Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım bir şey daha yazmadım;yada kimse sormadı

Panel ön katmanı Crystal-Clear dediğimiz son derece parlak ve yansıma yapan cinsten
    Benim tek takıldığım burası oldu,ZF ler ise yarı-mat katmanlı idi!! ondan sonra bu panel bana
    ayna gibi geldi yaw

Ancak benim LCD Monitörde böyle ayna gibi(HP2207)ve alışığım ama,SV de durum daha farklı tabi ancak Filtreleme
    sistemi çok iyi ve ciddi olarak yansımayı resim verirken absorbe ediyor ve siz resmi izlerken fazla rahatsızlık vermiyor+
    gözde odaklandığı için!

Ancak bu konuda çok hassas olanlar için durum farklı olabilir ve gündüz ortam aydınlatmasını düşürmek için Stor-perde
    veya benzeri bir şey kullanmak şart!!

Ben evi aldığımda her odaya Stor yaptırmıştım ama bir tek Salona yaptırmadım,gerekmez diye,ama şimdi asıl oraya gerekti

Sanırım piyasada daha iyi ışık önleyen Sun-Block türü şeyler var,biraz netten araştırma yapayım!

++

• Herkese iyi günler

"DENEME SETTINGS" 2

Picture MODE>>STANDARD
    Bağlantı SAT-SDReceiver>>>>Scart2Scart kablo ile panel INPUT-1(EXT-1)portuna;

Backlight;50
    Contrast;90
    Brightness;-2*
    Colour;-1
    Tint;0
    Sharpness;5

Adv.Pict.Set;
    3D-CMS;OFF
    Colour Temp;6
    Auto Brightness Sensor;OFF**
    LED Backlight;ON
    Black&White Level;0
    Static Gamma;-8*
    RES+;ON Level;2
    MPEG-NR;OFF
    DNR;OFF

Active Vision;OFF
    Film Stabilization;OFF
    ---------------------------------------------

*sadece bu iki değeri yeniden değiştirdim!(Bright&Gamma)

**Auto Brightness Sensor;bu normalde OFF olacak ama özellikle FILM leri örneğin Standard Mode tan izlediğiniz zaman
    ve ortam adınlanmasının çok düşük/karanlık v.s olması durumunda ON da yapılabilir ve sensor algılama yaparak ortama
    göre Bright,seviyesini düzeltiyor!!

Bu ayara ait çalışmayı henüz tam bitiremedim,uğraşmam gerekecek,gözüm ZF nin "doğru"
    ayarlarının çok basit yapılmasıyla SV arasında bayağı fark olduğu için beni uğraştıracak

TEST-Pattern ile vakit bulursam yeniden kontrol edeceğim,dünde yazdığım gibi MOVIE Mode benim için daha önemli olduğu
    için onu PDP gibi bir seviyeye getirmek istiyorum;

Sonuç olarak dünkü ilk ve bugünkü ikinci "Deneme" settings ler ile örneğin karanlık ortam aydınlanmasında(hatta tamamen karanlık)
    FILM izlenimi çok çok iyi,White-fluctuating/White-halo v.s v.s hiç yok,Local-dimming güzel iş çıkarıyor

Ancak lazım Vividçiler için değildir,onlar bu ayarları zayıf/mat/soluk v.s bulabilir,benim işimde zaten Vividçiler ile değildir

++
    Not;kullandığım Sat-Receiver "Humax ırcı5400z" dir sonuç mükemmel
    Ayrıca bu sabah komşudan aldığım 2 adet dandik Receiverlar ile denedim ve sonuç görüntü
    kalitesi olarak rezalet(Humi ye göre tabiki) ama panelin bunu işlemesi ise başarılı(ZF de bu kadar başarılı değildi!!!)

Sonuç;RES+ ve panelin yeni nesil upscale özelliği çok iyi(bunu zaten Analog yayınlar incelemesinde yazmıştım!!)

