duvara
    asarsın,valla ben bu duvara asma işini hiç sevmiyorum(Evlerde tabiki),ama zevk meselesi diyelim artık

+
    Bugün Teknosa ya uğradım,sanırım adamlar teşhir SV leri bitirmişler,uyanık olanlar düşük fiyattan kaptılar
    Bütün TR deki Teknosa lardakiler böyle olduğunu sanıyorum.

++

Ben bu hafta "Cimbom" luyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 24 Nisan 2010; 20:54:22 >

• evet suture olması panelin default olarak ZV de var..2009 serilerinde bu yonteme gitmişler bende ZV yi incelerken belirtmiştim...oldukca dikkat cekiyor...
  • Panelin kurulumu yeni bitti şimdilik fabrika ayarlarında fazla bakamadım komşum misafirliğe çağırmış. Artık yarın ve ya dönüşte tam gaz kurcalamaya devam.
  • Bora paneli önce RESET le!!

MENU>>Advanced Picture Settings>>RESET

++
  • "Colour Settings"

Daha öncede belirttiğim gibi panelde 3 farklı yerden yapılacak Colour set bölümleri vardır

A-Yabancı Kullanıcılardan aldığım bazı değerleri girdim ama hiç birisini beğenmedim!
    ve bunları kullanmadım!

B-Kendim bazı değerler girerek denedim,bunlarda yine paneli sature yapıyor(ama bazı kullanıcılar bunları beğenebilir)

C-En çok bahsedilen Green-push/tint olayını ise ben pek yaşamadım ve normal ayarlar ile bunu hallettim sayılabilir ki
    bu arada,iş sadece Colour ayarlarıylada bitmiyor ve Brightness/Contrast/Colour>>>Picture Mode ile birleşince,daha doğrusu burada
    yanlış veya aşırı değerler kullanırsanız zaten Colour düzeni bozulmaktadır(istediğiniz kadar o zaman o bahsettiğim 3 Colour ayarını yapsanızda!)

D-SV ler normal şartlarda,piyasadaki Colour dengesi en güzel panellerdne bir tanesi!! hatta D65 seviyesi(Kelvin 6500K için)oldukça yaklaşık
    değerde geliyor + total Colour management ise(RGB Tracking te)yine birbirine çok yakın geliyor +DeltaError de ise,henüz istediğim
    sonuca ulaşamadım ama bunu zaten,ilk yaptığım değerler ile göze batmayacak hale getirdim,sadece Test cihazı ile görülebilecek seviyeye
    getirmek ise hem zor hemde zaman ister(elde uygun test cihazları olmadığı için)!!

E-USA dan ise takip ettiğim kadarıyla Green-push ise sistem NTSC olduğu için daha belirgin göze batıyor ama bu olay bütün NTSC li panellerde
    böyledir!!!Avrupaya baktığım zaman ise PAL de sorun görmedim açıkçası!

Toparlarsam,henüz Colour ayarları için bu bahsettiğim 3 konumuda değiştirmeyeceğim!!!!
    Basic set ise zaten çok iyi netice alınıyor diyebilirim;ancak buraya yazdıklarım panelin Natural-Soft resim için olması durumudur,yoksa kullanıcı Vividçi
    ise veya daha Sature resim istiyorsa o zaten kafasına göre takılacaktır

++
    Paneli günlük olarak oldukça uzun süre açık bırakıyorum ve şuanda 7-8Saat/Gün olarak kullanıyorum,yarın 12-14Saat/Gün kullanmaya başlayacağım,
    renklerin oturmasını bekliyorum ve 50/100saatte bunlar belli olmaz ama gördüğüm kadarıyla 50/60saatte oldukça belirgin seviyeye geldiler,bu arada
    bazılarının panelinde Backlight-Bleeding/Torch-Light olur/olabilir>>>ama bunlar Tosh larda genelde sorun olmaz ve azdır,örneğin aynı Modülü kullanan
    Samy/Sony de daha fazladır!!!

Panelinde böyle az/hafif ve özellikle köşelerden kaçırma varsa ki bende biraz vardır,merak etmeyin,bu zaten bir sorun değildir(aşırılık yoksa tabiki!!!)
    zaten Tosh larda BB den paneli değişen kimsede yoktur/olmaz!

