Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle "TNB" den Sn.Korhan Beye teşekkürler ediyorum
    Panelim bugün elime ulaştı(46SV685)

++
    Her zamanki gibi paneli "Analog-TV yayınında kontrola başladım(ben panel işinde hep tersten giderim)

-Apt.daki çatıda uyduruk bir merkezi sisteme bağlı Analog Çatı Anteni vardır,bir kaç Antalya yerel kanalları ile ulusal
    kanallardan bazılarını çeken ve genelde görüntü kalitesi kötü/orta/çok kötü yayınlar şeklinde kanallar geliyor

Görüntü beklediğim kadar kötü gelmedi!
    ZF ile aynı sayılır,bazı kanallarda ise oldukça başarılı,paneli daha fazla kurcalayamadım,çünkü Hanım ve Kızım DİZİ izlemeye başladılar
    ve beni şutladılar;Salondan ve "Yasemince" izliyorlar ben yine Sony CRT ye gittim!
    Maçlara takılıyorum şuanda,diğer taraftan ise PC de bir şeylere bakıp bunları yazıyorum

Analog yayında bir kaç şeye daha bakacağım yarın,çünkü özellikle çok düşük/düşük pixel değerli ve kötü yayınlarda izlemem gerekiyor! panel nasıl bir processing
    yapıyor/yapabiliyor
    "Çamur" gibi yayında SRT* nasıl iş görüyor örneğin!!
    Ayrıca bazı kanalların ayarını manual olarak biraz bozup,yeniden izleyeceğim ve SRT nin çalışmasını buradan Test edeceğim!

İlk intibam olarak;panel SRT yardımıyla(ancak bunun ayarı çok zor ve sürekli ayar ister!!!)düşük kalite Analog/SD leri başarılı işliyor,SRT nin
    burada ZF de olmayan bu sisteme göre daha başarılı buldum,ancak her ne kadar kimse Analog izlemeyecek olsada,panelin bazı testleri için
    bunlar önemlidir(aslında bunlar benim için önemli değildir,ben sadece sizlerin bilgisi olsun diye bunları yazıyorum,yoksa ben panelden sadece
    HD izlerim)

Sonuç olarak ZF kadar Analog alacakmıyım diye merak ederken,daha başarılı bir Analog aldm SV den!
    SRT nin etkisi olduğunuda unutmayalım tabiki!

*SRT=bunun asıl tanımı "Super Resolution Technology" ancak daha sonra buna kısaca "ResolutionPlus" dendi,dahada kısası RES+ olmuştur
    Genelde çoğu kullanıcı gerek USA gereksede Avrupada RES+ ve bunun ayarlanmasından şikayet ettiler/ediyorlar;tosh bu özelliği 2008 den itibaren
    bir çok Serisinde hala kullanmaya devam ediyor!!

A-Tosh lar her seviye panellerinde SD lerde iyi/çok iyi ve ZF gibi serilerde ise süperdir

B-RES+ özelliği ile gördüğüm bu kısa testimde sistemin SD lerde daha başarılı bir resim elde edilmesini sağlıyor!

C-Motionhandling olarak;bir kaç kanalda Maç izledim,görüntü hızlandırma ayarlarının hepsini kapattım ve sonuç oldukça başarılı(ZF kadar değil ama)
    Cam-pan-scan de ise yine ZF kadar başarılı değil ve diğer marka paneller kadar başarılı diyebilirim(PDP ler hariç tabiki!!!)

ZF de ise>>> Cam-pan-scan Analog/SD/DTV/HD v.s de bütün diğer marka panellerden "PDP ler ve PİO da dahil)çok çok iyi idi

+++
    Yarın Sat-Receiver bağlayıp teste devam,ben şuanda basit bir kaç ayar yaptım,yarın Receiver ile daha fazla yapıp "inceye" geçeceğim
    Bende HUMAX ırcı5400Z Receiver vardır(SD) üstüne Receiver yok,dolayısıyla yarın emanet dandik bir Receiver alacağım komşudan
    ve ilk onunla başlayacağım teste,bakalım panel "Video sinyal+resim kalitesi" düşük görüntülerde ne yapıyor,daha sonrada CRT ye bağlı kullandığım
    ve Humi den sonra görüntüsü çok kötü geldiği için,ZF den söküp,Sony CRT me taktığım DreamBox-500S(Clone) ile bir deneme yapacağım Scart2Component
    bağlantısı ile,Humi yi ise Scart2Scart kullanacağım eskisi gibi

Ben bu testleri kısaca SD lerde panel ne kadar iş çıkarıyor+zayıf yayınlarda+düşük pixel değerli videolarda v.s de neler yapıyor ve Processor nasıl
    çalışıyor bunları inceleyeceğim!

