Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün Teste devam(neyseki Dizi-mizi filan yok kanallarda,evdekilerin izleyeceği ve havada süper,Deniz mevsimini açıyoruz gari)

++
    -Analog testi tamamladım ve bana göre çok çok iyi,panel rezil görüntülerde olabilecek en iyi resmi üretebiliyor
    daha öncede yazdım,bunlar elbette kriter değildir ama bilginiz olsun sadece+

-SD leri,dün yazdığım gibi komşudan dandik bir Receiver alarak bu işleme başlayacaktım ama geç kalktım ve adamlar Deniz gitmişler
    akşama alacağım cihazı

-Henüz Receiver ile bir test yapmadım(SDTV)ve benim Humi şimdilik dinleniyor

-Az evvel HD testi yaptım ve basitçe bir uygulama ile "Tokyo Drift" HD-DVD sini taktım,bunda biliyorsunuz çok hızlı sahneler/action v.s vardır,
    paneli önce "Deneme setting" ile ki bunu bir Polonyalı dan almıştım;bu şekilde set ettim ve Pict.Mode>>MOVIE seçtim,hızlandırma ayarlarını
    "açtım",kesinlikle sorun yoktur sadece jag efekti;diagonal doğrularda(çizgi diyelim)hafif jaggies yapıyor ama her panel böyledir!!!bu gördüğüm
    ise bana göre en iyisidir peki bu efekt ZF de varmıydı,çok çok çok az evet vardı ama bunu ancak Kartal gözü görebilir
    ZF nin smooth akışı SV de yok ama,bir kaç okuduğum kullanıcı ve uzman yorumuna görede bir bozulma kesinlikle yoktur,zira bazı kullanıcılar;
    bu kağıt üstü referance alıp buradan bilinçaltında bir şeyler kurup sonrada "sorun var" diyorlar;Evet sorun vardır bunlar pixel-tabanlı bu TV lerin
    fiziksel/teknik yapısıyla ilgilidir ve kimse CRT gibi sorunsuz akan resim bu panel TV lerden alamazki

Deneme set ile ayrıca Colour ve Adv.Set ten girerek RGB ve diğer Secondary değerlerinide değiştirdim,ancak belliki bu bizim Polonyalı da biraz
    Vividçi kısace renkler beni pek açmadı ama 90% insanı bu renkler çok fena açar!!
    Ben Natural/Soft/Mat karışımı ve PDP nin olması gereken seviyesinde bir resim seviyorum,ondan dolayı bana gelen bir çok şınu demişti;
    ....yaw Tosh demekki Plasma üretiyor..... bunu diyenler tabiki Pio/Pany gibi PDP kullananlar,yoksa normal bir LCD ci görse ...yaw bu renkler
    amma cansız....diyecektir ki dediler zaten

"Renkler-Zevkler" buna karışamam tabiki vede saygı duyuyorum herkesin bu konudaki zevkine+

-Motionhandling olarak makine benim tahminimden daha hızlı çıktı zaten az kullanıcısı olsada ben normalde bir Tosh kullanıcısından
    "Motionhandling" hemen hiç duymadım desem aynen doğrudur

Daha sonra asıl sınav yeri olan Standard Mode geldim ve bütün hızlandırma ayarlarını kapattım;izlemeye başladım ve makine yine çok
    iyi bastı(ben daha kötü bekliyordum açıkçası)görüntü smooth akmaya devam etti;en korkulan şey olan Judder/Stutter kesinlikle bu mod
    ta yapmadı!!Jaggies için yukarıda yazdım bu "genel" bir bozulma durumudur panel tip TV ler için! ve bir süre takip ettim görüntüyü,
    açıkçası beni çok tatmin etti

--ZF de bu olay daha öncede yazdığım gibi arabanın sadece Gaz-Fren ayarı ile gidiyordu Vites bile yoktu;50/100Hz veya hangi mod ta olursa olsun
    hepsinde "excellent" seviyesinde idi ki zaten böyle başarılı bir panlede yok(Pio dahil bazı hızlandırma efektlerinde!!!!!)
    Bu açıdan bakınca Standard Mode(bu mod ZF nin "User Mode" konumuna karşılık geliyor SV lerde) ZF deki User Mode kadar hızlı değil ve bunu
    ilk 10/15sn anladım ancak kriter bu değil tabiki! diğer yandan SV deki bu mod ta çok hızlı sahnede bu mod biraz zayıflıyor!
    dolayısıyla SV lerde böyle sahneler için;
    "MOVIE MODE">>>+ActiveVision;ON/FilmStabilization;Smooth(veya Standard olabilir)kullanılması gerekiyor,normalde de aslında bütün panellerde
    FILM böyle ayarlarla izlenir ve özellikle hızlandırma işlemleri için panelin size sunduğu o ilgili ayarları set etmeniz gerekir!!
    Bu olay sadece ZF lerde böyle değildir,aynen hangi modta hangi sette olursa olsun hiç farketmeden aynen en başarı Motionhandling yapabiliyor

Böylece SV lerde zaten tavsiye ve tüm kullancılarında "FILM" olayında sadece MOVIE MODE kullanıyor!

Sonuç olarak,evet FILM olayında uygun set ile Motionhandling sorunu bu Seride kesinlikle yoktur,hızlandırma tepkisi çok iyi
    SPOR da henüz izlemedim,çünkü elimde HD-Receiver+kaynak yok!!

