Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mk_29

arkadaşlar benim yereldisk d hasar gördü yazılımsal olarak acronis le programları kurtardım yeniden d oluşturup hepsini oraya kopyaladım ama receoveriy yaptıgımda
    cmd (siyeh ekranda) hata verdi dvd versiyonunu yapmamıştım şimdide yapamıyorum Toshiba Recovery Media Creator çalışmıyor dosya boyutlandırılıyor gibi hata veriyor
    şimdi ne yapmam lazım benim recovery cd nasıl bulabilirim

Yereldisk D nasıl bir hasar gördü?
    Eğer donanımsal hata ise servise garanti süreci geçmeden göndermenizde yada götürmenizde fayda var.
    Büyük ihtimal harddisk değişimi yaparlar.İçinde önemli bilgileriniz olduğunu söylerseniz yeni taktıkları harddiske aktarım yapıyorlar.

Onun haricinde donanımsal gibi gözüken harddisk probleminizden dolayı birçok sorunla karşılaşabilirsiniz.En basitinden Recovery Disk oluşturmak gibi.
    Keşke ilk aldığınız zaman Recovery Disk'i oluştursaydınız.

Recovery Disk olmadan sisteminizi yeniden yapılandırabilirsiniz;
    Kullandığınız işletim sisteminin cd veya dvd'sini alın.Laptopunuzu o cd yada dvd ile formatlayın.Format atarken serial isteyecek.Laptopunuzun altındaki seriali girin.İnternetten bulduğunuz sürücüleri yükleyin.

Onun haricinde yapabileceğiniz pek bir şey ne yazık ki yok.

• murat abi bak burda videosu var

msn le uğraşmıyım dedim

http://www.youtube.com/watch?v=yyTQomHnRVE söyleyeceğimi de söyledim
  • Tuş takımı mekanizmasını çıkartıp takmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

1-Arızalı yada kalkık olan tuş ince bir cisim ile çıkartılır.Klavyeden sökülür.
    http://img140.imageshack.us/img140/9534/grnt001w.jpg
    http://img709.imageshack.us/img709/7563/grnt002p.jpg

2-Tuşu söktüğümüz zaman klavyeye bağlı olan ve 2 parçadan oluşan bir mekanizma görülür.Bu tuşu klavyeye sabit tutar ve stabil şekilde tuşun inip kalkmasını sağlar.
    http://img532.imageshack.us/img532/2807/grnt000u.jpg

3-Şimdi sıra bu mekanizmayı sökmeye geldi.Toshibalarda bu mekanizma yukarıdan 2 klips ile klavyeye sabitlenmiştir.Bunu klipslere yani tutan dişlere zarar vermeden sökmemiz gerekmekte.İnce uçlu bir tornavida ile bu mekanizmayı kaldırıyoruz.
    Karşımıza böyle bir tuş mekanizması çıkacak.
    http://img63.imageshack.us/i/grnt001so.jpg/

Down tuşunun boşluğunu görüyorsunuz.Üst tarafta köşelerde iki tane,çıkardığımız mekanizmayı tutan dişler mevcut.
    http://img32.imageshack.us/i/grnt002aa.jpg/

4-Söktüğümüz tuşun mekanizması 2 parçadan oluşuyor.Birbirlerini tutan iki adet çıkıntı mevcut.Büyük ihtimal bunlardan birisi çıkmıştır ve bu yüzden tuşumuz diğer tuşlardan yukarıda kalıyordur.
    Bu mekanizmayı çıkıntılara zarar vermeden yerlerine oturtuyoruz.

Klavyeye üst 2 noktadan monte edilen kısım sabit.İçerisine oturttuğumuz ve 2 adet çıkıntıya sahip olan mekanizma hareketli olacak.Ve kapatıldığı zaman üst kısımı sabit parçanın üzerine,alt kısımı sabit parçanın altına gelecek şekilde olacak.
    Görüntünün bu şekilde olması gerekli.
    http://img35.imageshack.us/i/grnt005g.jpg/

5-Mekanizmayı hallettiğimiz zaman geriye tekrar klavyeye sabitlemek kalıyor.En kolay işlem burası.
    İlk önce 2 parçadan oluşan mekanizmanın alt tarafı klavyeye oturtuluyor.
    Sonra alt kısım sabit olacak şekilde klavyenin üst köşelerde olan monte çıkıntıları,mekanizmanın boşluklarına gelecek şekilde oturtuluyor.