ANCAK bu panel tip TV ler(hatta PDP ler dahil)böyle düşük pixelli kaynaklar yani SD için değil HD için geliştirilmektedir!bunu kimse unutmasın,zira günümüzde
    "hala" bir çok insan panel alıyor hatta FULLHD panel alıyor ve "hala SD ler nasıl diyorda
    Bu paneller "SD lerde nasıldır" diye alınmaz,böyle düşünenler varsa benim gibi CRT ye talim etsinler,süper hatasız resim elde ederler

++

Panel bana "sıfır saatte" geldi!! aslında mağaza teşhiride olabilirdi,yada çok az kullanılmış v.s bunlar benim için önemli değildi

++

Asıl panelin bakacağım bölümleri;HD yayınlar;ama bunun için elimde Sat-Receiver yok! dolayısıyla HD-DVD ve PC yardımıyla daha sağlıklı
    ve anlaşılır bir test yapacağım,çünkü kafama takılan sorular var örneğin motion konusunda ve bahsedilen Blur konusunda;çünkü ben
    ZF den upgrade oldum ama bu aslında tam bir ugrade sayılamacak,yani Ferrari den iniyorsun upgrade için neye bineceksin ki ben "hala"
    ortalıkta özellikle Engine sağlamlığı+stabilite=başarısında bir panel göremiyorum;dolayısıyla umarım beni hayal kırklığına uğratmaz!

Yoksa ......çizgilide olsa ZF yi keşke kullansaydım..... demek istemiyorum,çünkü böyle bazı Amerikalılar biliyorum ben,herifler çizgili ZF
    kullanıyorlar "hala"

++
    Bimeks/Teknosa da maliyetininde altında SV ler satılmaktadır ama bunlar gördüğüm kadarıyla çok limitli!! almak isteyen aynen alabilir,
    örneğin dün Teknosa da gördüğüm 46 ebatlısı 2.999 idi

...

Mozart;benim imzam ne olacak şimdi kardeşim bana güzel bir imza bulman lazım gari şu SV için,diğer Ferrari yi bırakmayacağım

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 17 Nisan 2010; 20:54:02 >

• Bu arada aklıma gelmişken sormak istiyorum sizlere;

Panelde "DLNA" özelliği vardır,ben PC den ve ilgili soft v.s hiç anlamam

Bu sistem anladığım kadarıyla PC den ağ bağlantısı v.s gibi bir şey ve PC nin içindeki uyumlu sanırım Media/Photo özelliklerine
    ulaşmaya yarıyor???

-şimdi panelin kutusundan bir adet CD çıktı ve içinde "ULCS" diye bir soft var ve bunu PC ye kurunki DLNA sistemi çalışsın v.s
    bu soft gördüğüm kadarıyls Shareware ama kısıtlı olarak verilmiş oluyor ve sizi Sitesine yönlendiriyor,full özellikli olması için
    ücret istenecek v.s

-birde uyarı var;veya ULCS yi kurmazsanız o zaman PC nizde bir DLNA sunucusu bulunması gerekiyor v.s diye bir şeyler yazmışlar!

Ben normalde Salondaki panele ;diğer odadaki PC yi DVI2HDMI kablo ile bağlayıp Video yu iletiyorum +Coaxial kablo ilede Z-5500 ve bağlayıp
    Audio yu alıyorum ve sorun yok,bu bahsedilen soft ile o zaman bu bağlantıyı yapmadan direk Ethernet kablo ile PC den/yada Modem den
    direk panele bağlantı yapıp görüntüleri açacağım???

+

• merhaba usta yeni panel hayırlı olsun

madem yarın SD üzerinde denemeler yapcaksınız

size birşey hatırlatmak isterim.Sizce de uygun olursa tabi!!!!!!!!!!!

yarın F1 yarışı var TRT1 veriyor.F1 prog.saat 9:00 da başlayacak sanırın yarışın başlaması 9:45 i bulur.(sabah sabah!!!)

siz benden iyi bilirsiniz ancak merak ediyorum acaba F1 arabalarının hızlı geçişlerini SV nasıl ele alacak!!!!!!

saygılar
  • Can abi hayırlı olsun

Tahmin ediyordum bu paneli alacağını geçen gün mert'e söylemiştim

Hayırlı olsun abi en güzel imzayı yaparız
  • Hayırlı olsun albani hocam. Kendim almış gibi sevindim. Başkalarından sv için fark istiyorlardı ama inşallah senden almamışlardır. Toshiba'nın Türkiye'de reklama ayırdığı bütçeden daha fazla etkin olmuştur Tosh panel satılmasında.

