Şimdi Ara

TOSHIBA Qosmio ekran kartı uçtu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

30 gün önce Toshiba Qosmio F10 Centrino 1,7 1 Gb Geforce 5700 dizüstü bilgisayarım ekranında yeşil çizgilenmelerle açılmaya ve 1280 x 800 yerine 800 x 600 çözünürlük vermeye başladı. Ekran kartı sürücüsünü yeniden yükleyinde kısa süreliğine düzelip sonra yeniden aynısı oluyordu. Recovery DVD-ROM'dan sistemi sıfırladım ama 1 saat içinde yine aynı şey olunca pes ettim. Yaklaşık 20 gündür Toshiba serviste maalesef makine. Neyse ki ürünün içinde gelen bir kartta yazanları takip ederek bedava ekstra 1 yıl garanti için register etmiştim bilgisayarı netten. Kontrol edip seri numarasından daha garanti bitimine bir kaç ay var dediler. Bana söylenilen bekledikleri ana kartın geldiği ve anakart değiştirip (sorun ekran kartında ama mecburen hepsi değişiyor galiba?) bu hafta sonuna kadar verecekleri. Kısadan hisse: 1) Marka önemli değil, elektronik cihaz, hele notebook kesin garantili olmalı : yurt dışından PS3 getirtmekten vazgeçtim :) 2) Aldığınız cihazı register etmeyi unutmayın.

Gelişme olursa bildiririm...

• Bende yeni toshiba A100-847 aldım register edince 1 sene daha mı garanti veriolar?Register edim mi bende
  • Ekran kartın çok eski, muhtemelen yeni model(nispeten) ekran kartı takıcaklar.En az GeForce6600 falan beklemelisin. Zaten öyle olmasa anakartı boşuna değiştirmezler.

Dell'de aynısı bana oldu ama komple bilgisayarı değiştirdiler.

Garanti önemli yani...
  • peki bu register olayı nedir yapmazsak noluyo

ya ben teknosadan aldım içinde garanti belgesi var ama adamlar imzalamadılar bende unutmuşum o arada napmak gerek gidip imzalatmammı gerek yoksa fatura tarihine göre zaten garanti işlermi
  • gerek yok imzaya fatura yeterli
  • nedir şu register olayı nasıl yapılır bilen bir arkadas anlatsa cok iyi olacak...
  • Ankartin Komple Değişiyor Ve Yeni Anakart Takiyorlar GF Go 6600 Takiliyor Eğer Registery etmese idin cihazin yarisi kadar fiyata tamirini yaptirabilirdin :) tebrik ederim
  • Selamlar,

Soran arkadaşlar için ayrıntı vereyim: Toshiba'yı aldığımda içinden İngilizce "Register today for 1 year extra warranty" yani "Cihazınızı kaydettirin ki bir yıl daha ekstra garanti verelim" tarzından bir broşür çıkmıştı, ben de oradaki yönergeleri izlemiştim. Diğer markalarda var mı, ya da zaten Türkiye'deki garanti süresi daha uzunmuydu orasını pek bilmiyorum. Her halükarda böyle bir fırsat varsa üşenmeyip kullanmak lazım. Bir de olay olmadan bir hafta önce sanki biliyormuş gibi bir Western Digital 320 GB eksternal hard disk alıp tüm belgelerimi yedeklemiştim, şansım yaver gitmiş doğrusu... Not: Daha makine elime geçmedi, geçince ekran kartının cinsinin değişip değişmediğini bildiririm. Sağlıcakla kalın.
  • bence değiştirilmeden sor bir ne takılcak sonra uğraşma bir daha
  • Selamlar,

Sonunda naughty'nin dediği gibi Geforce go 6600 takılmış olarak çalışır halde Qosmio'mu teslim aldım. Toshiba'ya teşekkür ediyorum
  • selamlar;

bendede qosmio f10 leptop var ve aynen benimde senin gibi ekran kartinda problem cikti ve benden 800 dolar istediler.... bence toshibaya pek guvenmeyin... sen sansliymissin yani dostum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi preper -- 14 Mart 2007; 13:42:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.