Şimdi Ara

Toshiba HDD Tıkırtısı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar a200 1m4 model dizüstünde hdd led'i yanmıyorken tık tık die bir ses geliyor sürekli makina geçenlerde servisteydi bunu söylemiştim ancak incelemişler ve bir sorun yok dediler normal bir durummu bu? Tık Sesini sessiz ortamda duyabiliyorum ve adama uyuz edicek tarzda bir ses bıktım valla bu makinadan lcd batarya değişti 2 ay serviste kaldı servise 2 kere gitti ilk seferde lcd yi bana yıkmaya çalıştılar bi daha götürdüm değiştirdiler dış kapağı anında çiziliyor parmak izlerim falan kapakta keşke toshiba almasayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emq03 -- 25 Ocak 2008; 3:28:02 >

• inan hdd de sorun varmı anlaman için yardımcı olucaktım ilk msj ı okudugumda fakat sonlarına doğru okudukça çok ön yargılı davrandığını düşünmeye başladım ve yardım etmemeye karar verdim sadece şunu diyim git badsector testi yap
  • quote:

Orjinalden alıntı: madmann

inan hdd de sorun varmı anlaman için yardımcı olucaktım ilk msj ı okudugumda fakat sonlarına doğru okudukça çok ön yargılı davrandığını düşünmeye başladım ve yardım etmemeye karar verdim sadece şunu diyim git badsector testi yap

Ön yargılı falan davrandığım yok makinayı alalı 3 ay olmuşken 2 ay serviste kaldı ilk gönderişimde ekranda ölü pikseller olduğunu söylemiştim ancak ekranla ilgili bir işlem yapmadan aynen gönderdiler sıvı teması hikayesini uydurdular elli kez aradım tekrar inceleyin diye zahmet edip incelemediler beni her defasında size geri dönücez dediler 1 kere dönmediler lcd fiyatını öğrenmek istediğimi belirttiğimde 2 gün sonra arayıp 600 dolar fiyat verdiler ikinci kez bizzat kendim götürdüm değişime karar verdiler gerçekten ben oradayken iyi davrandılar ancak ben 1 ay bekliyecekken 2 ay bekledim sonuçta ben Toshiba sorun yaratmaz diye aldım ama bi sürü sorun yaşadım Toshiba benim babamın oğlu değil hatalarını görmezden geleyim

• quote:

Orjinalden alıntı: emq03

Merhaba arkadaşlar a200 1m4 model dizüstünde hdd led'i yanmıyorken tık tık die bir ses geliyor sürekli makina geçenlerde servisteydi bunu söylemiştim ancak incelemişler ve bir sorun yok dediler normal bir durummu bu? Tık Sesini sessiz ortamda duyabiliyorum ve adama uyuz edicek tarzda bir ses bıktım valla bu makinadan lcd batarya değişti 2 ay serviste kaldı servise 2 kere gitti ilk seferde lcd yi bana yıkmaya çalıştılar bi daha götürdüm değiştirdiler dış kapağı anında çiziliyor parmak izlerim falan kapakta keşke toshiba almasayım

Bende de aynı laptop var... Harddisk çalışırken ışığınında yanması şart değil... Mesela şu an masaüstü bilgisayardayım ve download yapıyorum... Harddisk doğal olarak çalışıyor, tıkırtı seslerini duyuyorum ancak kasa üzerindeki harddisk lambası o tıkırtı ile senkronize çalışmıyor, kendi keyfine göre yanıp sönüyor...

Ayrıca harddisk benim laptopda da çok çalışıyor... Bunun sebebinin düşük ram'den kaynaklandığını düşünüyorum... Misal; laptop açılıyor, ben işlemlerimi gayet rahat yapıyorum ancak harddisk hala çalışıyor... msconfig'ten baktım laptopa işletim sistemini yüklerken default olarak Windows Vista açılışına yaklaşık 25 tane program kaydediliyor, Vista bu programlarla başlıyor... Ram düşük olduğu içinde biraz geç açılıyor o programlar... Ben bir kısım programları Vista açılışında başlatmayı program özelliklerinden iptal edip ve Norton'u silerek bir miktar rahatlattım... Ancak yine de ram sıkıntısı var... Fakat sen de 2 GB. ram varmış zaten, imzanda yazıyor... Açılıştaki programları azaltmayı dene istersen...