Düşünmek lazım; Bir yanda belki milyonlarca dolarlık reklam bütçesi ve satışlara katkısı, diğer yanda albani hocanın gazı. Bana göre albani hocanın gazı daha ağır basar...
  • quote:

Beyler iyi akşamlar,

Diğer başlıkta yazdım,buradan da yazmak istiyorum

Ben ZF yi SV ile bugün değiştirdim

Biliyorsunuz bende de VSL hatası vardı ve ben 5 aydan fazladır böyle kullanmıştım ve niyetimde aslında yoktu(en azından şimdilik)
    ancak sürenin yaklaşması ve SV ye olan ilgim sebebiyle,buna transfer oldum

++

Diğer başlıkta sana hayırlı olsun dedim burda da diyeyim bari forumda kaç tane tosh topiği var böyle.senin topic diye başka topiğe mi yazdım acaba

Albani selamlar

- Öncelikle hayırlı olsun. SV seni Motion konusunda ZF kadar tatmin eder mi ????? Bence etmez !!!!!

- Estetik senin için hikaye motion olayını konuşmuştuk yeşil sıkıntısı giderildi/giderilmedi kişiye göre değişebilir ???

- Senin ısındığın SV ye ben bir türlü ısınamadım.Yani SV öyle bir seri ki tam bir yere oturtulamıyor.Sana göre high-end bana göre orta üst başkasına göre çok farklı !!!! Kısaca ben bu seriyi tam tanımlayamadım.

- Ayrıca madem panel değiştirdin Panny G-20 de düşünebilirdin.Ben şaşırdım bile diyebilirim.Gerçekten çok olumlu yorumlar okudum.Ancak bir tek şey var aklıma takılan.Renklerin eskiye göre Panny de Native olmadığını okudum yabancı bir forumda !!! Bu yönde bir şikayet var mı TR de ???

- Ayrıca ben Phil 2010 larıda bir görmek istiyorum.Ne yalan söyliyim Sharp modüllü 8 serisi phil 2010 ların iyi iş çıkartacağı kanaatim var.bakalım olacak mı??? fakat philin her zamanki gibi fahiş fiyat inadı iştahımı kırıyor

- CELL1,XS1 kıyaslamasından kaçar gibisin.Tosh kullansan da Sharp a da gölge düşürmüyorsun bakıyorum

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: bons@i

merhaba usta yeni panel hayırlı olsun

madem yarın SD üzerinde denemeler yapcaksınız

size birşey hatırlatmak isterim.Sizce de uygun olursa tabi!!!!!!!!!!!

yarın F1 yarışı var TRT1 veriyor.F1 prog.saat 9:00 da başlayacak sanırın yarışın başlaması 9:45 i bulur.(sabah sabah!!!)

siz benden iyi bilirsiniz ancak merak ediyorum acaba F1 arabalarının hızlı geçişlerini SV nasıl ele alacak!!!!!!

saygılar

Sn.Bonsai,yrın bir ara bakarım ama ben asıl bu testi kendi bazı görğntülerim vardır oradan yapacağım özellikle çok hızlı MusicClip ve Dance v.s
    ayrıca False-counturing durumu genelde gözden kaçar ki ZF de bile vardı,SV de de var!

Araba yarışları içinde öncelikle HD-DVD den bazı Film leri açıp bakacağım,sonra PC den eskiden kalma çeşitli görüntülerim vardı oradana bakacağım++

TV yayınları ise biraz farklı durumdur,bu konuda ZF sıfır hatalı idi örneğin Araba v.s işlerinde ama SV dahil hiç kimse onun seviyesinde olamaz,bu kesin!
    en az ayarla bunu başarıyordu ZF ler ve 50Hz de sıfır hata idi

Ancak benim beklentilerim,sizler gibi değildir panel işinde! bana göre pixel-tabalı bütün panellerde hatalar vardır/hatta çok vardır v.s(Pio bile dahil bazı
    durumlarda)dolayısıyla ben orada falso varsa burada çuvallıyorsa,bunlara kafama takmam,zaten ZF gibi dünyaki en hızlı paneli bile kullanırken
    son 21 ayda daha fazla CRT yi izledim ben yaw

Ben sadece HD izliyorum panelden ve bu panelerde HD için geliştiriliyor,bu kadar basit,kimse gözünde olayı büyütmesin!

SV ye kısaca gelirsem benim kriterimde şimdilik falso göremedim!