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Nisan 2010; 13:42:29 >

• albani üstad fotoğraf koyma imkanın varmı ? çok uğraşmış detaylı yazmışsın emeğine sağlık birkaç fotoda koysan hiç fena olmıycak sana zahmet özellikle karanlık ortamda siyah seviyesi,sd yayın görüntüleri birazda hd görüntüsü mix yapsan dahada aydınlatıcı olur ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 20 Nisan 2010; 15:19:22 >
  • "DENEME SETTINGS" 3

Yukarıdaki ayarların biraz farklı uygulamasıdır

-Auto Brightness Sensor;ortam aydınlanması şiddetine göre Baclight ayarının otomatik ayarlanması

Auto Brightness Sensor;OFF dan ON a alıyorsunuz,böyle yapıncada normal Backlight değerini "0"göreceksiniz! ve o ayara
    dokunmuyorsunuz!!!!

Brightness;2 yapıyorsunuz

diğer tüm değerler ise 2.deneme ayarlarıdır!

Kısaca Auto Brightness Sensor ON yapılıyor+Brightness 2 yapılıyor OK++

Örneğin ortam aydınlanması çok fazla ise daha güzel iş görmektedir,ancak SD/DH normal yayın kaynaklarından tüm yayınlar
    aynı sinyal seviye/şiddet/kalite v.s olarak gelmediği için,elbette bazı yayınlarda koyu/daha koyu gibi bir resim elde edeceksiniz!
    bu birazda sizin zevkinize kalmış bir tercihtir,ben sadece zaten adı üstünde "Deneme" olarak ve kendimde bu değerleri uygulayarak
    paneli test ediyorum!
    Ben görüntü olarakta PDP ye yakın ve onun gibi Naturel/soft-mat görüntü sevdiğim için bunları tercih ediyorum
    Vivid/Sature benim kaçtığım görüntülerdir

Bu 3.settings i yaparken,bu arada TEST DVD sinden bozulma/iyileşme v.s durumunuda takip ettim!!özellikle Black&White ayrımı+
    Colour bar da renk/ton geçişlerini! ABS(bundan sonra kısa olsun diye AutoBrightnessSensor yerine böyle diyeceğim)
    ON&OFF konumlarında çok hafif Bright/Baclight kısılma/açılması yapıyor ki buda olması gerekiyor ama teste pattern den baktığım
    zaman ciddi bir değişim/bozulma v.s görmedğim için paneli şimdilik ABS;ON konumunda bıraktım!!! sizde denersiniz bunu;
    aslında ben dün gece bunu denedim ve ortamı tamamen kararttım zaten gece idi ama ışıklar v.s de kapanınca "FILM" izlemede
    çok başarılı buldum henüz MOVIE MODE a geçmedim ama benim ayarlar düşük/kısık ama Testede uygun biçimde set edildiği
    için Standard ile Movie arasında ciddi bir fark olmamaktadır!

...

• quote:

Orijinalden alıntı: groll

albani üstad fotoğraf koyma imkanın varmı ? çok uğraşmış detaylı yazmışsın emeğine sağlık birkaç fotoda koysan hiç fena olmıycak sana zahmet özellikle karanlık ortamda siyah seviyesi,sd yayın görüntüleri birazda hd görüntüsü mix yapsan dahada aydınlatıcı olur ...

Kardeş kusura bakma,ben foto v.s işlerinden anlamıyorum nasıl yapıldığınıda bilmiyorum,onu artık diğer arkadaşlar yapacaklar
    ZF355 de ben yapmamıştım!!

Black süper zaten yabancı yorumlarını okursanız anlarsınız durumu ancak panelide doğru set etmeniz gerekiyor bu Black durumunu
    yam anlamak için kaldıki üzerinde Samsung S_PVA CR8.000;1 lik Modül var ve dünyada şuanda en iyi Black üreten de bunlar(Sharp hariç tabiki!!)
    ancak aynı Modülü kullanan Sony/Samy den çok daha iyi Black seviyesi(Engine+S/W desteğiyle) ve KURO ya yakın tabiride benim değildir,hatta aynı KURO
    gibi diyende ben değilim,ben onların yalancısıyım)kaldıki test değeride 0,01cd/m2 excellent blacks++

Foto işi içinde bana göre erken çünkü daha hala paneli set edemedimki birde evdekiler izin verecekki panelle uğraşayım,DİZİ ler sebebiyle
    benim iş yine hafta sonuna kalır!!

