Arkadaşlar merhaba, derdim büyük. Bilen eden birileri Allah aşkına yardım etsin. Tek tek anlatayım. Kütük gibi yazı olmasın. Yılmaz Özdil misali yazacağım.
*Bilgisayar Toshiba marka. (Satellite olanından) (Modelini hatırlayamadım) *Ekran arızası veriyordu. (Nasıl bir arıza? Ara sıra ekran ışığı sönüyordu. Ekranda herhangi bir pixel ölmesi yok. Sadece florasanı sönüyordu.) *Ekran ile alakalı bu anlık sönüp gelmeler arttı. *Ekran ışığı kapanınca ben laptop'un açma düğmesinin o tarafa ufak vuruşlar yapıp ekranın geri gelmesini sağlıyordum. *Ekran gidiş süresi uzadıkça vuruş şiddetleri arttı. *Bazen laptop'un o kısmına (Klavyenin sağ üst taraflarına) alttan güç uyguluyordum ve ekran geri geliyordu.
Ne kadar önem arz eder bilmiyorum ama laptop'u genelde bataryasız kullanıyorum. Yani sürekli fişe takılı.
*Geçen haftasonu download yaparken, -ekran ışığı sönük halde- bıraktım ve dışarı çıktım. *Eve geldiğimde fişten çekilmiş haldeydi. Muhtemelen kapatmadan direkt çektiler fişi. Dolayısıyla bunun etkisi olabilir mi bilmiyorum? *Açmaya çalıştım ancak açılmadı. *Power tuşuna bastığımda ışıklardan BEYAZ olanı yandı ancak ne fan çalışması var nede başka bir şey. *Power tuşuna basılı halde tutup kapatamıyordum da. Ancak fişi çekip kapatmam gerekiyordu.
Velhasıl durum bu. Fieş takıyorum herhangi bir hareket olmuyor. Açma düğmesine bastığımda da laptop'un ön kısmındaki beyaz ışık yanıyor. (Çalışırken hatırladığım kadarı ile turuncu ışık da yanıyordu beyazın yanında) Fan vs. hiçbir hareket yok. Ne yapmam lazım? Denizli'de ikamet ediyorum. Toshiba Servisi yok sanırım burada. Olsa da ben güvenemiyorum insanlara. En azından hard disk'in çalıştığını öğrenmem lazım. Çünkü içinde bir dünya fotoğrafım var. Hep bilgisayarda depoladım. Onlar giderse ben biterim.
Eğer notebook aşırı elektrik akımına maruz kalmadıysa -ki fiş çekmekle böyle bir sorun oluşmaz- harddisk çalışıyordur. Söküp başka bir bilgisayarda deneyin. Nickinizde yazdığı gibi Kayseri'de yaşıyor olsaydınız seve seve yardimci olabilirdim :)