Önce alt kısım;
    http://img682.imageshack.us/i/grnt000s.jpg/

Sonra üst kısım;
    http://img9.imageshack.us/i/grnt004iw.jpg/

Mekanizmayı yerine oturttuktan sonra yukarı kaldırarak tam oturup oturmadığını kontrol edin.Tam olarak yükselmiyorsa klavyenin olduğu yerde tornavida aracılığı ile klavyeye zarar vermeden sağ-sol yaparak yerine oturtun.

Bu işlemlerden sonra tuşu yerine takmak kalıyor.Tuşu mekanizmanın üzerine getirin ve hafifçe bastırarak mekanizmaya geçmesini sağlayın.

İşlemleri yaparken bazı parçalar zorluk çıkartacak ve yerlerinden çıkmak istemeyecektir.Sabırlı olun,aşırı güç kullanmadan çıkartmaya çalışın.Mekanizmaya zarar vermemeye çalışın.

• yok usta uğraştım uğraştım yine aynı... :S napıyım bilmiyorum :S
  • Birde bu siteyi deneyin.
    Resimler daha net ve anlaşılır.Tuşunuzun diğer tuşlardan daha yukarıda kalmasının altındaki mekanizmadan başka bir sebebi eminim yoktur.

Buraya bakınız.
  • o mekanizmada içte kalan kısımda sorun var, o kalkıyor, çıkarttım, baktım aynı, çıkık falan yok, yamulmuş olabilir mi sizce, napmamı önerirsiniz yani :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu

o mekanizmada içte kalan kısımda sorun var, o kalkıyor, çıkarttım, baktım aynı, çıkık falan yok, yamulmuş olabilir mi sizce, napmamı önerirsiniz yani :(

Foto çekip koyarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
    Orada yamukluk oluşması pek mümkün değil ki.
  • quote:

Yereldisk D nasıl bir hasar gördü?
    Eğer donanımsal hata ise servise garanti süreci geçmeden göndermenizde yada götürmenizde fayda var.
    Büyük ihtimal harddisk değişimi yaparlar.İçinde önemli bilgileriniz olduğunu söylerseniz yeni taktıkları harddiske aktarım yapıyorlar.

Onun haricinde donanımsal gibi gözüken harddisk probleminizden dolayı birçok sorunla karşılaşabilirsiniz.En basitinden Recovery Disk oluşturmak gibi.
    Keşke ilk aldığınız zaman Recovery Disk'i oluştursaydınız.

Recovery Disk olmadan sisteminizi yeniden yapılandırabilirsiniz;
    Kullandığınız işletim sisteminin cd veya dvd'sini alın.Laptopunuzu o cd yada dvd ile formatlayın.Format atarken serial isteyecek.Laptopunuzun altındaki seriali girin.İnternetten bulduğunuz sürücüleri yükleyin.

Onun haricinde yapabileceğiniz pek bir şey ne yazık ki yok.

arkadaşım donanımsa degil cd yanlışlıkla d yi sildim YANİ HARDDİSKTE hasar filan yok bir programlada silinene dosyaların hepsini geri getirdim tekrara yerel disk d
    ye kopyaladım ama çalışmadı şimdi bana bunun recovry cd lazım toshıbanın firmasından isteyince gönderiyolarmışş doğrumu satın alamazmıyım benim için önemli olan
    driver lar filan ve toshıbanın programlarının tam kurulması meselan bende fn tuşu için program var bilgisayar hızlı açılsın diye msconfigten bazılarını kapattım fn tuş özelligide gitti yani lafın kısası firmadan cd isteyemiyoz mu? yada elimdeki dosyları çalışır hale getiremezmiyim

• bu driver veya programların hepsini toshibanın sitesinden de indirebilirsin ki :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: mk_29

arkadaşım donanımsa degil cd yanlışlıkla d yi sildim YANİ HARDDİSKTE hasar filan yok bir programlada silinene dosyaların hepsini geri getirdim tekrara yerel disk d
    ye kopyaladım ama çalışmadı şimdi bana bunun recovry cd lazım toshıbanın firmasından isteyince gönderiyolarmışş doğrumu satın alamazmıyım benim için önemli olan
    driver lar filan ve toshıbanın programlarının tam kurulması meselan bende fn tuşu için program var bilgisayar hızlı açılsın diye msconfigten bazılarını kapattım fn tuş özelligide gitti yani lafın kısası firmadan cd isteyemiyoz mu? yada elimdeki dosyları çalışır hale getiremezmiyim

Eskiden Toshiba servisine gittiğinizde 4 TL gibi bir ücret karşılığında size recovery disk'i veriyorlardı.Şimdi hala devam ediyor mu bilmiyorum.
    Ancak recovery disk ile uğraşmadan laptopunuz için gerekli driverlerı indirip,bir cd'ye atıp,kullandığınız işletim sistemi cd'si ile format atıp programları tekrar yükleyebilirsiniz.