Motionhandling olarak hala sıkıntı göremedim her ne kadar ZF kadar basamıyorsada çok zorluyorum mereti ama şimdilik falso yok
    Motion ayarları henüz OFF ta olmasına rağmen iyi basıyor makine!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Nisan 2010; 15:29:35 >

• selamlar can bey,

yazılarınızı takip ediyorum, hatta bende bimeks indiriminden pioneer yerine toshiba zf almistim ancak artık cizgiyle seyredemiyorum ve degistirecegim...

acikcasi zf den cok memnunduk sd yi bu kadar duzgun ve dogru renklerde gosterebilen bir baska tv henuz rastlamadım (hic bir arkadasimda pioneer yok).

toshiba'da alınabilecek sadece sv serisi var ancak led oldugu icin ne kadar dogru renk / dogru beyaz verebilecegi konusunda suphelerim var. Sonucta beyaz led dedigimiz fosfor kaplı mavi led, ve vivid renklerden nefret eden / fotografla ugrasan biri olarak dogru renk gösterimi benim icin cok onemli.

su ana kadar gordugunuz kadarıyla sv'nin renk dengesi / beyaz dengesi zf'nin ne kadar yakınında ya da uzaginda?

tesekkurler
  • "Bence aksine şu an için edge ledli lcd'lerin incelik dışında hiçbir avantajı yok. Hatta görüntü kalitesinde ciddi eksileri var artık bundan kesinlikle eminim. Gerek LG'nin Led serisi olsun gerekse Samsung'un Ledleri olsun (Sony'de daha göremedim led) görüntüyü ekrana bozarak veriyorlar. Örneğin bildiğimiz beyaz rengi o kadar soğuk gösteriyorlar ki sanki beyazlar maviye kaçıyor gibi. Ayarları ne kadar değiştirirseniz değiştirin (LG de ve Samy'de denedim çünkü) Led ışıkların ışık yayma özelliklerinden olsa gerek beyazlar gerçek beyaz gibi değiller. Bunu ilk olarak kutup belgeseli görüntülerinde görmüştüm daha sonraları da her kontrolümde bunun yayından ya da bağlantıdan değilde LCD'den kaynaklandığını gördüm. Oysa Z5500 serisi görüntüleri o kadar güzel gösteriyorki (Neyse o eksik fazla yok) hayran olmamak elde değil. Bu nedenle ben artık bu tür kozmetik özellikler yerine görüntü hangisinde iyiyse onun alınması taraftarıyım.
    Not: Aklıma gelmişken bir led de daha bu görüntüleri izledim ama o gerçekten güzel görüntü veriyordu. Oda 46SV kodlu Toshiba idi. Ama oda bildiğim kadarıyla Edge Led LCD değil. Bu edge led lcd'lerin kontrol edilmesi gerekiyor kesinlikle."

Albani üstadım, bu yorumu 29 mart 2010 tarihinde yapmıştım. Bende bu Toshiba Led'i çok beğenmiştim. Doğru renk üretmede oldukça iyiydi. Ancak bu edge ledler hakkında ne düşünüyorsunuz (özellikle Samy ve LG). Öğrenebilirmiyim. Teşekkürler.

Ayrıca yeni TV'niz hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

• @albani

fotograf koymayı dusunursen yardımcı olurum mailime yollayabilirsen fotoları ...diğer bir husus siyah seviyesi 0.01 cd\m2 ise kurodan bile daha başarılı siyah üretiyor demektir .(kuro 9.gen de bu değer 0.04 cd\m2 ydi sanırsam)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 20 Nisan 2010; 18:31:24 >
  • Aldığınız panel "Teşhir" ise(olabilir ve önemi yoktur!!)
    1-paneli önce RESET leyeceksiniz!!
    2-daha sonrada kumandadan Stand-by+panel üzerinden OFF yapacaksınız+panelin elektrik kablosunu prizden çekin ve 2/3dk. bekleyin!!!
    3-elektrik kablosunu yeniden prize takın,panel üzerinden ON yapın ve paneli açıyorsunuz normal olarak

selamlar albani hocam
    hayırlısıyla sv685d (ilk panelim) geldi ve kurdurduk bugun itibariyle benim size bir kaç sorum olacak fazla bilgim olmadığı için ben ürünü teşhir aldığım için yukardaki işlemi yapmam gerekiyormu.eğer gerekiyorsa
    paneli nasıl resetleyeceğiz....ve ondan sonra yapmam gereken herhangi birsey varmı acaba şimdiden tşk ederim (bu arada bunu yazarken paneli daha gormedım ama bizim ufaklık evde çizgi film izliyormus karsısında)

