Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben burda okuduklarımdan sonra toshibalarda daha çok görünüyor zannettim ama her markada aynı problem olma ihtimali yüksekse dediğiniz gibi onu düşünmemek lazım. O zaman Samsung üretimi S-PVA paneller diğerlerine göre daha üstün ama böyle bir sorunu var diyebiliriz sanırım.

Peki input lag konusunda alabileceğim en iyi tv toshiba mı ve SV yerine XV alırsam ne kaybederim?
  • İyi günler herkese

1-Bugün bir arkadaşın uyarısı ile Tekonosa ve Bimeks lere gittim;

Önce şunu belirteyim Teknosa da ""Teşhir"" 46SV685 panel vardır ve fiyat 2.999,- SV ile ilgilenen varsa bence hemen alsın,
    ancak 55" göremedim(daha doğrusu o çok ""bilgili" Satıcılar ne sattıklarını ne kadar ne stok var v.s bilmedikleri için,bende fazla
    üstelemedim,çünkü 46 böyle komik rakama indiğine göre,55" de mutlaka inmiştir yada bitmiş olabilir,bir kaç uyanık kapmıştır çoktan)

Beni genelde eMail den arayan Fuat isimle arkadaş örneğin 55" aldı+

Maalesef bazı Markalar/Seriler resmen telef oluyor böyle "Marketlerde"
    Adam bi-haber SV nin ne olduğundan yaw

2-Bu arada dikkatimi çeken Tosh 40LV oldu;fiyat Bimeks te 1.797,- ve F/P olarak çok güzel bir paneldir
    Modül Samsung S_PVA dır bu seride(LV de sadece 40" vardır ayrıca!)

3-"Teşhir" alınırmı diyebilir bazı insanlar;ben alırım!!
    normalde her panelde alınabilir,sadece Cosmetic olarak bozuklukları yoksa tabiki(yada fiziksel bazı hataların panelin görünmeyen yerinde olması durumunda
    alınabilir v.s)

Sordum elemana;....bunu satarken müşteriye,Teşhir olduğunu söylüyormusunuz.... diye,cevap EVET oldu ki doğrusuda budur,ancak Değişim olayını tam öğrenemedim,
    zira Teşhir lerin örneğin dışarda yeniden değişimi olmaz!(Teknik hata yoksa!!)ve Garanti Belgesine Teşhir kaşesi basıyorlarmış!

SV için almak isteyen varsa gidip paneli Teknosa larda incelesin,ama her mağazada varnı bilmiyorum,ben sadece şu yeni açılan "ÖZDİLEK" için içindeki mağazada gördüm!

++++

Mozart,kardeş eline sağlık ve resimler OK dir
    valla bu işleri sana devrettim gari idare ediver durumu ltf+

++++

Sn.norepinefrin(ilaç ismimi bu kardeş)
    Input-LAG konusunda en iyi panel Tosh değildir,yanlış anlama olmasın,her Markanın genelde LAG sorunu olan serisi vardır olmayanı vardır!!

A-PDP alırsan bu sorun hemen hiç yoktur

B-TFT-LCD alırsan az/çok olur/olabilir v.s helede Hard-Core Gamer isen mutlaka bir şekilde sıkıntı yaşayabilirsin!!
    Sen işi çok sağlama almak istiyorsan o zaman bildiğimiz "TN" panelli bir Monitör alırsan,hiç LAG sorunu yaşamazsın!!

Teknik olarak bunlar çok farklı şeylerdir ve biz "genel" olarak konuşmak zorundayız!

Örneğin bana panel olarak ZF355 deseydin,kafadan git al diyebilirdim
    Ama her panel için bunu diyemem ve Gamer ların sağı-solu belli olmaz,ayrıca benim Game ilede hiç işim yoktur

Yine bir "Genel" bilgi vereyim LAG/Latency konusunda,bu konuda Modüllerinin teknik yapısı itibarıyla fiziki en düşük ve sorunsuz
    paneller SHARP lardır(Input-LAG için özellikle Game olayında)
    Ancak bunu engine sistemininde desteklemesi gerekiyor örneğin Modül RT si 4ms olur ama engine hikaye olursa hatta ciddi LAG sorunu olur!!

