Şimdi Ara

Toshiba LCD TV Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 sene önce aldığım 37C3035 model lcd televizyonumdaki problemim sebebi ile defalarca toshiba müşteri hizmetlerini aradım. Yaklaşık 6 aydır tv nin kenarlarında ve ortasında siyah duman lekesi gibi siyah izler oluştu. Açık renk sahnelerde çok açık şekilde belli oluyor. Toshiba servisleri ile yaptığım görüşmelerde bunun toz olduğu ve 120TL+kdv karşılığında temizlenebileceğini, kullanıcı hatası olduğunu söylediler. Bu durumun kullanıcı hatası ile alakası olmadığını, panelin içersine toz giriyor ise bunun ürünün kusuru olduğunu müşteri hizmetlerine ve servislere defalarca söyledim. Televizyonun yanında yaklaşık 1.5 sene önce aldığım 22 Samsung lcd monitörde herhangi bir problem olmadığını da belirttim, fakat hiç ilgilenmediler. Toshiba müşteri hizmetlerine defalarca mail atmama rağmen kimse ilgilenmedi, en azından olumsuz bile olsa kimse geri dönüş yapmadı. Aynı problem bir arkadaşımda da var, tv de aynı sorunu o da yaşıyor. Toshiba Müşteri memnuniyeti ve hizmetleri çok kötü bir firma arkadaşlar. Sakın toshiba lcd televizyon almayın,benden size tavsiye. 3 kuruş fazla verip başka marka almanızı öneririm.

• öncelikle böyle bir hata ile karşılaşmış olmanız çok üzücü gelelim sorununuza söylemiş olduğunuz hata toz olabilir evet bu tüm lcd lerde yaşanan sorun ama birde toz olmadığını varsayarsak ki son dönemde belirli bir panelde özelikde çinde yapılan bazı panellerde bu sorun oldu direk tv değişimi yaptık veya panel çünki hata panelden kaynaklı ama bu panel hatası olanlarda görüntünüz füme renklerde daha belirgin şekilde ortaya çıkar garantiniz bitmemiş ise tv nin kontrol edilmesini isteyiniz çünki toz deyilse paneliniz kesin arızalı tozu yok edmek biraz zahmetli biriş alınacak işciliğe hak veriyorum ama bence aldı temizledi yine olmadı bu defa sana panel bozuk diycek para talep edemeyecek garantisi devam ediyorsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedus -- 8 Şubat 2010; 12:20:27 >
  • birde tv ni pc girişinden bağla adobe yi aç füme ekranda hataı gör vede göster en çok orda belli olur ohata
  • İlginç. Hiç aklıma gelmezdi böyle bir şey. Bu toz nerden giriyor. Ön taraftan panelden mi? Yoksa arka tarafta ızgaralardan mı?
  • topaz panel hiç gördünüzü sökülmüş şekilde bilmiyorum ama panele toz önden çok zor giriyor aaarkadan tüm panelleregirer çünki 5 parçadan oluşmakta araına sızıyorbirşekilde ama çok bariz yayılmış ise bu görüntüde panel arızası aha çok başımıza geliyor bir başka sorunda benim tv de mevcut ama terzi söküğünü dikeez misali florasandanda yapar benim sorunum florasanlarım mesela bozulmak üzere florasanın olduğu yerler siyahlaştı ama florasan bulup değiştirmek açıkcası işime gelmiyor para kazanamadığımdangib kdi işimen tv nizin florasan olan yerlerine bakınız zaen 3 parçadr o hizadamı var siyahlık öyel ise floraanınız kararmaya başlamıştır buda başka bir arızadır ama pael arızasına girer haliyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedus -- 8 Şubat 2010; 12:28:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tedus