Ayrıca tam emin olmamakla birlikte hibernate nedeniyle de çalışıyordur muhtemelen... Hibernate ram kapasitesi kadar harddiskte yer işgal eder ve yaptığın işlemleri hafızaya alır... Olası bir elektrik kesintisi ya da pil bitiminde laptopa zarar gelmesin ve sen çalışmalarını kaybetmeyesin diye... Laptop kapanıp yeniden açıldığında laptopın kapandığındaki haliyle açılır ve sen de işlerine devam edersin... Çünkü hemen hemen her bilgisayarda bir oturum açtığında yapılan işlemler ram'e kaydedilir ve aynı işlemleri tekrar yaptığında ram devreye girip işlemini hızlandırır... Mesela; bilgisayarı ilk açtığında Internet Explorer'ı ilk açışın biraz ağırdır ama sonra ki açılışlarda hızlanır... Çünkü ilk açışında ram'e kayıt olmuştur ve tekrar açışlarında ram devreye girer... Hibernate özelliği de işte ram'de ki bu kayıtları harddiske kaydeder...

Bu arada imzanda dikkatimi çekti... Bizim laptopların işlemcisi Core Duo değil Dual Core'dur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 25 Ocak 2008; 23:40:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Pulstar

quote:

Orjinalden alıntı: emq03

Merhaba arkadaşlar a200 1m4 model dizüstünde hdd led'i yanmıyorken tık tık die bir ses geliyor sürekli makina geçenlerde servisteydi bunu söylemiştim ancak incelemişler ve bir sorun yok dediler normal bir durummu bu? Tık Sesini sessiz ortamda duyabiliyorum ve adama uyuz edicek tarzda bir ses bıktım valla bu makinadan lcd batarya değişti 2 ay serviste kaldı servise 2 kere gitti ilk seferde lcd yi bana yıkmaya çalıştılar bi daha götürdüm değiştirdiler dış kapağı anında çiziliyor parmak izlerim falan kapakta keşke toshiba almasayım

Bende de aynı laptop var... Harddisk çalışırken ışığınında yanması şart değil... Mesela şu an masaüstü bilgisayardayım ve download yapıyorum... Harddisk doğal olarak çalışıyor, tıkırtı seslerini duyuyorum ancak kasa üzerindeki harddisk lambası o tıkırtı ile senkronize çalışmıyor, kendi keyfine göre yanıp sönüyor...

Ayrıca harddisk benim laptopda da çok çalışıyor... Bunun sebebinin düşük ram'den kaynaklandığını düşünüyorum... Misal; laptop açılıyor, ben işlemlerimi gayet rahat yapıyorum ancak harddisk hala çalışıyor... msconfig'ten baktım laptopa işletim sistemini yüklerken default olarak Windows Vista açılışına yaklaşık 25 tane program kaydediliyor, Vista bu programlarla başlıyor... Ram düşük olduğu içinde biraz geç açılıyor o programlar... Ben bir kısım programları Vista açılışında başlatmayı program özelliklerinden iptal edip ve Norton'u silerek bir miktar rahatlattım... Ancak yine de ram sıkıntısı var... Fakat sen de 2 GB. ram varmış zaten, imzanda yazıyor... Açılıştaki programları azaltmayı dene istersen...

Ayrıca tam emin olmamakla birlikte hibernate nedeniyle de çalışıyordur muhtemelen... Hibernate ram kapasitesi kadar harddiskte yer işgal eder ve yaptığın işlemleri hafızaya alır... Olası bir elektrik kesintisi ya da pil bitiminde laptopa zarar gelmesin ve sen çalışmalarını kaybetmeyesin diye... Laptop kapanıp yeniden açıldığında laptopın kapandığındaki haliyle açılır ve sen de işlerine devam edersin... Çünkü hemen hemen her bilgisayarda bir oturum açtığında yapılan işlemler ram'e kaydedilir ve aynı işlemleri tekrar yaptığında ram devreye girip işlemini hızlandırır... Mesela; bilgisayarı ilk açtığında Internet Explorer'ı ilk açışın biraz ağırdır ama sonra ki açılışlarda hızlanır... Çünkü ilk açışında ram'e kayıt olmuştur ve tekrar açışlarında ram devreye girer... Hibernate özelliği de işte ram'de ki bu kayıtları harddiske kaydeder...