Ben Gamer lar için basit çözüm olarak önce PDP lere bakın derim,sonra TN lere bakın derim!!!

Ayrıca bu paneller "Televizyon" dur ve fiziki/teknik yapılarıda ona göredir!!!
    TN nin ise işi çok basit ama LAG için bir numaralı paneldir!!

Bizim burada bir paneli salt Gamer için incelememiz kesinlikle mümkün değildir ve böyle bir kriterde zaten olamaz bu paneller için!!

Kısaca seni yanlış yönlendirmiyeyim ve her bir şeyi açık yazalımki,ne olduğunu öğrenmiş olursun,ben "Satıcı" değilim,sadece "Kullanıcıyım"
    DH de çok Satıcı/Firma çakalları v.s v.s bir dünya adam vardır,seni yönlendirirler

Ama ben sana sadece MARKA bazlı direk tavsiye edeceğim panel Pio lardır(bunuda bilen biliyor zaten,sayemde Pio landı bu arkadaşlar,teşhir-meşhir
    ne varsa gazladık kendilerine aynen)

Bunun haricinde direk gaz verdiğimiz birde ZF355 ler vardı ama bunlar artık bitti!!!

Biz şimdi örneğin bu başlıkta SV leri işliyoruz,ama bunu birisine salt Gamer için illa bunu alacaksın filan diyemeyiz tabiki!!

Selamlar

++
    not;arkadaşlar yukarıda en son verdiğim resimlerden Tosh SV nin Localdimming resminden sonra olan iki resim genel bir bilgi içindir

kısaca CCFL nin resmi ve bir paneldeki Modül+Filter+CCFL nin resimleridir!!!! yani bu iki resim SV için değildir,üstteki petekli olan LD dir Ok+

• SV deki Baclit-LED LD sisteminde 96 Zone vardır+
    Yeni bazı panellerde ve gelecek olan bazı LD ki panellerde ise 512 zone olacaktır!ancak bunlar ne zaman kimden gelecek şimdilik belli değil+
  • Albani cevap için teşekkürler, tabiki tv alındıktan sonra sadece oyun amaçlı kullanılmayacak siz haklısınız, bu yüzden plazma alıp evde bluray de izlemek isteyenlerin ahını alamam

AVforum sitesinin incelemelerinde okuduğuma göre (Sharp'ı geçiyorum çünkü bulunmuyor ve aşırı pahalı) Input lag konusunda en iyi tvler toshiba ve philips in üst bir modeli.

Mesela aynı sitede Samsung 6 serisi led tvler için 50 60 ms lag derken toshiba için 10-20 ms lag diyor. (Gerçi bu gecikmeleri görebileceğim bir video vs var mı çünkü belki ben 60ms yi bile farketmeyeceğim ve boşuna debeleniyorum)

Bu değerler ve sizin burada yazdıklarınızdan sonra ben de toshiba sv olmadı xv modellerinin peşine düşeceğim gibi

• Sn. Albani,

46SV685 incelediğiniz yer Teknosa XXL arkadaşlar belki kendi şehirlerindekinde var mı yok mu bakmak isterler...

Bu ürünü yavaştan aklıma sokmaya başladınız bende sizin baktığınız aynı teşhir ürüne gidip bir göz gezdireceğim...

Yalnız sizin servis serzeniştinize istinaden 2-3 seneden Antalyada başımız çok ağrır mı diye düşünüyorum...