Ancak Analog ta biraz Futbol izledim,buradan zaten belli olur,panelin çok düşük kalite sinyallarde neler yapacağı ama falso göremedim açıkçası!
    RES+ ayarını ise doğru ayarladım ama fazla uğraşmasım çünkü bu ayar daha öncede yazdığım çok zor set edilen sıkıcı ama bir o kadarda
    güzel iş yapabilen bir Tosh özelliğidir
    ANCAK her SD kanalında bunu yeniden set etmeniz gerekecektir,hatta aynı kanalda,farklı programlarda bile fark yaratıyor sürekli elinizde
    kumanda ile bununla uğraşacaksınız,ama iş yapıyormu?? bana göre yapıyor,ama uğraşmak gerekiyor

++

Panelin bana göre en önemli artılarından bir taneside şudur(bu özellikle XF/ZF lerde yoktu!!);Her Input port için+her Mod için ayrı ayrı
    paneli set edebiliyorsunuz,normalde 2007 den beri çoğu panelde böyledir ama nedense bu özellikle XF/ZF de yoktu dolayısıyla
    siz sadece o port için setting yapabiliyordunuz,ancak SV lerde ve diğer bir çok panelde "Individual-setting per ınput-port" olarak geçen
    yukarıda yazdığım özelliği vardır ve böylece;örneğin SV de 4 tane HDMI portu vardır ve siz bunlara HD/SD/Analog v.s ext.cihazlar
    bağladığınız zaman bu portları ayrı-ayrı set edebiliyorsunuz ki doğrusuda böyle olmalıdır!
    Ayrıca Picture Mod lar da bu şekilde ayrı-ayrı set edilebiliyor

Bende örneğin HDMI-1;HD-DVD Player/HDMI-2;OPPO DVD Player/HDMI-3;PC bağlıdır,HDMI-4 ise şimdilik boşta ve burayada HD-Sat Receiver
    gelecek onu bağlayacağım(bakalım ne zaman gelirse) +EXT-1 portta(SCART) ise SD-Sat Receiver bağlıdır(Humax 5400z ama bunu henüz kurmadım!)

Böylece her ext.cihaza ona uygun gelecek set değerlerini gireceğim++

Panel normalde "STANDARD MODE" tan izlenecektir! HD/SDTV Yayınları* için bu mod kullanılacaktır!!!
    Game işi için "Game MODE" kullanılacaktır+

*Yayınlar;SD/HDTV normal programlar izlenecektir,Spor dahil,ancak "FILM" içerik varsa o zaman Movie mod a alıyorsunuz!!!!
    Yerli Diziler/Film ler v.s için yine Standard mod ta kalıyorsunuz,çünkü bizde bunlar "stüdyo ortamı" gibi çekilmektedir;örneğin harici sahneler
    yüksek ışık altında çekiliyor dahili sahneler için yine Standard mod ama Hollywood yapımı "harici sahneli" Diziler yine Movie mod tan
    izlenecektir herifler ışık-sahne olayını bizdeki gibi üç-kuruşluk Cam.ler ile çekmiyorlar dahili sahneli Hollywood Dizilerinde ise yine Standard mod OK dir+

...

Off-axis(angle-view) açılı izlemede;Modül her ne kadar S_PVA da olsa Baclit-LED olduğu için açılı izlemede White-wash/hafif Greyness yaşanıyor!
    Colour-Contrast düşüyor örneğin ZF de yine S_PVA olmasına rağmen bu kadar düşme o açıda olmuyordu,bilginiz olsun,sonra caz yapmayın bana,bunu izah
    etmem uzun sürer

Üreticinin verdiği 80/85 derece kesinlikle "palavradır" bulursam herifleri döveceğim
    Ne 80derecesi yaw, 40da düşmeye başlıyor panel!!

Kısaca yüksek Dynamic contrast üretildiği için Baclit-LED lerde bu düşme normaldir!!!(teknik olarak böyledir yani!!)

Modül daha öncede yazdığım gibi Samsung S-LCD nin S_PVA tipli,ve günümüzde şuanda Sharp ın bir kaç çeşit Modülü hariç en iyisidir
    ContrastRatio;8.000;1 dir ve bu şuanda dünyadaki en yüksek CR değeridir!
    ResponseTime;6msdir

Panelin Standard LAG değeri ortalama 35/40ms dir ve bu rakam çok iyidir!
    Game de ise 0-16ms arasında oynamaktadır ve bunlar bana göre çok net kriterler değilsede zaten panelin yaptığı iş itibarıyla bu konuda sıkıntısızdır

Samy S_PVA lar normal şartlarda Static/Native(ANSI)ölçümlerinde 5000/5500;1 seviyesine kadar çıkmaktadırbu konuda Sharp tanda iyidir!

...

• slm albani hocam

sizi uzun zamandır takip etmekteyım bugun teknosadan sizin tavsiyenizle bende sv685 aldım teshir urunu 2.999 tlye yarın ins teslim edecekler
    kısmetse benim bır sorum olcak bu cihaz ntcs uygunmudur bende ps3 ntcs de o yuzden soruyom.....
  • PS3 konusunu bilmiyorum ama sorun olacağını sanmıyorum,bunu ilgili başlığını bulabilirsen oradan öğrenirsin!
    Sanırım senin gibi elinde NTSC olan başka kullanıcılar var diye biliyorum+

-Panelin bu arada hayırlı olsun,bu fiyata TR de başka bir panelde yok laf aramızda
    Her ne kadar "Teşhir" üründe olsa,hem önemli değil hemde şaka gibi bir fiyat
    ancak bu fiyata alanlar tabiki "çok şanslı" olanlar

-Burada yazdıklarımı dikkatli okursan olayı çözersin!

-Settings içinde verdiğim testi uygulayacaksın vede acele etmeyeceksin

Selamlar++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Nisan 2010; 19:40:06 >

• Bu arada az evvel Humi yi çalıştırarak test-settings lere devam ediyorum!