Baclight-Screen Uniformity süper diyebilirim(S_PVA ya faktörüne rağmen ve Samy den kesin çok daha iyi+Sony den de aynen öyle!!) ve panel ufak
    oynamalı settingslere bile güzel cevap veriyor,bu konuda ZF den daha iyi
    ANCAK ZF de ayar filan yapmaya gerek yoktuki,bas gaza gitsin,bas frene dursun,vites filanda yoktu yaw bu öyle değil tabiki yada diğer tüm paneller v.s

++
    Ben daha Tosh a Fatura çıkarmadım,ona vakit var

++

İşimi fazlasıyla gören ve az kullanıcısı olsada,son derece başarılı bir panel,Siyahlar süper,ancak izleme açısı artarsa malum düşme sorunu bundada vardır!
    ZF de ise BB olayı başta vardı ama panel 2000 saatlere gelince özellikle run-ın period uzadıkça BB ve Screen-uniformity en çok Tosh larda güzel seviyeye gelmektedir!!

+

• Hayirli olsun,güle güle kullanin .Sizi tekrar forumda görmek güzel oldu.
    Bir imzada benden olsun sordugum sorulara vermis oldugunuz cevaplara karsilik gelmesede.
     TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi

• quote:

Orijinalden alıntı: universteli

quote:

Beyler iyi akşamlar,

Diğer başlıkta yazdım,buradan da yazmak istiyorum

Ben ZF yi SV ile bugün değiştirdim

Biliyorsunuz bende de VSL hatası vardı ve ben 5 aydan fazladır böyle kullanmıştım ve niyetimde aslında yoktu(en azından şimdilik)
    ancak sürenin yaklaşması ve SV ye olan ilgim sebebiyle,buna transfer oldum

++

Diğer başlıkta sana hayırlı olsun dedim burda da diyeyim bari forumda kaç tane tosh topiği var böyle.senin topic diye başka topiğe mi yazdım acaba

Albani selamlar

- Öncelikle hayırlı olsun. SV seni Motion konusunda ZF kadar tatmin eder mi ????? Bence etmez !!!!!

- Estetik senin için hikaye motion olayını konuşmuştuk yeşil sıkıntısı giderildi/giderilmedi kişiye göre değişebilir ???

- Senin ısındığın SV ye ben bir türlü ısınamadım.Yani SV öyle bir seri ki tam bir yere oturtulamıyor.Sana göre high-end bana göre orta üst başkasına göre çok farklı !!!! Kısaca ben bu seriyi tam tanımlayamadım.

- Ayrıca madem panel değiştirdin Panny G-20 de düşünebilirdin.Ben şaşırdım bile diyebilirim.Gerçekten çok olumlu yorumlar okudum.Ancak bir tek şey var aklıma takılan.Renklerin eskiye göre Panny de Native olmadığını okudum yabancı bir forumda !!! Bu yönde bir şikayet var mı TR de ???

- Ayrıca ben Phil 2010 larıda bir görmek istiyorum.Ne yalan söyliyim Sharp modüllü 8 serisi phil 2010 ların iyi iş çıkartacağı kanaatim var.bakalım olacak mı??? fakat philin her zamanki gibi fahiş fiyat inadı iştahımı kırıyor

- CELL1,XS1 kıyaslamasından kaçar gibisin.Tosh kullansan da Sharp a da gölge düşürmüyorsun bakıyorum

Saygılar

Selamlar
    Güzel dileğin için teşekkürler,Allah razı olsun+

-Kardeş,ben zaten ZF ile hiç bir zaman ne bu SV ile nede bir başka panel ile bile "mukayese" etmedimki
    Bütün panellerin perf.biliyorum,SV yide ben "bilinçli" aldım ve aslında almak gibi bir mecburiyetimde yoktu,hatta yeniden
    para verip bir başka panelde almayı düşünmüştüm(açıkçası ben bunu yapmak istiyordum ve ZF yide o halde kullanmayı)
    ancak evdeki hesap meselesi çarşıya uymayınca,başka ödemeler ve alınacaklar v.s,yeniden bir panel için 4/5 kağıt
    veremezdimki,iyikide vermedim!

Sana ise dikkat ediyorum sürekli bana ZF ile bir mukayese etme veya High-End değil yok Mid-Level v.s gibi göndermeler yapıyorsun
    ama bunlarda benim için aynen "hikaye" ben bunlara takılmıyorum ama senin takıldığı aşikar,kaldıki kime göre
    High-End yada hangi kritere göre,bunun ne okulu nede sertifika veren bir kuruluşu vardır bu oluşum ilk olarak üreticiler tarafından
    ortaya atıldı sonrada çeşitli kurumlar buna sahip çıktı ama bana göre hep ucu açık idi!!!!halada aynen öyledir,kısaca panele HIGH denilince
    panel HIGH olamıyor dostum

-Panelde gerek başka yerlerde defalarca izlediğim ve kendimde baktığım zaman öyle bir Motionhandling sıkıntısı v.s kesinlikle yoktur,kimse bu paneli
    hatta Tosh ları en başta Phil sonrada LGE/Samy/Sony ile bir tutmasın Motionhandling konusunda,bunu Tosh aşalı seneler oldu seneler yaw
    AV bile 9x serisi Phil den hem stabilite hemde genel olarak Motion da çok daha başarlıdır(bu seri dikkaktinizi çekerim 2006 Modeldir ve 2007 den beri hala
    üretilmektedir!!!)

