Şimdi Ara

Toshiba P300 titreşim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Phanteks p300 kasada takılı toshiba p300 hdd var. Kasa masa üzerinde olduğu için midir bilmiyorum hdd çalıştığı sürece rahatsız edici bir gürültü oluşuyor. Gürültü diyorum çünkü hdd stand by olduğu zamanlarda kasam sessiz. Çalışmaya başladığı anda hem masada titreşime sebep oluyor hemde sesi yüksek. Kasanın hdd docklarında silikon pedler olmasına rağmen bu kadar titreşimi iletmesine anlam veremedim. Nasıl çözebiliriz sorunu?

• Aynı kombinasyonu bugün montajlayacağım. Haber veriririm. P300+P300
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

Aynı kombinasyonu bugün montajlayacağım. Haber veriririm. P300+P300

Sonuçları bekliyorum, eve geçtiğim zaman tekrar çıkartıp bakacağım pedlerdemi sorun var anlamadım, diğer docka takarım veya alt slota takarım bi şekilde kesmek lazım çekilecek dert değil
  • p300 1 tb var, elimle kasaya dokununca hissediyorum, tx k8s kasa, halının üstünde kullanıyorum. yeri titretmiyor, ama kasaya dıştan dokununca direk alıyorum titreşimi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tb p300 var sesten ötürü bir sorunum olmadı.

• Bende de 2 tb p300 var hiçbir zaman öyle bir sorun yaşamadım.

Gerçi 2. disk olarak kullanıyorum ama uykudan uyanma dışında sesini duymuyorum.

Ayrıca dikey olarak montajlı kullanıyorum.

Siz diski kasadan çıkarıp masaya direkt koyun bakalım gürültü yapacak mı

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Bende de 2 tb p300 var hiçbir zaman öyle bir sorun yaşamadım.

Çalışırken herhangi bir sürtme veya kafa sesi cıkarmıyor, oluşturduğu titreşime bağlı olarak kasanın ön panelinde ve kasa üzerinde ciddi şekilde uğultu yapıyor. Güç kaynağının kutusundan çıkan süngeri hdd yuvasına koyup apartsız şekilde direk hdd yi sünger üzerine bıraktım. Bu sekilde titreşime neden olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Visam Lord

quote:

Bende de 2 tb p300 var hiçbir zaman öyle bir sorun yaşamadım.

Çalışırken herhangi bir sürtme veya kafa sesi cıkarmıyor, oluşturduğu titreşime bağlı olarak kasanın ön panelinde ve kasa üzerinde ciddi şekilde uğultu yapıyor. Güç kaynağının kutusundan çıkan süngeri hdd yuvasına koyup apartsız şekilde direk hdd yi sünger üzerine bıraktım. Bu sekilde titreşime neden olmuyor.

Kasanın ped vidaları olduğu halde titreşim yaparken son çözümle mi düzeldi?

Toshiba P300 titreşim

Benim diski böyle montajlıyorum. Vida kısmına siyah aparat ile diski sabitliyorum.
    Kasadan kasaya fark eder mi bilmiyorum ama disk çalışırken, şu anki ses kesti dediğiniz halinde, diskin üzerine elinizi koyun fazla titreşim var mı bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 25 Ocak 2018; 10:19:9 >

• Phanteks kasadaki hdd aparatı bu.
    Toshiba P300 titreşim

Hdd yi hem aparatlı hem aparatsız şekilde masaya koyunca titreşim uğultusu cok net. Aparat sessizleştirme anlamında sıfır. Sadece yerine oturtmaya yarıyor sanırım.
  • Visam Lord kullanıcısına yanıt
    Akşam eve gidince diski çıkarabilirsem bi deneyecem masada uğultu yapıp yapmadığını.

Ona göre diskte sıkıntı olup olmadığı anlaşılır.

• quote:

Akşam eve gidince diski çıkarabilirsem bi deneyecem masada uğultu yapıp yapmadığını.

Ona göre diskte sıkıntı olup olmadığı anlaşılır.

Sizdeki 2tb ve bir kişi daha 2tb kullanırken ses seda yok demiş. 1 tb kullanan diğer arkadasta benm gibi titresim var demiş. 2TB olanda daha büyük disk olduğundan ağırlık orantılı olarak daha az titreşim yapıyor olabilir mi acaba?
    Kullandığı kasa farklı ama, aynı kasa aynı disk olsa belki biraz daha iyi anlaşılırdı.

Boyut farkından dolayı böyle birşey olabilir mi fikrim yok.

Kasa ayaklarında ped var mı?

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Kasa ayaklarında ped var evet. Masaya titreşim ulaşmıyor. Ses kasa üzerinde oluşuyor
    Allah Allah o kadar gürültü yapmaması lazım diskin.

Diski HD tune ile kontrol ettiniz mi sıkıntısı var mı?

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Yok yazılımsal bir test uygulamadım, akşam kontrol ederim onuda.
  • bide şey ekliyim, arkadaştaki kasa everest glory g01 + wd 1 tb blue, bende tx k8s + p300 1 tb var, ama onun kasada bu tür uğultu gibi şey yok, mesela o kasayı masaya koymuş ama rahatsız etmiyo, benimki yerde halıda olduğu halde uğultu yapıyo gibi

ama şöyle bişeyde var, benim toshibada tıkırtı sesi duymadım pek, onunkinde tıkırtı yapabiliyor. sürtme sesi yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.