Panel Local-dimming olduğu için karartma durumu süperdir sıfır IRE de(full Black) kesinlikle Screen-uniformity mükemmeldir
    Ayrıca,örneğin 16;9 format bir resim ekrana gelirse(ama asıl formatı 16;9 olmayan ki böyle resimleri genelde "Reklamlarda" görürsünüz!!!
    alt-üst boş barlardan çok hafif ışık fonu veya tam siyah olmadığını görebilirsiniz!! buda sorun değildir!
    ANCAK örneğin bir FILM veya Dizi v.s 16;9(veya Cinemascopic format ise)bu defa alt-üst boş barlara baktığınız zaman tam siyah olduğunu göreceksiniz
    ve işte panel burada mükkemel seviyede doğru ve tam LD yapıyor

...

• "Auto Brightness Sensor"

Bu ayar ise kısaca ortam aydınlanmasına göre,panelin Bright seviyesini ayarlamasıdır!

Bana göre SV lerde bu sistem yine doğru ve istenen seviyede çalışmaktadır

Normalde paneli Test medyası ile set ettikten sonra,bunun "OFF" olmasını söylemiştim(ve genelde dışarda da böyle tavsiye edilmektedir!!)

Ancak ben SDTV de çoğunlukla bunu "ON" yapıyorum!!!siz isterseniz yapmayabilirsiniz;benim yaptığım durumlar ise,genelde içerik şayet çok
    yüksek ışıklı çekim ile geliyorsa ben bunu düşürmek için ON yapıyorum ama içerik normal/karanlık ise o zaman OFF yapıyorum

Ben PDP seviyesinde Natural-soft ve renklerinde parlamadığı ayarlarda paneli kullandığım için LCD lerin o aşırı parlak/sature ve adeta çizgi film
    resimleri gibi ayarlarını kesinlikle sevmiyorum!!!
    6500K benim için yeterli bir seviyedir ve panelin özellikle Bright değerini o yüzden azaltmak istiyorum

Benim panele bakıldığında PDP gibi resim görürsünüz ama bu bir tercih ve zevkler meselesidir ve illa böyle kullanın demiyorum tabiki

++

• Bir uyarı birde bilgi vermek istiyorum!

A-Renkler konusunda örneğin,içeriğe ve tabiki çekime v.s bağlı olarak ekranda bazen donuk/bazen aşırı sature bezen e2 de olduğu gibi
    farklı convert edilip verilen NTSC kaynaklı ve yanlış Green-Yellow gelen yayınlar v.s dahil,panelde dolayısıyla sature seviyesi elbette
    farklı olacak ve hatta sizi rahatsız edebilecektir>>>buraya kadar yazdığım bir genel durumdur ayrıca!!!

Dolayısıyla paneliniz renkleriyle sakın oynamayın;veya en fazla ABS yi ON/OFF yaparak Bright seviyesini yükseltmek için bu sature
    resimi biraz aşağıya çekebilirsiniz!

Bunlar kullanılan Camera ve ayarlarıyla,örneğin Stüdyo ortamlarının ışık v.s ayarlarıyla ilgilidir!

B-SV ye gelirsek ve bahsettiğim seviyelerde bir setting yaparsanız bu A.şıkkındaki saturelik olayını ya az yaşarsınız yada biraz fazla!
    ama paneli daha yüksek sature seviyelerinde kullanırsanız bu deidğim sature patlamasıda daha fazla olacaktır!

++

• Merhaba haftasonu bir iki dükkanda bu televizyonu inceledim. Dükkanlarda bana söylenene göre toshiba da servis ve problem çıkarma konusunda sıkıntı diğer markalara göre çok daha fazlaymış. Hatta bir iki tanesi sırf bu yüzden artık toshiba satmadıklarını söyledi. Bu forumda da yine buna benzer yorumlar okuduğumu hatırlıyorum. Bundan korkmaya gerek var mı?