Green-tint yok,bunu sana anlatmıştım,sadece USA-NTSC sistemde bu vardır ve genelde her markada NTSC dede böyledir zaten panellerdeki TINT ayarıda bunun içindir
    ama genelde bizde hatta hiç bir yerde bilinmez ne işe yarar yaw şu TINT diye ama Amerikalı iyi bilir TINT in ne olduğunu!

Green sapmasıda testte vardır,ama bunu çıplak gözle ya anlamazsınız yada çok hafif anlayacaksınız!(Avrupa PAL de)üstelik bu sapma CMS den ayarlanarak
    düzeltiliyor!

-Ben Kasasına yada Bezel v.s hiç bakmam,bunlar dediğin gibi benim için aynen hikayedir kardeşim
    zaten panel Baclit-LED ama Derinlik(kalınlık) 11cm ben bunada bakmadım tabiki,yani kalın diye panel seçimi yapılmaz,Karpuzmu alıyoruz yaw

Kalın olmasının çeşitli teknik sebebleride vardır ayrıca;en azından SV ler Full-LED array>>Local-dimming ve fiyatının yüksek olmasıda bundan dolayıdır!

-Pany G20 almamı nereden düşündün,hiç aklıma bile gelmez,ama PDP alacaklara elbette tavsiye ettim/ediyorum!
    Pany deki renk üretimi durumunu ise ilgili başlıkta bir kaç defa yazdım,her okuduğun kullanıcı yorumunu,sen prof.yorum gibi görmüyorsun umarım
    zira dışarda çok fazla "renk körü" insna vardır,hatta SV için elimde bazı hazır setttings ler vardı bunları uyguladım biraz,bu Almanlar gerçekten ciddi renk körü!!
    ZF içinde aynı durumlar olmuştu 1,3 sene önce heriflerin RGB ayarlarını uyguladım panel bozuldu sandım yaw;bunların yorumlarıda hikaye tabiki!!

Ancak Pany de 2009 Modellerde renkler gerçekten Sature idi ve bizim Pio cu Polis paneli aldı ve bir hafta sonra sattı(G15 idi ondaki)

2009 Modellerde durum bana göre aynen LCD ayarları gibiydi!2010 model V/G lerde ise belliki heriflerde gördü ve S/W den SM yi ona göre ayarladılar,
    panelde aslında 2009 Model ile aynıdır,Modül "yeni nesil" olayını henüz çözemedim çünkü bunuda pek inanmadım ben ama PDP alacaklar için zaten
    alternatif yok gibi,biraz Samy ama Pany yinede rakipsiz PDP de

-Phil için kısa bir bilgi verdim 5/7/8 Serileri için ilgili başlıktan görebilirsin,bunlar UV2A Modüllü ve çok başarılı olacağı söylenen paneller,sony de High-End lerinde
    bunu kullanacak ama onlar daha Baba modeller tabiki,sanırım Tosh ta bunu kullanacak ilerde!ancak bunlar pahalı paneller olacaktır,artık Phil bakanlar
    CCFLE değilde bolca çıkacak olan Baclit-LED lere baksınlar

-XS1 "Butik" üründür süperdir ama bunu ne alan nede soran var,konuşmaya bile değmez!
    CELL-TV ise Tosh un akıllara ziyan panelidir ama bu bir PC sistemi gibi çalışan paneldir,Almanyadan bir kullanıcı biliyorum,herif bunu almış
    sanırım 55" ve € 7500 gibi bir fiyatı vardı
    Bu panel dehşet ama bunuda kim alacakki,ancak Sharp tan iyi kesinlikle ve sanırım bizim ZF nin gelişmiş versiyonu bu panel

++

• [image]http://img232.imageshack.us/img232/3932/sonqu.jpg[/image]
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Hayirli olsun,güle güle kullanin .Sizi tekrar forumda görmek güzel oldu.
    Bir imzada benden olsun sordugum sorulara vermis oldugunuz cevaplara karsilik gelmesede.
     TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi

Kardeş teşekkürler,sağolasın+
    Cevaplarım içinde hiç bir şey gerekmez,bir Allah razı olsun demeniz yeterlidir
  • Mozart,imzalar süper yaw,ortalığı yakıyor valla

Şu sorduğum "DLNA" işi ne olacak dostum???
    Henüz o verilen "ULCS" denen CD deki softu yüklemedim!

