ARKADAŞLAR SONUNDA BUDA OLDU AMAN DİKKAT EDİN TOSHİBANIN İÇİNDE GELEN McAfee'nin kod hatası bilgisayarımın çökmesine sebep oldu. dün gece makina birden mavi ekran verdi ve çöktü f8 ile recorvery bile yapamadım dvd den yaptım sorunun ne olduğunu anlayamadım.aynı sey kuzenimde de olunca kafamız karıştı toshibayı aradım 2 makinada aynı sorunu anlattım ve verdikleri cevap malesef McAfee'nin kod hatasının yuzunuden olduğunu kendileri ile ilgisinin olmadığını söyledi.
Ürünüm lisanlıydı ve tüm dosyalarım silindi. lisanlı ürün kullan başına bu gelsin. buda oldu sonunda
İlk önce recovery dvd'si oluşturun.Sonra gereksiz yazılımlardan kurtulmak için sisteminizi recovery disk ile yeniden oluşturun.
Ofis 2003,diğer Ofis sürümlerine göre daha stabil çalışmakta.Ofis 2003'ü önerebilirim. Antivirüs olarak Kaspersky işlemci ve ram'i fazla kullandığı için sisteminizi yavaşlatır.Ancak database'i sürekli güncellendiği için virüs ve trojanlere karşı daha başarılı. Eğer Kaspersky'ın sisteminizde oluşturacağı yavaşlığı önemseyecek kadar performans düşkünü iseniz alternatif olarak Eset Nod32'yi önerebilirim.
senin 5.2 benim neden 5.1 sonuçta aynı laptop. puanlaması neden farklıki. pek birşeyde yüklemedim. sadece film, dizi izliyorum, müzik dinliyorum. başka yaptığım birşeyde yok. aradaki fark neden kaynaklanıyor olabilir?
quote:
Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu
benim kutudan dvd falan çıkmadı ne yapmam lazım ?
Ürünle birlikte dvd veya cd vermiyorlar artık. Ürün recovery dvd'sini kendiniz TOSHIBA Recovery Disc Creator adlı programı kullanarak oluşturacaksınız. Yanlış hatırlamıyorsam 3 dvd gerekiyor.
yok 2 dvd yetiyor, çift katman bulabilirseniz tek dvd... orda yazıyordu.
bu arada benim puanlamam 5,3
Bu arada bana önerebileceğiniz hangi antivirüs var. sağlam, kasmayan, yormayan vs ve serialli falan
benimde windows 7 puanlamam harddisk değişmeden önce 5.2 di,harddiskimi değiştirdikten sonra 5.5 oldu,eski harddisk 5400 rpm di,sanırım yeni taktıkları harddisk 7200 rpm,o yüzden puan ortalamam artmış olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: R0ME
Hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileği ile.
İlk önce recovery dvd'si oluşturun.Sonra gereksiz yazılımlardan kurtulmak için sisteminizi recovery disk ile yeniden oluşturun.
Ofis 2003,diğer Ofis sürümlerine göre daha stabil çalışmakta.Ofis 2003'ü önerebilirim. Antivirüs olarak Kaspersky işlemci ve ram'i fazla kullandığı için sisteminizi yavaşlatır.Ancak database'i sürekli güncellendiği için virüs ve trojanlere karşı daha başarılı. Eğer Kaspersky'ın sisteminizde oluşturacağı yavaşlığı önemseyecek kadar performans düşkünü iseniz alternatif olarak Eset Nod32'yi önerebilirim.
recovery dvd si oluşturacağım ama gerek yok bence, nasıl olsa başlangıçta açılan programları kapatacağım (bana hangi programların çok yordugunu söylerseniz exe isimleriyle işim daha kolaylaşır)
virüs ve trojandan korusunda nasıl yaparsa yapsın... nod32 güvenlimi, virüs veritabanı sürekli güncelleniyor mu... olmadı nod32 kurarım yani :)
açılışta özellikle toshiba temproyu kapatırsan,ilk açılışın bayağı bir hızlanır ;)
hangi program ne işe yarıyor söylermisiniz.. şu an masaüstünden yazıyorum bakamıyorum laptopa..
quote:
hangi program ne işe yarıyor söylermisiniz.. şu an masaüstünden yazıyorum bakamıyorum laptopa..
