Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Movie Mode çalışması yaparken;yine daha öncede belirttiğim gibi;Black-Details mükemmel;kısaca "Referance" seviyesinde diyebilirim
    ve bu konuda ZF den çok daha iyi

Benim için her ne kadar en önemli kriter "Motionhandling" olsada(Ferrari ci olduğum için) Black te ise ben daha ziyade inky-Black(KURO)
    yerine,Black çalışmasını dana önde tutuyorum ve bu panel PDP gibi,daha doğrusu KURO gibi Black çalışması yapabiliyor
    Derinlik-detaylar ve karanlık sahne çalışmaları(onun için kriter olarak Hollywood FILM leri baz alıyorum!!!)süper

Gelelim bugünkü Motionhandling çalışmalarına;sanırım bazıları ki bunları içinde uzman diye geçinen bazı yabancı Siteler ve buna benzer yerler;
    ya bu işi bıraksınlar yada Tosh a gıcık olmayı bıraksınlar artık
    Birde yerli/yabancı bazı "işten anlamayan" ya Satıcı ya Marka Fanatikleri ve benzeri bilimum zevat "saçmalamayı" bıraksın!!

Çünkü benzer aynı tantanaları zamanında ZF355 içinde yapmışlardı ama çok fena tokatladık sonra onları

Gerçi benim açtığım böyle başlıklara bu çakalları sokmam ama,şimdiden uyarayım yinede,bir kaç kişi ZF de çıkmıştı böyle,sonra aynen
    şutlamıştım onları,bilen biliyor o tipleri

+++
    False-counturing/diagonal jaggie;her panelde olduğu gibi bunda da vardır!ancak aşırı hızlı motionda bile rahatsızlık verecek seviyede değil
    ve olması gereken seviyeninde biraz altındadır!!zaten bunun içinde uzman testlerinde bir sorun görülmemiştir

Belirttiğim gibi Baclit çok stabil-doğru ve güzel çalışmaktadır,ben şuana kadar panelin aslında en görülmeyen ama bana göre en dikkatimi çeken
    yer olarak burasını tesbit ettim ki Baclit-LED bir panelinde en büyük esprisi buradadır!!! +Local-dimming yapması ve bunuda çok güzel yapabilmesi
    neticesinde panel benden bugün geçer notu ancak alabilmiştir

İnsanlar LED-LCD alıyor ama ne için aldığını bilmiyor maalesef!!! moda LED oldu ....hadi LED alıyoruz... oldu bu olay aslında
    Ama LED ler acaba adam gibi çalışıyormu,işte bütün mesele burada
    SV de ise evet çalışıyor

++

• Bu arada ben paneli sürekli açık tutuyorum;yada oldukça uzun bir süre,LED lerin iyice ısınması ve renklerin oluşumunun(oturmasının)pixel
    yardımıyla hızlanması v.s için hızlı bir Run-In-Period uyguluyorum

Sizde paneli az süreli açmayın,korkmayın Benzin yakacak diye basın gitsin,hemen fazla KM yapmalısınız bu panellerde

++
    Benim tek kafamın takıldığı ve kimsenin net bir bilgisi yada cevabı olmadığı konu ise Backlight-Bleeding azalmasının LED lerde olup/olmayacağı
    yada olursa hangi sürede olacağı veya hangi şiddette olacağı v.s gibi düşüncelerim vardır,malum CCFL lerde tüplerin bu ışık kaçırması
    800/1000 saatlere gelinince azalıyordu 2000/3000 saatlerde ise ciddi olarak azaldığı idi!!

