Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar birde ekran kartını 8.15.11.8642 versiyonun üstüne çıkarabilen var mı?
    aslında nvidia nın sitesinde daha günceli var, ama yüklemeye çalışınca donanımınız bu driverla uyumlu değildir tarzı bişey diyo. bi şekilde gncellemeyı yapabılen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxburcuxXx

merhaba, a500-1dn kullanıcısıyım fakat bu ürünle ilgili konu açılmamış sanırım.bazı sorunlarım var, örneğin düzgün bir şekilde çalışırken birden mavi bi ekran çıkıyo ve kendi kendini resetliyor, günde bir yada iki kez yaşıyorum bu durumu.windowsa çözüm araması yaptırdığım zaman bir süre arıyo ve daha sonra kayboluyo sorunun ne olduğunu göremeden.her sorunda garantiye göndermek istemiyorum kendi kendime yapabileceğim bir şey var mı?
    bir de ses sorunum var. internette harman/kardon teknolojisi harikalar yaratıyor yazıyor ama bana sorun çıkarıyo sadece :) bazen aralarda cızırtı geliyo bazen de müzik dinlemek gerçekten işkenceye dönüşüyo,o kadar cızırdıyo ki. şarkıyla alakası olabilir derseniz kesinlikle eminim bilgisayarda bi sorun olduğuna..
    yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

bence ilk önce recovery yapmayı dene,recovery yaptıktan sonra hala sorun devam ediyorsa donanımsal bir sorun vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: xXxburcuxXx

teşekkür ederim cevapladığınız için, peki bu sorunlu uygulama hangisi onu anlamanın bir yolu var mı? bluescreen dayken printscreen yapamadığım için internette biraz araştırdım ve bluescreen view diye bi program indirdim, ekran resmine bakarak kodlardan bişeyler bulmamız mümkün mü

Mavi ekran hatası aldığınızda çıkan hata kodunu bir yere kaydedip,foruma yazarsanız daha iyi yardımcı olunabilir.
    Ama mavi ekran hatası almanız genelde Vista yada Win7 ile uyumsuz çalışan yazılımlardan kaynaklanmaktadır.Eğer mavi ekran hatasını ürünü aldığınız ilk günden beri yaşıyorsanız recovery yapmanızda yada formatlayıp sisteminizi yeni baştan kurmakta fayda var.
    Sonradan olduysa güncellenmeye çalışan bir driverdan,hatalı yüklenen bir programdan,yanlış kaldırılmış bir programdan yada uyumsuz donanımdan kaynaklanıyor olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: carnitine

arkadaşlar birde ekran kartını 8.15.11.8642 versiyonun üstüne çıkarabilen var mı?
    aslında nvidia nın sitesinde daha günceli var, ama yüklemeye çalışınca donanımınız bu driverla uyumlu değildir tarzı bişey diyo. bi şekilde gncellemeyı yapabılen var mı?

Driver güncellenmesini,mevcut olan son driverı indirip öyle yapmaya mı çalışıyorsunuz yoksa Automatically Find Drivers For My NVIDIA-Powered Notebook aracılığı ile mi yapmaya çalışıyorsunuz?

quote:

Orijinalden alıntı: ortakatro

bence ilk önce recovery yapmayı dene,recovery yaptıktan sonra hala sorun devam ediyorsa donanımsal bir sorun vardır.

Recovery ile problemi çözmeye çalışmadan önce yapabileceklerimize bakalım,eğer olmazsa son çözüm olarak recoveryi önerelim.
    Her ne kadar basit bir işlem olarak görülsede,laptoptaki bilgileri bir yere kaydetmek bile oldukça uğraş verici.

• direk nvidia sitesinden ekran karıtyla işletim sistemini giriyoum. mesela su an a500 19w ekran kartı ıcın :

Version: 197.16 WHQL
    Release Date: 2010.03.29
    Operating System: Windows 7 64-bit, Windows Vista 64-bit
    Language: English (U.S.)
    File Size: 134 MB

bu driver mevcut. gercı bunu denemedim ama bundan bır oncekı versıyonda, kurulumu yapmıyordu mesela.
  • Yeni bir işletim sisteminde böyle hatalar ile karşılaşılması olası.
    Son güncellemeyi denememişsiniz ancak sanırım bazı hataları düzeltip tekrar downloada sunmuşlardır.Büyük ihtimal sorun çıkartmadan güncellemeyi yapacaktır.
  • recovery yapmadan sorunu çözmeye çalışmak,yedekleme yapmaktan daha çok uğraştıracaktır bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ortakatro -- 16 Mayıs 2010; 17:52:46 >
  • quote:

recovery yapmadan sorunu çözmeye çalışmak,yedekleme yapmaktan daha çok uğraştıracaktır bence.