Bu arada imzanda dikkatimi çekti... Bizim laptopların işlemcisi Core Duo değil Dual Core'dur...

Verdiğin cevap için çok teşekkür ederim netten HD Tune programını indirip tarattırdım harddiski bi sorun çıkmadı...

Dual Core demek pek dikkat etmedim düzelticem şimdi
    Dual Core ile Core Duo arasında isim farkı dışında başka bi fark varmı acaba?

• Core Duo 2 MB Cache'e sahipken Dual Core 1 MB Cache'e sahip(miş)...

Ben de bilmiyordum, sen sorunca baktım...

Ben ekşi sözlüğe baktım, sen de bir araştır istersen... Başka ne gibi farkları olduğuna ben bu kadar teknikten anlamam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 26 Ocak 2008; 0:02:39 >
  • Google'da aradım taradım birşey bulamadım genelde dual core ile core 2 duo arası farklardan bahsediliyor.Galiba arasında pek bi fark yok
    Acaba Core 2 Duo'nun haricinde Dual 2 Core varmıdır?? Hiç rastlamadım ama...Core Duo ve Dual Core varsa buda vardır
  • DUAL CORE burda işlemci değil çift çekirdek manasındadır.işlemciniz PENTİUM DUR.YANİ ÇİFT ÇEKİRDEKLİ PENTİUM İŞLEMCİ..

intelin eski işlemcisi pentium tek çekirdekli notebooklarda PENTIUM M , ÇİFT ÇEKİRDEKLİ DE PENTIUM Dual core adını almıştır.

core2 duo core duo dan, core duo da pentium dual core dan daha güçlü bir işlemcidir.

örnek: core duo T2300 1,66 Ghz işlemci, pentium dual core 1,86 Ghz. işlemciden daha güçlüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mybo37 -- 26 Ocak 2008; 12:12:23 >
  • Dual core pentium üzrinden yapılmış 2 çekirdekli 1Mb l2 cache sahiptir.

Core duo 2çekirdek 2MB L2 Cache sahiptir.Bende T2300 Modeli var 1.66ghzz 2mb l2cache .2side 32 bit ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mybo37

core2 duo core duo dan, core duo da pentium dual core dan daha güçlü bir işlemcidir.

Hayır core 2 duo core duodan tek farkı 64 bit olmasıdır.Tabi core 2 duonun yeni santa rosa larda 4Mb L2 Cache vardır.Bu da yeni modeller arasındaki farktır.
  • Evet sanırım aynen arkadaşların dediği gibi...

Benim ekleyeceğim ise; işlemci tek başına bir anlam ifade etmiyor... O işlemcinin hükmedeceği diğer parçalarda o işlemcinin emirlerine uyum sağlamalı... Sen Core2Duo işlemcinin yanına 2 tane 512 MB'lık ram koysan ne yazar...

Hani bir laf vardır; "Ne kadar konuşursan konuş, anlatabileceğin karşındakinin anlayabileceği kadardır" diye... İşte o hesap...

Çoğu laptop markası bu pazarlama tekniğini kullanıyor... O yüzden mesela; Core2Duo işlemcili bir laptop almaya karar verdiğinizde laptop'ın üzerinde gelen ram kapasitesi 1 GB ise siz o laptop'ın fiyatına en az 60-70$ 2 adet 1 GB ram parası daha ekleyin... Aslında bu söylediklerim piyasadaki tüm laptop'lar için geçerli; Dual Core, Core Duo farketmez...

Ram'leri TOSHIBA'nın teknik servisinden alıp onlara taktırmak isterseniz bu rakam daha da yükselir... Hatta ram kapağınızda garanti etiketi olan bir marka almışsanız mecburen teknik servise gitmek zorundasınız... Neyse ki TOSHIBA ram kapağına garanti etiketi koymuyor ve kullanma kılavuzlarında ram yükseltmeyi anlatıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 26 Ocak 2008; 15:25:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.