Başlat>Çalıştır>msconfig>Başlangıç Sekmesi
Başlangıç sekmesinde yer alan tüm programları kapatabilirsiniz.Bilgisayarınız için olmazsa olmaz programlar değildir ve kapatılması dahilinde sistemin işleyişinde değişiklik görülmez.
Denildiği gibi Toshiba Tempro'yu kapatmak laptopun açılışını oldukça hızlandırıyor.
Eset Nod32 kullanıyorum.Deneme sürümü olarak.Şu ana kadar bir problem ile karşılaşmadım.Databasesi yeni.Güncel virüsleri yakalayabilmekte.
Recovery Disc oluşturmanızı ısrarla tavsiye ederim.Herhangi bir çökme durumunda o dvd'ler harici kurtarma şansınız pek yok.
teşekkürler, kaspersky deneyeceğim, key bulamazsam eset e geçerim o da iyi diyorlar siz dahil...
msconfig i biliyorum nerde oldugunu da, sadece açılışta gelen programların ne işe yaradıgını merak ediyorum, tempro ne işe yarıyor mesela...
dvd'm yok olsa oluşturacağım..
quote:
teşekkürler, kaspersky deneyeceğim, key bulamazsam eset e geçerim o da iyi diyorlar siz dahil...
msconfig i biliyorum nerde oldugunu da, sadece açılışta gelen programların ne işe yaradıgını merak ediyorum, tempro ne işe yarıyor mesela...
Açılışta açılan programların açıkçası hiçbirisi işe yaramamakta.Windows XP'de olduğu gibi programı yüklerken Başlangıçta Çalıştır seçeneğinin,Toshiba'nın tüm programlar için uygulamasından başka birşey değil. Kaspersky için key bulmak oldukça zor.İnternet üzerinden bulunan tüm keyler blacklistte.Ürünü 30 gün sorunsuz kullandıktan sonra başka bir antivirüse geçmeniz daha mantıklı.
arkadaslar merhaba. bu soruyu daha oncede sormustum ama maalesef kimseden cevap alamamistim. value added package nasil kaldiriliyor bilen varmi?ben bu programi program ekle kaldirda toplu olarak goremiyorum cunku, parca parca bi suru sey cikiyor karsima.
birde touchpad in uzerindeki acma kapama dugmesi enteresan sekilde bende calismiyor. fn+f9 yaptigimda sorun yok ancak o tus onceden calismasina ragmen windows 7 yi yukledigimden beri calismiyor. synaptics i guncelledim olmadi, o yuzden acaba value added package i tekrar kursam duzelirmi diyorum, onu da uninstall edemiyorum!
touchpad için, aygıt yöneticisine bak, varsa hata ordan o driveri yükle... diğer sorunu bende tam bilmiyorum yeni aldım
quote:
Orijinalden alıntı: carnitine
arkadaslar merhaba. bu soruyu daha oncede sormustum ama maalesef kimseden cevap alamamistim. value added package nasil kaldiriliyor bilen varmi?ben bu programi program ekle kaldirda toplu olarak goremiyorum cunku, parca parca bi suru sey cikiyor karsima.
birde touchpad in uzerindeki acma kapama dugmesi enteresan sekilde bende calismiyor. fn+f9 yaptigimda sorun yok ancak o tus onceden calismasina ragmen windows 7 yi yukledigimden beri calismiyor. synaptics i guncelledim olmadi, o yuzden acaba value added package i tekrar kursam duzelirmi diyorum, onu da uninstall edemiyorum!
Value Added Package,Hotkey Utility,Power Saver gibi yazılımların yüklenmiş olduğu toplu bir yazılım paketi. Paketin içerdiği programları öğrenerek teker teker kaldırabilirsiniz.
Touchpadin üzerindeki fonksiyonların çalışmaması Win7'ye geçmenizden kaynaklanmakta.Malesef Toshiba ürünü alırken hangi işletim sistemi varsa ona göre V.A.P. oluşturmakta.Ancak bazen uyumlu versiyonlar bulunmakta. Bende Vista'dan XP'ye geçince bazı hotkey özelliklerimi feda etmek zorunda kaldım.Örneğin FN F6-F7 kombinasyonum çalışmamakta.Ancak gerekli olmadığı için önemsemedim.