NOT;Bu arada Sn.Yöneticiler; umarım bu imzalar aykırı değildir,yani kafamıza göre bir şeyler yaptık ama faul bir şey
    yapmayalım bu arada!varsa öyle bir durum uyarın ltf++
  • Hocam imzanız forum kuralları dışında zf kaldırmanız gerekiyor

DLNA bilmiyorum abi biraz kurcalaman gerekicek , gerçi bununda ilacı yurt dışı forumlarında vardır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 17 Nisan 2010; 23:52:05 >
  • ZF yi kaldırmam o zaman (ex)ZF diye yazarım yinede
    Nasılsa ben hangi panel olduğunu herkes biliyor,ama ZF nin yeri başka tabiki,kaldıki benim gibi bir kaç kişi daha gördüm AVF de
    adamlar imzalarında aynen benim gibi (ex)ZF355 yazmışlar

Zaten bu herifler bir sorun v.s oldumu,yeni panelleri ile veya bir başka panel le hemen şunu yazıyorlar ....bunlar ZF de hiç olmuyordu.....
    adamda bunu,piyasada High-End paneller için söylüyor yani mukayese yaparken dandik panel ile etmiyor

+

• sv'lerde kablosuz özelliği yok değil mi? Neyse o yoksa bile ethernet girişi vardır. Bire bir bu tv için bilemiyeceğim ama DLNA'nın kullanım mantığı hemen hemen tüm cihazlarda aynı. Ps3'den pc'deki medya dosyalarına modem üzerinden ulaşıp tv'den seyretmek gibi.

Bunun için ilk önce tv ethernet kablosu ile modeme bağlanması lazım sanıyorum. Sonra pc'de windows medi player 11 yüklü olmalı en azından. Daha sonra ise media playerin menüsünden kitaplık/medya paylaşımından pc'deki istediğimiz bir klasörü paylaşıma açıyoruz. Tv içinde muhtemelen dlna'dan paylaşılan dosyalara ulaşmak için bir ayar menüsü vardır. Herşey doğru yapıldıysa o kısımdan pc'deki dosyaların tv'den görünür hale gelmesi lazım.

O cd de ise belki bu işleri kolaylaştıran bir yazılım vardır. Onu da kurcalamak lazım...
  • albanez usta
    her zaman ki gibi cevaplarınız için teşekkürler

son mesajınızda yazdıklarınız arasında dikkatimi çeken yerler var.birkaç birşey eklemek istiyorum

önceden giderdik şu tv mi bu tv mi hangisi daha iyi duruyor derdik vede alırdık! önceden tvler 3 aşağı 5 yukarı aynı kalitede gösterirdi.(CRT)
    Şimdi böyle bir olay yok diyeceğim ama var.

nasıl var; tvlerinin salonda veya artık nereye koyuyorlarsa orada düzgün durmasını istiyenler doğal olarak şekline önem veriyorlar.Siz bende daha iyi bilirsiniz bu uyanık üretici firmalar baktılar LCD işinde ne kadar zorlarsa zorlasınlar dönüp dolaşıp aynı yere geliyorlar biraz boyuyorlar biraz isim değişitiriyorlar yani allıyorlar pulluyorlar, tv leri incelttikçe inceltiyorlar parlattıkça parlatıyor vede sadece görünüme önem veren son kullanıcılara satıyorlar.
    vede bu konuda onları geçekten başarılı buluyorum
    bencede görünüm önemli ancak ekrandaki görünüm renkler vede motion handling! özellikle motion handling yani sizle bu konuda aynı fikirdeyim.

cell tv

gereçektende bu cell i duyunca dedim ki, tamamdır olayı tosh bitirdi!!!!!!! ancak tabi butik ürün olunca iş biraz değişti anladım ki bu ürün parası olan garibanlar için
    bu kadar cell den etkilenmemin sebebi PS3 kullanılması vede gerçekten de bir çığır açması idi.

cell işlemcide 8 çekirdek bulunuyor vede bu gerçektende muazzam bir güç getiriyor.
    siz diyorsunuz ya PC gibi çalışıyor.
    aslında pek pc gibi çalışmıyor.zaten pc ye bu işlemci konsa 3-5 sene bu işlemciyi çalıştıracak program yazamazlar.(windows ile çalışrtımaya uğraşsalar kullandıkları makine dağalır)

pc dede intel firması 8 çekirdekli xenon işlemcilerini duyurdu hatta kullandılar kullanıyorlar ancak bu işlemci cell işlemcinin yanında 4 çekirdekli gibi kalır

pc deki şlemci bir çok işi bir anda yapmak zorunda olduğu için sistemde bir yavaşlamaya maruz kalmakta idi vede bu işi işlemcide çekirdek sayısını

arttırarak gidermeye gittiler.

reklamlarda dediler ki 4 çekirdekli 4 işi aynı anda yapabiliyor efendim 2 çekirdekli işlemci 2 işi aynı anda yapıyor dediler.Dedilerde işlem hdd de oluyor ve

hdd lerde bir tane kafa var yazmak için okumak için e işlerlerde hdd de oluyor nasıl yanı 4 çekirdekli işlemci tek kafalı hdd de çalışmak zorunda kalıyor.

hatta şunuda ekliyeyim ilk başlarda üretilen 4 çekirdekler tam 4 çekirdekli değil 2 çekirdeklilerde aynı 2 çekirdekli değil!!!!

yani cell işlemcideki gibi bir birinden bağımsız değillerdi.sonradan oldu ancak tam cell işlemci gibi de olamıyor.