topaz panel hiç gördünüzü sökülmüş şekilde bilmiyorum ama panele toz önden çok zor giriyor aaarkadan tüm panelleregirer çünki 5 parçadan oluşmakta araına sızıyorbirşekilde ama çok bariz yayılmış ise bu görüntüde panel arızası aha çok başımıza geliyor bir başka sorunda benim tv de mevcut ama terzi söküğünü dikeez misali florasandanda yapar benim sorunum florasanlarım mesela bozulmak üzere florasanın olduğu yerler siyahlaştı ama florasan bulup değiştirmek açıkcası işime gelmiyor para kazanamadığımdangib kdi işimen tv nizin florasan olan yerlerine bakınız zaen 3 parçadr o hizadamı var siyahlık öyel ise floraanınız kararmaya başlamıştır buda başka bir arızadır ama pael arızasına girer haliyle

Aydınlatıcı bilgi için teşekkür ederim.

Ne kadar zamanda kendini belli eder bu tozlanma. Mesela ben TV yi alalı bugün tam 1 ay oldu.

Reklam gibi olacak ama size bunun için bir şey tavsiye edecem. Sakın elektrik süpürgesi ile evinizi süpürmeyin. Sulu sistem temizlik süpürgelerini kullanın. Ben bunun için İhlas'tan Temizlik robotu aldım. Normal elektrik süpürgeleri çalışma mantığı olarak kaba kiri tutarken zerre halindeki tozları tekrar havaya savurup odanın içine verir. Sulu sistemlerde tüm toz suya hapsolur. Ortama zerre kadar toz gelmez.

Evde kendinizi ve elektronik ürünlerizi (TV, video, receiver, bilgisayar vb.) tozdan böyle koruyabilirsiniz.

• statik elektriğin oluştuğu heryerede toz olur yani ne yaparsan yap eğer ortamda tozlanmaya müsaitse buna engel olmak zor ama sizinki tabiki önemli bir detay filtreler tozu dışarı kaçırmayacağından bu tozlanmanın şu kadar zamanda olur gibi bir garantisi yok yani 3 yıl -5 yıl ama bazen 1 yıldada ortaya çıkabiliyor
  • quote:

statik elektriğin oluştuğu heryerede toz olur yani ne yaparsan yap eğer ortamda tozlanmaya müsaitse buna engel olmak zor ama sizinki tabiki önemli bir detay filtreler tozu dışarı kaçırmayacağından bu tozlanmanın şu kadar zamanda olur gibi bir garantisi yok yani 3 yıl -5 yıl ama bazen 1 yıldada ortaya çıkabiliyor

Ben tedbirimi aldım. Gerisi Allah'a kalmış. Ama gerçekten dediğim gibi. Normal süpürgeler ile yapılan temizlikte makine yerdeki toz zerrelerini alıyor. Hava çıkışından tekrar odaya veriyor. Yerdeki durağan toz havaya savruluyor. Güya temizlik yapılıyor. Eskiden annelerimizin kullandığı çalı süpürgesi bu makinelerden daha iyi temizliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

statik elektriğin oluştuğu heryerede toz olur yani ne yaparsan yap eğer ortamda tozlanmaya müsaitse buna engel olmak zor ama sizinki tabiki önemli bir detay filtreler tozu dışarı kaçırmayacağından bu tozlanmanın şu kadar zamanda olur gibi bir garantisi yok yani 3 yıl -5 yıl ama bazen 1 yıldada ortaya çıkabiliyor

Ben tedbirimi aldım. Gerisi Allah'a kalmış. Ama gerçekten dediğim gibi. Normal süpürgeler ile yapılan temizlikte makine yerdeki toz zerrelerini alıyor. Hava çıkışından tekrar odaya veriyor. Yerdeki durağan toz havaya savruluyor. Güya temizlik yapılıyor. Eskiden annelerimizin kullandığı çalı süpürgesi bu makinelerden daha iyi temizliyor.

Gerçekten çok işe yarıyor suya çeken makineler, evde toz kalmıyor gibi, normal süpürgeler ile temizlik yapıldığında toz
    sadece yer değiştiriyor. Bırakın elektronik aletleri, insan sağlığı açısından tercih edilmeldir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.