Dizustu bilgisayarım asırı ısınmadan oturu kapanıyordu,fanda uzun zamandan beri sogutma problemi oldugunu biliyordum.Yeni bir fan aldım ve taktım lakin su anda hic ısınmadan kapanıyor veya bir sure calıstıktan sonra kapanıyor.Aklıma takılan bir yer oldu o da;islemci uzerinde macun kıvamında bir madde vardı o da baya bi eksilmis veya dokuluyordu.Bununla ilgili bir durum olabilir mi diye merak etmekteyim.
Fotografı ekledim,bakabilirsiniz.
Yardımlarınız icin cok tesekkur ederim.
bahsettiğiniz termal macun adı verilen işlemciyle soğutucu arasındaki temas yüzeyini artırıp ısı transferini sağlayan bir madde. bu termal macun bilgisayar malsemeleri satan çoğu yerde var bu macunu yenilemeden soğutucuyu takarsanız ısı tahliyesi çok zayıf olacağı için işlemciniz soğuyamaz. kalan macunu iyice temizledikten sonra yenisini sürüp soğutucuyu iyice temas sağlayacak şekilde monte ederseniz kapanma sorununuz çözülecektir .
Bilgisayar su anda hic ısınmadan kapanıyor.Onu da soyle belirteyim,bilgisayarı actıgımda 10 sn icinde daha Windows'a gecmeden hep aynı saniye zarfında kapanıyor.Termal macunla mıdır bunun nedeni de?
Tesekkurler.
Eger termal macun kurumuş dökülmüş haldeyken soğutucuyu söküp taktıysanız ısı soğutucuya iletilemediği için cpu aşırı ısınmış olur ama fan sağuk hava üfler çünkü işlemcinin ısısı soğutucuya aktarılmamış olur. Soğutucunun iyice yerine oturduğundan emin olup termal macunu yenileyin yüksek ihtimalle sorununuz çözülecektir .
Cok tesekkur ederim ilginizden ve yardımınızdan oturu,yasadıgım sorunla ilgili suphem kalmadı.