• quote:

Orijinalden alıntı: cek

selamlar can bey,

yazılarınızı takip ediyorum, hatta bende bimeks indiriminden pioneer yerine toshiba zf almistim ancak artık cizgiyle seyredemiyorum ve degistirecegim...

acikcasi zf den cok memnunduk sd yi bu kadar duzgun ve dogru renklerde gosterebilen bir baska tv henuz rastlamadım (hic bir arkadasimda pioneer yok).

toshiba'da alınabilecek sadece sv serisi var ancak led oldugu icin ne kadar dogru renk / dogru beyaz verebilecegi konusunda suphelerim var. Sonucta beyaz led dedigimiz fosfor kaplı mavi led, ve vivid renklerden nefret eden / fotografla ugrasan biri olarak dogru renk gösterimi benim icin cok onemli.

su ana kadar gordugunuz kadarıyla sv'nin renk dengesi / beyaz dengesi zf'nin ne kadar yakınında ya da uzaginda?

tesekkurler

Kardeş sen öncelikle ZF355 i unut,yani kafanda unutma ama kullanımda unut OK+

Ben Ferrari derken özellikle "Motionhandling" te bu paneli Pio dahil herkesle kıyaslıyordum ve bunların dışarda yabancı arkadaşlarla
    çok testlerini yaptık ve herkesi aynen tokatlığınıda o teste katılan Baba panel sahipleri bile görüpte,sonrada bozulup ZF leri testten
    çıkartmışlardı

Yani özel bir paneldi ama yazık oldu,tabi kabahat onda değildi yani Tosh ta değildi,ama benim hala vazgeçemediğim Samy S_PVA lar böyle
    çok fena su koyveriyor ve aslı su koyvermeyi ise Sony 32D3000 lerde yaptı ve hepsi patladı sayılır

Ben ben "hala" S_PVA cıyım riski seven S_PVA yıda sevmesi gerekiyor!

++
    VSL hatası çıktıysa sende değiştireceksin! işlemlere başla+

Sorduğun bazı şeylere kısaca cevap veriyorum;

SD lerde ZF PDP gibi;SV ise LCD gibi(şimdilik gördüğüm manzara budur ve bende efsane Humi vardır ve öyle olmasına rağmen
    SD lerde ZF yi geçemiyor,ancak bu geçememe "kötü" manasında asla değildir,bilen biliyor Tosh ların vede özellikle Ferrari ZF nin
    SD lerde ne kadar başarılı olduğunu

SRT güzel iş görüyor ama bunu anlattım geçtiğimiz msg larda sürekli ayar istiyor+SD lerde adı gibi bir Standart resim kalitesi yokki,her yayın
    ciddi farklı,ama bir diğer sevindiğim önemli tesbitim ise şu olmuştur;ZF de FILM için mutlaka MOVIE Mode istiyordu!!SV de ise yaptığım
    STANDARD MODE ayarı ile ve özellikle ABS ile FILM leri gayet güzel Standard Mode tan izleniyor(bunu dün gece tesbit edebildim,panel bana
    kaldığı saatlerde)

Dikkat ederseniz paneli A dan Z ye aynen ZF gibi ve herkesten çok farklı ele alıp işliyorum!

++
    Baclit-LED çok samimi söyliyeyim,benim "bugün" için kafamda yoktu,ben nasılki S_PVA cıysam,aynı şekilde en azından bugün için "hala" CCFL ciyim!!!
    Sadece şartlar benim için böyle oluşunca bende LED a Transfer oldum

ANCAK LED e geçmemin en büyük artısı panelin Full-LED-array +Local-dimming olmasıdır,zaten panelin kalınlığını görürseniz kağıt gibi incelerden
    değildir bayağı kalın maldır

Yaptığım test ve ayarlar ilede zaten panel CCFL gibi çalışıyorülen yoksa bu çakma LED mi deyip içini bile açıp paneli dağıttım
    (aman ha kimse arka kapağı filan sakın açmaya kalkmasın,sonra toplamam ona göre)