Edit: Birde ürünün piyasa fiyatı 46SV685 için 5.000, 55SV685 için 7.000 dolaylarında hatırlatalım... Teknosa hangi ticari çakal akla hizmet 2000TL indirimle teşhir koymuş şaşırdım... Sn. Albani siz para olayını hallettiğiniz söylemişsiniz almakta aceleniz yoksa 2 tane alıp indirime gidelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 16 Nisan 2010; 14:35:52 >
  • Sn.Tuna

-Benim baktığım yerin tam Teknosa adını bilmiyorum,örneğin "XXL" nedir doğrusu bunuda bilmiyorum (beden gibi oldu XXL)
    sen Antalya yı iyi biliyorsan,Özdilek teki yeride bilirsin+

Bahsettiğim panel elbetteki Teşhir dir( o fiyata herhalde sıfır olmaz)ancak sıfır-teşhir önemli değildir!

-Servis olayı doğrudan "TNB" ilgili bir durum;ancak açık söyliyeyim bu konuda maalesef TR de cidden kötü hizmet veriliyor
    bütün Distribütör ler tarafından,hatta bana göre LGE/Samy bütün ürünlerde en kötüsü panel işinde ise Anadolu dan
    her ne kadar çıkıldıysada,ben yinede bu iki Koreli ye kesinlikle güvenmiyorum(bu beni bağlar tabiki)LGE/Samy den de aynen ben kaçarım!
    Bu konu genel olarak TR deki bir sorundur!Marka bazlı fazla bakmamak lazım aslında olaya!

-SV lerin normal TNB fiyatları,evet oldukça yüksektir,bunuda bir şey diyemiyorum artık,ama sanırım TNB çok yakında bir düzenlemeye gidecektir!

Teknosa nın ise yaptığı kendisini bağlıyor tabiki ve neticede müşteri bunu aldımı olay biter,müşteri açısından ve neticede çok iyi bir paneli
    çok güzel bir fiyata almış oluyor 24 aylık Garanti ile+

-Valla ben para işini aslında hala halledemedim,zira sürekli bir şeyler çıkıyor,biliyorsun ÇamMakinesi+Buzdolabı olayı vardı,ama evdekileri salladım
    Çam.Mak.içinde iyi bir Usta buldum(eski Bosch çu)çok güzel bir tamir-ayar v.s çekti,makinede süper dedi(1986 Model 458 tipi ve bunu bilen bilir)
    Buzdolabı içinse sallama taktikleri devam ediyor hala
    Panelin borcu yeni bitti dedim sonra başka şeyler çıktı BD alacağım,onuda erteledim!32" panel alacağım onuda şimdi askıya aldım v.s

++

• Valla o teşhirin fiyatı çok uygunmuş almayını döverler , 2.900 pıoneer aldığım gün aklıma geldi
    Arkadaşlar teşhir meşhir çekinmeyin alın malı benimki daha riskli olması rağmen pdp incelemeden sonra hemen kapmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: norepinefrin

Albani cevap için teşekkürler, tabiki tv alındıktan sonra sadece oyun amaçlı kullanılmayacak siz haklısınız, bu yüzden plazma alıp evde bluray de izlemek isteyenlerin ahını alamam

AVforum sitesinin incelemelerinde okuduğuma göre (Sharp'ı geçiyorum çünkü bulunmuyor ve aşırı pahalı) Input lag konusunda en iyi tvler toshiba ve philips in üst bir modeli.

Mesela aynı sitede Samsung 6 serisi led tvler için 50 60 ms lag derken toshiba için 10-20 ms lag diyor. (Gerçi bu gecikmeleri görebileceğim bir video vs var mı çünkü belki ben 60ms yi bile farketmeyeceğim ve boşuna debeleniyorum)

Bu değerler ve sizin burada yazdıklarınızdan sonra ben de toshiba sv olmadı xv modellerinin peşine düşeceğim gibi

Kardeş bana senin gibi bir dünya insan o panelmi yoksa şu panelmi diyor

Bende gidin "TN" panelli Monitör alın diyorum işi sağlama almak için

Ben bu panel TV ler için(TFT-LCD)hiç birisine Garanti filan vermem,Marka da vermem,sadece "GENEL" bazı şeyleri yazar ve tavsiyelerde bulunurum OK++