Belki sorun sadece 1 programdan kaynaklanmakta.Sadece 1 program için tüm sistemi yeniden oluşturmaya gerek yok.
    Ve düşünün ki büyük bir arşiv var ve yedekleme yapacak harici bir HDD yok.DVD'ye yazmak bile saatler sürer.Ki recovery ile düzeleceği tam olarak kesin değil.Eğer forumlarda araştırırsanız recovery ile MaviEkran hatasını düzeltemeyip,ürünlerini servise gönderenler var.
  • murat abi klasörde bişey değiştirirken falan hep admin izni istiyor, şu an kullandıgım kullanıcıya o yetkilerin hepsini nasıl ve nereden verebilirim ? admin olmayacak ama admin yetkileri olacak. çok bıktım izin vermekten :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuklu Pizza -- 16 Mayıs 2010; 23:09:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu

murat abi klasörde bişey değiştirirken falan hep admin izni istiyor, şu an kullandıgım kullanıcıya o yetkilerin hepsini nasıl ve nereden verebilirim ? admin olmayacak ama admin yetkileri olacak. çok bıktım izin vermekten :S

Windows 7 kullanıcısı değilim ancak aşağıdaki makaleleri incelemenizi ve test etmenizi önerebilirim.

Makale 1
    Makale 2
    Makale 3

Özellikle 3. makalenin işinize yarayacağını umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 16 Mayıs 2010; 23:46:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

quote:

recovery yapmadan sorunu çözmeye çalışmak,yedekleme yapmaktan daha çok uğraştıracaktır bence.

Belki sorun sadece 1 programdan kaynaklanmakta.Sadece 1 program için tüm sistemi yeniden oluşturmaya gerek yok.
    Ve düşünün ki büyük bir arşiv var ve yedekleme yapacak harici bir HDD yok.DVD'ye yazmak bile saatler sürer.Ki recovery ile düzeleceği tam olarak kesin değil.Eğer forumlarda araştırırsanız recovery ile MaviEkran hatasını düzeltemeyip,ürünlerini servise gönderenler var.

zaten amaç recovery ile sorunun çözülüp çözülemediği,çözülemezse servise gönderecek,çünkü büyük olasılıkla donanımsal sorun olacak.
    recovery yapmak istemiyorsada bütün program ve driverlerini tek tek kaldırıp yükleyerek deneme yanılma yöntemiyle daha çok emek sarf ederek çözüm bulmaya çalışacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ortakatro -- 17 Mayıs 2010; 1:12:50 >

• quote:

zaten amaç recovery ile sorunun çözülüp çözülemediği,çözülemezse servise gönderecek,çünkü büyük olasılıkla donanımsal sorun olacak.
    recovery yapmak istemiyorsada bütün program ve driverlerini tek tek kaldırıp yükleyerek deneme yanılma yöntemiyle daha çok emek sarf ederek çözüm bulmaya çalışacak.

quote:

Orijinalden alıntı: R0ME
    Mavi ekran hatası aldığınızda çıkan hata kodunu bir yere kaydedip,foruma yazarsanız daha iyi yardımcı olunabilir.

Bütün programları kaldırmasına gerek yok.Daha öncede belirttiğim gibi,maviekran sorununda karşılaşılan hata kodunu yazması,sonuca ulaştırabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: GURUR06

bahsettiğin şey elbette bir sorun değil fn + esc tuşu ile sessiz olur o bahsettiğin tuş ışığı kapatmak için yani bu normaldir sorun değildir.

kitapcığında o tuşun dediğin gibi sesi kapadığını söyler kitapçık a500 serisi için genel bir kitapcık olmasından ileri geliyor.

A505 serisi arkadaşıma aldık onda ses kısıyordu dikkat edince tuş üstündeki simgenin lamba değil hoperlör olduğunu gördüm. bende uyarladım ama lamba söndürücü olarakta kullanırım yani demek istediğim elimde iki seçenek var.
  • lamba o arkadaşlar iyi bakınn köşeler oval..
  • Kulaklıkla müzik dinlerken aşırı cızırtı sesi geliyor.En son güncellemeyi yapmama rağmen düzelmedi.Bir çözümü var mı bu sorunun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: All Apologies

Kulaklıkla müzik dinlerken aşırı cızırtı sesi geliyor.En son güncellemeyi yapmama rağmen düzelmedi.Bir çözümü var mı bu sorunun?