-Görüntü yine beklediğimden çok iyi,SD lerde ZF yi aratmayacak gibi ve özellikle Sharpness ayarıyla daha güzel netice
    alınıyor ZF ye göre

-Ancak panel gördüğüm kadarıyla her Picture Mode ta sature set edilmiş ve benim panel sıfır olduğu için,Default olarak
    ben açıkçası yazıldığı kadar az satureli göremedim,ama belkide ben soft/mat-natural resime gözüm alıştığı için bana
    Sature geliyor,ancak daha öncede yazdığım gibi panelin setting değerleri güzel tepki verip gözle hissedilir ayrıntıları verebiliyor

-Sanırım bir Colour-Management çalışması yapmak gerekecek çünkü ben soft resim sevdiğim için ve PDP gibi(ama doğru PDP Colour
    ayarı gibi)resim almak istiyorum,ancak bunlar tabiki benim şahsi renkler zevkim,yoksa bu renkleri büyük çoğunluk beğenecektir

++
    PC bağlantısını dün yapmıştım ve Baclit-LED olması sebebiyle ZF den daha başarılı bu konuda çünkü dinamik contrast+ışık şiddeti ve textlerin
    okunması v.s çok çok iyi ve bu paneli örneğin 1,5metreden Desktop uygulaması için kullanabilirsiniz!!

...

• Hocam panelin hayırlı olsun güle güle kullan.
    Sen el attığına göre bu sv yide uçurursun.
    Kolay gelsin selamlar.
  • Merhabalar,
    albani arkadaşımın bu güzel yazıları ve gerçekten de mumtazam araştırmaları sonucunda bende 46 SV serisi aldım.salı günü makinem gelecek.

sevgili albani arkadaşımdan rica bu makineyi kullanan arkadaşlara mode konusunda yardımcı olmasıdır.

tekrar teşekkürler Albani.
    sayende güzel bir tv ye sahip olduk :)

herkese iyi akşamlar.
  • güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bu arada az evvel Humi yi çalıştırarak test-settings lere devam ediyorum!

-Görüntü yine beklediğimden çok iyi,SD lerde ZF yi aratmayacak gibi ve özellikle Sharpness ayarıyla daha güzel netice
    alınıyor ZF ye göre

-Ancak panel gördüğüm kadarıyla her Picture Mode ta sature set edilmiş ve benim panel sıfır olduğu için,Default olarak
    ben açıkçası yazıldığı kadar az satureli göremedim,ama belkide ben soft/mat-natural resime gözüm alıştığı için bana
    Sature geliyor,ancak daha öncede yazdığım gibi panelin setting değerleri güzel tepki verip gözle hissedilir ayrıntıları verebiliyor

-Sanırım bir Colour-Management çalışması yapmak gerekecek çünkü ben soft resim sevdiğim için ve PDP gibi(ama doğru PDP Colour
    ayarı gibi)resim almak istiyorum,ancak bunlar tabiki benim şahsi renkler zevkim,yoksa bu renkleri büyük çoğunluk beğenecektir

++
    PC bağlantısını dün yapmıştım ve Baclit-LED olması sebebiyle ZF den daha başarılı bu konuda çünkü dinamik contrast+ışık şiddeti ve textlerin
    okunması v.s çok çok iyi ve bu paneli örneğin 1,5metreden Desktop uygulaması için kullanabilirsiniz!!

...

Üstad ben BRAVIA 52Z5800 ile 52EX1 arasında kalmıştım, fakat senin bu yorumlarını okudukça 55SV685D yi düşünmeye başladım. ~5250 bütçem var ve şu an 55SV685 ler bu fiyat seviyelerine düştüler.

Senden ricam yeni çıkan SONY lerin panelleri pek hoşuma gitmedi SONY den ümidi kesmek üzereyim 52Z5800 3 turneri ve 10bit 200Hz olması nedeni ile tercih ediyordum. Yeni panel SONY leri ile ilgli hiç bir bilgiye ulaşamadım. ve oratada kalmış durumdayım. 40W4000 kullanıcısıyım ve

TOSHIBA 55SV685D 55''FULL HD LED TV elektrik tüketimini ve ~5250 TL ye almak için senden gelecek cevabı bekliyorum.

Yaklaşık 2 senedir sesiz bir şekilde yazılarını takip ediyorum ve cevabını sabırsızlıkla bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• Beyler önce bir hatırlatma yapmak istiyorum;

-Ben genelde spesifik olarak Picture MODE ve şu-şu değerleri girin diye bir settings vermedim ve vermem!!!
    ZF den bilen bilir bunları,ben sadece "yol gösteriyorum" size ve dikkatli takip ederseniz olayı çözersiniz,kısaca
    ısmarlama/ezbere settings olmaz/olamaz!!!

-Ayrıca ben 2 gündür sadece ara-ara gidip Salona paneli ayarlamaya çalışıyorum ve benim yaptıklarımda sadece
    daha öncede yazdığım gibi "Deneme"settings lerdir!
    Benim bunu bitirmem bir kaç ayı alır yaw evdekiler paso DİZİ izliyorlar,adam gibi paneli elime alamıyorumki!

Siz şimdilik kafanıza göre takılacaksınız bir süre ve olayın esprisini kavrarsanız işide çözersiniz;Settings için ben ZF de
    hiç uğraşmadığım için,sorun yoktu ama böyle çok gelişmiş ayarlar v.s v.s ile uğraşmak bana sıkıntı veriyor,gözünü
    seveyim ZF nin

++
    Bu panel benim elime 8 ay önce geçecekti o zaman bir kıymeti olacaktı yine geç kalındı!!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Nisan 2010; 23:35:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: strength

quote:

alınıyor ZF ye göre

++

...