ANCAK PDP lerin teknik yapıları gereği RT değerleri CRT ye çok yakın olduğu için elbette LAG sorunu çıkarmazlar,ancal Burn-in;Screen/Image-retention
    riskleri olmasına rağmen Gamer lar için normal TV alacaklara bunu tavsiye ediyorum,yeni nesil PDP lerde artık bu riskler ciddi olarak azalmıştır ama yinede kontrollu
    kullanmak kaydıyla,sadece Pio lar bu konuda en iyisidir(LAG+BurnIn+Retention v.s)ama onuda isterseniz elbette yakabilirsiniz

++
    Kardeş o LAG testlerinin çoğu yanlıştır!!!yada onlar tam bir "referans" olamaz!!
    ancak bunlara "genel" diyebiliriz yine!!

Ayrıca diyelimki "X" Marka panelde "Game Mode" ta o teste göre 15ms lik LAG var;iyide makine kelekse ne olacak!!!!!!yada senin panelde LAG 35 oluyorsa ne olacak!!
    Buna en tipik örnekler Phil ve LGE lerdir,çünkü bu panellerin "stabiliteleri" kesinlikle aynı değildir!! bir panel tamamen sorunsuz iken diğer paneli sorunlu olabiliyor!
    Phil/LGE senelerdir böyledir,herifler hala bir stabilite yakalayamadılar panellerinde!!
    Ama bana göre bu konuda yani "Stabilite" konusunda en iyi Markada Tosh tur örneğin!!!Entry-Level bir paneli bile bu konuda çok iyidir,yani panel süper değildir veya
    bazı konularda(görüntü işleme kalitesi gibi)zayıf olsada Stabilite konusunda her zaman başarılıdır,adamı bu konuda hasta etmez!
    Ama PowerSupply sorunu olur,durup-dururken kapanıp açılır gibi!!

Bu bahsettiğiniz Testler "LAG için">>bunlar bana göre belki "yardımcı referans kriterler" olabilir,ben bunlara pek itibar etmiyorum!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 16 Nisan 2010; 15:28:18 >

• Üstadım ben Antalya'da yeniyim...

Yakında evlenecek biri olarak yeni olmam ve özellikle esnafın çakallık düzeyini keşfetmem yüzünden, bir yılı aşkın süredir forum.donanimhaber bağımlısı oldum...

46" - 50" LED LCD tercihi konusunda en kötü yaz sonuna kadar, yoksa yıl sonuna kadar zamanım var...

Sizin paylaşımlarınızı takip ediyorum, edinecek uygun yer bulursanız lütfen haber verin...
  • Bende buralı değilim ve İstanbul dan geldik,Emekli olunca aynen kaçtık İst.dan
    Ben İzmir-Bergama lıyım+

Sen acele etme,herifler zaten 6 ayda bir Seri çıkarıyorlar,takip etmekten başın döner
    Senin bahsettiğin yıl sonu gibi dediğin süreç panel işinde asır gibidir yaw

+
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani
    quote:

Orijinalden alıntı: norepinefrin

Albani cevap için teşekkürler, tabiki tv alındıktan sonra sadece oyun amaçlı kullanılmayacak siz haklısınız, bu yüzden plazma alıp evde bluray de izlemek isteyenlerin ahını alamam

Kardeş bana senin gibi bir dünya insan o panelmi yoksa şu panelmi diyor

Bende gidin "TN" panelli Monitör alın diyorum işi sağlama almak için

Ben bu panel TV ler için(TFT-LCD)hiç birisine Garanti filan vermem,Marka da vermem,sadece "GENEL" bazı şeyleri yazar ve tavsiyelerde bulunurum OK++

ANCAK PDP lerin teknik yapıları gereği RT değerleri CRT ye çok yakın olduğu için elbette LAG sorunu çıkarmazlar,ancal Burn-in;Screen/Image-retention
    riskleri olmasına rağmen Gamer lar için normal TV alacaklara bunu tavsiye ediyorum,yeni nesil PDP lerde artık bu riskler ciddi olarak azalmıştır ama yinede kontrollu
    kullanmak kaydıyla,sadece Pio lar bu konuda en iyisidir(LAG+BurnIn+Retention v.s)ama onuda isterseniz elbette yakabilirsiniz

++
    Kardeş o LAG testlerinin çoğu yanlıştır!!!yada onlar tam bir "referans" olamaz!!
    ancak bunlara "genel" diyebiliriz yine!!