1- mcafee yi silip kaspersky kuracağım (türkçe ve son sürüm) internetten buldugum key leride kuracağım. 2- deneme sürümü olan office'i silip yerine full frontpage ekli office 2007 tr kuracağım. 3- nero 9 türkçe kuracağım. 4- spyware doctor kuracağım. 5- firefox, k-lite codec pack, msn plus kuracağım.
sizce bunlar iyi mi...
ekstradan
need for speed shift i indirmeye başlamıştım bu sabah 8 de, 2 de pc yeniden başlatmış, şimdi %90 da ve 5gb
Minimum system requirements: Pentium 4 3.2 GHz 1 GB of RAM (2 GB for Vista) Video card with support for pixel shader version 3 and 256 MB of video 10 GB of free space on hard drive Operating system Windows XP SP3 or Windows Vista SP1
Recommended system requirements: Intel Core 2 Duo 2,5 GHz 2 GB of RAM (3 GB for Vista) Video card with support for pixel shader version 3 and 512 MB of video 10 GB of free space on hard drive Operating system Windows XP SP3 or Windows Vista SP1
şeklinde, pixel shader falan diyor ben anlamadım birşey, a500-19w'de kurulumdan itibaren geliyor mu ?
ve kaldırırmı rahat en az 40-50 fps olur mu?
1-McAfee'yi zaman geçmeden kaldırmak yararınıza olacaktır. Kod kaynaklı işletim sistemi çökmesi problemi yaşanmaktaydı.Gerçi yama sunuldu ama başka bir antivirüse geçmenizde fayda var. Kaspersky için bulabildiğim tüm keyler blacklistteydi.Bu yüzden 30 gün kullandıktan sonra Eset Nod32'ye yöneldim.Sağlam bir key bulabilirseniz çok şanslısınız. Orjinal antivirüs almak uzun vadede en mantıklısı.
2-Sizin kararınız.
3-Nero 9 ile Win7 ve Vista'da bir dvd'yi 4 saatte yazabildiğimi hatırlıyorum.Sanırım ayarlardan kaynaklı bir şeydi.XP'ye geçtiğim için tekrar deneme gibi bir fırsatım olmadı.
4-Antivirüs ile birlikte Spyware Doctor kurmanız sisteminizi biraz daha yavaşlatacaktır.Bunun yerine Ashampoo Firewall 1.20'yi kullanabilirsiniz.Ayrıca düzenli aralıklar ile full sistem tarama yapmanız sisteminizin güvenliğini arttıracaktır.
5-Bahsetmiş olduğunuz programlar zaten neredeyse tüm bilgisayarlarda bulunan temel programlar.MSN Plus'ın virüslü olmamasına dikkat ediniz.Çoğu keylogger ve trojan içermekte.
Pixel Shader Ekran kartınızın desteklemiş olduğu bir özellik.Herhangi bir ekstra yükleme yapmanıza gerek yok.Ekran kartınız 4.1 Pixel Shader desteklemekte.Oyunu açarken uyumluluk sorunları yaşayabilirsiniz.Açtığınız programa sağ tıklayıp uyumluluk modundan istediğiniz işletim sistemini seçerek oyunu oynayabilirsiniz.
Oyun oynarken laptopunuzun düz bir zeminde,fanının ve üfleme çıkışının açık olmasına dikkat ediniz.
1- zaten kaspersky'da key bulamazsan nod32'ye yöneleyeceğim bende 2- öyle yapayım o zman 3- bi deneyeyim, olmazsa nero 8 release sürümü kurarım. 4- ashampoo firewall free mi? hiç kullanmadım, spyware iyi tarıyor da.. 5- msnplus'ınhttp://www.msgplus.net/ bu adresteki son sürümünü indirdim
pixel shader olayı hoşuma gitti zaten masada duracak masaüstünden yazıyorum şu an onu daha açmadım (1 kere denemek için açtım)