Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikisininde sırayla linkini verirmisiniz ? lazım da bugun 4. gun
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu

ikisininde sırayla linkini verirmisiniz ? lazım da bugun 4. gun

İlk önce bu adresten normal garanti kaydınızı yapacaksınız.
    http://se.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/vpoWarrantyRegHome.do?service=SE&LNG=25

Sonra vermiş olduğunuz linkten mükemmellik garantisini yapacaksınız.
    https://www.trust-toshiba.com/tpp/main_structure.php?page=register

• tamamdır oldum ikisinede aktivasyon kodu da geldi.
  • quote:

tamamdır oldum ikisinede aktivasyon kodu da geldi.

Hayırlı olsun.Güle güle kullanın.
    Umarım bu aktivasyon kodlarını kullanmak zorunda kalmazsınız bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 5 Mayıs 2010; 0:51:45 >
  • umarım, bu arada shifti yükledim maşşallah diyelim :) çok hızlı hiç takılmadı yalnız oyundayken introlar vs oldugu zaman oynarken fan hızlı çalışıyor, 80 lere geliyor. normal mi, shift oynarken

normal masaüstü ve uygulamalarda max 55 oluyor
  • quote:

umarım, bu arada shifti yükledim maşşallah diyelim :) çok hızlı hiç takılmadı yalnız oyundayken introlar vs oldugu zaman oynarken fan hızlı çalışıyor, 80 lere geliyor. normal mi, shift oynarken

normal masaüstü ve uygulamalarda max 55 oluyor

Fanınızın oyun oynarken yada CPU'yu fazla kullanan-yoran programları çalıştırırken hızlı dönmesi normal.
    NFS Shift,sistem performansını oldukça zorlayan bir oyun.Sistem gereksinimleri oldukça fazla.Dolayısı ile bu işlemcinizin daha çok çalışması ve ısınması demek.Isındıkça fan sensörleri sıcaklığın arttığını algılayacak,fanlar işlemciyi soğutmak için daha çok çalışacaktır.
    Malum,yaz günlerinde Shift oynarken işlemcinin 80 derece olması kötü sayılmaz.Bir laptoptanda daha fazla soğutması beklenmez.Ancak o sıcaklıkta çok uzun süre kullanmakta işlemci için iyi olmaz.Sıcaklığı düşürmek için laptop altı soğutucularından kullanabilirsiniz.
    Ayrıca rutin olarak fanınızı temizlerseniz uzun süre tozlanmadan ve toz birikmeden kullanırsınız.Bu da fan ve işlemci performansınızı arttırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 5 Mayıs 2010; 16:46:15 >

• işlemci 80lere değil o 55 lerde, fan 80 lere geliyr...

ve fanı temizlerseniz demişsiniz, nasıl temizlerim ?
  • quote:

işlemci 80lere değil o 55 lerde, fan 80 lere geliyr...

ve fanı temizlerseniz demişsiniz, nasıl temizlerim ?

Ürününüzde 1 adet fan var o da işlemci fanı zaten.Dolayısı ile oyun oynarken işlemci sıcaklığınız 80 dereceyi buluyor.

Fanı temizlemek için fön makinası ve elektrik süpürgesi ikilisini kullanabilirsiniz.Fan ve yanındaki ızgaralara elektrik süpürgesini yada fön makinasını(soğuk olacak)tutarsanız bir süre tozlardan kurtulursunuz.
    Ayrıca bilgisayarcılarda satılan hava spreyleri var.İnce kırmızı uca sahip.Izgaralardan uç rahatlıkla geçebileceği için daha detaylı temizlik yapabilirsiniz.
  • soğutucu almayı düşünüyorum sizce bu laptop için aşağılarden hangisi iyidir ?

http://www.sanalmarketim.com/urun/d455aee9b13807361dc4e003f54aee3c/ENERMAX-17quot;-Aeolus-Notebook-Sogutucu

http://www.sanalmarketim.com/urun/4529c3805e087f751e96cdbe9fe52857/AEROCOOL-MPN-1000-Yukseklik-Ayarli-ve-4-USB#39;li-Notebook-Sogutucu

yada başka önerirmisiniz, büyük fanlı, sessiz ve soğutmayı başaran bir model... siyah olursa iyi olur

• Aerocool soğutma konusunda tanınmış ve başarılı bir marka.Laptopunuzun 1 usb çıkışını laptop soğutucusu için kullanacaksınız.Soğutucuda 4 adet usb portunun olması büyük bir avantaj.
    Ancak ekranınızın 16'' olması biraz sorun çıkartıyor gibi.Aerocool 15'' 'e kadar desteklemekte.