Üstad ben BRAVIA 52Z5800 ile 52EX1 arasında kalmıştım, fakat senin bu yorumlarını okudukça 55SV685D yi düşünmeye başladım. ~5250 bütçem var ve şu an 55SV685 ler bu fiyat seviyelerine düştüler.

Senden ricam yeni çıkan SONY lerin panelleri pek hoşuma gitmedi SONY den ümidi kesmek üzereyim 52Z5800 3 turneri ve 10bit 200Hz olması nedeni ile tercih ediyordum. Yeni panel SONY leri ile ilgli hiç bir bilgiye ulaşamadım. ve oratada kalmış durumdayım. 40W4000 kullanıcısıyım ve

TOSHIBA 55SV685D 55''FULL HD LED TV elektrik tüketimini ve ~5250 TL ye almak için senden gelecek cevabı bekliyorum.

Yaklaşık 2 senedir sesiz bir şekilde yazılarını takip ediyorum ve cevabını sabırsızlıkla bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Selamlar

Bana eMail atan sizmiydiniz???(cevaplandı)
    Sen W4x e devam ediyorsun şimdilik,acele etme!!!!

++
    Bu arada son 3 gündür gerek SV için gereksede diper paneller için çok fazla eMail geldi ve halen hepsini cevaplıyamadım!
    bazılarını yarın cevaplıyacağım OK++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Nisan 2010; 23:39:44 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: strength

quote:

alınıyor ZF ye göre

++

...

Şimdiden teşekkürler.

Selamlar

Bana eMail atan sizmiydiniz???(cevaplandı)
    Sen W4x e devam ediyorsun şimdilik,acele etme!!!!

++
    Bu arada son 3 gündür gerek SV için gereksede diper paneller için çok fazla eMail geldi ve halen hepsini cevaplıyamadım!
    bazılarını yarın cevaplıyacağım OK++

Evet yanıtınızı aldım teşekkürler..! 1 yıldır SONY nin 2010 modellerini bekledim fakat fos çıktı gibi geldi bana...!

52" bir panele geçmek isiyordum fakat yenilerden ümidi bulamayınca eskilerden piyasada kalan bir kaç taneden de birini kaçırmak istemiyordum fakat LCD değilde LED teknolojisi olan bir 52" veya üzerine sıçrayacağım artık sene sonuna kadar bekleme demek oluyor buda SONY nin 3D modelleri ni bi test etmek gerekecek fakat ondan da umduğumu bulabileceğim ümidinde değilim.

Amacım otuma odasındaki 40W4000 deki görsel GOW3 şölenini salona koyacağım 52" bir SONY ile genişletmekti fakat erteleyeceğiz anlaşılan.

(Açıkçası piyasada 52Z5800 yok bir bulursam...!)

• Sayın Albani,

Ben 55SV685 modelini almayı düşünüyordum fakat sizin daha önceden SV serisi için söylediklerinizi okuduktan sonra almaktan vazgeçip panasonic modellerine kaymıştım.

Daha önceden bu modelin amerikada hiç satılmadığını, amerikada satılmayan bir serinin adam olmasının zor olacağını, avrupada çok az satıldığını, Türkiyede neredeyse bir tane bile satılmadığını yazdınız.

Şimdi ise modeli ciddi şekilde övüyorsunuz... ?

Açıkçası iki haftada ne değiştiğini anlayamıyorum ve kafam karıştı ...

Size sormak istediğim şu, Panasonic G13 panel taşıyan yeni modellermi daha iyidir, yoksa Toshibanın 2009 model amerikada ve avrupada hiç tutulmayan SV serisi Led lerimi daha iyidir ??

Teknolojiler farklı evet ama amaç aynı, yani birde şu şekilde sormak isterim, tamamen objektif olarak bakınca, size bir seçenek sunsalar ve SV685 mi yoksa V20 mi isterseniz deseler, siz hangisini seçerdiniz.

Selamlar, Saygılar...

• Sn.cem iyi günler

Bak kardeşim aslında sana cevap bile yazmayacaktım ama böyle "bozuk atar"/"hesap sorar" gibi yazdığın için mecburen cevap yazacağım hiç kusura bakma,
    ayrıca beni tanımadığında belli!

1-Sen bana geçen gün "Motion" konusundan bir şeyler yazdın(teknik olarak normalde böyle olmadığını biliyorum ama sesimi çıkarmadım ve
    panelde oluşan bir hata v.s hususunuda ayrıca belirttim) bende gereken cevabı bu işi bilen ve özellikle Tosh ları çok iyi tanıyan birisi olarak
    cevapladım OK+
    Kaldıki sonunda sende ;....Pany G20 ler çıkınca onu alırım... diye tamalamışsın yazını ve bende buna istinaden .....sen kafanda zaten olayı bitirmişsin....
    diyede ben sana cevap verdim ve sanıırm konuda kapanmıştı!

2-Şimdi Motion meselesi bitti hesap sormayamı geldin bana kardeşim????
    Ayrıca sanamı soracağım hangi paneli alın/almayın diye!!

Kısaca üslubunda sorun yok ama bu soru biçimi canımı sıktı! hesapmı soıracaksın sen bana???

3-Ben ne yazdığımı iyi biliyorum,kafadan değil bilgi/tecrübe/araştırma/çalışma v.s ile bunları yazıyorum!