Örneğin ZF355 de BB vardı ama 1000 saatlere gelince oldukça azalmıştı ve paneli verdiğim zaman saati 1900 olmuştu ve BB neredeyse hiç
    kalmamıştı
    Aynı şekilde HP nin 22" lik panelini kullanıyorum ilk zamanlarda bayağı BB vardı ama şimdi panel 5850 saate geldi ve BB hemen hiç kalmadı

Benim SV de ise Torch-light biçiminde sadece üst sol-sağ köşelerden biraz BB kaçırması var ama bunu takip ediyorum,bakalım ne zaman azalmaya başlayacak!
    devamlı gezmek lazım arabayla

++

• Üstad sv ler benim gözlemlediğim kadar bu 24p yi gerçekten sağlam veriyor. Birçok panelde olmasına rağmen ben diğer modellerde bu kadar başarılı olduğunu gözlemliyemedim. Yada sv de hersey cok guzel bende oyle bır etkı bıraktı :D

Birde tosh un hd-dvd sini tavsiye edermisiniz deneme sansının oldumu hiç?
  • Kardeş bahsettiğin "Toshiba EP-30 HD-DVD Player" herhalde???(veya bir kaç tane daha Tosh un modeli vardı)

Ama bunlar biteli 2 sene oldu,biliyorsun bu teknolojiyi kaldırdı Tosh ve o da bu sene BluRay e geçti yakında da çok
    sıkı Player ları geliyor+bir modelide 3DReady desteklidir,sanırım bunların bazı bilgilerini benim BLOG ta vermiştim oraya bakarsın+

EP-30 bildiğim kadarıyla bulunmuyor yada para etmiyor v.s,ben o zaman 160 kağıda Vatan dan almıştım +4 tanede medya vermişlerdi Bonus
    ancak cihaz bana göre H/W olarak çok iyi ve özellikler v.s olarakta iyi,bulunan Filmleride çok az olmasına rağmen hala bulunuyor
    Aynı zamanda normal bir DVD Player gibide süper kullanılıyor

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 22 Nisan 2010; 15:47:26 >

• Benim aslında SV deki ilk başlangıç/temel incelemelerim bitti sayılır,şimdilik vakit geçiriyorum paneli bol bol sürerek

Bakacağım bazı değerler vardı ve bunların çoğunu hallettim ve panel geçer not aldı

Şimdi "Colour Management" işine bakacağım ama bunu şimdilik haftaya erteledim,panel biraz ısınsın!
    Colour ayarları insanı hasta eder çünkü adeta renk körü yapar panele baka baka
    sonunda renkleri beyin yanlış algılamaya başlar

++

• SN.Albanez usta merhabalar

sv nin üzerindeki incelemeleriniz de; baya baya olmumlu sonuçlara varıyorsunuz.Bir kaç şeyi merak ediyorum

bu aletin hiç mi negatif yönü yok "tamam işte burada hata yapıyor filan"

birde bu incelemeleri tamamem sonlandırınca "+" lar ve "-" ler diye sıralama yapacakmısınız__???

saygılar
  • Panellerin "genel" ortak sıkıntıları her Marka/Seri v.s panelde vardır!!!
    Bunda da var tabiki,ama neler ne kadar var!!

Bende bunları çeşitli bölümlerde zaten yazdım!

Bu işi bilen birisi olarak,ben panel işinde Bardağın önce Dolu tarafına bakacaksın bende öyle baktım hep

Kısaca panel bizim teknik olarak incelediğimiz zaman,hiç bir yerde faul /hata v.s yapmıyor!
    Ben eksi-artı diye bir şeyde zaten yazmadım,yazmayacağım,ama bu panel için eksi nedir diye baktığım zaman "bana"
    göre ve benim kriterlerimde eksi filanda yoktur!

++
    Ama ben panelleri her şeyiyle elime alıpta eksi/negatif ararsam;bana göre her tarafı bunları eksi bunların yaw
    Pio hariç bütün panellerde eksiler çok fazladır!