Ayrıca diyelimki "X" Marka panelde "Game Mode" ta o teste göre 15ms lik LAG var;iyide makine kelekse ne olacak!!!!!!yada senin panelde LAG 35 oluyorsa ne olacak!!
    Buna en tipik örnekler Phil ve LGE lerdir,çünkü bu panellerin "stabiliteleri" kesinlikle aynı değildir!! bir panel tamamen sorunsuz iken diğer paneli sorunlu olabiliyor!
    Phil/LGE senelerdir böyledir,herifler hala bir stabilite yakalayamadılar panellerinde!!
    Ama bana göre bu konuda yani "Stabilite" konusunda en iyi Markada Tosh tur örneğin!!!Entry-Level bir paneli bile bu konuda çok iyidir,yani panel süper değildir veya
    bazı konularda(görüntü işleme kalitesi gibi)zayıf olsada Stabilite konusunda her zaman başarılıdır,adamı bu konuda hasta etmez!
    Ama PowerSupply sorunu olur,durup-dururken kapanıp açılır gibi!!

Bu bahsettiğiniz Testler "LAG için">>bunlar bana göre belki "yardımcı referans kriterler" olabilir,ben bunlara pek itibar etmiyorum!

++

üstad benim 42G15 kendi kendine kapanıp acılyordu her aksam dort yada bes kez. Panelı fabrıka ayarlarına aldım duzeldı bır haftadır tık yok . Neyı nerde yanlıs yapmıs olabılırım?

Ayrıc 55sv teknosada teshır olarak halen var bır ıkı yerde, ama cok temız sayılmazlar.

Son olarakta merak ettıgım bır konu 3d paneller ıle suankı paneller farklı teknolojıde mı yoksa ıslemcılerımı ıle bu hale geliyorlar, elımızdekı panellere pc den sınyal gondersek ve ozel gozluklerı ıle bırlıkte pc ye baglanmıs bır kızılotesı kıt ıle kullanırsak 3d tv deneyımını yasıyabılırmıyız ?

Not: tv yı aldık fakat 4ay forumu takıp ettıkten sonra bu ıs artık bır hobı halını aldı, bagımlılık yaptı forumu takıp etmek.) bır baslık acsanız ve tv ıle ılgılı termılojıle bızlerlede paylassanız cok sevınırım ıyı aksamlar herkeze..

• -Tuna kardeş sen git şu bahsettiğim SV yi kap!

-yaw Mozart senin panel Pio kardeşim,bırak fiyatını filan,bedavaya aldın sen panelini
    adı yeter zaten,kaldıki onun adı bir tarafa kendisi alemin Kralıdır!
    Ama sana en çok gazı ben vermiştim,Duan yeter bana+açıkçası en çokta sen alınca Pio yu sevinmiştim!

-Gökay dan haber filan çıkmadı,ne yaptı acep 4280 i,satamadıysa cidden çok şaşarım!
    isteyen varsa onuda kapabilir aynen

-Sn.tann;senin bahsettiğin olay;ya genelde bütün panellerde olan/olabilen PowerSupply arızası(Trafodan kaynaklanan)ya Voltaj dan kaynaklanan
    ani gidip-gelme ile algılayıcının devresinin kesilmesi durumu yada S/W kaynaklı(ama bu ihtimal çok azdır!)veya paneli ayarlarken yaptığın
    bir hata v.s

Bu arada paneli Default alman bu hatayı düzeltmez Resetleme sadece Renkler ve görüntü ayarlarını v.s Default yapar!(genelde böyledir ama Pany lerde
    tamamen resetliyor)
    Tekrarlarsa o zaman Servise müracaat edersin,basit arızalardır bunlar!