-USA da evet neredeyse hiç satılmıyor,ama bu ne Tosh u zayıflatır nede bu panelin kötü" olduğunu yansıtır!
    -Avrupada durum USA dan daha iyi gibi olsada orasıda USA gibi sayılır!ancak en başta Almanya/İtalya ve DoğuBloku ülkeleri
    (en başta Polonya gibi)diğer rakipleri kadar satılmasada;"bana göre" yinede çok az satılıyor!!

-"Adam olmaz" meselesi "panel" için değil;piyasada satış ve kullanıcı sayısı v.s için yazdım,"adam olmaz" bu manada dır kardeşim!!!!

Yazdıklarımı tam anlayıpta doğru yorumlamadığın için sonrada böyle aklınca "hesap sorar" gibi bir şeyler yazmışsın!

-Panelin kalitesi ve durumu ortada,ama satış ve diğer işler başka tabiki!
    Fiyat TR için ele alırsak pahalı buda elbette satışı ciddi geriletti,buna ben bir şey yapamamki!

Dışarda durumuna gelirsek ilk çıktığı zaman Avrupada çok pahalıydı ve buna not verenler özellikle fiyatından dolayı notunu kırmışlardır!
    Sonra fiyat toparlandı ama Modeli eskimeye başladı ve "dinamik pazarlarda" 6/8 ay geçtimi,geçmiş ola olur kardeşim

Sonuca gelirsem,sen önce yazdıklarımı uzun bir süre takip et,vaktin varsa sonra;ondan sonra olayı çözersin banada böyle şeyler bir daha sormazsın OK++

Paneli övmem ise malın kalitesi ortada,kim bu panele kötü dediki ayrıca(Uzman/Test/Kullanıcı yorumları v.s v.s!!!!)
    High-End Baclit-LED LD tipli S_PVA lı ve rakipleri içinde o sınıfta en iyi paneldir bu!!!(X45x ler ilede at-başı gider)

Kafanın karışmasına gerekte yok ayrıca,burada herkes bir şeyler yazıyor,ben bir panele iyi dersem iyidir kardeşim,zaten bugüne kadar yukarıda
    yazdığım gibi 2 panel bende olmazsa-olmaz oldu ZF355 ve Pio lar diğerlerinin hepsini tartışırız hemde çok ciddi tartışırız!!!

Yazdıklarımla bir dünya insan panel sahibi oldu;teşhirler bile bazı Markalarda sayemde satılabildi

++
    Sen Pany hk.soracaklarınıda buradan değil,ilgili başlığındna sormalısın,hem çok kullanıcısı vardır hemde G20 leride alıp kullananlar ve yakında
    bunlarda çoğalacaktır,bırak biz burada kafamıza göre takılalım ve muhabbetide bozma lütfen
    dolayısıyla Pany için ben zaten ilgili başlıkta aklına gelen/gelmeyen bir dünya şey yazdım bir kaç senedir!

Onun için msg ının son cümlesinide cevaplamıyorum,kusura bakma++

Saygılar

• Sayın Albani,

Yazının mimikleri olmaması nedeni ile yazdıklarımı yanlış yorumladınız ve size hesap sorduğumu düşündünüz. Amacım tabiki bu değildi!!!

Sadece düşüncelerinizi daha iyi anlamak ve doğru karar verebilmek adına attım o mesajı, çünkü hala aklımın bir köşesinde SV serisi duruyor.

Ne bu forumlarda nede başka bir yerde kimse kimseye hesapta soramaz, kimse kimseyi azarlayamazda...!

Yazılarınızı takip edicem, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

Selamlar, saygılar...
  • Beyler iyi akşamlar

-Sanırım SV sahibi olupta Siteye üye olmayan bazı kullanıcılar var,onlar içinde bilgi olsun mahiyetinde kaldığım testlere devam ediyorum;

Bugün neyseki evde yanlızdım ve malum DİZİ olayıda olmayınca panelin karşısına geçip çeşitli Mode ve Setting ayarlarını yaptım,aşağıda
    bir çalışma neticesinde "sadece" >>>DENEME Settings olarak bazı ayarlar vereceğim,bunları uygularsınız!

ANCAK bunlar benim tam istediğim değerler olmadı;malum ZF yi ben PDP gibi set ettiğim için,henüz o seviyeye çıkamadım,ama Vividçiler,
    Satureciler için sorun yok her zamanki gibi

Paneli set etmeye şu şekilde başladım;

A-Vermiş olduğum bir Test vardır,bunu geçmiş sayfada vermiştim,yine o testi kullandım+"Monster DVD-ISF" programının Demo/Shareware
    veriyonu ilede daha sonra test ettim+

B-Her Input-port+her Picture Mode bağımsız olarak set edilebildiği için,bunları panele bağlıyacağınız ext.cihazlar için kendiniz ayrı ayrı
    yapabileceksiniz!

C-Bugün sadece Input-1(EXT1> Scart portu)set ettim;ben bu porta Humax Receiver bağladım(SDTV) ZF dede öyle kullanıyordum,diğer
    tüm portları ve Pict.Mode ları şimdilik Default ve yabancı bir kaç kişiden aldığım settings ler ile denedim ama beni açmadı bunlar,zira
    bu Alman ve Polonyalı lar fazla Vividçi

-Test için elimde bulunan ve size porgramını verdiğim ve hazır olarak elimde bulunan DVD yi;OPPO DVDPlayer ile bağlayıp,set ettim

ANCAK şöyle bir durum oldu;OPPU yu ilk olarak Component-Scart kablo ile EXT-1 SCart portuna bağladım ama görüntü vermedi OPPO
    yada Panel algılamadı!!!burada niyetim doğrudan Scart portu set etmekti,ancak görüntü o porta gelmeyince OPPU yu panele her zamanki
    gibi HDMI-HDMI kablo ile HDMI-port 2 ye bağlamak zorunda kaldım ve set olayını diğer porttan yaptım ve daha sonra oradan elde ettiğim
    tüm değerleri EXT-1(Scart) porta yeniden girdim!!ve sonuç şimdilik oldukça iyi

D-Böylece EXT1-SCart portu SDTV için(sizde ayrıca bir SD+HD Receiver varsa yine aynı ayarları kullanacaksınız ama bu ayarları HD-Receiver hangi
    HDMI porta bağlıysa ona gireceksiniz!)