Burada eksileri konuşursak,benim bu kişilere tavsiyem hiç panel tip TV filan almasınlar,CRT den devam etsinler aynen benim gibi

++
    Gelelim benim basit ve bakılması bazı eksiler;SV den bahsetmiyorum bu arada;örneğin bir panel kafadan daha Motion da zorlanıyorsa zaten
    bitmiş demektir!!!Black/Contrast bir yere kadar kabul edilebilir,ama IPS alıpta KURO gibi Black zaten olmayacaktır ama S_PVA alırsan
    KURO ya yakın Black alırsın(SV gibi ve değerini yukarıda vermiştim!!)

Renkler Default olarak nasıl geliyor,sonra ne kadarı düzeltiliyor!! gibi

Bu açıdan bakınca SV de tek negatif ki zamanında özellikle Avrupada tek eleştiri aldığı nokta ise "Fiyat" idi!!!

Sonuç;sen şimdi bana eksi nedir diye soruyorsan,tek eksi var o da Fiyat,gerisi önemli değil,bu panel çok iyi bir High-End ve olması gereken
    gibi Baclit-LED LD bir paneldir bugün için böyledir ama 1/2 sene sonra çok daha iyisi mutlaka çıkacaktır hem Tosh tan hemde diğer Markalardan
    panel işinde sadece bugün vardır yarın yoktur,bu işin azami yarını 2/3 sene sonrasıdır(hatta değildir bile)sadece Pio için 5/6 sene diyebilirim gerisi
    aynıdır!

++
    Şahsi düşüncem ise şudur(ben lafı hiç dolandırmam,Satıcıda olmadığım için her bir şeyi ve bu işide bildiğim için aleni yazarım);CRT bana yetiyorda artıyor bile
    laf aramızda kimse panel diye olayı büyütmesin,bu pixel-tabanlı paneller bu kadardır,kimse mucizede beklemesin!!
    Ben panelleri sadece HD uygulaması için kullanıyorum,SD leri her zaman yazıdğım gibi CRT den izliyorum+

SV çok iyi bir panel,geçmişte ZF355 içinde böyle demiştim kaldıki bundan iyisi Şam da Kayısı misali olur sonra

+

• Test ve çeşitli incelemelere bir kaç gün ara vereceğim ve panelle biraz gezeceğim,daha doğrusu bu panelin biraz fazla KM yapması gerekiyor
    otobana çıkarak

2/3 gün çok uzun süreli açık bırakacağım!

Bu arada PDP ler gibi görüntü her gün biraz daha oturuyor gibi
    BIP süreci bunlarda olmaz ama,RIP olarak paneli uzun süre açık bırakmak gerekiyor,neyseki panel diğer CCFL Tosh lar gibi
    aşırı ısınmıyor;LED olması sebebiyle

Bizdeki Tosh lar Soba gibiydi yaw,aynen PDP lere benziyordu ve çok yakıt yakıyordu

SV de PowerBoard tam ortada konuşlanmış ve kasa LD olduğu için,fiziki alan olarak derin Kasa kullanıldığından dolayı
    oluşan dahili ısı yukardan güzel tahliye oluyor ve panelde ısınma söz konusu değil! ızgara delikleri yeterli genişliktedir!
    sanırım max.150/160W lara çıkıyor ki bu değer ZF lerin yarısı kadar!!!
    Ancak LED olması+LD nin avantajı ile panel Black&White çizgilerinde ortalama 90/120W çalışır White a yaklaştıkça en fazla
    160W lara çıkarken Black te 60W lara kadar inebiliyor,dolayısıyla bir yüksek elektrik çekimide söz konusu değildir!