Not;Voltaj sorunun varmı o bölgede???yada voltajla ani düşüp-yükselme yapıyormu?
    bunlar varsa özellikle PDP lerde teknikleri itibarıyla Voltaj düzenleyici kullanmak gerekir!örneğin bundan dolayı
    panelde sorun/sorunlar çıkarsa bunlar Garanti dışı hallerdir,sonra Elektrik İdaresi ile sorunun olur çünkü Pany bunları kabul etmez!

Ya Voltaj Regülatörü kullan,olmadı en azından UPS kullan v.s!!!
    Akım Koruma prizleri çözüm olmaz sadece yardımcı elemandır bu!

Bir diğer durum ise;
    MENU>>SETUP>>OFF TIMER;bunu OFF yap!!!!

++

• SV bir yana bu LV serisi de çok acayip.fiyatı acayip uygun.amma velakin acaip temiz görüntü veriyo.samsungun en üst serileri kadar iyi görüntüsü vardı.şahsen alsam LV alırdım.yalnız sadece 40' olması enteresanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 16 Nisan 2010; 23:43:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

Orijinalden alıntı: damasyus

quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Yok hocam site kaldırmamıştır bazen kaynakta yenileme olunca böyle sorunlar olabiliyor , biraz bekleyelim olmadı bir daha yaparız

Ustam benimde imza kısmı boş kullandığım ekipmanları yazmak istiyorum fakat imza kısmını aktif edemiyorum.
    Nasıl yapabilirim?
    Selamlar.

Dostum selam ,

İmza kısmında muhakkak ''Her zaman imzamı mesaja ekle'' işaretli olması gerekiyor ,
    Birde üyeliğinin aktif olması lazım , örnek telefon numaranı vermiş olup gelen kodu onaylama....

İmza yakıyor can ağbi ateş kırmızısı

Usta teşekkürler.
    Halletik sağolasın
    Hocanın ferrarisi hakikaten ateş gibi, acayipde gaz verir
    Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: waterfall_man

SV bir yana bu LV serisi de çok acayip.fiyatı acayip uygun.amma velakin acaip temiz görüntü veriyo.samsungun en üst serileri kadar iyi görüntüsü vardı.şahsen alsam LV alırdım.yalnız sadece 40' olması enteresanmış.

Kardeş LV nin üstünde S_PVA Modül vardır(Samsung)
    Sadece 40" ebatı bulunuyor,bu Seride yanlız 40" üretiliyor+
  • Damas iyi akşamlar

Bak şimdi şu senin imzandaki Receiver a bir gaz versem acaba ne olur!

Ben 5400 ü tam 10 senedir kullanıyorum,TF den bir sürü insana 2.el aldırdım,sanırım sanada ben tavsiye etmiştim!

Şimdi buna gaz versem,2.eldeki fiyatı 150 den 550 ye çıkar
    Sanırım Polis bunu 80 kağıda almış diye hatırlıyorum!

++
  • Merhaba arkadaşlar,

Dün Ankara Ankamall Bimeks'de şu üç modeli yan yana izledim 55SV685D Toshiba / Samsungun 55 inch bir Edge Led TV si / Panasonic 42G20 Plasma

Buz çağı filmi blueray olarak gösteriliyordu, gözlemlerimi paylaşmak isterim.

Renk bakımından Toshiba ve Panasonic birbirlerine çok yakındılar o ışık koşulları altında toshiba biraz daha iyi göründü gözüme, samsung ise fazlasıyla renkliydi(-)

Keskinlik açısından birinci sırada Toshiba vardı, sonra samsung ve sonra panasonic.

Beni şaşırtan ve hayal kırıklığına uğratan ise Toshibanın motion handling konusundaki başarısızlığı oldu;

Diğer iki televizyon görüntüleri takılmadan sorunsuzca oynatmasına rağmen, özellikle kameranın dönerek yaptığı çekimlerde toshiba çok rahatsız etti beni. Yani bukadar pahalı ve son teknoloji bir üründe motion handling sorunu nasıl bukadar çok olur anlamıyorum.