E-Picture MODE;"STANDARD" seçiyorsunuz bu mod ZF deki "USER MODE" karşılığı gibi düşünebilirsiniz

F-Bu arada MOVIE MODE a hiç dokunmadım o çok ayrı bir çalışma olacak ve dışardan aldığım hazır settings lerin ben hiç birisini beğenmedim,sizde onun
    için sanırım bir kaç tenesini verdim,ama ben bunları kullanmayacağım siz isterseniz kullanabilirsiniz!

Toparlarsam ve hemen herksin büyük ağırlık olarak SD izleyeceği durumuna göre

>>>>Picture MODE;STANDARD oluyor ve EXT1 Scart porta Scart2Scart bağlantılı>>>Sat-SD/HDTV Receiver ayarları için elde ettiğim değerler;

Not;elinizde örneğin HD-Receiver varsa ve bunu HDMI2HDMI kablo ile panele bağlıyorsanız>>>panelden örneğin HDMI-1 portuna girip,Pict.MODE
    olarak yine STANDARD seçmelisiniz!!!

Backlight;50
    Brightness;9
    Contrast;90
    Colour;-1

Tint;0
    Sharpness;5

Colour Temperature;6
    Black&White Level;0
    Gamma;-4

RES+;ON Level;2

Auto Brightness;OFF
    LED Backlight;ON

MPEG-NR;OFF
    DNR;OFF

Active Vision;OFF
    Film Stabilization;OFF

+
    Diğer Sound/MultiMedia/DLNA v.s v.s ayarları benim işim değildir,zaten onlarlada işim yoktur,sadece DLNA denedim ama bir şey
    yapamadım,aslında kullanacakta değilim,bunlar PC bilgisi ile ilgili şeyler,ben çakmıyorum ama birisi ilerde yaparsa bakarız tekrar,
    kutusundan bunun için bir kısıtlı özellikle CD si çıkıyor,dileyen yğüklesin baksın v.s

+++++
    Bu panelin uzman yorumlarında ve Test değerlerinde Colour accuracy(renklerin doğru üretimi/doğruluğu)+Black+D65 GreyScale seviyeleri
    mükemmel bunların grafikleri ilk sayfadadır,kısaca bu panele çoğu diğer markalarda olduğu gibi illa prof.ISF gerekmez!!!
    ZF deki gibi oldukça "doğru" değerlerde geliyor(olması gereken 3 değerde böyledir)

++
    ServiceMenu çalışması henüz yapmadım çünkü elimde Test cihazı yok ancak yabancı kullanıcılardan bu konuda bir bilgide edinemedim!
    USA dan ise aldıklarım 55" için olduğundan dolayı NTSC de renk sistemi ve özellikle Green sapması/fazalığı durumuna göre bunu 46"
    uyarlayamam!!

Not;
    -Panel Motionhandling olarak ZF kadar değilsede tüm panellerden iyi diyebilirim,kısaca tipik bir Tosh Engine başarılı çalışması sizi üzmüyor
    -Default değerler Colour konusunda beni açmadı

--Yaptığım SDTV ayarları için özellikle

-Active Vision ve Film Stabilization>>panelin hızlandırma ayarlarını gördüğünüz gibi ""OFF"" yaptım!!!! şimdilik Spor da sorun görmedim
    özellikle çok hızlı şutlarda(Futbol)kesinlikle smooth akıyor jag efekti yok gibi(bu her panelde olur)kısaca burada sorun yok!

Camera-pan-scan ise oldukça kötü Analog ve SD lerde rahatsız edici değil hatta hiç değil diyebilirim oluşan/oluşabilecek Bluring efekti normal
    seviyelerdedir! zaten bunlar her panelde böyledir,ama bazı panellerde ise engine su koyverebilir tabiki

+

UYARI;bu verdiğim değerleri girdikten sonra mutlaka bunları bir kağıda NOT ediniz lütfen!!!

...

• quote:

Orijinalden alıntı: cemcem06

Sayın Albani,

Yazının mimikleri olmaması nedeni ile yazdıklarımı yanlış yorumladınız ve size hesap sorduğumu düşündünüz. Amacım tabiki bu değildi!!!

Sadece düşüncelerinizi daha iyi anlamak ve doğru karar verebilmek adına attım o mesajı, çünkü hala aklımın bir köşesinde SV serisi duruyor.

Ne bu forumlarda nede başka bir yerde kimse kimseye hesapta soramaz, kimse kimseyi azarlayamazda...!

Selamlar, saygılar...

bence Toshiba olsun Panasonic olsun sizi üzmez.mağazalara gidip tv'leri yakından incelemenizi tavsiye ederim.sonuçta burda ne yazılırsa
    yazılsın tv'yi siz kullanacak siz yayın izleyeceksiniz hangisinin verdiği resim gözünüze hoş geliyorsa onu alın ve güle güle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: caution

yaw bi gun girmedik ne olmuş..Can abinin suprizine bak hele:) abi sessiz işi bitirmişssin hayırlı ugurlu olsun güle güle kullanırsınız inşallah....

