Şimdi Ara

Toshiba Qosmio X300-169 Sizce Nasıl Bugün Almayı Düşünüyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir bu ürünün gelmesini bekliyorum ve sonunda bazı sanal mağazalara gelmiş..Bende karar vermeden önce görüşlerine çok değer verdiğin DH kullanıcılılarının fikrini almak istedim...Ürünü aşşağıdaki linkini verdiğim sitede buldum...tek tek özelliklerini yazmaktansa linkini vermek istedim...Bu paraya bu laptop değermi sizcee

http://www.sadecenotebook.com/?pid=2&uid=1986&u=Toshiba Qosmio X300-169

• Bu paraya değmeyeceği gibi bu laptop u bimeks ve toshiba nın mağazalarında gördüm ve inceledim kanımca çok çirkin bir laptop:)
  • güzellik çirkinlik görecelidir.. senin görüşün çirkin olabilir ben onu deil konfigurasyonu ile ilgili sordum sadece..varmı bu fiyata daha iyisi casper veya monster hariç...
  • Bu fiyata değmez çok saçma 1 sene sonra pişman olursun. Teknoloji otomobil gibi değildir. İyisini alıyim çok kullanırım diyemezsin. Hemen eskir ve paran batar geri gelmez...
  • Dostum sadece ram i ddr2 olan ve hardiski 5400 rpm olan DV7-2133 var Hp nin . Aralarında yaklaşık 1bin tl oynuyor. sana kıyasma yapıyım belki daha anlaşılır.

Qosmio X300-169

Q9000 QUAD 2.0GHZ
    4GB DDR3 Ram
    17" inch
    640GB 7200 devir hdd
    Ekran kartı Gefore 512mb 17xx küsür max

Bimeks te 3.200 küsür tl

HP dv7 -2133

Q9000 QUAD 2.0GHZ
    4GB DDR2 RAM
    17.3" inch
    320GB 5400 devir hdd
    ATI 4650 1gb yerleşik 28xx küsür max

Bimeks te 2.200 küsür tl

Geri kalan özellikleri genelde aynı. Sadece dediğim gibi biri ddr2 diğeri ddr3 ama ikiside 4gb ram i var. Bide hdd farkı var . Fakat HP nin ekran kartı ÇOK ÇOK daha iyi . Ben tercihimi iki modelide inceledikten sonra HP den yana kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeKoTuRaNcI -- 29 Ağustos 2009; 22:47:29 >

• Bana kalırsa bu laptopun tasarımı harika... "Çok çirkin" gibi bir ifadeyi, tasarımı hoşuna gitmeyen birisinin bile kullanması bence ağır kaçar. :)

Ekran kartına geldiğimizde ise, BeKoTuRaNcI'nın dediğinin tam tersi olmasa da, tersi bir durum söz konusu:) nVidia 9700M GTS, çok ufak farkla da olsa Ati 4650 den daha iyi bir ekran kartıdır.

http://www.notebookcheck-tr.com/NVidia-GeForce-9700M-GTS.11476.0.html
    http://www.notebookcheck-tr.com/ATI-Mobility-Radeon-HD-4650.17162.0.html

Bir diğer konu ise soğutma olayı. Hp'nin ısınma konusunda durumu nedir bilemeyeceğim, fakat Qosmio-169 da laptopu ısıtabilene aşk olsun:P Ekran kartına nVidia Performance ile overclock yapmama rağmen (530/799/1325>>700/1000/1800), oyunlarda (crysis, gta4 vs..) ancak 3-4 saat sonunda 80-85 dereceleri görmüştüm. Bence bu oc' ye göre gayet normal bir sıcaklık....