Onun haricinde sistem geri yüklemeyi denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 9 Mayıs 2010; 23:21:01 >

• sistem geri yükleme sadece c yi geri yetiriyor diye biliyorum bana lazım olan d hem getirsede artık işe yaramaz
    çünkü formatlayıp yeniden kurdum napim başka çare yok

ilginizden dolayı teşekkurler

bu arada tüm kullanıcılara söylüyorum sakın blgisayarınıza cd den çalışan xp veya xp yüklemeye kalkmayın mavi ekran hatası veriyor yada dosyalarını silinebiliyor benden sölemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mk_29 -- 10 Mayıs 2010; 13:29:09 >
  • murat abi, olay şöyle, şimdi ben o mekanizmayı çıkarttım, baktım 2 parçada birbirine tam bağlı, çıkık falan yok, gelgelelim içteki parça yani sabitlemesi gereken parça yamuk gibi, klavyeye takınca üstüne tırnağımla basıyorum, esniyor aşağı doğru yamulmuş olabilir mi dediğim o, garantiye mi yollasam ki :S harddisk i çıkartıp aynı model başka bilgisayara taksalar da yollasalar, yada teknosada aynı modelin birinin klavyesini söksek, değiştirsek olmaz mı :S
  • teknosanın böyle birşey yapma yetkisi yok,sen toshibanın yetkili servislerine götür bence,orada yardımcı olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu

murat abi, olay şöyle, şimdi ben o mekanizmayı çıkarttım, baktım 2 parçada birbirine tam bağlı, çıkık falan yok, gelgelelim içteki parça yani sabitlemesi gereken parça yamuk gibi, klavyeye takınca üstüne tırnağımla basıyorum, esniyor aşağı doğru yamulmuş olabilir mi dediğim o, garantiye mi yollasam ki :S harddisk i çıkartıp aynı model başka bilgisayara taksalar da yollasalar, yada teknosada aynı modelin birinin klavyesini söksek, değiştirsek olmaz mı :S

Normalde o iki parçadan oluşan mekanizmanın klavyede sabit durması gerekli.
    Üst iki noktada delikleri var.Oraya tam oturmuyorsa garantiye yollamaktan başka çareniz yok.

Teknosa böyle birşeye imkan vermez.Ancak Teknosa aracılığı ile ürününüzü garantiye yollayabilirsiniz.

• dıştaki parça tam oturuyor ama içteki parça yamulmuş
  • o zaman şey yapayım, gideyim teknosaya, formu doldurayım, yollasınlar, formda ek olarak:

yukarı ok tuşunda sorun var yamuk duruyor, klavye setini komple değiştirmenizi istiyorum, hdd'de önemli bilgilerim var. işlem sadece klavyede yapılsın başka bir şikayetim yok...

şeklinde yazsam olur mu ?
  • Formu doldururken zaten ürünü teslim alan Teknosa çalışanı sorunun nerede olduğunu soracak.Klavyede yukarı yön tuşunda problem olduğunu belirteceksiniz.
    Sizin isteğinize göre tüm klavyeyi değiştirmezler.Eğer sorun klavye setinin değiştirilmesini gerektiriyorsa klavyeyi değiştirirler.Yoksa sorunlu bölgeyi onarıp geri yollarlar.
    Not olarak harddiskinizde önemli bilgiler olduğunu yazdırırsınız.

Ancak çok önemli kişisel bilgilerinizi mutlaka yedekleyiniz ve laptopunuzdan siliniz.
  • yok ya ondan değilde bisürü oyun prog vs var tekrar uğraşmiyim.. daha kullanmaya başlamadık daha düşünün ne resimi evrağı :)
  • o zaman ben hafta sonu falan gidiyim, nasıl yolliycaz, tam kutusunda mı, yoksa başka bi şekilde mi bataryası falan kalıcak mı yani bende ?, hazırlıklı gidiyim
  • Eğer oyun,program gibi bilgileriniz varsa silmeye uğraşmayın.Dediğim gibi özel bilgileriniz var ise laptopta bırakmayınız.
    Ürünü tam içerikli olarak garantiye teslim edeceksiniz.

Ürün servisten geldiği zaman mutlaka servise verdiğiniz yerde açın.Herhangi çizik,darbe yada hasar oluşmuşsa Teknosa'ya bildirin ve rapor oluşturun,tekrar servise yollayın.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.