Şimdi Ara

Toshiba Harici Harddiskin Giriş Yeri Kırıldı Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün evde temizlik yapılırken harici harddiskin giriş yeri kırılmış dışarı çıkmış içine geri soktum ama olmadı. Bunu nasıl düzeltebilirim, içindeki verileri nasıl kurtarabilirim ? Nerede yaptırabilirim en ucuza lütfen yardım edin içinde çok fazla şeyim vardı.

Teşekkür edeirm.

• Bazı konuları gezdim harddisk kutusu falan önermişler. USB giriş yeri kırıkken işe yarar mı bu kutu harddiski içine koyunca ? Lütfen yardım edin :(
  • Usb giriş sokerinin kırık olması problem değil. Harddiskin ufak bir devre ile bu sokete bağlıdır yani harddiskin zarar görmemiştir. Sen harddiskini bu kutudan sök ve dediğin hdd kutularından birini al ve içine tak aynı şekilde kullanmaya devam edersin sıkıntı yok.
    Harddiskin usb 3.0 destekliyse 3.0 destekli bir hdd kutusu al daha hızlı veri aktarımı yaparsın yoksa usb 2.0 da alabilirsin problem yok o da çalışır.
    Fiyatları usb 2.0 için 10 liraya bile bulabilirsin gold un sitesinde var logilink 10 lira.
    3.0 fiyatları ortalama 30 liradan başlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam da harddiski kutudan nasıl sökebilirim ? Hiç beceremem ben bunları kesin zarar görür. Kolay yolu var mı sökebilmenin ? Yada nerede söktürebilirim ? Çok teşekkür ederim.
  • Taşınabilir harddiskin Vidalı kasaysa vidalarını söküp kasayı çıkaracaksın. Yapıştırma kasaysa birleşim yerinden bıçak veya düz tornavida tarzı bir araçla birleşim yerini ayıracaksın yani gerekirse kasa kullanılamaz hale gelebilir ama önemli değil içindeki harddisk bu kasadan bağımsızdır biraz dikkat edersen zarar vermezsin.kasayı açtıktan sonra hdd ni devreden ayır ve yeni hdd kutunun içine aynı şekilde monte et gayet basit bir işlem

• Valla yapıştırma kasa hocam teşekkür ederim. Ben bunu kesinlikle beceremem en iyisi tanıdık iyi bir tamirci bulup ona yaptırayım ucuza yada teknosaya götürüp orda yaptırayım. Teşekkür ederim tekrardan.
  • Teknosa tahminimce tamiratla uğraşmaz. Teknik destek hizmeti sunan (mesela toplama bilgisayar alabileceğin dükkanlar) aynı zamanda hdd kutusu satan yerler vatan computer, gold pc gibi.
    veya Hdd kutusunu satan normal bir bilgisayarcıya da götürsen kasadan hddni söker çıkarır bunun için ücrette almaz ordanda bir hdd kutusu alır içine takar.

• Çok çok teşekkür ederim hocam gerçekten. Umarım içindekilere bir şey olmamıştır çok sağol yardımın için.
  • Rica ederim.
    Merak etme kardeşim sadece usb soketine hasar vermişsin içindeki harddisk gayet sağlam emin ol.

• aynı sorun bende de var ama benim usb soketin lehim yolları çıkmış bir veri kurtarma merkezine götürdüm adam 300 TL dedi. Abi hdd zaten 180 TL sen neden 300 diyorsun dedim. Adam kendi elindeki kartı sökecekmiş benim hddye takacakmış o 300 tl tutuyormuş bende bırakmadım tabi aynısından alıp kendimde takabilirim ama tekrar 180 150 tl vermek istemiyorum başka bir çözümü nasıl olur o dediğiniz 30 tllik kartlarda çalıştırır mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouLofDiego

aynı sorun bende de var ama benim usb soketin lehim yolları çıkmış bir veri kurtarma merkezine götürdüm adam 300 TL dedi. Abi hdd zaten 180 TL sen neden 300 diyorsun dedim. Adam kendi elindeki kartı sökecekmiş benim hddye takacakmış o 300 tl tutuyormuş bende bırakmadım tabi aynısından alıp kendimde takabilirim ama tekrar 180 150 tl vermek istemiyorum başka bir çözümü nasıl olur o dediğiniz 30 tllik kartlarda çalıştırır mı ?

Problem sadece usb giriş soketindeyse yani kutu içindeki harddiskte bir poblem yoksa pek tabiki bu harddiski başka bir hdd kutusu içine takabilir ve kullanabilirsin. O bilgisayarcı yolacak kaz arıyor sakın boşuna paranı kaptırma öylelerine. Usb girişi bozuksa hdd kutusunu aç ve içinden hdd yi çıkar ardından alacağın hdd kutusunun içine monte et gayet basit bir işlem

• Acil yardım, harici bellek usb yerinden kırıldı, ancak yeşil tabaka ile birlikte kırıldı 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Bursa’dan yardımcı olabilecek birileri var ise numaram 0533 343 29 13 İsmim Fulya.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.