Baktılar, yukarıda dediğim gibi zorlanıyorlar çekirdek sayısını artıralım dediler vede tam olarak ayrı aryı işlem yapar hale getirdik diye reklam yapmalarına rağmen, olay işlemcide tam olarak şudur;

işleri öncelik sırasına göre sıray koymak ayrıştırmak tanımlamak vede işlem artık ne ise hallice yerine koymak pirensip budur.(aslında olay biraz karmaşık)tabi bu işlemi çekirdeklele hızlandırdılar
    ancak bu iş aynı şekilde tek çekirdekli işlemciler de yapıyor ama tabi doğal olarak yavaş yapıyor. değişen tek şey hız herşey aynı.

8 çekirdekli bir pc işlemcisi cellin 4 çekirdekli işlemcisine eş değerdir çünkü cell de taban tamamen farklıdır. işlemleri ayrı ayrı yapar pc işlemcisi gibi tek bir hat üzerine toplamaz.

ben sadece bu cell işlemcinin 4 çekirdeklisinin tv de kullanılsa yeteceğini düşünüyorum

o yüzden cell işlemci bir pc gibi olamaz bir pc den daha iyi çalışır

lütfen cell işlemciye pc gibi deyip hakaret etmeyelim

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 18 Nisan 2010; 0:21:33 >

• Albani selamlar

- Anladığım kadarıyla SV ye sen kitlenmişsin. Allah muhabbetinizi arttırsın.Ancak ben stabilize panel olarak ZF yi kesinlikle SV den üstün tutuyorum.

- Panny konusuna gelirsek demek ki okuduklarım doğruymuş.Native değerler üretmekte sıkıntısı yoktu halbuki panynin.Panny ilerleyeceğine gerilemeye mi başladı yoksa ??? Yani PDP işinden pio çıktıktan sonra eli çok rahatladı.galiba bu rahatlık ona pek yaramamış.

- Philips 2010 8 serisinden çok ümitli olduğumu söylemiştim ve yeniden tekrarlıyorum.zaten bende duymuştum bu 2010 jenerasyonlarının gayet iyi olduğunu.şöyle bir gün yüzüne çıksın bakalım phil 8 için pusuya yattım.

- SV nin kalınlığını ben 9 küsür biliyordum 11 değil sanırım.ancak slim olmadığı kesin.

- AV giriştir yahu toshta phil 9 la aynı kulvarda nasıl tartıyorsun şaşırdım. 9 serini hepten amatör yaptın.motion olayında sıkıntılı olsada phil şu bir gerçek ki eskiden beri eli yüzü düzgünlüğüyle bilinir 9 serisi ve bunu uygulamıştır. yeni modüllü 9 lar ise sanırım kalitesiyle parmak ısırtacak.

- fakat dünde bahsettiğimiz gibi panel bir çok parçanın bir araya getirildiği bir takım gibi.sadece motionla bitmiyor iş.bütün sistemlerin birbiriyle uyumlu çalışması gerekiyor.yani bu da panelin ne ölçüde stabilize çalıştığını gösteriyor bize.harmanlamayı hangisi en iyi yaparsa en stabilize de o oluyor.

- Lafı stabilizeliğe getirmişken şunu sormak istiyorum sana; Şimdi toshlara mahsus bir çizgi problemi var biliyorsun.Bu çizgi problemi SV serisinde hortlama gibi bir durumu yoktur inşallah.

Saygılar

• yaw bi gun girmedik ne olmuş..Can abinin suprizine bak hele:) abi sessiz işi bitirmişssin hayırlı ugurlu olsun güle güle kullanırsınız inşallah....
  • Albani hocam hayırlı olsun öncelikle, bizde bugun değerli bir arkadaşımıza sizin panelden birtane aldık. Sizinle aynı panell kullanacak olması bana gurur verdi bunu söylemek isterim çünkü ben çok tavsiye ettim. Teşhir olmasına rağmen aldık.

Sizden sizin beğeninize uygun olarak yaptığınız ayarları özellikle ps3 be mkv için bunları paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyeceğiz.