H/W olarak ve elektriksel parça/component ve genleşme v.s olarak Buzzing ve buna benzer çalışma sesi hiç yoktur
    +

• eyvallah usta

bir çok int. sitesine giriyorum, tesleri okuyorum vede bir tek sizin testleriniz yorumlarınız bize

(kendim için söyleyeyim) bana daha yakın!!!!!

her zaman için sizin yorumlarınızı ve testlerinizi tercih ederim.(yabancı dil sorunum olmadığı halde)

Sebebi ise çok basit;

siz yorumlarınızı bir son kullanıcı olarak yapıyor vede imkanınız olduğu zaman test ediyorsunuz.Sizde

bizim gibi bir son kullanıcısınız ama pro olanından.

bundan dolayı sizin takipcinizim (ki bana göre panel aleminde TÜRKİYE'nin tek referansı siz! siniz,başkası ne düşünür bilmemem,başkası beni bağlamaz!!!)

bu yüzdendir ki ,az çok neleri söyleyip söylemediğiniz biliyorum.Burada birşey hatırlatmak isterim;

(tam olarak kelime kelime hatırlamasamda)
    siz Sharp le700 serisinin DH/TF de neler söylediğinizi biliyorum;

Mr Hinton ayıp olmasını diye bir kaç tane artı yön yazmış halbu ki o kadar artısı yok.

acaba dedim belki sizde nazar deymesin diye eksi birşeyler söylersiniz

ben nazardan çok korkarım vede okadar çok sv nin artısından siz bahsediyorsunuz ki; mekanizmaya

nazar deyecek.

Bir önceki mesajımda kıvranmamın sebebi budur.

-----------------------

bu paneli alan benden herkeze tavsiye, hemen panelin bir yanına bir nazar boncuğu iliştirsin

saygılar

dilimiz sürçi lisan ettiyse af ola!!!!

• İltifatınız için teşekkürler,ben sadece bir kullanıcı olarak bunları dile getirmekteyim+

Kesin olarakta ben iki paneli çok net olarak hep en iyisi diye örnek göstermiştim

Pio G8/9 lar ve Tosh ZF355 ler

Hatta ben TR de en fazla Pio gazlayan vede aldıran teşhir meşhir neredeyse hepsini bitiren adamım
    ZF nin bir dünya katı Pio aldırdım insanlara!!

LCD de ZF hala Lider!
    PDP ise Pio liderliğinde ötesinde

SV ise sadece anlattığım kadarıyla! başarılı ama ZF gibi bazı sözler kullanmayacağım tabiki,ancak kulvarlarıda farklıydı,bunu kabul etmek lazım!

SV ler ise Avrupada sadece "fiyatının" azizliğine uğradı ve malın ne olduğunu en başından beri biliyordum!ancak bu işlerde süre çok çok önemlidir ve zaten bir Seri
    6 ayda eskimeye başlayıp 1 sene sonrada neredeyse unutuluyor

SV de daha önce yazmıştım,çok geç kalındı diye,ve bu panel bana 8 ay önce gelmesi lazımki bugün bir tane bile kalmamış olacaktı

+
    SV ile Piyasa arasında bir "Kan-uyuşmazlığı"(fiyat ve gerçekler yönünden!!)
    yoksa ben bu paneli 10 gün içinde bitirtirdim!! beni izleyen yüzlerce insan var,bu panel havada giderdi aynen son ZF furyasında olduğu gibi

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 22 Nisan 2010; 21:30:32 >

• Bora Bey

SV55 paneliniz hayırlı olsun

+
  • MOVIE MODE;deneme

Önce "Advanced Picture Settings" ten>>>>Auto Brightness Sensor;ON yapıyorsunuz!

Daha sonrada;
    -Backlight;3
    -Contrast;80
    -Brightness;0
    -Colour;0
    -Tint;0
    -Sharpness;0

-3D Management;OFF
    -Colour Tepm.;3

-LED Baclight;daima ON!!

Black&White Level;5
    Gamma;0

+++
  • Bugün Service Menu kontrolu yaptım;ZF ile aynı menü kullanılmış sadece Baclit-LED için ilave konumlar var ama Colour ve diğer
    sistemler aynı,ancak S/W farklı!!

RGBCUT değerleri yine ZF ile aynı!!
    RGBDrive değerler ise biraz farklı ve Default saturelik biraz buradan kaynaklanıyor!