Aynen....
  • Green sapması/tint+F/W(USA vers.)/Sound sorunu v.s

SV lerin US vers.larının S/W inde farklılık vardır! (NTSC olduğu için azı değerler farklıdır+Default farklıdır v.s)

-Gözlemlediğim kadarıyla(Avrupa vers.SV ler);Sound problemi görmedim
    -Green-tint,normalde her panelde sorun lu olduğu için(PDP ler dahil) özellikle TEST ten bakıldığı zaman
    teknik olarak Green>>>Blue nun içine fazla giriyor!! ve Green nin en zor üretilen ve hataya en yakın renk olduğu içinde
    tipik sorunu her panelde zaten olur!!

Colour-Gamut üçgeninde bu belli oluyor!!
    ANCAK çıplak gözle örneğin bunu NTSC de bir şekilde görebiliyorsunuz!!! ama PAL de böyle bir sorun yada Test verilerinde bahsedilen
    şekilde Green-tint yoktur! kısaca bunu PAL(Avrupa vers.SV6x)gözlemliyende duymadım!yada şikayet eden v.s

ANCAK panelin Default ayarları bana çok Sature geldi ve Vividçiler yaşadı
    Grey-scale/Black correction-retention and Level ile bir sorun yine PAL de yok ama Default değerler oldukça sature,durum böyle olunca
    Green ister-istemez sırıtıyor ama Reddish bana örneğin daha fazla geldi Greenish ten

Bu TEST yapan Siteler zaten "taraflı" olduğu biliniyordu ama artık iyice "saçmalamaya" başladılar ve ciddi olarak "yönlendirme" yaptıklarınıda
    bilen biliyor ve gülüyorlar tabi benim gibi

Bu kazmalar bir kere Test ve ilgili "Yorumu" nasıl yapılır bunuda bilmiyorlar(aslında biliyorlar tabiki ama ona uygun yazmıyorlar!!)
    Ya bu paneli "KARTAL" mı alıp kullanacak yoksa İNSAN mı alıp kullanacak bu dangalaklar önce buna bir güzel karar versinler de işi bilenleri
    daha fazla hasta etmesinler yaw

İnsan gözünün sınırları içinde görebilecekleri/algılıyabilecekleri v.s zaten çok sınırlıdır!!! bu herifler sürekli bildiğimiz malum testleri yapıp
    şurada-şurada falso/hata var şurada çuvallıyor v.s v.s ile bir kaç klasik bilginin dışında aynen "palavra" yazıyorlar!!!

Bu arada Tosh bunlara "arpa vermediği" için,bu heriflerde özellikle Tosh ları her sene sınıfta bırakıyorlar

Ben senelerdir öyle olaylarla karşılaştımki anlatsam ......vay anasını yaw demekki bunlarda oluyormuş..... deyip ciddi afallarsınız

Bu kazmalar 2007 sonları/2008 başında ZF355 leri bile neredeyse sınıfta bırakıyorlardı zf355 e rakip olarak aldıkları paneller o zaman
    en çok satan ve adeta ilah ilan edilen Samy A65 ile Sony W4x ler idi ülen kafayı yememek işten değildi!!

ZF355 o zaman Pio ile Camera-pan-scan da kapışıp onu geçerken rakipleri yani Samy/Sony(Phil/LGE filan bunları zaten saymıyorum)
    Judder/Bluring hatta Stutter/Flicker gibi her bir bokla uğraşırken +Lag/Latency ile debelenirken;ZF355 bunları sollayıp ciddi toz yutturmuştu

Ama o testlere göre ZF355 orta karar hatta vasat v.s gibi gösterilmişti

++

Diğer bazı Colour advanced setttings+RGB settings gibi ayarları yapmadım,aslında bunlar Test cihazı ile yapılır ama ortam aydınlanmasıda çok önemlidir
    ve işin gerçeği bunlar çıplak gözle set edilemezler sadece ilerde bazı meraklı veya bu işten anlayıpta test ile çalışıp bazı bilgiler verirlerse ne ala
    o zaman yeniden bunları set edebiliriz ama ben şimdilik bu değerlerden çok memnun kaldım

Yarın yine vakit bulursam ve evdekilerin DİZİ-mizi leri filan yoksa Settings lere devam edeceğim ve HD olarak HD-DVD den testler yapıp set edeceğim;MOVIE MODE u

ANCAK "MOVIE MODE" kullanımı TR de hemen hiç bilinmiyor!!!! hatta aşırı Vividçiler FILM leri DYNAMIC ten bile izliyor;tabi benim vereceğim set değerleri bu Vividçiler
    değildir ya adam nasıl bir Hollywood Filmini DYNAMIC izler acep bunu Hollywood yapımcıları görseler herifi ayağından asarlar

Çevremde çok abuk/subuk set edilmiş paneller görüyorum adam PDP almış ama paneli LCD den çok daha Sature yaw,herif zaten bu paneli ne için aldığınıda bilmiyorki,
    herhalde SD ler bundan daha iyidir diye aldı ama o renkler ne yaw neyse "Zevkler-Renkler" tartışılamayacağı için artık kendileri düşünsünler bunları!!

++
    MOVIE MODE;
    Temel ve prensip olarak ve bu işin Hollywood çekimlerine göre basit anlatımıyla panelin özellikle Backlight seviyesi aynı bırakılırken;Brightness %15-20 civarı
    düşürülür!!!!yani panelin normal Standard Brightness seviyesinden(tabi bu Brightness ta doğru ayarlandıktan sonra alınacak baz değer!!) yeni nesil özellikle
    S_PVA ile MVA ların Contrast/Baclit değerleri daha yüksek oduğu için yaklaşık Brightness normal değerinden %20 daha düşük olacaktır Movie Mode ta!!!