Ancak soğutucu alırken büyük fanlı olması dikkat edeceğiniz son özellik olsun.
    Örneğin Enermax Max 850 RPM'ye çıkabiliyor.Aerocool ise 2500 RPM'ye çıkabilmekte.Bu da fanın daha hızlı dönmesi ve soğutma konusunda daha başarılı olması anlamına gelmekte.

Marka konusunda Thermaltake ve Aerocool tavsiye edebilirim.Bu markaların ürünlerine bakabilirsiniz.

• ben zalman nc1500 kullanıyorum. lınkını gonderdıgınız urunlerı ınceleyemedım, sogutucu ıcınde belirledıgınız fıyat aralıgını bılemıyorum ama bıraz pahalı olmasına ragmen (90-100 arası) zalman ın sogutma konusundakı basarısını herkes bılır. 2 usb cıkısı var ve ınanılmaz sessız. gecenın sessızlıgınde bıle calısıp calısmadıgını anlamak zor oluyor ve bılgısayarın fanı cok cok az devreye gırıyor. kesınlıkle tavsıye ederım
  • kaç rpm peki ?
  • Zalman'da oldukça kaliteli bir üründür.Hatta desktop pc'ler için soğutma konusunda lider bile sayılabilir.

@vefaayvaoglu
    Zalman genelde yüksek devirli ve sessiz çalışan modeller üretir.Soğutma konusunda bir şüpheniz olmasın.Ayrıca çoğu soğutucusunda tek adet fan değil 2+ fan bulunur.
    Örneğin tek fanlı 2500RPM hıza sahip bir soğutucu olmasındansa çift fanlı 1500RPM'lik bir fana sahip soğutucu yeğdir.
    Çünkü fanların soğutucu içerisindeki konumları laptopunuzun tüm alt kasasını soğutacaktır.
    Tek adet merkez fanlı soğutucular sadece belli bir bölüme çalışacağından(laptopun ortası),işlemcinin yer aldığı kısımlar soğutma performansından tam olarak etkilenmeyecektir.
  • haklısınız, şimdi ben laptoptan yazsıyorum artık neti buna taktım, undercover indirdim yükledim ama ekran iyi değildi widescreen gibi değildi, sildim bende..

soğutucuya gelirsek bana 1200rpm li de yeter ama sol üste versin havanın çopunu yeter fan orda ya ondan. 16" lik için önerebileceğiniz var mı dev fan 1500 rpm de olabilir
  • şimdi tosh hizmet istasyonu programından günc baktım pc healt, hdd sdd alert ve bios update 1.70 a500 series var,,bios güncelleyim mi ?
  • quote:

şimdi tosh hizmet istasyonu programından günc baktım pc healt, hdd sdd alert ve bios update 1.70 a500 series var,,bios güncelleyim mi ?

Biosu şu aralar güncellemenizi açıkçası pek önermem.
    Bios update sırasında laptopu kapanıp açılmayan kullanıcılar var.Sorunsuz şekilde biosunu güncelleyenlerde var ancak malum,bios güncellemesi ses kartı yada diğer donanımların güncellenmesine pek benzemiyor.
    Birde 5 Mayıs günü yeni internet protokolüne geçildiği için Türk Telekom bu sistemi uygulamaya çalışıyor ve internet arasıra kesiliyor.O yüzden bios güncellemesini şu sıralar yapmanızı önermem.

Mesajlarınızdan anladığım kadarı ile desktop pc'niz bulunmakta.Oyunları onda oynarsanız laptopunuzu fazla yormamış olursunuz.Soğutucu alıp ek masrafa girmek zorunda kalmazsınız.
    Ama illa ki alacağım diyorsanız Zalman,Thermaltake,Aerocool markalarından fan sayısına,fan RPM'sine ve 16'' destekleyen modellerine bakabilirsiniz.Sektörde tanınmış ve kalitesini ispat etmiş markalardır.

• desktop:

768 ram
    128 ekran
    p4 3ghz işlmci :D ne beklersin usta :)
  • quote:

desktop:

768 ram
    128 ekran
    p4 3ghz işlmci :D ne beklersin usta :)

Laptopta oyun oynamaya devam.
  • :D bencede, undercover indirdim yükledim (dün)

ekran wide değildi ve underground bile daha iyi çözünürlüğe sahipti, neden öyledir, ayarlara bakmaya çalıştım bulamadım. şimdi tekrar yükliycem

bide street fighter indiriyorum bi kaynak bulamadım o rahat kaldırır shif ten bile az gereksinimeri var
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.