SV modelini alacak arkadaşlara bir kullanıcı olarak tavsiyem, bu modeli almadan önce mutlaka iyice izlesinler, motion handling konusunda açıklayıcı olabilecek videoları koydurup karşılaştırsınlar, ondan sonra alsınlar.

Selamlar.

• Sn.cem

1-SV ayarını iyi yapmamışlarsa durum dediğin gibi olur(SV nin ActiveVision çalışması örneğin ZF gibi değildir!!!)

2-Pany ise PDP! ve Motion konusunda daha iyi olacağıda doğaldır
    Ancak LAG konusunda ikisi arasında yine belirgin bir fark yoktur

3-Bende sürekli izliyorum ve bahsettiğin sıkıntıyı açıkçası görmedim,heleki ZF kullanan birisi olarak
    üstelik panelide iyi set etmediklerini biliyorum!!!

4-Uzman Test ve yorumlarında Motion konusunda;SV için bahsedilen bana göre ucu açık bir ifadeli şu vardı .......daha iyi bir Motion beklenirdi.......

Benim genelde okuduğum yorumlarda(USA ve bunlar prof.kullanıcılardır!)sadece biraz "Bluring" bahsedilmesi olmuştur ve bunu çeşitli uzman
    yorumlarında da görmüştüm,ama Juddering/Ghosting yok!
    Flicker/Stutter yine yok!

Senin bahsettiğin Camera-Pan-Scan ise;(tarifini onu anlatıyor)işte burada sorun olabilir,çünkü Cam-pan-scan farklı bir şeydir!!!ve panel iyi
    set edilmemiş hızlandırma konusunda bu durum daha belirgin olur/olabilir!
    Ayrıca Cam-pan-scan PDP ve hatta Pio lar dahil bütün panellerin en büyük sorunudur ve olur/olabilir ave/çok;ama örneğin ZF355 de sıfır hatalıdır
    bu olay!

Motionhandling te birinci kriter ve bütün üreticilerinde Processor de üzerine çalıştıkları Bluring/Juddering yapmasını önleyici sistemlerdir,Cam-pan-scan
    için bir sistem henüz yoktur,daha doğrusu sıfıra indirecek,ancak çok ilginçtir ZF lerde kesinlikle yoktur(insan gözü hassasiyeti baz alındığı zaman)
    ancak paneli test cihazına bağlayıpta Smear/Scan/Halo v.s efektlerine baktığınız zaman bütün panellerde bunların olduğunu görürsünüz ki ZF de de vardır!!
    ancak bunlar kapıt üstü-test verileridir ve insan gözünün algılama kabiliyite dışındadır,zaten sen özellikle bu kabil testlere bakarsan hiç bir paneli
    almaman gerekiyor(USA vers.Pio ELITE serisi dahil)

5-Tosh lar bir kere "her seviye panelinde" Samy lerden üstelik aynı S_PVA Modülü kullanmış olsalarda,her zaman çok daha başarılıdır(bahsettiğin Baclit-LED Samy ler dahil!)
    yine aynı Modülü kullanan Sony lerden de daha başarılıdır!

Sonuç olarak Pany nin PDP avantajı elbette daha başarılı olmasına sebeb olacaktır ama Samy nin Motion sıkıntısı bütün serilerinde bilinen bir gerçektir!bunu Tosh un hiç bir
    paneliyle mukayese bile etmem,kullanıcı yorumlarını bütün dünyadan incelersen Tosh vs Samy Motionhandling durumunu çok net anlarsın!(Sony/LGE/Phil v.s dahil!!)
    Tosh ların hiç bir serisinde kullanıcıyı "rahatsız "eden bir Motionhandling sıkıntısı olmamıştır!!hani XF/ZF/Z den bahsetimiyeyim dandik giriş seviye AV de bile böyle bir sıkıntısı
    söz konusu değildir!
    Tosh un panel işindeki en büyük artısıda Chipset başarısı+Motionhandling başarısıdır

NOT;bütün bu kısmen teknik olarak yazdıklarım bir panelin sağlıklı/doğru/işlemcisi hatasız olması durumunda geçerlidir!!!