Genelde günümüz Sharp XS1/Sony X45x ler hariç FULL-LED LD ler hariç o duyduğunuz/okuduğunuz belkide görebildiğiniz tipik/klasik LED paneller
    sıkıntısı yok!! bende bundan korkuyordum ama paneldeki LD sistemi(LED-Backlight Control;ON olmak kaydıyla tabiki!!!!!)ve FULL-array olması
    bu korkumu kaybettirdi

ANCAK Backlight-bleeding yine var az veya çok ki buda zaten her panelde vardır (Sharp XS1 hariç Samy/Sony/Phil/LGE v.s dahil!!) Baclit-LED olması
    farketmiyor ve kenar kaçırma olacaktır,bende normal görüntü ile bu sorun değil+16;9 Formatta ise alt-üst barlarda yine sorun yok diyebilirim,çünkü
    alt barda zaten BB yok,sadece sağ-sol üst köşelerde var ama bunlar sorun değil,ancak Screen-uniformity mükemmel açılı yine bakılmayacak,off-axis te
    olay 10 derecede bile bozuluyor,CCFL gibi hatta daha kötü ama bunlar çok teknik şeyler ve Tosh ta "sıkıntı veren" mahiyette kesinlikle değildir!

Ancak Baclight/Brightness ayarları doğru olmalıdır v.s

CCFL ler 500/800/1000 saatlere gelince Backlight-bleeding+Torch-lighting azalmaya başlar,bende örneğin ZF de ilk aylarda yada 300/500 saatlerde
    Samy/Sony kadar değilsede yinede BB/TB vardı ama 600/700 saatlerde azalmaya başlamıştı! 1000 saate gelincede artık o ilk seviyenin yarısı kadar idi
    1500 saattlerde ise belli belirsiz kalmıştı ve ben paneli 1870 ssatte teslim ettim ve son gün de baktığımda hemen hiç kalmamıştı!!
    Ama Screen-uniformity değişmemişti o hep aynıydı+zaten onda sorun yoktu

Baclit-LED için bu konuda çok araştırma yaptım ama çok yeni bir teknik olduğu için açıkçası sağlıklı bilgiler yada kullanıcı yorumları bulamadım ama kendim
    takip edeceğim tipki ZF deki gibi
    CCFL Tüpler için bu zaten bilinen ve ışık gücünü tıpkı diğer lambalar gibi zaman içinde kaybedeceği biliniyordu öylede oldu,ama LED lerde bildiğiniz o minik
    lambalar ve onlarında bu şekilde olacağını sadece tahmin ediyorum,ancak çok fazla LED olması ilerde bunların daha çabuk bozululacağıda olabilir yada belli sayıda
    sönerse v.s,bunları bir ara dışarda tartıştık ama sonuç yok,valla kafamada takmıyorum bu kadar incesine!

++
    Black&White çok iyi,normal White-EDGE LED teki White-fluctuating veya beyaz da bahsedilen sorunlar kesinlikle yok,zaten TEST DVD sinden 0-255 White-Grey-Black
    seviyesi tam olması gereken seviyede,ama ben tabi değerleri kıstım,çünkü Default değerler aşırı satureydi ama doğrusu beyaz yine gözüme batmadı bugün yeniden
    Black&White testi yaptım falso göremedim+

++
    Renklerin doğruluğu ve üretimi mükemmel,zaten yabancı uzman/test yorumlarından bunu görürsünüz,ayrıca ilk sayfaya bakıyormusunuz acaba??
    orada Grey-scale/RGB Tracking seviyelerine bakarsanız "DEFAULT" olarak panelin neredeyse ideal çizgide geldiğini göreceksiniz
    Siyahlar içinde KURO gibi ve 0,01cd/m2 olduğunu ben değil test uzmanları yazdı
    Ben çok fazla inky-Black takıntılı değilim ama S_PVA olması+CR 8.000;1 olması ve Tosh S/W olarak ortaya güzel bir makine çıkarmış adalmar ve tek sorun fiyatı!!!

Panelin henüz tam detaylı araştırmasını açıkçası yapmadım ama benim için bazı değerler vardır onlarda doğrusu sınıfı geçecek not verdim

ANCAK ZF ile arasında Siyah-Beyaz dengesi konusunda fark yok hatta daha iyi bile diyebilirim,kısaca burada sorun göremedim ben,senide üzmemesi lazım!