Ancak ben bunu normal User Menu den(Kumanda dan)ve ilgili test ile satureliği kaybettim

Yoksa panel Default olarak en azından bana göre bayağı bir sature ama Test uzmanları nasıl bu renklere çok iyi/doğru
    diyorlar bunu çözemedim

S/W sistemi olarak daha geniş ve karmaşık bir sistem kurmuşlar ama bunlar sizi ilgilendirmediği için,burasını geçiyorum
    zaten işimizede yaramayacaktır!

Gördüğüm kadarıyla aynen ZF gibi yapıp,Colour sistemini,kullanıcının UM den yapabileceği seviyeye set etmişler buda güzel
    bir durum tabiki++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Nisan 2010; 14:18:37 >

• STANDARD MODE;ben burada "şimdilik">>>"Auto Brightness Sensor" >>ON olarak kullanıyorum!!!

Sebebi ise;paneli biraz daha soft ve Baclit-Brightness seviyesini aşağıda tutarak parlama ve yüksek ışık ki bu yüksek olursa
    daha yapay ve olması gereken seviyenin üstünde ışık ürettiği için ben PDP ye yakın ışık şiddetinde+daha Naturel/soft resim
    sevdiğim için yukarıda belittiğim gibi "ON" yapıyorum!!!

Ama size ışık yetersiz gelirse veya daha sharp/bright resim isterseniz o zaman Auto Brightness Sensor>>>OFF yapacaksınız!!!

Ben "şimdilik" normal Stüdyo programlarında,Spor(+çoğu yerli Dizilerde)OFF yaparken; FILM/Indoor+Outdoor Hollywood Dizileri dahil
    bunlarda ise ON yapıyorum!!!ışığı ortam aydınlanmasını çalıştırarak biraz düşürüyorum!!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Nisan 2010; 21:08:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bora Bey

SV55 paneliniz hayırlı olsun

+

Sevgili Can abi teşekkür ederim daha şimdi kapıdan içeri girdik ve mesajını gördüm. Asansöre sığmadı nalet 46 yaşındaki adama yani bana yaklaşık dev gibi bir kutu ve 54.5 kg kutu ağırlık ve herbiri 17 adetten 3 kat merdiven yolu gözüktü. neyseki komşularım yardım ettide elimi sürmek zorunda kalmadım ama arabadan indirip apartman girişine sokmak bile (yaklaşık 80 m) Canıma okudu. Verdiğin numaradan servise ulaşamadım. Tatil olduğu için. artık yarın arayıp kurulum isteyeceğim ama yarınmı gelir yoksa haftayamı bırakırlar bilmem. Hele bir kurulsun hem burda bilgileri paylaşır hemde seni canından bezdirmek için zırt pırt yardımını isterim EEEE bu işlerin konu uzmanı ve çıkan yol sadece siz olduğunuz için umarım kızmazsınız. Sevgiler saygılar hürmetler.

Not; Bu arada 23 nisan bayramımız da kutlu olsun.

• Tekrar hayırlı olsun

Evet bugün seninle telefonla konuştuktan sonra aklıma geldi "Tosh Call-Center" ın Tatilde olacağı!
    sanırım yarında bunlar çalışmaz!
    P.tesi sabah ilk işin 0212 3406080 arıyorsun;yönlendirmelerden>>>TV Kurulumu seçiyorsun OK+
    Sana bir kaç şey sorarlar ve daha sonra,senin bölgeye bakan Servisi ararlar ve onlar seninle konulup randevu işini
    hallettikten sonra gelip paneli kutudan çıkarıp,ilk çalıştırmasını yaparlar(sen sanırım paneli teşhir aldığın için sağını-solunu gördün!
    görüntüyüde izledin v.s)genelde Servis aynı gün veya en geç bir gün sola gelir
    Garanti Belgesini doldurup imzalayıp giderler++

Elimden gelen yardımları yapıyorum,panel TR de bilinmediği/tanınmadığı için ben bu defa ZF den farklı olarak,daha detaylı ve ince
    ayarlara varıncaya kadar çeşitli bilgiler veriyorum,normalde ben hiç Settings vermem,sadece yol gösteririm
    Bu defa durum biraz farklı,kendim incelerken,bunlarıda size veriyorum++

• Bora şimdi sana bir 55SV settingi vereceğim ama bunu sadece girip,deneyeceksin ve banada bildirirsin daha sonra(Deneme için bu set)!!!