A-Her ne kadar Tosh lar özellikle Processor konusunda en başarılı bir üretici olsada elbette bir panelde Processor çalışma hatası varsa(sinyali
    geç algılayıp işleyip aksatması gibi bir durum örneğin!!)her türlü Motionhandling sıkıntısı olur/olabilir!

B-Tosh larda Processor hatası(çalışma sistemi olarak)ise "en düşük oranda" olan üreticidir!

C-S_PVA Modülü en başarılı kullanan üreticidir(Samy/Sony arasında)

D-Bir diğer sıkıntı ise ki buda aslında bir Processor sorunudur>>Stabilite bozukluğu;bu varsa şayet o zaman A.şıkkında verdiğim hataya sebeb olur!

++
    Paneller hangi marka olursan olsun mutlaka bir şekilde sorun/sorunlar çıkarabilir(Motionhandling dahil)hatta 10 tane yan yana aynı markanın
    aynı modellerini koyun ve demek istediğimi o testle anlarsınız

Hani ben bu testi yapsam ve ZF ile SV yada aklınıza hangi panel gelse mukayese etsem amenna,ZF hepsini sollarda,SV ile Samy/Sony veya LGE hatta Phil v.s
    dahil bunların Motion olarak Tosh tan iyi olmaları söz konusu değildir,siz örneğin AV bile olsa hiç bir kullanıcının Motionhandling sıkıntısından bahsettiğini
    görmezsiniz(ZF yi geçtim zaten) ama bunlar Siyah tan bahsederler,Contrast tan bahsederler veya izleme açısındna bahsederler v.s v.s ki bunlarda üzerindeki
    Modülden kaynaklanır ama Motion sıkıntısını hemen hiç görmezsiniz,ancak Camera-pan-scan farklı bir durumdur ve bunda çoğu panel,hatta bana göre
    seviye/hızlanmaya gçre bütün paneller çuvallar tabi yine bir tek ZF hariç!

++

• Sayın Albani,

Verdiğiniz teknik bilgiler için teşekkürler. Bunlardan anladığım kadarı ile Ankara Ankamall Bimeks'teki 55SV685'in ya ayarları yeterince doğru yapılmamış, yada paneli arızalı, çünkü gözün seçebileceği çok rahatsız edici bir sıkıntısı mevcut. ankaradaki arkadaşlar gidip görebilirler.

Satıcı çocuk bu televizyonun iki ay önce İngiltere'de satış konusunda birinci sırada olduğundan bahsetti. Ne kadar doğru olduğu tartışılır(bence yalan söylüyor) ama sizin dediğiniz gibi motion handling sıkıntısı yok ise, benim fikrimde alınabilir bir panel.

Peki ben alırmıydım ? Hayır almazdım, çünkü 2010 model Panasonic'ler oldukça başarılı geliyor gibi görünüyor, onlar çıkınca onlardan alırım.

Saygılar, Selamlar.
  • Kardeş sen zaten "kafanda" Pany diye karar vermişsin

dolayısıyla SV ye takma kafanı,kaldıki birisi PDP diğeri LCD,bunları aynı kefeye koyup değerlendirmek yanlış olur!(teknikleri itibarıyla)
    ancak günümüz PDP leride eski bildiğimiz doğru/soft/naturel renkleri vermiyor(Pio hariç tabiki)
    S/W den ciddi oynama yapıyorlar ve SM sini aynen LCD ye benzeterek Vivid LCD kategorisine çıkatıyorlar,PDP leri satabilmek için!
    sadece Pio bu "numarayı" yapmamıştır

-Satıcıları ise sen bana gönder

Saygılar benden++

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.