Bu arada panelin bir çok artıları var örneğin bizdeki 3D-CMS bundan daha gelişmiş ancak bunlar çıplak gözle ayarlanamayacağı içinde henüz dokunmadım,
    sadece bir Amerikalı ve 2 Polonyalıdan ve birde Almandan aldığım değerleri girdim ve hiç birisini ben beğenmedimheriflerin alayı Vividçi yaw
    ZF içinde zamanında çok abancı Renkler değerleri aldım,onlar dahada felaketti

A-Color Temp ten girilen;RGB OFFSET/GAIN ayarları vardır ama bunlara hiç dokunmadım,bu herifler orasınıda Vividçi hale getirmişlerdir nasılsa
    B-Export Mode;Colour/TINT ayarınada girmedim!!
    C-3D-CMS içinde yukarıda yazdım,sadece bir defa MOVIE MODE için birisinin değerlerini girdim yine bana uymadı ve resetledim!!

Renkler konusunu ben ZF de çok kolay aşmıştım bu verdiğim Test pattern ile ve ayrıca CMS yi hep sıfır tutup dokunmamıştım

++
    Service MENU access;bunu zaten kimseye vermiyorum;ZF de de vermedim ve sizin orada işiniz yoktur!!!!peşinen uyarayım!!
    SM den girip bazı değerlere baktım ama kimse buradan bir şey yapamamış çünkü Tosh genelde orada fazla oynama imkanı tanımıyor ve hatta
    USA da prof.ISF bile yapılamıyor bazı Tosh paneller çünkü bazı bölümleri "LOCKED" veya ISF belli bir yere kadar yapılabiliyor v.s ama sizin
    bunlarla asla işiniz olmayacaktır!

+
    Paneli incelemem uzun sürecek tabiki,çünkü ZF gibi basit değil;biliyorsunuz ZF ler için ben hep .....Bir Gaz var birde Fren Vites bile yoktu.....aynen basıp gidiyorsunuz
    diyordum ama bu yada diğer tüm paneller böyle değildir!!

+++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Nisan 2010; 20:02:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arifsey34

Aldığınız panel "Teşhir" ise(olabilir ve önemi yoktur!!)
    1-paneli önce RESET leyeceksiniz!!
    2-daha sonrada kumandadan Stand-by+panel üzerinden OFF yapacaksınız+panelin elektrik kablosunu prizden çekin ve 2/3dk. bekleyin!!!
    3-elektrik kablosunu yeniden prize takın,panel üzerinden ON yapın ve paneli açıyorsunuz normal olarak

selamlar albani hocam
    hayırlısıyla sv685d (ilk panelim) geldi ve kurdurduk bugun itibariyle benim size bir kaç sorum olacak fazla bilgim olmadığı için ben ürünü teşhir aldığım için yukardaki işlemi yapmam gerekiyormu.eğer gerekiyorsa
    paneli nasıl resetleyeceğiz....ve ondan sonra yapmam gereken herhangi birsey varmı acaba şimdiden tşk ederim (bu arada bunu yazarken paneli daha gormedım ama bizim ufaklık evde çizgi film izliyormus karsısında)

Selamlar
    Panelin hayırlı olsun,güzel bir tercih yapmışsın+

1-Kardeş senin panel zaten Power-OFF olarak resetlendi

2-Diğer RESET ise Picture settings ve ilgili bazı değerlerdir;
    Kumanda dan;MENU>>>PICTURE>>>Advanced Settings e tıkla ve açılan yeni menüden en altta RESET var tıkla Resetle OK+

3-Panel Power-OFF olduğu için 3.maddeyi geç,işin yok bununla

VE verdiğim yukarıdaki değerleri girmeye başla OK+

Birde kardeş her şeyi yazdım,sen ilk sayfadan başla okumaya ve verdiğim set ayarlarını yap ama bunlar yazdığım gibi benim için şimdilik
    "DENEME" settings lerdir,bunuda belirtiyorum OK++

• abi cok saol deneme settingsleri deneyeceğim....
  • quote:

@albani

fotograf koymayı dusunursen yardımcı olurum mailime yollayabilirsen fotoları ...diğer bir husus siyah seviyesi 0.01 cd\m2 ise kurodan bile daha başarılı siyah üretiyor demektir .(kuro 9.gen de bu değer 0.04 cd\m2 ydi sanırsam)

valla bunu ben yabancı bazı testlerden gördüm sanırım bir taneside HDTVTest sitesiydi,KURO gibi diyen,ayrıca excellent diyede geçen bazı
    yerler görmüştüm!

http://www.hdtvtest.co.uk/news/toshiba-46sv685d-46sv685-20100118163.htm

Black level; Awesome (<0.01 cd/m2 with [LED Backlight Control] on) buyur kardeş,amcam böyle demiş yani

Bu da Game için;Input lag (rel. to Samsung F96) 0-16ms in [Game Mode]; 47ms otherwise

Bu 47ms dediği LAG değeri "Standard"Mode>>> ZF355 de 32/35ms idi +Engine da süper stabil olduğu için bütün panelleri aynen tokatlıyordu!!!!

Benim ZF vs SV arasında şimdilik görüntünün ZF de daha iyi aktığı ve Motion da SV nin ZF den biraz daha yavaş olması bu yüzdendi,bunu ben ZF ci olduğum
    için hissettim tabiki! yani birisinde makine istediğin kadar bastır banamısın demiyordu,yaw bunun adını haybeye Ferrari diye "uydurmadım"
    Ama harbi uydurma bu tabiki

Şuanda Motion ayarlarını sadece yabancı kullanıcı yorumlarına göre değerlendiriyorum,zira hem bazı uzmanlar hemde kullanıcılar biraz daha iyi Motion
    yapabilirdi/beklenirdi gibi bana göre ucu açık bir şeyler yazdılar,ama ben göremedim faul bir durum henüz!!!zaten 16-47ms arası Game&Standard değerleri bile baz alsanız
    makine çok çok iyi basıyor demektir!!!!!PDP lerin bile çoğu 30/40ms gibidir Standard ama bazı modeller ise 5/10 gibidir(Pany den 46G10/32V10 gibi)
    ...

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

@albani

valla bunu ben yabancı bazı testlerden gördüm sanırım bir taneside HDTVTest sitesiydi,KURO gibi diyen,ayrıca excellent diyede geçen bazı
    yerler görmüştüm!

http://www.hdtvtest.co.uk/news/toshiba-46sv685d-46sv685-20100118163.htm

Black level; Awesome (<0.01 cd/m2 with [LED Backlight Control] on) buyur kardeş,amcam böyle demiş yani

Bu da Game için;Input lag (rel. to Samsung F96) 0-16ms in [Game Mode]; 47ms otherwise

Bu 47ms dediği LAG değeri "Standard"Mode>>> ZF355 de 32/35ms idi +Engine da süper stabil olduğu için bütün panelleri aynen tokatlıyordu!!!!

Benim ZF vs SV arasında şimdilik görüntünün ZF de daha iyi aktığı ve Motion da SV nin ZF den biraz daha yavaş olması bu yüzdendi,bunu ben ZF ci olduğum
    için hissettim tabiki! yani birisinde makine istediğin kadar bastır banamısın demiyordu,yaw bunun adını haybeye Ferrari diye "uydurmadım"
    Ama harbi uydurma bu tabiki

Şuanda Motion ayarlarını sadece yabancı kullanıcı yorumlarına göre değerlendiriyorum,zira hem bazı uzmanlar hemde kullanıcılar biraz daha iyi Motion
    yapabilirdi/beklenirdi gibi bana göre ucu açık bir şeyler yazdılar,ama ben göremedim faul bir durum henüz!!!zaten 16-47ms arası Game&Standard değerleri bile baz alsanız
    makine çok çok iyi basıyor demektir!!!!!PDP lerin bile çoğu 30/40ms gibidir Standard ama bazı modeller ise 5/10 gibidir(Pany den 46G10/32V10 gibi)
    ...