Bir de ses olayı var tabii ki:) Eğer müzik hayatınızda önemli bir yer işgal ediyorsa (amatör bir uğraş olur veya benim gibi günde 7-8 saat müzik dinlemediğinizde kendinizi eksik hissedecek dereceye gelmişseniz:) ) bu laptopun ses sistemini başka notebooklarda bulmak zor sanırım...Bana kalırsa imkansız ama, piyasadaki her model laptopta müzik dinlemediğim için bu kadar büyük bir iddiada bulunmayacağım:P... Hoparlör kullanma şansınızın olmadığı yerlerde (bkz: okul, yurt veya bilimum vakit geçirdiğiniz yerler) harman-kardon imdadınıza yetişecektir:P Kalmah, Insomnium,Noumena, Dark Tranquillity gibi grupları lossless formatlarda (flac,ape...) bu laptopta dinlediğinizde, o brutal vokaller adamın beynine beynine giriyor resmen XD

Evet... Bir Toshiba reklamının daha sonuna geldik, herkese iyi günler... ^^

Yorumum reklam gibi oldu ama durum bence böyle:) Ha derseniz bu parayı hak ediyor mu? Bence etmiyor. Sırf 640 gb HD olduğu için fiyatının aşırı şişirildiğinin kanısındayım.
    Ama kişinin istediği bütün özellikleri tek bir laptopta bulması da neredeyse imkansız.....Ses kusursuza yakın olsun, tasarımı güzel olsun, tasarım programları kullanacağım için ekran büyük ve işlemcisi adam gibi olsun, canım sıkıldığında oyun oynayabileyim falan filan:)... Ama bulduğu zamanda, gözünü karartıp veriyor o parayı insan :(

• Yukarıdaki mesajı değiştirmeye çalıştım fakat bir türlü başaramadım. Sürekli "yetkiniz yok" falan filan diyor. Zaten ne zaman login olsam siteye 15 dakika sonra kendilliğinden atıyor :(

Ekliyeceğim şu ki, bugün mesaj atmamın halloven için belki bir anlamı yoktur(nasıl olsa dün alacağım demiş, almıştır sanırım).Ama bir cevap vereyim ben yine de dedim. Bu arada "halloven" laptopu aldığında sende yorumunu yazarsan sevinirim....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    asus r7 250 aldım sizce nasıl?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "TheElder" X300-169 la ilgili bazı şeyler sorucaktım ama özel mesaj yollanmıyor sanırım sana.nasıl ulaşabilirim?
  • evet arkadaşlar tüm kötü yorumlara rahmen aldım ürünü 2 gündür ilgileniyorum. vistayı 64 yaptım baya bi etkiledi performansı .. henüz oyun yüklemedim..yüklediğimde bilgileri veririm.. The elder' ın da dediği gibi ses sistemi gerçekten hiçbir notebook la kıyaslanmaz Harman Kardon bu işte rakipsiz...Tek eksi yönü ürünün rengi çok cırtlak kırmızı ama olsun benim çok hoşuma gitti
  • Hayırlı olsun arkadaşım. Önemli olan senin beğenmen. :)
    İyi günlerde kullan.
  • hayırlı olsun inş sorunsuz biçimde kullanırsın cihazını
  • vulturet sana pm ile mail adresimi attım oradan bakabilirsin

halloven 64 bit konusunda daha ayrıntılı yorumlar bekliyorum. Gerçekten çok farketti mi? Zaten 32 bit sistemle bile uçuyor alet ama Birde bu 64 Bit vista orjinal mi sende? Korsan işletim sistemini orjinal gibi gösterme durumları varmış fakat, bu konuya yabancıyım, hiçbir bilgim yok:) Gerçi biraz araştırsam hemen hallederim durumu ama, sen bu şekilde yüklediysen eğer, bana da yardımcı olursun diye umuyorum

• yok ben direk orjinalini aldım..3 kuruş paradan kaçmıyalım dedim...ama o illegal işletim sistemini legal yapma olaynı bende duydum sanırım vistada olmuyor sadece xp de oluyor...