Gezdikten sonra aklımda üç model var, toshiba 46SV685, sony kdl46ex500, biri de sharp full led tv ama modelini not almayı unutmuşum ne yazıkki 4400 lira gibi bir fiyatı vardı. Bunların arasında sadece sony lcd tv diğer ikisi full led tv. Yine bir mağazada bu tvlerin full led yazmasına rağmen arkasının tamamen ledlerle kaplı olmadığını bölge bölge ledlerle kaplı olduğunu söylediler bu ne kadar doğru acaba?
  • Sn.norepinefrin

Kardeş sen şayet Satıcıları "referans" alıyorsan,onları dinle ve Tosh tan uzak dur

Yok referans almıyorsan, o zaman aynen salla gitsin heriflerin dediklerini,çünkü külliyen yalan en azından Tosh hk.söyledikleri

Ama TR de bu Servis v.s konusunu ayrıca ele alırsak,bana göre hepsinde sorunlar aynıdır ve bana göre Tosh en iyisidir!
    Samy de/ Sony de duyduğumuz traji-komik işleri saymıyorum bile yada LGE/TR yi konuşsak aynen akıllara ziyan
    Phil dekiler ayrı birer komik hikayeler v.s v.s

Senin kafanda bunlar varsa hiç panel işine bulaşma kardeşim

++
    Ben bu başlıkta sadece SV hk.bilgiler veriyorum,diğer markaları ilgili başlıklarından soracaksın bir zahmet;SV içinse aklına gelmeyecek kadar bilgilerde
    bu başlıkta mevcuttur OK++

Kolay gelsin+

• Sn Albani bir sorum olacak;

Tosh Sv full led, Phil 9*** serisinde de led pro var, farkları nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dayseeh

Sn Albani bir sorum olacak;

Tosh Sv full led, Phil 9*** serisinde de led pro var, farkları nedir acaba?

Bahsettiğin sanırım 9704
    Bu Seri Sharp ASV Modüllü ve fazla başarılı olamadan neslini tamamlamış bir paneldir!
    Klasik Sharp sıkıntıları sebebiyle sürekli kullanıcısından Avrupada şikayet alan seri yani

SV ile 9704 Baclit-LED FULL dür ama,SV ler Local-dimmming yapıyor artık çok başarılı yaparken 9704 ler ise
    LD yapmıyor ve bunun yerine sistem kendisi bunu ayarlıyor ama,SV kadar başarılı değildir üstünde Sharp Modül
    olmasına rağmen!

SV de ise Samsung S_PVA Modül ile hem Black seviyesi olarak piyasadaki en üst değerde olan+Contrast olarakta en başarılı paneldir,
    kısaca sistemleri aynı gibi olsada gerek çalışma prensipleri gereksede stabilitede SV ler daha iyidir,ancak yeni Sharp UV2A Modüllü
    9705 lerde ise LD özelliği vardır ve kağıt üstünde iyi bir panel ama paratikte kimse bilmiyor(çokta pahalı tabiki!)

++

• Sn Albani,

Çok teşekkür ederim bilgi için
  • Sn Albani;

Birşey daha sormak istiyorum eğer sizi sorularımla sıkmazsam. İncelemelerinizi yadi aydır okuyorum, özellikle Tosh Sv konusundaki sadece kağıt üzerinde kalan değerlendirmeler dışında bizzat uygulayarak aldığınız neticeleri. Görülüyor ki Sv nin stabilite, işlemci panel uyumluluğu, renk dağılımı ve özellikle siyah seviyesindeki başarılı performansı çok iyi.Peki şu anda LD ve Motion konusunda Tosh Sv ye muadil paneller var mı tabii fiyat konusunda da muadil olabilecek?
  • Bu SV panelin 42"i yokmu? Ben hiçbir yerde bulamadım
  • Sn.dayseeh

1-Tosh lar genel olarak en "stabil" panellerdir,belki bazı serilerinde(Seviyesine göre)çeşitli zayıf/eksik v.s yönler olabilir ki bu her panel için
    böyledir!! ancak iş stabiliteye gelince işte burada Tosh lar ciddi olarak öne çıkar!

High-End panellerinde ise 2007 dan başlayarak,halen böyle devam etmektedir,bu arada efsane ZF355 lerde "sıfır hata" H/W+S/W+Motionhandling
    olarak gidilmiştir ve halen ZF355 Motionhandling dünyada en iyi ve hızlı paneldir bunuda Processor+Chipset in başarısı ile götürmüştür!

2-SV ler için halen inceleme yapmaya devam ediyorum ve daha öncede yazdığım gibi sadece "fiyatı" konusunu bir kenara bırakırsam iyiden
    öte çok iyi bir panel!