merhaba usta
    (demin girdim msj nız yoktu ne çabuk yazdınız anlamadım)

işinize karışmak gibi olmasın ancak bir şey eklemek isterim

uzun zaman değil!!!! çok uzun zaman önceden beri LCD tv lerde input lag değerini araştıryorum şimdiye kadar en iyi değeri veren tosh sv685 ve zf355 i gördüm. tabi bu işte en başarılı SHARP + SONY var ancak bu üç firmanın panellerini karşılaştırdığım zaman ortaya toshiba çıkyor.Halbuki SHARP çok iyi değer vermesine rağmen!!!!! sebebi ise sadece sizin dediğiniz gibi 0-16 lag değerinin yanında motion handling vede görüntü kalitesinin çok iyi olması,aynı panelde suna bilmesi. diğer markalar da aynı panelde olması çok zor
    Bu hepsi bir aradayı sununan çok az panel var>>>>Sony x4500 (tabiki PDP ler hariç)
    yeni modeller çıktıkça input lag değerlerini görüyorum tabiki bir iyileşme olması beklenirken git gide kötüleşiyor yani diğer özelliklerinde iyileştirme yapılır ken(tabi ne ölçüde olduğu malum>> marketin tools) input lag değerleri daha hızlı oranda yukarı doğru yükseliyor

sizin bir sözünüzü burada hatırlatmak isterim "bir panel sadece input lag değerine göre yargılanması doğru değil" ancak kısa sürede iyi iş yapa bilmesi önemli tıpkı zf ve sv gibi

saygılar

edit: umarım birşey yazarken dilim ve parmaklarım sürçmemiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 20 Nisan 2010; 20:21:46 >

• quote:

@albani

Pıoneer yine başka bir pıoneer ile karşılaştırılır 0.01'den ziyade işlemcide biter iş , 0 tepkime süresini söylemiyorum bile
    Lcd teknolojisi ilerledi ama can ağbi kızmasın ben olsam tabıki bulunması artık imkansız X4500 bu seriden daha iyi olduğunu düşünüyorum
    Konu led ise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 20 Nisan 2010; 22:47:04 >

• sv'de 96 idi sanırım. x4500'de kaç led var acaba?

Bu arada benim emektar v4000'in input lag değeri 0-10 ms.imiş.

hdtvtest.co.uk: Input lag 0-10ms, very little
  • quote:

Pıoneer yine başka bir pıoneer ile karşılaştırılır 0.01'den ziyade işlemcide biter iş , 0 tepkime süresini söylemiyorum bile
    Lcd teknolojisi ilerledi ama can ağbi kızmasın ben olsam tabıki bulunması artık imkansız X4500 bu seriden daha iyi olduğunu düşünüyorum
    Konu led ise

selam gitarcı kardeşim

siyah konusundan bahsetmiştim yoksa motion-tepkime süresi konusu ayrı tabiki ...x4500 konusunda can ağbi atbaşı gider gibi bir yazı yazmıştı önceki sayfada sanırım ...
  • Mozart selamlar

-SV de özellikle Siyahlar "excellent" olarak belirtiliyor Test neticesinde ve değer olarak bunlar görünüyor ama kimse
    bunu kalkıpta Pio ile elbette kıyaslamasın!

Pio bir tarafa ötekiler diğer tarafa her zaman

-X45x in bu panelden tek avantajı(benim incelediğim kadarıyla)Baclit-LED lerin RGB olmasıdır(bu Sharp tekniği birde XS1 de vardır)
    Ama Siyah seviyesi SV de daha iyidir!Motionhandling olarak Tosh un üstünlüğü zaten tartışılmaz!

Renklerin doğru üretimi X45x lerde biraz daha fazla ve resim keskinliği daha iyi!
    Ama Siyah&Beyaz seviyesinde yine SV daha iyi;Game Mode ile LAG daha düşük v.s

Sonuç olarak bana göre X45x biraz daha ileride elbette,ancak ortada ciddi bir farklılık kesinlikle yoktur!
    Fiyatları ise X45x lerin malumdu,daha sonrada "Bitiriyoruz" dediler Teşhir v.s ne varsa bitirdiler bencede güzel yaptılar ve Satış stratejisi olarak
    her zaman olduğu üzere "zamanı" çok güzel kullandılar(zaten bunlar Sony işleridir)

++

• Local-dimming

http://www.imagebam.com/image/237d2e77309787

resmi açık hale getiremedim,Mozart ellerinden öper dostum
    +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Nisan 2010; 23:14:27 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.