Merak ettiğim bir soruda 1080p görüntüleri bu panelde kaç metrede izliyorsunuz ?
  • ZF de kaldın sen Universteli kardeşim!onun yeride işleyişide çok farklı!

Şimdi biraz-biraz HD lerden takıldım,durum dahada hoşuma gitti,hep "acaba" diye yaklaştım ama,bir falso göremedim
    Sambacı Kızların clibindekarılar Ferrari den bile hızlı sallıyorlar çünkü ve Blur efektini göremedim,zaten
    görüntü smooth akıyor!

Bahsedilen .....Motion biraz daha iyi olabilirdi.....benim takıldığım bir konuydu ve bunuda uzman test yorumcularından okumuştum;
    hani normal bir kullanıcı yazsa yada bir çok kullanıcı o zaman daha doğru anlarım ama,olayın tam ne olduğunu ben göremedim,
    yani hızsa en hızlısını oynattım

AV5/6 serisini çok tipik bir örnek olarak gösterdim ve bu Seri(gerek HDREady gereksede FULLHD lerde)belki çoğu inanmayacak ama
    benim diyen paneli Motionhandling te solluyor,bilmem haberiniz varmıdır,alt tarafı Giriş seviye ve Modülü AUO ve IPS in en ucuz seviye
    olanından ama ona rağmen yani üstündeki o Modüle rağmen Motion da bu panel sıfır hatalıdır!!! LV/RV/XV de bile çok azda olsa Motion
    hatası vardır ama bunlar devede kulak bile değildir özellikle Phil/LGE/SAmy nin yanında,ama AV lerde sıfır motion hatası(şayet Processor
    bozuk değilse!!)
    Herifler herhalde ta 2007 den beri bu seriyi haybeye üretmiyorlar!USA da çok ciddi tutulan bir Tosh serisidir,biz beğenmiyoruz ama o almış
    başını gidiyor

Derinlik yeniden ölçtüm 11cm geliyor,önemli değil buda benim için,sağlam basıyor yere Tosh sanırım 2cm lik öndeki koruyucu camı+Bezel
    kısmını hariç tutmuş paneli ince göstermek için,yaw kardeşim neden çalıyorsunuz 2cm,panel önden arkaya 11cm mesafe tutuyor

Tosh un bir diğer özelliğide rakipleri arasında özellikle Processor+MB olarak çok az hata vermesidir ama aynı şeyi PowerBoard için söyliyemiyorum!

Diğer bahsettiğin olay ise Samsung S_PVA Modüllerin yada diğer tüm Modüllerin ortak/klasik sorunudur,Vertical-stripe-line dediğimiz tipik
    Modül hatası aynı oranda PDP lerde de çıkmaktadır ve rekor yine Pany ile LGE nin elindedir!
    TFT-LCD lerde ise rekor her zamanki gibi S_PVA lardadır,ama benim vazgeçemediğim tek Modül de S_PVA lardır kaldıki bugün için
    ASV den de totalde daha başarılıdır,sadece Siyahta biraz geriye düşer,Contrast ta hafiften düşer,ama ASV lerinde zaten modası geçti,UV2A larda
    durum nedir onuda göreceğiz ama ben umutluyum,fakat ben S_PVA dan kesinlikle vazgeçmem+Çizgi çıksada sorun değil nasılsa değiştiriyorlar

Garantisi bitersede çıkarsa ne olacak,o zamanda kaldırıp atacağız paneli bu işler böyle panel aleminde!

Örneğin bizdeki VSL hatasının dahada beteri efsane Sony D3000 lerde çıktı,onlarda bizdeki Modülden idi ama onlar daha felaket döküldüler
    ve Garantileride çoğunun bittiği için AVF de insanlar çare arıyorlar şimdi,en son ilgili başlıkta hergün herifler update ediyorlar ve rakam sanırım
    75/76 kişi idiböyle giderse dahada çok kişi çıkacaktır,Garantide bitti tabiki

Samsung böyledir,özellikle efsane panelleri hiç sevmez ve toptan su koyverir!!
    D3000 çok ciddi efsane paneldir bu arada 2006/2007 nin 32"HDReady şampiyonudur kendileri

ZF355 te efsane ama yine S_PVA zede oldular

Valla ben yinede seviyorum S_PVA ları,üstüne tanımam,sanırım uyanık Samy şimdilerde UV2A ya karşılık verecek bir Modül çıkarmak üzeredir
    Elinde halen benim SV de kullanılan CR 8.000;1/RT6ms lik Modül tipi bulunuyor ve bunlar son derece başarılı olarak Sony/Samy/Tosh larda kullanılmaktadır
    8binlik Modül ile Tosh ve Sony çok güzel seriler çıkardılar

++

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.