3-Siyahlar için zaten KURO seviyesi vardır,ancak "inky-Black" olacak diyede panel kendisini bazı şeyleri feda etmiyor,kaldıki 0,01cd/m2
    Black-Level benim bir bulduğum/ölçtüğüm değerde değildir!! Yabancı yorumların(Teste dair)tesbitleri daima Black için "excellent" olmuştur!
    Colour için ben zaten testlerini görmüştüm,panelden izleyince renk üretimi konusundaki başarısı aşikar ama açık söyliyeyim bana bunlar "Sature"
    geldi yinede ve ben yaptığım ayarlar ile düşürdüm bu değerleri ve paneli LCD den ziyade PDP normlarına çekmeye gayret ediyorum,çünkü benim
    ZF yide görenler ....yaw bu Plasmamı...diye çok sormuşlardı

4-Muadil panel yok,çünkü SV hepsinden pahalı
    hesaplı bir şeyler arayanlar artık başka adreslere gidecekler,kaldıki diğer panellerinde elbette iyi serileri v.s var

++

Sn.onair;SV ler sadece 46"/55" tir+

• Sn Albani,

Panel konusunda anlattıklarınızı okuyunca iştahım kabardı

Öyle ayrıntılı ve net anlatıyorsunuz ki, sanki usta bir ahçının malzemelerini mükemmel bir biçimde harmanlayıp tadını ifade edişi gibi Bu konuda üstadsınız

Ben temmuzda evleneceğim, düğün sonrası panel arayışına girdim, 4500-5000 Tl bir bütçe ayırdım panel için. Sv benim için şu an alınacak yegane panel, umarım Temmuz sonunda

bu panelden bulurum Umarım hepsi satılmaz...

• Kardeşim Temmuza daha çok var v bu panel işlerinde 3/4ay uzun bir süredir

2010 Model paneller daha aman aman TR ye çıkamadıki!!

Acele etme ve 2 ay daha sen gez-dolaş,başka işlerine bak,ev kurmak için bir dünya şey lazım yaw,paneli evleneceğin gün alırsın

SV ler üretimden biteli çok oldu,TR ye çok geç geliyor genelde seriler!!
    Bizim efsane ZF355 ler 2007 Modeldir aslında ama biz 2008 de aldık
    hoş hala bugün için daha bu paneli geçen yok laf aramızda,o da ayrı bir konu tabiki!!

Yakında yeni Tosh Baclit-LED ler gelecektir!

--Sanırım "TNB" de SV ler için artık bir güzellik düşünecektir

Bu arada yeni Modeller Cosmetic mi geliyor yoksa yeni Modelmi geliyor burası meçhul(bütün üreticilerde aslında durum böyledir)

+++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 25 Nisan 2010; 21:29:17 >

• Teşekkür ederim Can abi, Temmuz sonuna kadar bekleyeceğim. Zaten dediğin gibi düğün cebimin canına okuyor

Tavsiyeni dinleyip bekliyorum. Saygılar...

Güngör
  • Paneli bugün 12.00 açtım ve hala açık!!
    Hergün ortalama 12/14saat süreceğim bakalım ne yapacak panel!

Renkleri oturuyor gibi görmekteyim,onun için şimdilik Colour settings yapmıyorum,şuanda panel bana geleli 8gün olmuştur ve 60saate geldi
    ama bu süre çok yetersiz tabiki!

Red-push var gibi geliyor bana,halbuki bahsedilen Green-push idi
    Sanırım yaptığım setten sonra Green sorunu olmadı ama biraz Reddish durumu var gibi,ama ellemiyorum şimdilik!

ANCAK;bu dediğim olay SDTV de bazı kanallarda/programlarda v.s de olmaktadır

Aslında bir panelde referance picture mode;MOVIE dir!!!
    Ancak bizler ağırlık olarak SDTV izlediğimiz içinde mecburen Standard Mode(User Mode)doğru yapmamız gerekiyor!

Ben şimdilik deneme Movie Mode ile çok güzel netice aldım;Vivid değil kesinlikle tabiki

Siyahlar ve bütün siyah derinlik/detay/gölgelendirme süper

Şuanda ben panelin en çok siyah işlemesinden memnun kaldım(ZF den sonra beğenmek çünkü çok zor bizler için)

Adamlar gerçekten Samsung S_PVA nın en güzel hakkını bu SV de vermişler

++
    Bu gece panel mesai yapacak sabaha kadar
    Ancak panelde Auto-shut-down özelliği var ve panelden veya kumandadan 4 saat hiç bir tuşa dokunmadan işlem
    yapmazsanız panel stand-by a geçiyor!!!

+

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.