USA dan bunu aldım ancak,NTSC sistemli panellerdeki Colour management/Tint değerleri farklı üretildiği için uymayabilir,çünkü Avrupa
    PAL de durum farklıdır+USA versionlarda bir kaç farklı ayar yeri vardır !!

Picture MODE;MOVIE

-Backlight;44
    -Contrast;85
    -Brightness;9
    -Colour;3
    -Tint;10(ancak sen bunu değiştirmeyeceksin ve 0 da bırakıyorsun!!)
    -Sharpness;0

3D Col.Mang.;OFF
    Color Tepm;0(bu kişi gelişmiş renk ayarlarında çeşitli değerler girmiş ama sen değiştirmeyeceksin şimdilik!!)

-LED-Backlight;ON
    -Static Gamma;-3
    -Black&White Level;0

-ActiveVision;ON
    -Film Stabilization;Smooth(veya Standard)

++
    Şimdi bu değerleri test edebilmen için elinde 1080p/24fps BluRay/HD-DVD/PS3 gibi cihazlardan birisi olmalıdır!!!(varmı böyle bir sistemin???)
    Şayet yoksa o zaman PC den 1080p Clipler v.s bir şey bulup görüntüyü panele iletmelisin OK++

+

• Bende bunu buldum belki isinize yarar.
    55sv icin optimum ayar oldugu yaziliydi bir derginin sitesinde.

-Picture MODE;Standart
    -Backlight;70
    -Contrast;85
    -Brightness;0
    -Colour;-18
    -Sharpness;0
    -LED-Backlight;on
    3D Col.Mang.;OFF
    Color Tepm;7
    -Static Gamma;0
    -Black&White Level;3
    -MPEG:Lower
    -DNR: Autom.
    -Resolution+: on ; (3)
    -ActiveVision 200;ON
    -Film Stabilization;Smooth,4:3,Full Format:On

Sonucu bende merak ediyorum.
  • Saygıdeğer Can abi İyiki senin gibi etrafına bilgi dağıtan insanlar var. Ben bugün zarzor gebze servisinin numarasını buldum saat 14/17 arası 50 tl makul bir ücret karşılığında duvara monte edebileceklerini söylediler. Sizle konuştuğumuz gibi duvarın sağlam olup olmama fikride kafamı kurcaladı ve sordum gelince bakarız dediler bazı duvarlar kum gibi dağılıyor o zaman takmayız dediler. Aslında gebzede çok iyi montajcı arkadaşlarımda var ama onlarda illa kendi servisi kursun ve iyice incele dediler. Hele bir kursunlar bilgi alışverişine başlarız. Saygılar sevgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Bende bunu buldum belki isinize yarar.
    55sv icin optimum ayar oldugu yaziliydi bir derginin sitesinde.

-Picture MODE;Standart
    -Backlight;70
    -Contrast;85
    -Brightness;0
    -Colour;-18
    -Sharpness;0
    -LED-Backlight;on
    3D Col.Mang.;OFF
    Color Tepm;7
    -Static Gamma;0
    -Black&White Level;3
    -MPEG:Lower
    -DNR: Autom.
    -Resolution+: on ; (3)
    -ActiveVision 200;ON
    -Film Stabilization;Smooth,4:3,Full Format:On

Sonucu bende merak ediyorum.

Serhatsb Âlakan için teşekkürler üstte yazdığım gibi kurulsun deneye deneye en iyiyi beraberce buluruz.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.