Kulaklığı çıkardığınız zaman hoparlörlerinizden cızırtı sesi geliyor mu ?
    Başka bir kulaklık ile test yaptınız mı ?
    Hoparlör bağladığınız zaman sorun devam ediyor mu ?
  • Başka bir kulaklıkla denedim cızırtı falan yoktu.Sonra tekrar cızırtı yapan kulaklığı taktım ondada cızırtı olmadı.Nasıl oldu anlamadım ama sorun düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: All Apologies

Başka bir kulaklıkla denedim cızırtı falan yoktu.Sonra tekrar cızırtı yapan kulaklığı taktım ondada cızırtı olmadı.Nasıl oldu anlamadım ama sorun düzeldi.

Büyük ihtimal cızırtı yapan kulaklığınızda problem var.
    Eğer kulaklığınızın kablosunu sık olarak sarıyorsanız,kablolar ezilmiş olabilir.
  • arkadaşlar benim cihazda enteresan bi durum farkettim.
    makine uzun süre dokunulmadan durunca klavye kilitleniyo ve internet bağlantısını falanda kesiyo. çok sıkıcı bi durum cunku makıneyı açamıyorum ve dırek kapatma dugmesıne basarak kapatık tekrar acıyorum..işin kotusu dogru duzgun download da yapamıyorum. acaba bilgisayara uzun sure (gercı bu surenın de tam olarak ne kadar uzun oldugunu bılmıyorum) dokunmayınca herseyı kılıtleyıp acılması için bı sıfre falan mı ıstıyor. bole bı ayar varsa nerden nasıl kapatıcagmı da bılen varsa, yardımcı olursa sevınırım. bu durum baya canımı sıkıyor
  • carnitine:

[ bu soruyu daha oncede sormustum ama maalesef kimseden cevap alamamistim. value added package nasil kaldiriliyor bilen varmi?ben bu programi program ekle kaldirda toplu olarak goremiyorum cunku, parca parca bi suru sey cikiyor karsima.

birde touchpad in uzerindeki acma kapama dugmesi enteresan sekilde bende calismiyor. fn+f9 yaptigimda sorun yok ancak o tus onceden calismasina ragmen windows 7 yi yukledigimden beri calismiyor. synaptics i guncelledim olmadi, o yuzden acaba value added package i tekrar kursam duzelirmi diyorum, onu da uninstall edemiyorum! ]

Carnitine arkadaşımız böyle bir sorun yaşamış ve benzerini şu an bende yaşıyorum sık aralıklarla touchpad'imin üzerindeki tuş çaılşmasını kafasına göre durdurup açıyor. Aynı şekilde Fn tuş bileşeni de bazen bi uygulama içinde iken çalışmıyor uygulamaları tamamen kapatıp masa üstüne döndüğümde veya restart attığımda kendine geliyor. Fakat şu an için Fn bileşeni normal olarak çalışıyor. Lakin touchpad'in üzerindeki tuşun çalışmaması canımı sıkıyor ve gözüme batıyor sanki inatla :) aygıt yöneticisinden driver sürümlerini ve güncellemelerini kontrol ettim daha yeni bir sürün bulunamadı. Ve "carnitine" arkadaşımızdan farklı olarak işletim sistemim hep Win7 idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: carnitine

arkadaşlar benim cihazda enteresan bi durum farkettim.
    makine uzun süre dokunulmadan durunca klavye kilitleniyo ve internet bağlantısını falanda kesiyo. çok sıkıcı bi durum cunku makıneyı açamıyorum ve dırek kapatma dugmesıne basarak kapatık tekrar acıyorum..işin kotusu dogru duzgun download da yapamıyorum. acaba bilgisayara uzun sure (gercı bu surenın de tam olarak ne kadar uzun oldugunu bılmıyorum) dokunmayınca herseyı kılıtleyıp acılması için bı sıfre falan mı ıstıyor. bole bı ayar varsa nerden nasıl kapatıcagmı da bılen varsa, yardımcı olursa sevınırım. bu durum baya canımı sıkıyor

özelleştirmeden ekran koruyucuyu dene, kapat ekran koruyucuyu öyle dene...

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.