İkinci değer ise Contrast tır;buda yaklaşık %12/15 düşürülecektir!

Üçüncü olarak renkler paneline göre hafif/çok hafif Bright seviyesi(rengin bright seviyesi!!)düşeceği için Colour değeri %4/5 arttırılır!!!

Böylece MOVIE MODE>>Brightness+Contrast+Colour seviyeleri bahsettiğim ayarlara getirilir OK+

ANCAK bu özellikle bizde çoğu insana cansız/mat/soluk/fazla natural v.s gelir ama aslında özellikle normal Camera çekimleri ile çekilmiş(özel Filter-effect v.s
    kullanılmamışsa)böyle olmalıdır,Filmin orijinal kaitesini bir Sinemada Projection sistemde izler gibi olmalıdır ve tabiki bu film için akşam ortam aydınlanmasının
    düşük yada oldukça düşük ışık şiddetinde olmalıdır!!! ama ortam zifiri karanlık olmaz!!! bunun için panele ayrıca DayTime/NightTime prof.ISF ayarı gerekir
    ama bu işlemde zaten TR de yoktur!
    Örneğin Movie mode konumundayken siz bir filmi verdiğim değerlerde gündüz/aydınlık bir ortamda izlerseniz bu sefer size çok soluk cansız gelmeside normaldir,
    çünkü ortam aşırı aydınlık olunca hiç bir esprisi kalmaz o zamanda Movie modun!!!

İşte bunu bilen üreticiler ile ki bunların çoğu aynı zamanda Hollywood yapımcılarıdır! veya onların sistemine göre panelleri set ettikleri için panelleri buna göre set ederler!
    Çoğu panelde örneğin bana göre Sony ki aynı zamanda Hollywood yapımcısıdır panellerindeki MOVIE MODE değerleri çok doğrudur ve iyi seviyededir v.s siz bunu zaten insan
    gözüyle set edemezsiniz! dolayıasıyla ben genelde hiç bir panelde MOVIE MODE a dokunmayın derim!!

ZF355 lerde tam doğruydu bu mod örneğin

Ama gördüğüm kadarıyla SV de öyle değil,bana sature geldi ve Film ve çeşitli Clip v.s ilede ayar edilemiyor kolay kolay çünkü her Filmin çekimi ve tüm değerleri farklıdır!

Ben sadece MOVIE MODE için "Deneme "yapacağım ve sonrada durumu size bildiririm,ama dileyen sonra kafasına göre değiştirir,bunada karışamam tabiki

...

corr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Nisan 2010; 21:47:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C.@.N

quote:

Orijinalden alıntı: cemcem06

Sayın Albani,

Selamlar, saygılar...

bence Toshiba olsun Panasonic olsun sizi üzmez.mağazalara gidip tv'leri yakından incelemenizi tavsiye ederim.sonuçta burda ne yazılırsa
    yazılsın tv'yi siz kullanacak siz yayın izleyeceksiniz hangisinin verdiği resim gözünüze hoş geliyorsa onu alın ve güle güle kullanın.

Merhaba Can Bey,

teşekkür ederim, büyük ihtimalle V20 alacağım ama kasıma kadar vaktim var SV lerde ilgimi çekiyor. Testleri okuyorum, bakalım en sonunda nasıl bir panel çıkacak ortaya. 3D olayınıda merak ediyorum.

Herşeyin netleşmesi için sadece biraz zaman lazım

• Bu arada bir uyarı daha yapmak istiyorum(sanırım atlamış olabilirim!)

Paneli set etmeden önce en az 2/3 saat panel açık kalacak,hatta mümkünse daha uzun bir süre!
    LED ler(veya CCFL li sistemde aynıdır)iyice ısınsın,ondan sonra işleme başlayacaksınız!

...

Ben akşam hem zifiri karanlık ortamda hemde normal aydınlatmalı ortamda bu yukarıda verdiğim "Deneme" settings ler ile SDTV olarak özellikle "FILM" lerde çok
    iyi netice aldım beklediğimden çok daha iyi çıktı!! ZF355 den özellikle Modül avantajı(yeni nesil S_PVA CR8.000;/6ms)+Baclit-LED+LD olması sebebiyle>> Black-details/depth
    fine texturizing durumu gerçekten uzmanların dediği kadar iyi ve Siyah seviyesinin kalitesi KURO ya yaklaşıyor,zaten bunun için KURO gibi Black seviyesi denmişti

Normalde ben ""FILM"" için sadece>>>"MOVIE Mode" kullanırım ama bu konuda SV nin yaptığım bu settings ile STANDARD Mode ta çok iyi resim verdiğini kesinlikle söyliyebilirim
    MOVIE Mode çok daha iyi sonuç alacağımada emin oldum

Panelin özellikle Baclit-LED lerdeki en önemli avantajı olan Local-dimming in bu panelde olması çok güzel iş çıkarıyor,bunun benzeri Sharp XS1/Sony X45x lerde vardır,birde
    Phil 9704(Sharp Modüllü)panelde vardır;ancak artık yeni nesil panellerde Local-dimming aranmalıdır ancak bunu sadece High-End panellerde göreceksiniz!!!

Edge-LED/Full-LED olsa bile;Local-dimming panel yapamıyorsa klasik ve bahsedilen Beyaz patlaması/white-halo effect gibi sorunlar LD panelerde yoktur,ben çok bundan çekiniyordum
    ama çıplak gözle bu konuda bir falso henüz göremedim kaldıki LD SV panelde 92Zone da çalışmaktadır yeni nesil panellerde ise 125/250/400/512Zone gibi olacaktır!

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Nisan 2010; 23:52:05 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.