Fark konusunu soracak olursan inanılmaz deeğişti...bi kere kafadan ram i sonuna kadar kullanıyor düşün 32 bit te sadece 3 gb ı kullanıyordu...bu bile yeter bana..

Şiimdi incelemeye devam edeyim datylı bilgileri ve resimleri sunarrım size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halloven -- 31 Ağustos 2009; 16:48:02 >
  • Ne kadara aldınız acaba? Sadecenotebook.com'daki fiyat diğer sitelere göre 1000 TL daha ucuz, hata varmış gibi geldi de bana.
  • bana da öyle geldi yanında %8 yazıyor ondandır diyeceğim ama gene de bir anda 1000 tl düşmesi biraz garip çünkü geçen baktığımda 3.500 civarıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuR@k_Tr -- 31 Ağustos 2009; 17:14:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halloven

Arkadaşlar uzun süredir bu ürünün gelmesini bekliyorum ve sonunda bazı sanal mağazalara gelmiş..Bende karar vermeden önce görüşlerine çok değer verdiğin DH kullanıcılılarının fikrini almak istedim...Ürünü aşşağıdaki linkini verdiğim sitede buldum...tek tek özelliklerini yazmaktansa linkini vermek istedim...Bu paraya bu laptop değermi sizcee

arkadaşım bu site dolandıcı..bu makinanın fiatı 2500 dolar + kdv yani %8 le bile 4000 kusur TL ye geliyor.ne 2400 TL si..çakmadır o.
    Ben X300-14Y kullanıyorum T9550 olan versiyonu. 3500 TL ye aldı idim 5 ay evvel...
    Bu makina Quad 4 çekirdek ve Çift HDD var.nereye alıyosun 2400-2500 e. iyi araştır derim....

• genel olarak fiyat 3500-4000 arası sanırım.2500 liraya olması bence de şaşırtıcı. Site hakkında bir fikrim yok fakat fiyatın bu kadar ucuz olması düşündürücü

• Fiyat 3493 TL'ye çıkmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: determinanty

quote:

Arkadaşlar uzun süredir bu ürünün gelmesini bekliyorum ve sonunda bazı sanal mağazalara gelmiş..Bende karar vermeden önce görüşlerine çok değer verdiğin DH kullanıcılılarının fikrini almak istedim...Ürünü aşşağıdaki linkini verdiğim sitede buldum...tek tek özelliklerini yazmaktansa linkini vermek istedim...Bu paraya bu laptop değermi sizcee

arkadaşım bu site dolandıcı..bu makinanın fiatı 2500 dolar + kdv yani %8 le bile 4000 kusur TL ye geliyor.ne 2400 TL si..çakmadır o.
    Ben X300-14Y kullanıyorum T9550 olan versiyonu. 3500 TL ye aldı idim 5 ay evvel...
    Bu makina Quad 4 çekirdek ve Çift HDD var.nereye alıyosun 2400-2500 e. iyi araştır derim....

dostum hemen adamalara dolandırıcı yaftası yapıştırma forumda bu siteden bir sürü alışveriş yapan var ben dahil...aradım konuştum adamlarla güncelleme yaparken yanlışlık olmuş dediler hemen düzelttiler...Umarım birilerine bir isim takarken dikkatli olursun...mübarek günde günaha girme

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: determinanty

quote:

dostum hemen adamalara dolandırıcı yaftası yapıştırma forumda bu siteden bir sürü alışveriş yapan var ben dahil...aradım konuştum adamlarla güncelleme yaparken yanlışlık olmuş dediler hemen düzelttiler...Umarım birilerine bir isim takarken dikkatli olursun...mübarek günde günaha girme

ya bırak aslanım hikaye anlatma bana..senin gerçek niyetin bu üçkağıtçı sitenin REKLAMINI yapmak..bu zaten yazdığın bu yazıda anlaşıldı....Bunun gibi binlerce site var..yarısından fazlası dolandırıcı..İşine bak millete akıl vermeye nasihat etmeye kalkacağına...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.